Beste luchtreiniger en luchtbevochtiger combo’s van 2023

Het hebben van schone lucht om thuis in te ademen is essentieel voor onze gezondheid. We realiseren ons vaak niet hoe vervuild onze binnenlucht is.

Veel dingen, zoals alledaagse huishoudelijke reinigingsmiddelen en luchtverfrissers, kunnen chemicaliĆ«n zoals VOC’s aan de lucht toevoegen. Bovendien kunnen allergenen binnenshuis, zoals schimmelsporen en huisstofmijt, aanzienlijke problemen voor onze gezondheid veroorzaken als ze niet op de juiste manier worden behandeld.

Luchtreinigers zijn zeer effectieve apparaten die bestaan uit verschillende filters om verontreinigende stoffen en verontreinigingen uit onze lucht te verwijderen. Nieuwere uitvindingen combineren luchtreinigers met luchtbevochtigers om u te helpen droge dagen door te komen.

Om onze lijst met de beste luchtreiniger en luchtbevochtigercombo’s af te ronden, hebben we uren onderzoek gedaan. We hebben echte klantrecensies, deskundig advies en de specificaties van elk product onderzocht om ervoor te zorgen dat we alleen de beste aanbevelen.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de SHARP-luchtreiniger en luchtbevochtiger met Plasmacluster Ion-technologie voor middelgrote ruimtes. Geur- en echte HEPA-filters voor stof, rook, pollen en huidschilfers van huisdieren kunnen elk tot 5 jaar meegaan. KC850U.
Beste overall
Sharp PlasmaCluster luchtbevochtiger
 • Echt HEPA-filter
 • Automatische luchtkwaliteitscontrole
 • Lange levensduur van het filter
Prijs controleren
Productafbeelding van de Turonic PH950 - Hepa-luchtreinigers voor thuis met luchtbevochtiger, grote kamerluchtreiniger tot 2500 sq ft, 8-traps zuivering met True Hepa 13-filter, UV-A-licht en ionisator, smart auto-modus, wi-fi-regeling
Beste filter
Turonic PH950
 • Werkt tot 2500 vierkante voet
 • 8-traps zuiveringssysteem
 • Opties met 8 versnellingen, waaronder automatisch
Prijs controleren
Productafbeelding van de luchtreiniger en luchtbevochtiger combo voor thuis, 22Db | 7 kleuren nacht Hepa luchtreinigers 2 in 1 met afstandsbediening, Hepa filter luchtreiniger het verwijderen van 99,99% rokers geur en stuifmeel voor slaapkamer
Beste voor allergieƫn
Afloia luchtreiniger en luchtbevochtiger
 • 360 graden lucht inname
 • Mistloos bevochtigingssysteem
 • Mooi en rustig
Prijs controleren
Productafbeelding van de levensstijl door Focus LS-AP350 PURA Max luchtreiniger en luchtbevochtiger met true HEPA-filter, rookverwijderaar voor thuis, stof, schimmel, huis en huisdieren met optioneel nachtlampje en kinderslot
Stilste combo
Lifestyle van Focus
 • Kinderslot functie
 • Rustig 35 decibel niveau
 • 4-traps voorfiltratiesysteem
Prijs controleren
Productafbeelding van de BONECO W200 grote kamer 2 in 1 fluisterstille luchtbevochtiger luchtwasser met automatische uitschakeling en geur etherische olie container, wit
Eenvoudig onderhoud
Boneco 2-in-1 luchtwasser
 • Automatische uitschakeling
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Optionele geuren
Prijs controleren
Productafbeelding van de Afloia 2 in 1 HEPA-luchtreiniger met luchtbevochtiger, 3-traps H13-filters voor thuisallergieƫn Huisdieren Haarrokergeuren, Verdampingsbevochtiger, Automatische uitschakeling, Stille luchtreiniger met zeven kleuren licht, MIROPRO
Best ontworpen
Afloia Luchtreiniger Luchtbevochtiger
 • Drietraps filtratie
 • Optioneel nighlight
 • Verwijderbare luchtbevochtiger
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Waarom kiezen voor een luchtreiniger en luchtbevochtiger Combo?
 • Waar u op moet letten (koopgids)
 • Veelgestelde vragen
 • Het beste van twee werelden


Product beoordelingen

Vanaf vandaag is er geen enorme keuze beschikbaar op de markt met betrekking tot de beste luchtreiniger en luchtbevochtiger combo’s. Het kan echter nog steeds lastig zijn om te kiezen welke bij u past. Terwijl we door de best beoordeelde eenheden zochten, wilden we verschillende technologieĆ«n opnemen om u alle opties te laten zien.

