Beste stoomprops voor tegels en voegen van 2023

Tegels hebben de reputatie stevig te zijn, terwijl stoom vaak wordt gezien als een van de hardere reinigingsmethoden. Stoommoppen veroveren de wereld stormenderhand en tegels zijn, dankzij hun weerstand tegen waterschade, een favoriet om ze op te gebruiken.

Als je tegels in huis hebt, is het van vitaal belang om te weten hoe je kunt profiteren van deze bevredigende combinatie.

Toch, hoe krachtig stoom ook is, als je het niet goed gebruikt, kun je onherstelbare schade aan je huis veroorzaken. Er zijn dus veel factoren om te overwegen en voorzorgsmaatregelen die u moet nemen. Daarom raden we ook de beste stoommoppen voor tegels en voegen aan, zodat u perfect kunt reinigen, zonder het risico dat uw vloeren worden verpest.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de stoommop, LIGHT 'N' EASY vloerstomers voor hardhout en tegels, lichtgewicht stoommoppen voor laminaatvloer, tapijtstomer, houten vloer Mop stoomreinigers, 7618ANW
Favoriet van de consument
Light ‘N Easy Steam Mop
 • Eigen liga
 • Gebruiksgemak
 • Waar voor je geld
Prijs controleren
Productafbeelding van de Bissell Steam Mop, Steamer, Tile, Hard Wood Floor Cleaner, 1806, Sapphire Powerfresh Deluxe
Meest verfrissend
Bissell PowerFresh Deluxe
 • Unieke accessoires
 • Frisser huis
 • Stoombesturing
Prijs controleren
Productafbeelding van de Shark S5003D Genius Hard Floor Cleaning System Pocket Steam Mop, Bordeaux / Grijs
Meest sanitair
Shark Genius Systeem
 • Uitstekende sanitaire keuze
 • Stoomblastertechnologie
 • Vuile grip pads
Prijs controleren
Productafbeelding van de Shark S3501 Steam Pocket Mop Hard Floor Cleaner, Paars
Budget keuze
Shark Stoomzak
 • Manoeuvreerbaarheid
 • Geld besparen
 • Vereenvoudigde opslag
Prijs controleren
Productafbeelding van de PurSteam Steam Mop Cleaner 10-in-1 met handige afneembare handheld-eenheid, laminaat / hardhout / tegels / tapijtkeuken - kleding - kleding - huisdiervriendelijke stomer het hele huis multifunctioneel gebruik
Meest veelzijdig
Pursteam ThermaPro 10-in-1
 • Uitgebreide accessoires
 • Handheld optie
 • Meerdere oppervlakken
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Wat is een Steam Mop?
 • Zal Stoom je tegels niet verpesten?
 • Tips voor Steam Dweilen tegels
 • Voordelen van Steam Dweilen tegels
 • Veelgestelde vragen
 • Smelt vuil weg


Product beoordelingen

Bekijk deze vijf stoommoppen om je tegel te transformeren.

1. Light ‘N Easy Steam Mop

Favoriete stoommops voor tegels en voegmiddel

Productafbeelding van de stoommop, LIGHT 'N' EASY vloerstomers voor hardhout en tegels, lichtgewicht stoommoppen voor laminaatvloer, tapijtstomer, houten vloer Mop stoomreinigers, 7618ANW

Prijs controleren

De Light ‘N Easy Steam Mop heeft de toepasselijke titel en is compact en gemakkelijk te gebruiken zonder afbreuk te doen aan de reinigingskracht. Het is een favoriet van de klant bij het reinigen en ontsmetten van moeilijke vlekken en gebieden met veel verkeer.

Een ergonomische handgreep en een flexibele dweilkop benadrukken het gebruiksgemak, terwijl het slanke ontwerp helpt bij het moeiteloos opbergen. Het water warmt binnen 30 seconden op en je regelt de stoom met een handige pomp. Een wasbaar microvezelkussen is inbegrepen bij uw aankoop.

