Beste luchtreinigers voor stof van 2023

Het kan soms voelen alsof het niet uitmaakt hoeveel je schoonmaakt, er zit nog steeds stof in de lucht. Dit kan je ogen en keel irriteren en zelfs allergieën veroorzaken. Stof is niet altijd zichtbaar en daarom lastig om mee om te gaan.

Het gebruik van de beste luchtreinigers voor stof kan een aanzienlijk verschil maken in uw huis. Maar hoe vind je een geschikte unit? Er is een reeks luchtreinigers op de markt verkrijgbaar in verschillende maten en prijsklassen.

We hebben uren besteed aan het onderzoeken van deskundig advies en echte klantrecensies. We hebben tientallen producten vergeleken en de dekking van de ruimte, luchtveranderingen per uur, effectiviteit, duurzaamheid en filtratiesystemen geanalyseerd om ervoor te zorgen dat we alleen de beste aanbevelen.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Whirlpool WPPRO2000B Whispure True Hepa Luchtreiniger, Actieve Kool, 508 Sq ft, Smart Auto Mode, Ideaal voor Allergieën, Geuren, Huidschilfers van huisdieren, Schimmel, Rook, Wildvuur &Kiemen - Slate Black
Beste high-end luchtreiniger
Whirlpool Whispure Echte HEPA
 • Hoogwaardige filters
 • Goed voor grote kamers
 • Programmeerbare timer
Prijs controleren
Productafbeelding van de HATHASPACE slimme luchtreiniger voor thuis, slaapkamer, met true HEPA-luchtfilter voor allergenen, huisdieren, rook, stille luchtreiniger, verwijdert 99,9% van de stofschimmel Huisdier huidschilferslangen - HSP001 700 Sq Ft Dekking
Beste Deodorizer
Hathaspace True HEPA Luchtreiniger
 • Zeer effectief
 • Luchtkwaliteit sensor
 • Super stil
Prijs controleren
Productafbeelding van de LEVOIT-luchtreinigers voor thuis grote kamer, slimme WiFi-luchtreiniger en H13 True HEPA-filter verwijder 99,97% huisdierallergieën, stof, rook, geur en pollen voor slaapkamer, automodus, Energy Star, LV-PUR131S
Beste slimme luchtreiniger
Levoit Smart WiFi Luchtreiniger
 • Energy Star gecertificeerd
 • Meerdere besturingsopties
 • Echt HEPA-filter
Prijs controleren
Productafbeelding van de BLUEAIR Air Purifier Grote Kamer, Luchtreiniger voor Stof Pet Huidschilfers Rook schimmel Pollen Bacteriën Allergeen, Geurverwijdering, voor Thuis Slaapkamer Woonkamer, Wasbare Pre Filter, HEPASilent, Blauw 211 + (Niet-Auto)
Beste ontwerp
Blueair Blue Pure 211+ Luchtreiniger
 • 360 graden luchtverbruik
 • Energy star gecertificeerd
 • Rustig op 31 decibel
Prijs controleren
Productafbeelding van de Coway Airmega AP-1512HH (W) True HEPA-luchtreiniger met luchtkwaliteitsbewaking, auto, timer, filterindicator en eco-modus, 16,8 x 18,3 x 9,7, wit
Beste budget luchtreiniger
Coway Mighty Luchtreiniger
 • Viertraps filtratie
 • Slimme functies elimineren giswerk
 • Vervuilingssensor analyseert luchtkwaliteit
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Waarom u een luchtreiniger voor stof nodig hebt
 • Wat maakt de beste luchtreinigers voor stof?
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

Als je problemen hebt om stof op afstand te houden, zal een luchtreiniger helpen. We hebben gezocht naar de beste echte HEPA-filters en voorfilters die zoveel mogelijk stof zouden elimineren. Nadat ons deskundige team producten en feedback van klanten had onderzocht, hebben we onze lijst met de beste luchtreinigers voor stof gemaakt.