In onze lijst vindt u ionisatoren, HEPA-filters, ultrasone luchtbevochtigers en luchtwassers. We hebben ervoor gezorgd dat alle eenheden effectief zouden presteren binnen het aanbevolen vierkante meter gebied.

1. Sharp PlasmaCluster Luchtreiniger Luchtbevochtiger

Beste overall

Productafbeelding van de SHARP-luchtreiniger en luchtbevochtiger met Plasmacluster Ion-technologie voor middelgrote ruimtes. Geur- en echte HEPA-filters voor stof, rook, pollen en huidschilfers van huisdieren kunnen up-t dureno 5 jaar elk. KC850U.

Bekijk op Amazon
Bekijk op HomeDepot
Bekijk op BestBuy

Als u op zoek bent naar een echte combinatie van luchtreiniger en luchtbevochtiger, dan is de PlasmaCluster iets voor u. Dit apparaat maakt gebruik van grondige filters en een ionisator om de lucht echt te zuiveren. Daarnaast is het uitgerust met meerdere sensoren om de luchtkwaliteit in uw huis bij te houden.

De PlasmaCluster kan tot 254 vierkante voet bedekken, dus het is niet voor zeer grote gebieden. Het is echter uitstekend geschikt voor slaapkamers en kleine woonruimtes. Bovendien kunt u het op de laagste stand instellen en het licht dimmen of deactiveren voor een vredige nachtrust.

Wat we leuk vinden

Echt HEPA-filter

Een echt HEPA-filter is een must als u worstelt met allergieƫn of astma veroorzaakt door verontreinigende stoffen binnenshuis. Deze filters kunnen tot 99,97 procent van de luchtverontreinigende stoffen verwijderen bij de microscopische grootte van 0,3 micron. Je kunt afscheid nemen van allergenen zoals stof, huisstofmijt, huidschilfers van huisdieren en pollen.

Gepatenteerde Plasmacluster Ion Technologie

Naast het verwijderen van allergenen, zal dit filter ook helpen om bacteriƫn, ziektekiemen, virussen, schimmels en schimmels te verminderen. Het maakt gebruik van gepatenteerde Plasmacluster Ion-technologie om alle onzuiverheden in de lucht snel te verwijderen.

Automatische luchtkwaliteitscontrole

Het kan bijna onmogelijk zijn om precies te weten hoe vervuild je binnenlucht is. De Sharp Plasmacluster is uitgerust met sensoren die de luchtkwaliteit in zijn omgeving monitoren. Bovendien past het de luchtzuivering en bevochtiging aan de kamer aan.

Veiliger ozonniveau

Veel huiseigenaren maken zich zorgen over de mogelijke productie van ozon – een schadelijk gas – bij het gebruik van een ionisator. Deze eenheid produceert echter vijf keer minder ozon in vergelijking met de laagste in de industrie.

Bovendien voldoet het aan alle normen van de FDA, OSHA en NIOSH en is het ARB-gecertificeerd. Omdat het voldoet aan alle industrienormen, kunt u er zeker van zijn dat het een veilige keuze is.

Lange levensduur van het filter

Onderhoudskosten zijn een zorg voor veel huiseigenaren, omdat het vervangen van het filter om de zes maanden duur kan worden. Sharp heeft echter u en uw portemonnee in gedachten gehouden en dit apparaat voorzien van een langdurig echt HEPA-filter. Afhankelijk van de luchtkwaliteit en het gebruik moet het filter tussen de twee en vijf jaar meegaan.

Wat we niet leuk vinden

Kleine watertank

Hoewel de fabrikant de exacte grootte van de tank niet vermeldt, kunnen we ons niet voorstellen dat deze lang meegaat in droge omstandigheden. Verschillende klanten vonden het zelfs niet leuk dat ze meer dan Ć©Ć©n keer per dag moesten bijvullen.