Deze stofzuiger met meerdere verdiepingen is geschikt voor tegels, keramische vloeren, hardhout, marmer en zelfs linoleum. Het is een veelzijdige optie met een hoge prijs-kwaliteitverhouding.

Wat we leuk vinden

Eigen liga

Dit model slaat de anderen uit het park in termen van klanttevredenheid. Kopers zijn zeer tevreden over de vorm van deze stoommop en complimenten zijn er in overvloed met betrekking tot de functie ervan.

Elk van onze aanbevelingen staat in hoog aanzien bij kopers, maar de Light ‘N Easy stoommop is een klasse apart.

Eenvoudig te gebruiken met draaibare besturing

Deze dweil heeft een aantal fantastische en handige functies waar klanten van genieten. Draaibare besturing maakt het schoonmaken van lastige plekken eenvoudiger, terwijl het ergonomische ontwerp de bediening verbetert. Klanten merken de eenvoud en effectiviteit van het ontwerp op en zeggen dat het de verwachtingen overtreft.

Opslag en draagbaarheid zijn ook de sleutel in de build. Deze lichtgewicht stoommop kost bijna geen moeite om slechts vier pond op te tillen en neemt weinig ruimte in beslag in uw huis.

Waar voor je geld

Het is misschien niet het hoogste model dat we hebben gezien, maar de waarde van deze stoommop is indrukwekkend. Elke functie benadrukt nut en eenvoud. We beschouwen deze als een budgetvriendelijke optie.

Klanten zijn blij met de kwaliteit en efficiëntie en zeggen dat het een allrounder is die in uw hele huis kan worden gebruikt.

Wat we niet leuk vinden

Onhandige dweilkop

Hoewel kopers tevreden zijn met het vermogen van de machine, bekritiseert een minderheid van de gebruikers de pasvorm van de dweilkop. Volgens deze klanten past het microvezelpad niet zo goed als ze hadden gehoopt. Er zijn een paar meldingen van het loskomen van de pad of het glijden van de dweil belemmeren.

Productspecificaties

Watercapaciteit 7,4 gram
Temperature controle? Nee
Verwarmingssnelheid 20 – 30 seconden
Bijzonderheden Draaibare besturing, ergonomische bouw
Accessoires Wasbare microvezelpad

2. Bissell PowerFresh Deluxe

Meest verfrissende stoommoppen voor tegels en voegmiddel

Productafbeelding van de Bissell Steam Mop, Steamer, Tile, Hard Wood Floor Cleaner, 1806, Sapphire Powerfresh Deluxe

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Target
Bekijk op BestBuy
Zicht op Bissell

Als je op zoek bent naar een stoommop die je huis verfrist terwijl het schoonmaakt, probeer dan deze van Bissell. Onze favoriete functie is de capaciteit voor geur. Je kunt het geparfumeerde water van Bissell gebruiken of een geurschijf toevoegen voor een aromatische boost.

U kunt uw stoomuitvoer aanpassen door te schakelen tussen de hoge en lage instellingen. Het heeft een zwenkbesturing en is uitgebalanceerd om rechtop te staan zonder ondersteuning. Capaciteit met meerdere verdiepingen maakt gebruik op verschillende oppervlakken mogelijk, waaronder linoleum, marmer, graniet, hout en natuurlijk tegels.

Inbegrepen is de handige, afneembare spot boost brush. In combinatie met stoomregeling geeft het je een geslepen ervaring.

Wat we leuk vinden

Unieke accessoires verhogen de waarde

De spotboostborstel en geurschijf zijn geen veelvoorkomende componenten in stoommops. Je krijgt er een geoptimaliseerde ervaring uit. Deze accessoires verhogen de prijs-kwaliteitverhouding van het product aanzienlijk.

Frisser geurend huis

Je kunt ervoor kiezen om te gaan met Bissell’s geparfumeerde water als je wilt. Zelfs als je dat niet doet, is de meegeleverde geurschijf een uitstekende extra. Het reinigt, ontsmet en ontgeurt uw huis en verfrist uw hele ruimte.