1. Whirlpool Whispure Echte HEPA-luchtreiniger

Beste high-end luchtreiniger

Productafbeelding van de Whirlpool WPPRO2000B Whispure True Hepa Luchtreiniger, Actieve Kool, 508 Sq ft, Smart Auto Mode, Ideaal voor Allergieën, Geuren, Huidschilfers van huisdieren, Schimmel, Rook, Wildvuur &Kiemen - Slate Black

Prijs controleren

Onze favoriete luchtreiniger aller tijden voor stof is de Whirlpool Whispure. De strakke look in combinatie met het True HEPA filter maakt dit een moeilijk te verslaan.

Het is misschien een compact apparaat, maar het kan grote kamers en gebieden bestrijken. Er zijn vier ventilatorsnelheden om uit te kiezen. Je kunt het ook instellen op de automatische modus, die de ventilatorsnelheid aanpast aan de kamer.

Je maakt je misschien zorgen over hoe luid de Whispure is, maar denk nog eens goed na. Het is verrassend stil en kan ’s nachts worden gebruikt als je goed slaapt.

Wat we leuk vinden

Hoogwaardige koolstof- en HEPA-filters

Om deze luchtreiniger zo effectief te laten zijn als hij is, heeft Whirlpool hem uitgerust met een actief koolfilter en een echt HEPA-filter. Het koolstoffilter verwijdert geuren zoals rook, koken en huisdiergeuren. Vervolgens verwijdert het HEPA-filter tot 99,97 procent van de allergenen zoals stof.

Een echt HEPA-filter verwijdert deeltjes zo klein als 0,3 micron. Dit omvat stuifmeel, schimmelsporen en huidschilfers van huisdieren. Zo kunnen jij en je gezin genieten van veel schonere lucht.

Vier ventilatorsnelheden, inclusief automatische modus

Je krijgt vier ventilatorsnelheden om mee te spelen. Deze omvatten laag, gemiddeld, hoog en turbo. De lage en gemiddelde speeds zijn stil genoeg om ’s nachts te gebruiken terwijl je slaapt.

Als u niet zeker bent van de luchtkwaliteit, activeert u de automatische modus. Hier zal de Whispure de lucht in de gaten houden en zich eraan aanpassen. Het LED-lampje verandert van kleur om de huidige snelheid aan te geven.

Goed voor grote kamers

Ondanks dat het niet groter is dan 25 inch, reinigt deze luchtreiniger de lucht van een kamer tot de grootte van 508 vierkante voet. De CADR (Clean Air Delivery Rate) is op een stevige 328, wat betekent dat het zowel snel als krachtig is bij het verwijderen van stof.

Programmeerbare timer

Een van de slimmere functies van de Whispure is de programmeerbare timer. Hiermee kunt u instellen dat de luchtreiniger automatisch start wanneer dat nodig is.

Wat we niet leuk vinden

Vervangende filters zijn duur

Over het algemeen zijn we meer dan blij met dit apparaat. Wanneer er echter een vervanging nodig is, valt deze plat. Vervangende filters zijn niet alleen duur, maar kunnen ook moeilijk in handen te krijgen zijn, afhankelijk van waar in het land (of de wereld) u zich bevindt.

Irriterend geluid

Terwijl sommige mensen misschien dol zijn op het zoemende achtergrondgeluid, vonden anderen het irritant. Sommigen vergeleken het met een zoemend of piepend geluid, wat ’s nachts super frustrerend kan zijn als je probeert te slapen.

Hoge prijs

Dit is een vrij dure optie. Je maakt een beetje een deuk in je portemonnee. Klanten vinden dat het misschien een beetje te duur is voor wat je krijgt.

Productspecificaties

Grootte van de eenheid 19.45 x 10 x 25 inch
Grootte van de kamer 508 vierkante voet
Luchtverversingen per uur 4.8
Ionisator Nee
Filtratiefasen Drietraps

2. Hathaspace Echte HEPA luchtreiniger

Beste Deodorizer voor stof

Productafbeelding van de HATHASPACE slimme luchtreiniger voor thuis, slaapkamer, met true HEPA-luchtfilter voor allergenen, huisdieren, rook, stille luchtreiniger, verwijdert 99,9% van de stofschimmel Huisdier huidschilferslangen - HSP001 700 Sq Ft Dekking

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Als u schonere lucht wilt, maar binnen een redelijk budget, is deze Hathaspace luchtreiniger iets voor u. Het is een slim ogende eenheid die een viertrapsfilter en een optionele ionisator gebruikt.