Dure prijs

Dit is zo’n goede eenheid vanwege de constructie en technologie. Maar dat heeft wel een prijs. Ongeveer het dubbele van de prijs van andere eenheden die we vonden, dit is geen budgetvriendelijke keuze.

Luid op hoogste stand

Als je iets helemaal stil wilt, kan dit teleurstellen. Dit dient als vrij luide witte ruis op de hoogste stand en kan uw ontspannende avonden verstoren.

Productspecificaties

Luchtzuiveringsmethode Echt HEPA-filter, Plasmacluster Ion Technology
Bevochtigingsmethode Koele mist
Kamer dekking 254 vierkante voet
Dimensies 14,9 bij 10,5 bij 23,1 inch
Gewicht 20,5 pond


2. Turonic PH950 Luchtreinigers Met Luchtbevochtiger

Beste filter

Productafbeelding van de Turonic PH950 - Hepa-luchtreinigers voor thuis met luchtbevochtiger, grote kamerluchtreiniger tot 2500 sq ft, 8-traps zuivering met True Hepa 13-filter, UV-A-licht en ionisator, smart auto-modus, wi-fi-regeling

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Zicht op Newegg

Met een achttrapsfilter kan dit apparaat u superschone lucht leveren. Het verwijdert bacteriĆ«n, geuren, stof, huidschilfers van huisdieren, rook en meer uit huis. Dankzij het filter – bestaande uit katoen, echte HEPA, actieve kool en meer – is dit een superkrachtig apparaat.

Wat bevochtiging betreft, gebruikt het waterreinigingsballen om rijk vocht in de lucht af te geven. U hoeft zich geen zorgen te maken dat de mist zich op uw furni nesteltture en oppervlakken. Het houdt de items in uw kamer droog en zorgt ervoor dat uw huid en longen gezonder zijn.

Wat we leuk vinden

Werkt tot 2500 vierkante voet

In slechts twee uur kan dit een kamer van 2500 vierkante voet reinigen en zuiveren. Als je kleinere kamers hebt, werkt het nog sneller. Maar het is goed om te weten dat dit verschillende kamergroottes aankan.

8-traps zuiveringssysteem

Dit zorgt voor extreem schone lucht. Het 8-traps filter zorgt er ook voor dat de deeltjes uit de lucht niet opnieuw door het water komen. Het filter bestaat uit een mesh voorfilter, een katoenfilter en een echt HEPA-filter.

Dit wordt gevolgd door een actief kool- en koudekatalysatorfilter. Het beschikt ook over een luchtionisator die die extra zuiverheidsmaatregel in uw huis kan toevoegen.

Acht snelheidsopties, waaronder Auto

Dit ding in de lucht krijgen, is eenvoudig. U kunt kiezen uit acht snelheidsopties, afhankelijk van hoe snel u wilt dat het apparaat werkt.

Het heeft ook een automatische modus, zodat u niet de beste instellingen hoeft te raden. Laat de machine het voor u uitzoeken.

Werkt bij 38 Decibels

Niet luider dan regenval, dit toestel biedt een rustgevende witte ruis achtergrond. Sommige mensen houden ervan om het ’s nachts te gebruiken, omdat het geluidsniveau kalmerend is, maar niet te luid. Het heeft ook een lichtsensor, die ervoor zorgt dat het apparaat donker wordt zodra u de lichten hebt uitgeschakeld.

Wat we niet leuk vinden

Hoge prijs

Een van de belangrijkste klachten over dit product is dat het duur is. Natuurlijk bespaar je een beetje door een 2-in-1-product te krijgen, maar de prijs is zelfs daarmee nog steeds hoog.

Vervangende filters zijn duur

De vervangende filters voor dit apparaat zijn duur en u moet ze minstens twee keer per jaar vervangen. Dit telt op, waardoor het apparaat nog duurder is dan je in eerste instantie misschien had gedacht.