Het bespaart ook geld, omdat u niet extra hoeft uit te geven aan geurreinigers of luchtverfrissers.

Steam Control-instellingen

We raden dit model aan als u precisie nodig hebt bij het reinigen van uw tegels. Schakel tussen de hoge of lage instelling wanneer dat nodig is voor een boost in kracht of zachtere reiniging. Gebruik deze functie met de spotboost brush om vlekken aan te pakken en uw werking te optimaliseren.

Wat we niet leuk vinden

Ontwerpfouten

Sommige klanten bekritiseerden de planning van dit product en merkten op dat Bissell bepaalde ongemakken over het hoofd zag. Een voorbeeld is dat hoewel het rechtop staat, het niet wordt geleverd met een dienblad om het op te bergen. De bedieningselementen zijn slecht geplaatst en warmen ook op met de watertank.

Toch zijn de meeste klanten tevreden over zowel de werking als het effect van dit model.

Productspecificaties

Watercapaciteit 16 gram
Temperatuurregeling? Ja: twee instellingen, hoog of laag
Verwarmingssnelheid 30 seconden
Bijzonderheden Zwenkbesturing, geurboost
Accessoires Afneembare spotboost borstel, 2 geurschijven, microvezel pad

3. Shark Genius harde vloer reinigingssysteem

Meest sanitaire stoommoppen voor tegels en voegmiddel

Productafbeelding van de Shark S5003D Genius Hard Floor Cleaning System Pocket Steam Mop, Bordeaux / Grijs

Prijs controleren

Een high-end model, deze Shark Genius is zeker de moeite waard om in te investeren, vooral als gemak is wat je zoekt. De aanraakvrije technologie is ook handig en veiliger – letterlijk het elimineren van vuil werk.

Je hebt drie stoominstellingen om uit te kiezen voor geoptimaliseerde sessies. Shark’s Steam Blaster-technologie geeft je een boost wanneer en wanneer dat nodig is, wat bijdraagt aan de precisie van dit product.

U kunt beide zijden van de meegeleverde dirt-grip pads gebruiken, waardoor u op de lange termijn geld bespaart.

Wat we leuk vinden

Meer Hygenic Optie

De dweilkop kan met een druk op de knop worden bevestigd of losgelaten. Je hoeft hem niet aan te raken, dus deze dweil is een uitstekende sanitaire keuze. Het is ook veiliger, omdat minder contact met de dweilkop het risico op brandwonden vermindert.

Steam Blaster Technologie

Het is geweldig dat je kunt kiezen uit drie stoomkrachtinstellingen, maar als klap op de vuurpijl krijg je ook een booster. De Steam Blaster-technologie voegt uitbarstingen van extra kracht toe aan je reiniging en is handig bij het bestrijden van hardnekkig vuil of gruis.

Dirt-Grip Pads

Shark geeft je zijn unieke dirt-grip pads die zijn ontworpen om zich vast te klampen aan vuil, in tegenstelling tot de traditionele microvezelpads. Ze zijn extra speciaal omdat ze dubbelzijdig zijn, dus je krijgt meer voor je geld. U hoeft niet zoveel uit te geven aan vervangende pads en uw maintenance wordt gehalveerd.

Wat we niet leuk vinden

Fors en moeilijk te manoeuvreren

Het weegt slechts zes pond, maar sommige klanten merken op dat ze moeite hadden om het rond te duwen bij het starten. Hoewel het krachtig is en de meeste kopers de efficiëntie ervan niet betwisten, kan het een beetje elleboogvet nodig hebben om het op gang te krijgen.