U kunt uw leefruimte effectief vrijmaken van VOC’s, stof, huisstofmijt, schimmels en zelfs virussen. Als u huisdieren heeft en enigszins last heeft van bepaalde geuren, zoals kattenbakvulling, verwijdert dit apparaat alle geuren.

Het compacte apparaat kan de lucht van een kleine tot grote kamer reinigen. Het moet je lucht twee keer per uur vervangen en vervangen. De prominente kenmerken zijn onder meer een luchtsensor en de automatische modus. Je kunt het zelfs bedienen met een afstandsbediening.

Wat we leuk vinden

Zeer effectief viertraps filtratiesysteem

Hoewel dit apparaat niet zo groots is als andere luchtreinigers, is het nog steeds effectief en van hoge kwaliteit. Het viertraps filtratiesysteem bevat een nanokatalysatorfilter dat grotere stofdeeltjes en chemicaliën verwijdert. De unit is uitgerust met een actief koolfilter om geuren zoals rook en gassen te verwijderen.

Een antibacterieel filter vernietigt bacteriën, virussen en schimmels zoals schimmels. Als u echter te maken heeft met allergieën, is het echte HEPA-filter het meest cruciale onderdeel. Dit verwijdert effectief tot 99,97 procent van de deeltjes in de lucht, waaronder pollen, fijn stof en mijten.

Luchtkwaliteit Sensor

De meesten van ons denken misschien dat onze binnenluchtkwaliteit minder vervuild is dan buiten, maar dit is niet altijd het geval. Dit apparaat laat u weten hoe vervuild of schoon uw lucht is. Het bewaakt de kwaliteit en waarschuwt u via de veranderende LED-lampjes.

In de automatische modus past de luchtreiniger de snelheid van de ventilator aan de luchtkwaliteit aan. Dit geeft u optimale resultaten zonder onnodig te hoeven raden of meer energie te gebruiken.

Super Quiet bij 18 decibel

Als u geniet van zuiverdere lucht tijdens het slapen en een stille kamer waardeert, is dit iets voor u. In de slaapstand genereert het apparaat slechts 18 decibel – vrijwel geruisloos.

Dekking van 700 vierkante voet

Deze luchtreiniger is geüpgraded om tot 700 vierkante voet te bedekken. Dit zal geweldig werk doen voor uw huis als u in een middelgrote of grote ruimte woont.

Wat we niet leuk vinden

Vage instructies

Hoewel deze luchtreiniger van topklasse is, kan de handleiding een paar meer details gebruiken. De handleiding vertelt u hoe u het apparaat instelt en de verschillende onderdelen identificeert. Maar, it zal u niet vertellen wat de reden is achter verschillende lichtsignalen die kunnen wijzen op problemen of filtervervanging.

Sensor lijkt niet te werken

Dit wordt geleverd met een sensor die de luchtkwaliteit moet aangeven. Bij een slechte luchtkwaliteit kleurt de sensor rood. Wanneer de luchtkwaliteit goed is, wordt deze groen.

Sommige klanten vinden echter dat het automatisch rood wordt, zelfs nadat het urenlang groen is geweest, wat niet logisch is. Andere klanten vonden dat het groen is, ook al weten ze dat hun huis besmet is met rook.

Productspecificaties

Grootte van de eenheid 13,5 x 7 x 19,5 inch
Grootte van de kamer 700 vierkante voet
Luchtverversingen per uur 2
Ionisator Facultatief
Filtratiefasen Viertraps

3. Levoit Smart WiFi luchtreiniger

Beste slimme luchtreiniger

Productafbeelding van de LEVOIT-luchtreinigers voor thuis grote kamer, slimme WiFi-luchtreiniger en H13 True HEPA-filter verwijder 99,97% huisdierallergieën, stof, rook, geur en pollen voor slaapkamer, automodus, Energy Star, LV-PUR131S

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Als u een hightech luchtreiniger wilt, hoeft u niet verder te zoeken. Dit apparaat van Levoit heeft meerdere slimme functies en modi om u en uw huis tegemoet te komen.

Ten eerste is het spraakbesturing via Alexa en Google Assistant. Je kunt het ook bedienen met een smartphone. Het instellen van de luchtreiniger op uw gewenste ventilatorsnelheid op elk gewenst moment is eenvoudig.