Productspecificaties

Luchtzuiveringsmethode 8-traps filter, inclusief HEPA
Bevochtigingsmethode Waterreinigingsballen
Kamer dekking 1250 tot 2500 vierkante voet
Dimensies 24,6 bij 15,7 bij 9,1 inch
Gewicht 23,6 pond

3. Afloia luchtreiniger en luchtbevochtiger

Beste luchtreiniger en luchtbevochtiger combo voor allergieƫn

Productafbeelding van de luchtreiniger en luchtbevochtiger combo voor thuis, 22Db | 7 kleuren nacht Hepa luchtreinigers 2 in 1 met afstandsbediening, Hepa filter luchtreiniger het verwijderen van 99,99% rokers geur en stuifmeel voor slaapkamer

Bekijk op Amazon
Bekijk op Wayfair

Als iemand in huis allergieƫn heeft en geen andere remedies lijken te helpen, is dit product iets om te overwegen. Het is ontworpen om allergieƫn te helpen verlichten door de kamer te zuiveren.

Deze luchtbevochtiger en luchtreiniger vernietigt schimmels, pollen, stof, bacteriƫn, huidschilfers van huisdieren en meer. Het doet dit in niveaus tot 99,99 procent dankzij een HEPA 13-filter.

Wat betreft bevochtigen, dit maakt gebruik van een watervrije mist. Dit is ontworpen voor mensen met huidproblemen, rimpels en neusbloedingen, en is ook gunstig voor aanstaande moeders en baby’s.

Wat we leuk vinden

360 graden luchtinlaat

Met een 360 graden luchtzuiveringssysteem neemt dit sneller meer onzuiverheden op. Zeg vaarwel tegen vluchtige organische stoffen, schimmels, huidschilfers van huisdieren, rook, pollen en meer. In feite kan het een kamer van 538 vierkante meter in slechts 30 minuten zuiveren.

Mistloos bevochtigingssysteem

Als u zich zorgen maakt over overtollig water van een luchtbevochtiger die uw huis dempt, wees dat dan niet. Dit mistloze systeem maakt gebruik van een watervrije misttechnologie om vocht aan de kamer toe te voegen. Dit is niet alleen super effectief, maar het betekent ook dat de omgeving niet nat wordt.

Als u de luchtbevochtiger niet wilt gebruiken, kunt u deze verwijderen en de luchtreiniger zelf gebruiken.

Mooi en rustig

Die twee woorden klinken als de perfecte combinatie, nietwaar? Deze minimalistische unit past bij de meeste decors.

Bovendien licht het op in zeven kleuren: blauw, cyaan, groen, geel, oranje, rood of paars. Het is heerlijke sfeerverlichting.

Daarnaast loopt het op slechts 22 decibel, bijna stil. U kunt er ’s nachts van genieten of terwijl u een film kijkt – zonder verstoringen!

Drie snelheden en drie timers

U kunt dit op hoog, gemiddeld of laag uitvoeren, afhankelijk van hoe hard uw lucht moet worden bevochtigd en gezuiverd. U kunt het ook instellen op drie timers: twee, vier of acht uur. Dit zorgt voor een volledige night’s slaap in goede, schone lucht.

Drievoudig filter vangt 99,99 procent van de deeltjes op

Dit apparaat maakt gebruik van een voorfilter om stof, pluisjes, vezels en huidschilfers op te vangen. Dit wordt gevolgd door een echt HEPA-filter dat 99,99 procent van de deeltjes zo klein als 0,3 micron kan opvangen. Dit omvat bacteriƫn, schimmels en pollen. Ten slotte vangt een actief koolfilter geuren, rook en dampen op.

Wat we niet leuk vinden

Moeilijk te zeggen of de luchtbevochtiger werkt

Omdat het een mistloze luchtbevochtiger is, levert het niet de meest opvallende resultaten op. De tank raakt echter snel op, dus hij doet zeker iets! Het is gewoon niet zo effectief als andere opties op de markt.

Remote werkt niet altijd

Het hebben van een afstandsbediening om je luchtbevochtiger te bedienen is handig, maar niet als het niet werkt! Veel klanten klaagden dat de afstandsbediening niet werkte, vooral bij het gebruik van het apparaat als een combo.

Hoge snelheid is luid

Terwijl de lage snelheid op een bescheiden 22 decibel loopt, is de hoge snelheid extreem luid. Klanten hebben de neiging om genoegen te nemen met de gemiddelde instelling, vooral ’s nachts.