Productspecificaties

Watercapaciteit 11,8 gram
Temperatuurregeling? Ja; drie instellingen
Verwarmingssnelheid 30 seconden
Bijzonderheden Steam Blaster-technologie, aanraakvrije ontgrendeling, dubbelzijdige pads
Accessoires Dirt-grip pad, watervulfles

4. Shark Stoomzak

Budget Choice Steam Mops voor tegels en voegmiddel

Productafbeelding van de Shark S3501 Steam Pocket Mop Hard Floor Cleaner, Paars

Prijs controleren

Shark is een leider in reinigingsmachines, dus het is geen verrassing dat we ze twee keer hebben geplukt. Hoewel de Genius een fantastische high-end keuze is, spreekt de Steam-zak onze portemonnees aan. Dit is een indrukwekkende machine met een hoge waarde, gezien de budgetvriendelijke status.

Een soft-grip handvat en draaibare besturing maken deze comfortabel in gebruik. Het beschikt ook over een snelsluitingssnoer voor snelle, probleemloze montage en opslag. Hoewel eenvoudig in zijn bouw, is dit product ontworpen voor gebruiksgemak.

Om verder te bewijzen dat deze een geldbesparing is, gooit Shark twee microvezelpads voor je in.

Wat we leuk vinden

Fantastische wendbaarheid

Draaibare besturing, een soft-grip handvat en een snoer van 25 voet maken dit product gemakkelijk te bedienen. Je krijgt er een breed bereik van en hoeft niet te belasten tijdens het bedienen van de dweil. Klanten complimenteren het soepele glijden van de dweil en prijzen de eenvoud.

Geldbesparing met twee meegeleverde pads

Het is de meest betaalbare van onze aanbevelingen, dus kies deze als u wilt besparen. Het offert geen kracht, kwaliteit of efficiëntie op door een budgetoptie te zijn en u krijgt waar voor uw geld.

We vinden het ook leuk van Shark om twee wasbare microvezelpads toe te voegen. U bespaart geld en tijd op onderhoud.

Vereenvoudigde opslag

Het snelspankoord is een onderschatte functie die we leuk vinden. Het is bevredigend, bespaart tijd en maakt het opbergen van je dweil efficiënter. U hoeft zich geen zorgen te maken over het inpakken van het koord of de klitten. Het koord is 25 voet lang – dit zal niet onopgemerkt blijven.

Wat we niet leuk vinden

Handmatige inspanning vereist

Een discrepantie is dat je de stoom continu moet pompen om hem te laten stromen. Dit verbruikt niet te veel van je energie, maar kan frustrerend zijn als je grotere gebieden schoonmaakt of diep schoonmaakt.

Productspecificaties

Watercapaciteit 15 gram
Temperatuurregeling? Nee
Verwarmingssnelheid 30 seconden
Bijzonderheden Soft-grip handgreep, draaibare besturing, quick release koord
Accessoires Twee wasbare microvezelpads

5. Pursteam ThermaPro 10-in-1

Meest veelzijdige stoommoppen voor tegels en voegmiddel

Productafbeelding van de PurSteam Steam Mop Cleaner 10-in-1 met handige afneembare handheld-eenheid, laminaat / hardhout / tegels / tapijtkeuken - kleding - kleding - huisdiervriendelijke stomer het hele huis multifunctioneel gebruik

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Zicht op Pursteam

Ben je op zoek naar een stoommop die verder gaat dan het nut? Dit model heeft verschillende indrukwekkende, opmerkelijke kenmerken. Onze favoriet is dat het gemakkelijk kan worden omgezet in een hand-stoomreiniger voor bruikbaarheid.

Met functionaliteit met meerdere verdiepingen zijn het niet alleen tegels die u kunt reinigen. Dit product is geschikt voor hardhout, tapijten en zelfs glasoppervlakken.

Het heeft een uitgebreide set accessoires, waaronder een recht mondstuk, gebogen mondstuk en raamwisser. Je krijgt ook een set nylon borstelbevestigingen en twee dweilpads.

Wat we leuk vinden

Uitgebreide accessoires

Stoommoppen worden meestal niet geleverd met een volledig pakket bijlagen. De extra’s die u bij aankoop ontvangt, duwen de prijs-kwaliteitverhouding van dit product boven en buiten al onze andere aanbevelingen.