Het slimme filter berekent de werkelijke levensduur op basis van het gebruik. Dit geeft u een nauwkeurigere vervangingstijd, zodat u niet hoeft te raden.

U kunt deze luchtreiniger gemakkelijk gebruiken tijdens stille uren, omdat deze slechts 27 decibel produceert. Met een hoogte van 21,5 inch heeft het een machtige stoot. Het kan de lucht van een middelgrote tot een grote kamer van maximaal 360 vierkante voet reinigen.

Wat we leuk vinden

Energy Star- en CARB-gecertificeerd

Deze luchtreiniger is Energy Star en CARB gecertificeerd voor effectief en energiebesparend. U kunt het gemakkelijk gebruiken in de wetenschap dat het veilig, betrouwbaar en milieuvriendelijk is.

Meerdere besturingsopties

We zijn altijd op zoek naar meer manieren om slimmer te worden in ons dagelijks leven. Met de Levoit Smart Air Purifier kunt u deze op elke gewenste manier bedienen.

Activeer de luchtreiniger via Alexa of Google Assistant door simpelweg je stem te gebruiken. Je kunt het ook bedienen via een app op je smartphone. Hiermee kunt u een schema en timer instellen terwijl u de luchtkwaliteit vanuit de palm van uw hand bewaakt.

Smart Life-filter

Het slimme levensfilter vertelt je precies wanneer het tijd is voor een vervanging. Dit is veel beter dan andere luchtreinigers, die gewoon aangeven dat er na een bepaald aantal maanden een vervanging nodig is. Dit kun je ook via de app checken.

Echt HEPA-filter vangt kleine deeltjes op

Je hebt een echt HEPA-filter nodig voor de beste stof- en mijtvanger. Deze vangt stofdeeltjes op zo klein als 0,3 micron. Een honingraatfilter zorgt voor grote deeltjes, terwijl het actieve koolfilter geuren verwijdert.

Wat we niet leuk vinden

Het filter gaat niet lang mee

Helaas gaat het filter op dit slimme apparaat niet lang mee. De meeste klanten kregen pas na twee maanden gebruik een vervangingsmelding.

Niet de meest duurzame eenheid

Klanten houden hiervan zolang het duurt, maar na ongeveer 18 maanden merkten veel mensen dat hun apparaat begon te slinken. Als u iets wilt dat iets langer meegaat, kunt u een andere optie overwegen.

Productspecificaties

Grootte van de eenheid 21.5 x 17.2 x 10 inch
Grootte van de kamer 360 vierkante voet
Luchtverversingen per uur 4.5
Ionisator Nee
Filtratiefasen Drietraps


4. Blueair Blue Pure 211 + luchtreiniger

Beste ontwerp

Productafbeelding van de BLUEAIR luchtreiniger grote kamer, luchtreiniger voor stof Huisdier huidschilfers rookschimmel pollen allergeen, geurverwijdering, voor woonkamer in de slaapkamer thuis, afwasbaar voorfilter, HEPASilent, blauw 211 + (niet-automatisch)

Bekijk op Amazon
Bekijk op HomeDepot
Bekijk op BestBuy
Zicht op Blueair

De Blueair luchtreiniger is een prachtig apparaat dat meer op een luidspreker lijkt dan op een luchtreiniger. Het is uitgerust met een geavanceerd Zweeds ontworpen filter dat virussen, stof, schimmels en meer vangt.

De kleuropties zijn een van de belangrijkste dingen die deze luchtreiniger zo aantrekkelijk maken. Het is uitgerust met een stofvoorfilter dat verkrijgbaar is in verschillende kleuropties. Het voorfilter kan ook worden gewassen wanneer dat nodig is.

U kunt zich meer op uw gemak voelen bij het gebruik van dit apparaat, omdat het niet veel energie verbruikt. U kunt besparen op uw rekeningen terwijl u milieuvriendelijker bent.

Wat we leuk vinden

360 graden luchtverbruik

Om nog efficiënter te zijn, zuigt de luchtreiniger lucht van alle kanten aan – het laat geen verontreinigende stoffen vrij om schade aan te richten. U kunt het in een grote leefruimte van maximaal 540 vierkante voet plaatsen voor effectieve resultaten.