Dit is een goed voorbeeld van een multifunctionele stoommop. Het is eenvoudig om deze te optimaliseren en aan te passen aan uw exacte behoeften.

Converteert naar een Handheld Devina Christus

De afneembare handheld component is ons favoriete onderdeel van dit product. Denk aan alle mogelijkheden. U kunt het gebruiken om probleemgebieden op uw tegels aan te pakken of als een algemene stoomreiniger in uw huis.

Multi-Surface Vermogen

Dit model doet alles van uw tegels tot uw tapijten tot uw ramen en spiegels. We vinden het leuk dat het een raamwisser bevat voor veilig en effectief glasstomen.

De meeste andere stoommoppen zijn alleen bedoeld voor vloeren, maar deze tilt multi-surface naar een heel nieuw niveau.

Wat we niet leuk vinden

Geen opslag van bijlagen

Begrijp ons niet verkeerd. We zijn dol op deze machine en prijzen hoe uitgebreid hij is. Een probleem is dat de bijlagen niet worden verantwoord in de opslag. Het heeft geen opslag aan boord en er is geen tas of koffer inbegrepen bij de dweil.

Je zult dus ruimte moeten maken voor elk van de componenten. Dit kan problematisch zijn als u beperkte ruimte heeft of in een kleiner huis woont.

Productspecificaties

Watercapaciteit 11,5 gram
Temperatuurregeling? Ja; drie instellingen
Verwarmingssnelheid 30 seconden
Bijzonderheden Handheld verstelbaar, multi-surface
Accessoires Twee dweilpads, recht mondstuk, gebogen mondstuk, raamwisser, set nylon borstels

Productvergelijkingstabel

Product Best Watercapaciteit Temperatuurregeling? Verwarmingssnelheid Accessoires
Light ‘N Easy Steam Mop Favoriet van de consument 7.4 ounce Nee 20 – 30 seconden Wasbare microvezelpad
Bissell PowerFresh Deluxe Verfrissend 16 oz Ja: twee instellingen, hoog of laag 30 seconden Borstel, geurschijven, microvezelpad
Shark Genius Systeem Sanitair 11.8 ounce Ja; drie instellingen 30 seconden Dirt-grip pad, watervulfles
Shark Stoomzak Budget keuze 15 oz Nee 30 seconden Twee wasbare microvezelpads
Pursteam ThermaPro 10-in-1 Veelzijdig 11.5 ounce Ja; drie instellingen 30 seconden Dweilpads, mondstuk, wisser, borstel

Wat is een Steam Mop?

Stoommops zijn een relatief recente uitvinding, maar hun geschiedenis is zo fascinerend dat we het niet kunnen laten om het te delen.

In 1999 werd Romi Haan, een Koreaanse ondernemer, moe van het schrobben van harde vloeren. Zozeer zelfs dat ze erop uit was om huisvrouwen overal van deze arbeid te bevrijden door een nieuwe manier van schoonmaken te innoveren.

Zoals het verhaal gaat, vroeg ze zich af of een dweil die de kracht van stoom kon benutten haar leven gemakkelijker zou maken. Ze overschatte hoe snel haar nieuwe uitvinding vorm zou krijgen en hypothekeerde haar huis om haar idee te financieren. In 2004 – vijf jaar later – had ze er een product voor te laten zien. (1).

Toen ze de technologie eenmaal had geperfectioneerd, duurde het niet lang voordat het in populariteit steeg. Romi’s eenvoudige idee groeide uit tot een nietje dat hard werken elimineert en huisvrouwen immense tijd en energie bespaart. Maar hoe doen stoommoppen dit precies voor jou?

Hoe werken Steam Mops?

Stoommoppen zijn gebouwd met reservoirs die water tot 230 graden Fahrenheit kunnen verwarmen (2). Om uw vloer te bereiken, reist de geproduceerde stoom door de dweil en wordt deze uitgestoten door een doek (vaak microvezel) pad.

Deze geweekte pads absorberen vuil beter dan standaard dweil, terwijl de stoom je vloer onderweg ontsmet.