Energy Star-gecertificeerd

Sommige luchtreinigers hebben de neiging om een enorme hoeveelheid energie te gebruiken, reflecterend op uw energierekening. Dit apparaat gebruikt echter slechts 60 watt – en dat is op de hoogste ventilatorsnelheid.

Rustig op 31 decibel

Het maakt niet uit waar of wanneer u zuivere lucht wilt, u kunt dit gebruiken zonder hoofdpijn te veroorzaken. De Blue Pure 211+ is voorzien van een speciaal polypropyleen filter. Dit filter is fijner en gebruikt daarom niet zoveel kracht om de lucht te reinigen.

De Blue Pure 211+ genereert 31 decibel op de laagste snelheid – ongeveer zo luid als een fluistering. Bij gebruik van de hoogste instelling produceert het 56 decibel, vergelijkbaar met witte ruis.

Effectieve filters absorberen geuren

Het geavanceerde, door Zweden ontworpen filter vangt tot 99 procent van de luchtverontreinigende stoffen op, zoals bacteriën, stof en virussen. Het actieve koolfilter absorbeert onaangename geuren zoals rook en huisdiergeuren.

U kunt snelle resultaten verwachten, zelfs in grote ruimtes. De Association of Home Appliance Manufacturers (AHAM) heeft het apparaat onafhankelijk getest en gecertificeerd. Het filtert een kamer ter grootte van 540 vierkante voet tot vijf keer in een uur.

Wat we niet leuk vinden

Groter dan verwacht

Dit ziet er misschien uit als een kleine eenheid, maar verschillende klanten waren verbaasd over hoeveel ruimte het in beslag nam.

Gebruikt geen echt HEPA-filter

De reclame hier is een beetje misleidend. Het beweert een HEPASilent dubbele filtratietechnologie te gebruiken, maar het is eigenlijk geen echt HEPA-filter. Het kan 99,97 procent van de deeltjes in de lucht verwijderen, maar in vergelijking met echte HEPA-filters is het niet zo effectief.

Hoogste instelling is luid

Terwijl dit stil is op de laagste stand, produceert de hoogste stand 56 decibel. Dit is vergelijkbaar met normale gespreksgeluiden. Dat zal behoorlijk irritant zijn terwijl je je boek probeert te lezen of slaapt.

Productspecificaties

Grootte van de eenheid 21 x 13 x 13 inch
Grootte van de kamer 540 vierkante voet
Luchtverversingen per uur 5
Ionisator Nee
Filtratiefasen Drietraps

5. Coway Mighty Luchtreiniger

Beste budget luchtreiniger

Productafbeelding van de Coway Airmega AP-1512HH (W) True HEPA-luchtreiniger met luchtkwaliteitsbewaking, auto, timer, filterindicator en eco-modus, 16,8 x 18,3 x 9,7, wit

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Zicht op Cowaymega

Als u op zoek bent naar een kleinere luchtreiniger om stof en allergenen op afstand te houden, is dit het. De Mighty Purifier van Coway is misschien een kleine eenheid, maar het heeft een aanzienlijke punch.

Uitgerust met viertrapsfiltratie en drie ventilatorsnelheden, zal het een oppervlakte van maximaal 361 vierkante voet beslaan. Een automatische modus bewaakt de binnenluchtkwaliteit, zodat u weet hoe vervuild het gebied is.

De Mighty Purifier heeft een modern ontwerp dat bij elke kamer past zonder er omvangrijk of misplaatst uit te zien. Je kunt ook kiezen tussen twee kleuren die bij je smaak passen.

Wat we leuk vinden

Viertraps filtratie

De viertrapsfiltratie zorgt voor schone lucht voor u en uw gezin. Het bevat een wasbaar voorfilter dat grote deeltjes zoals haar en stof verwijdert. Een actief koolfilter verwijdert geuren en het echte HEPA-filter zorgt voor allergenen zoals kleine stofdeeltjes.

Om uw lucht verder te verbeteren, is de Mighty Purifier uitgerust met een ionensysteem. Hier zal een elektrochemische reactie het aantal deeltjes – zoals stof – in de lucht verminderen.