De hitte doodt de ziektekiemen in je huis. Stoom is een krachtig ontsmettingsmiddel omdat het de structuur van bacteriën verandert. Dit proces, denaturatie genaamd, schakelt ziekteverwekkers uit en vernietigt ze (3).

Een ander groot voordeel van stoom dweilen is het vermogen om vet en aangekoekt vuil te snijden.

Je zult ook merken dat het gebruik van een standaard dweil het gewoon niet snijdt in dit gebied. Het zal niet zoveel warmte afgeven of dit zo efficiënt doen.

Misschien vind je dit ook interessant
Een vuile vloer schoonmaken met een traditionele dweilIs de Steam Mop beter dan een traditionele Mop?

Waarschuwing

Wees voorzichtig bij het bedienen van een stoommop. Om ongelukken, brandwonden of schade te voorkomen, moet u nooit een stoommop bedienen als de pad niet is bevestigd. Test de hitte van de stoom niet met je blote huid en volg altijd de instructies van de fabrikant voor de montage.

Zal Stoom je tegels niet verpesten?

Tiles, hoe rigide ze ook zijn, zijn niet onverwoestbaar. Watervlekken, kromtrekken, scheuren en hitteschade zijn allemaal nog steeds mogelijk en zullen uw tegelvloer verpesten als u de kans krijgt. Het verschil is dat tegels in vergelijking met houten vloeren of tapijten een veel hogere tolerantie voor vernietiging hebben.

Toch is er, ongeacht uw type tegel, geen enkele 100 procent waterbestendig. Porseleinen tegels schitteren in dit opzicht omdat een onbeduidende hoeveelheid water het zal halen. Maar zelfs dan kan water nog steeds tegelvoeg losmaken en overmatig water kan de lay-out van uw vloer vernietigen (4).

Met warmte is het vrijwel hetzelfde. Tegels zijn niet volledig hittebestendig, maar ze worden als hittebestendig beschouwd.

Porseleinen tegels zijn bestand tegen hitte tot 4352 graden Fahrenheit – veel meer dan wat een stoommop uitstoot (5). Evenzo kan keramiek temperaturen tot 3725 graden Fahrenheit verdragen (6).

Het draait echter allemaal om timing. Als je tegels voor langere tijd volledig in heet water zou weken, zou je ze verpesten. Aan de andere kant verdampt stoom snel, zodat het niet in uw vloer wordt opgenomen.

Ter info: Steam Mop Voorzorgsmaatregelen

Stoom is niet bedoeld om betegelde vloeren te weken, maar eerder om hun oppervlak af te schuimen. Dat gezegd hebbende, er zijn een paar gevallen waarin het niet goed zal zijn. Houd uit voorzorg rekening met het volgende:

 • Stoom en wax mengen niet: Was is geen olie, maar het gedraagt zich ernaar, wat betekent dat warmte het afbreekt. Tegelwas komt niet extreem vaak voor, maar als je het gebruikt, kan stoom dweilen problematisch zijn. Als je niet weet of je vloer al dan niet in de was is gewaxt, wrijf dan de rand van een munt ernaast en kijk of deze wasachtige resten oppikt.
 • Beschouw ze niet als machines met meerdere verdiepingen: Zelfs als uw stoommop is ontworpen voor alle harde vloeren, moet u uw onderzoek doen voordat u deze op andere oppervlakken gebruikt. Je tegels zijn misschien superbestendig tegen hitte, maar andere zoals hout, linoleum of bamboe misschien niet.
 • Pas op voor specie: Hoewel je je geen zorgen hoeft te maken over het vernielen van je tegels met stoom, is voegmiddel een ander verhaal. Stoom is effectief in het reinigen van voegmiddel, maar overmatig vocht kan de vorm en functie ervan verslechteren. Richt je dus op de tegels zelf in plaats van op wat er tussen zit.
 • Het beste voor geglazuurde tegels: De sterkte en hittebestendigheid van tegels is alleen van toepassing als ze geglazuurd zijn. Daarom zijn ruwe, natuurlijke tegels kwetsbaar voor water- en hitteschade. In dit geval is het beter om een standaard of droge dweil te gebruiken.