Slimme functies elimineren giswerk

We houden van deze luchtreiniger vanwege de slimme functies die het bevat. U kunt de automatische modus activeren wanneer dat nodig is en het apparaat bewaakt de luchtkwaliteit en past zichzelf aan. Met de timer kunt u de bedrijfsuren van het apparaat instellen om aan uw behoeften te voldoen.

Wanneer het tijd is voor een filtervervanging, zal het apparaat u op het paneel op de hoogte stellen. Het laat ook zien welk filter aan vervanging toe is, zodat u niet hoeft te raden.

Compact ontwerp

Deze smart unit past gemakkelijk op een tafel of subtiel op de vloer naast een bank. Het kan een middelgrote tot grote kamer van maximaal 361 vierkante voet bedekken en heeft een CADR-stofmeting van 246.

Vervuilingssensor analyseert luchtkwaliteit

Deze luchtreiniger analyseert de luchtkwaliteit in realtime en laat u weten wat uw luchtkwaliteit is. Als het vies is, toont het je een rood LED-lampje; als het schoon is, is het lampje groen. Dit laat u de toestand van uw lucht weten, zodat u kunt kijken hoe de luchtreiniger deze zuivert!

Wat we niet leuk vinden

Luidruchtig, tot 53 decibel

Tijdens het gebruik van de hoge ventilatorsnelheid is dit apparaat behoorlijk luidruchtig – tot het punt dat het vervelend is. Dit was ook een veelgehoorde klacht van klanten. Het varieert van 24,4 decibel tot 53,8, afhankelijk van uw instelling.

Veel onderhoud vereist

U zult genieten van een paar weken ononderbroken en gemakkelijk gebruik wanneer dit aankomt. De vervangende filters zijn niet zo goed als degene waarmee het oorspronkelijk werd geleverd. Bovendien zijn er veel reinigingsprocessen vereist.

Productspecificaties

Grootte van de eenheid 16,8 x 18,3 x 9,6 inch
Grootte van de kamer 361 vierkante voet
Luchtverversingen per uur Niet gespecificeerd
Ionisator Ja
Filtratiefasen Drietraps

Productvergelijkingstabel

Product Best Grootte van de eenheid Grootte van de kamer Luchtverversingen p/h Ionisator Filtratiefasen
Whirlpool Whispure Echte HEPA High-end 19,45 x 10 x 25″ 508 m² 4.8 Nee 3-traps
Hathaspace True HEPA Luchtreiniger Ontgeurder 13,5 x 7 x 19,5″ 350 m² 2 Facultatief 4-traps
Levoit Smart WiFi Luchtreiniger Slimme luchtreiniger 21,5 x 17,2 x 10″ 360 m² 4.5 Nee 3-traps
Blueair Blue Pure 211+ Luchtreiniger Ontwerpen 21 x 13 x 13″ 540 m² 5 Nee 3-traps
Coway Mighty Luchtreiniger Budgetkeuze 16,8 x 18,3 x 9,6″ 361 m² N.V.T Ja 3-traps

Waarom u een luchtreiniger voor stof nodig hebt

“Een beetje stof doet nooit iemand pijn” is waarschijnlijk een uitdrukking die we allemaal wel eens hebben gebruikt. De waarheid is echter dat stof u en uw familieleden daadwerkelijk kan schaden.

Blootstelling aan stof kan verschillende effecten hebben, afhankelijk van onze persoonlijke gezondheid. Maar vaak zullen mensen met allergieën of astma ernstigere reacties hebben.

Veelvoorkomende stofgerelateerde problemen zijn:

 • Hoesten.
 • Astma-aanvallen.
 • Oogirritatie.
 • Niezend.
 • Hooikoorts.

Als u jonge kinderen of baby’s heeft, kan het aanschaffen van een luchtreiniger helpen om de risico’s van het inademen van stof te verminderen (1).

Misschien vind je dit ook interessant
Baby slapen in kinderkamer met luchtreinigerBeste luchtreinigers voor kwekerijen van 2023

Wat maakt de beste luchtreinigers voor stof?

Luchtreinigers worden vervaardigd met verschillende doeleinden in gedachten. Sommige zijn bijvoorbeeld het beste in het verwijderen van allergenen. Anderen, aan de andere kant, richten zich meer op huidschilfers van huisdieren, knaagdieren en vogels).

U zult merken dat de meerderheid op de meeste gebieden een goede effectiviteit noemt. Er zijn echter nog steeds een paar dingen om op te letten wanneer uw problemen specifiek stof en huisstofmijt zijn.

Filterfasen

Stofdeeltjes zijn er in verschillende groottes en kunnen variëren van groot en zichtbaar, tot klein en onzichtbaar. Stof kan echter behoorlijk wat problemen veroorzaken, of je nu te maken hebt met allergieën of niet.

Een goed begin is het overwegen van het aantal filtratiefasen dat het apparaat gebruikt. Effectieve luchtreinigers voor stof hebben een voorfilter dat grote deeltjes opvangt en een echt HEPA-filter dat kleine deeltjes opvangt.

Echt HEPA-filter

Echte HEPA-filters zijn een van de meest effectieve filters op de markt. Ze zijn te vinden in stofzuigers, auto’s en luchtreinigers.

Er zijn een paar varianten van HEPA-filters. Ze omvatten HEPA-type en HEPA-grade. Het is essentieel om onderscheid te maken tussen deze, omdat ze niet zo effectief zijn als een echte HEPA.

Echte HEPA-filters vangen tot 99,97 procent van alle deeltjes zo klein als 0,3 micron op. HEPA-type filters vangen echter slechts tot 99 procent op met de grootte van twee micron. Dit betekent dat ze het nog steeds goed zullen doen met stof, maar kleine deeltjes kunnen ontsnappen (2).

Vergelijkbare artikelen
Een HEPA-filter reinigenHoe een HEPA-filter te reinigen (wasbare of permanente gids)

Overweeg een ionisator

Sommige luchtreinigers zijn uitgerust met een ionisatorventilator. Deze gebruiken ionen om de lucht te zuiveren. Het creëert negatieve ionen die zich hechten aan positieve ionen (stof, bacteriën, rook). Wanneer negatieve en positieve ionen zich binden, worden ze zwaar en vallen ze op de grond (3).

Let op

Dit vereist wel vaker schoonmaken, dus vermijd deze functie als je daar geen zin in hebt. Ook is een ionisator niet de juiste keuze als je ernstige allergieën of astma hebt. Kies in plaats daarvan voor een sterke luchtreiniger om alle stofdeeltjes te verwijderen.

Veelgestelde vragen

Waarom is mijn huis altijd zo stoffig?

Je huis is altijd zo stoffig om verschillende redenen. Het kunnen verstopte filters in uw HVAC-systeem zijn, opgesloten stof in het tapijt, haar van huisdieren, pollen en lekkende ramen.

Bevelen allergologen luchtreinigers aan?

Allergologen raden luchtreinigers aan als onderdeel van verschillende maatregelen om uw allergieën te verbeteren. Luchtreinigers met HEPA-filters extraheren verontreinigende stoffen tot een grootte van drie micron en vangen 99,97 procent van de verontreinigingen in de atmosfeer op.

Hoe effectief zijn kleine luchtreinigers?

Kleine luchtreinigers zijn effectief wanneer ze in de optimale positie in een kamer worden geplaatst. Ze zijn stil, efficiënt en ideaal voor slaapkamers en kinderdagverblijven. Een van de beste voorbeelden is onze favoriete algemene kleine luchtreiniger, de JINPUS kleine draagbare luchtreiniger voor slaapkamers.

Hoeveel moet u uitgeven aan een luchtreiniger?

Het bedrag dat u aan een luchtreiniger moet uitgeven, hangt af van uw budget, hoe u van plan bent het te gebruiken en de grootte van uw huis. Je kunt zo weinig als $ 30 of zoveel als $ 330 uitgeven.

Onze topkeuze, de Whirlpool Whispure, is geprijsd aan de bovenkant van het spectrum, maar het levert schone lucht aan grote kamers en heeft programmeerbare instellingen.

Moet ik mijn luchtreiniger altijd aan laten staan?

U moet uw luchtreiniger de hele tijd aan laten staan, want zodra de lucht schoon is, heeft de luchtreiniger minder werk te doen om een allergeenvrije atmosfeer te behouden.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   Scrub Daddy | Dish Daddy | Geel