Waarschuwing

Gebruik geen chemische reinigingsmiddelen in uw stoommop tenzij de fabrikant ze goedkeurt. Stoommoppen zijn alleen bedoeld voor gebruik met water. Sommige gebruikers geven de voorkeur aan gedestilleerd water omdat het mineralen mist, maar kraanwater zal het prima doen (7).
Vergelijkbare artikelen
Tegelvoeg reinigen met tandenborstelHoe vloervoeg te reinigen (9 methoden die werken)

Tips voor Steam Dweilen tegels

Er zijn praktijken die u kunt invoeren om het risico op schade nog meer te verminderen. We hebben enkele wijze woorden voor u om te overwegen voordat u stoom op uw vloer aanbrengt.

1. Laat nooit water staan

Onthoud dit zelfs als je niet stoomreiniging doet. Als water op tegels plassen, kan het langzaam in de voeg dringen. Het effect van waterplassen is erger op ongeglazuurde hardware, omdat de tegels het absorberen, wat resulteert in lelijke vlekken.

Dus als je ooit vloeistof op je tegels morst, ruim het dan onmiddellijk op. Gebruik een droge dweil, absorberende handdoek of zachte microvezeldoek om het op te nemen.

2. Eerst vegen of stofzuigen

Voordat je met een stoommop naar binnen gaat, verwijder je zoveel mogelijk vuil van je vloer. Als je aan het vegen bent, gebruik dan een borstel met zachte borstel of een microvezelkop om krassen te voorkomen. Zorg er bij het stofzuigen voor dat u een machine met meerdere verdiepingen of harde vloerhulpstukken gebruikt.

Dit is zodat je het vuil niet rond je vloer duwt tijdens het dweilen. Dit zorgt niet alleen voor een grotere (en natte) puinhoop, maar nat vuil kan uiteindelijk op je vloer koekelen.

Stofzuigen is het beste voor het oppakken van groot vuil, omdat het rondvegen ervan een schurend effect kan hebben.

3. Overdrijf uw stoomreiniging niet

Als je eenmaal getuige bent van het krachtige effect, ben je misschien geneigd om je tegels vaak te stomen. In werkelijkheid is dit niet nodig en is het het beste om dat niet te doen vanwege de risico’s (klein als ze zijn). Tegels zullen het prima doen met frequent vegen, stofzuigen of rennen met een tegelreinigingsoplossing en een standaard dweil.

Stoom moet worden gereserveerd voor diepe reiniging. Dus als je geen opgebouwd vet hebt, of aangekoekt op vuil, bespaar dan tijd en energie door de stoommop overslaan. Zo beschermt u uw vloeren tegen overmatige blootstelling aan hitte en vocht.

Houd uw stoomreiniging tot maximaal één keer per week voor het beste effect en verminderd risico.

4. Controleer uw garantie

Het komt het meest voor bij hout, maar fabrikanten van harde vloeren kunnen stoomreiniging verbieden. Dus voordat u een stoommop koopt, moet u uw papierwerk opnieuw bekijken om te zien of het is toegestaan.

Dit wil niet zeggen dat stoom dweilen onverstandig is – alleen dat vloerfabrikanten zich bewust zijn van de risico’s van ongevallen. Of je dat risico neemt, is aan jou.

5. Fabrikanten weten het beste

Als uw vloerfabrikant expliciet afraadt om uw tegels of voegen te stomen, luister er dan naar. Hetzelfde geldt voor de fabrikanten van de dweil. Volg de instructies strikt op om onnodige schade, ongelukken of zelfs brandwonden te voorkomen.

We weten dat het vervelend klinkt, maar lees de handleiding van uw product grondig door. U weet hoe u het optimaal kunt bedienen en u houdt zowel u als uw vloeren veilig.

Meer over dit onderwerp
Een stoommop die wordt gebruikt om een laminaatvloer schoon te makenHoe een Steam Mop te gebruiken (5 experttips)

Voordelen van Steam Dweilen tegels

Stoom dweilen met tegels is een van de beste manieren om ze in topvorm te houden. Naast de uitstekende resultaten die u met deze methode krijgt, zijn er een paar bonusvoordelen waar u naar kunt uitkijken.

 • Vrij van chemicaliën: Stoommoppen vereisen alleen water. Zo kunt u geld besparen op tegelreinigingsoplossingen en vermindert u uw blootstelling aan potentieel giftige chemicaliën. Dit is ook beter voor het milieu, omdat u zich geen zorgen hoeft te maken dat VOC’s in de lucht vrijkomen.
 • Sneller: Standaard dweilen vereisen een behoorlijke hoeveelheid inspanning en elleboogvet om te werken. Stoom dweil, dankzij de gebruikte warmte, snijd door vuil, vuil en vet terwijl het niet nodig is om te schrobben. Dit bespaart tijd en voorkomt belasting van uw kant.
 • Grondiger: Stoom kan allerlei hoekjes, gaatjes en spleten binnendringen. U krijgt naadloze reiniging langs uw muren, onder meubels en in hoeken. Dit complimenteert het tijdbesparende voordeel.
 • Gezondere huizen: Vergeet niet dat stoomreiniging ziekteverwekkers vernietigt. Dit is vooral gunstig in gebieden die waarschijnlijk betegeld zijn, zoals badkamers en keukens. Je hebt een schonere, veiligere leefruimte als je er een gebruikt.

Veelgestelde vragen

Zijn Steam Mops de moeite waard om te kopen?

Stoommops zijn de moeite waard om te kopen omdat ze meerdere oppervlakken reinigen zonder schadelijke chemicaliën. Ze zijn huisdier- en kindvriendelijk en vormen geen bedreiging voor het milieu.

Is het stomen van vloeren beter dan dweilen?

Het stomen van vloeren is beter dan dweilen omdat de warmte van de stoom de vloer reinigt en desinfecteert zonder agressieve chemicaliën en efficiënter is.

Hoe vaak moet je tegelvloeren stomen?

U moet minstens één keer per week tegelvloeren stomen. Mogelijk moet u dit vaker doen als u huisdieren of kinderen heeft of als uw vloer zich in een drukbezocht gebied bevindt.

Kun je zeep in een stoommop doen?

Je kunt zeep in een stoommop doen, maar zoek naar producten op basis van enzymen omdat ze beter ontsmetten en reinigen, dankzij de actieve ingrediënten. Je kunt afwasmiddel gebruiken in je stoomreiniger, maar het levert niet dezelfde resultaten op.

Hoe houd je tegelvoeg schoon?

De manier om tegelmortel schoon te houden, is door zuurstofbleekmiddel met water te mengen totdat het een dikke pasta vormt. Breng met een doek aan op de voeg en schrob met een stijve borstel. U zult zien dat de voeg van kleur verandert en herstelt naar helder wit terwijl u werkt.


Smelt vuil weg

Tegels zijn niet moeilijk schoon te maken en daarom werken ze zo goed met stoommoppen. Zolang uw tegels geglazuurd zijn, hoeft u zich geen zorgen te maken over hitte- of waterschade zoals u dat doet met andere soorten vloeren.

Een stoommop kan een enorme hoeveelheid tijd en energie uit uw reiniging halen. Het kan ook uw vloeren – inclusief voegmiddel – ontsmet en glanzend achterlaten.

Er is voor elk wat wils in onze aanbevelingen van de beste stoom dweilen voor tegels. Het zijn betaalbare, veelzijdige en eenvoudige hulpmiddelen om uw kwaliteit van leven te verbeteren. We hopen dat je er een ziet die je leuk vindt.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   Hoe dakshingles schoon te maken (verhoog uw huiswaarde)