Productspecificaties

Luchtzuiveringsmethode 3-traps met echte HEPA
Bevochtigingsmethode Mistloos water
Kamer dekking 538 vierkante voet
Dimensies 25 bij 9 bij 8 inch
Gewicht 7,63 pond

4. Lifestyle van Focus LS-AP350 PURA Max luchtreiniger en luchtbevochtiger

Stilste combo

Productafbeelding van de levensstijl door Focus LS-AP350 PURA Max luchtreiniger en luchtbevochtiger met true HEPA-filter, rookverwijderaar voor thuis, stof, schimmel, huis en huisdieren met optioneel nachtlampje en kinderslot

Prijs controleren

Dit apparaat is niet uw gewone luchtreiniger omdat het effectief onzuiverheden vangt met zijn viertrapsfiltratiesysteem bestaande uit voorfilter, vezelgaas, actief koolfilter en echt HEPA-filter.

Het verwijdert effectief 99,97 procent van de luchtdeeltjes van 0,3 micron of groter. U weet of deze machine zijn werk doet door zijn kleurgecodeerde luchtkwaliteitsindicatorlampjes.

Klanten prijzen hoe stil dit apparaat is wanneer het werkt.

Foto van de levensstijl door Focus LS-AP350 PURA Max luchtreiniger en luchtbevochtiger

Wat we leuk vinden

Inclusief kinderslot

De fabrikant kan niet afzien van de veiligheid van uw kind terwijl u rekening houdt met de luchtkwaliteit, dus de toevoeging van een kinderslotfunctie zal ervoor zorgen dat er geen ongewenste machinebediening door uw nieuwsgierige peuter wordt uitgevoerd.

Rustig 35 decibel niveau

Er zijn geen harde geluiden of trillingen afkomstig van deze luchtbevochtiger. Het werkt zeer stil op 35 decibel, waardoor het een uitstekende optie is voor slaapkamers en ’s nachts gebruik.

4-traps filtratiesysteem

Deze luchtreiniger is uitgerust met een 4-traps filtratiesysteem om ervoor te zorgen dat u alleen zuivere lucht inademt. Dit omvat een voorfilter, vezelgaasfilter, actief koolfilter en een True HEPA-filter. Deze vangen geuren, stof, huidschilfers, rook en allergenen in uw lucht op, evenals 99,97 procent van de kleine deeltjes.

Waarschuwt u voor luchtkwaliteit

Op het apparaat bevindt zich een luchtkwaliteitssensor die de deeltjes in de kamer meet. Het levert resultaten via kleurgecodeerde lichten. Rood betekent slecht, geel is eerlijk en blauw is goed. Dit houdt u op de hoogte van hoe uw lucht is en hoe de luchtreiniger omgaat met de vervuiling.

Wat we niet leuk vinden

Luchtbevochtiger kan beter

De luchtbevochtiger heeft enkele storingen. Ten eerste is het slechts een tank van 0,8 gallon, dus het moet vrij vaak worden bijgevuld. Ten tweede is het moeilijk om de tank bij te vullen. Ten slotte is het moeilijk om het schoon te maken en grondig te drogen.

Vervangende filters zijn moeilijk te vinden

Omdat je het filter hier om de paar maanden op moet vervangen, zou het veel beter zijn als ze gemakkelijker te vinden waren. Soms beschikbaar op Amazon; andere keren zijn ze dat niet. Bovendien zijn ze behoorlijk duur.

Productspecificaties

Luchtzuiveringsmethode 4-traps filtratiesysteem
Bevochtigingsmethode Koele mist
Kamer dekking 600 vierkante voet
Dimensies 19 x 13 x 28 inch
Gewicht Niet gespecificeerd

5. Boneco 2-in-1 luchtwasser

Eenvoudig onderhoud

Productafbeelding van de BONECO W200 Grote kamer 2 in 1 fluisterstille luchtbevochtiger luchtwasser met automatische uitschakeling en geur etherische olie container, wit

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

De Boneco 2-in-1 Luchtwasser is een zeer unieke luchtreiniger en luchtbevochtiger combo. Het wast de lucht in plaats van het alleen maar te filteren. Het is uitgerust met gespecialiseerde verdampingsmatten die de lucht “schrobben” om grotere deeltjes te verwijderen.

Bovendien is de unit zelfregulerend, wat de lucht bewaakt en de luchtvochtigheid dienovereenkomstig corrigeert.

Het schoonmaken van het apparaat is zo eenvoudig als het maar kan worden. Verschillende componenten kunnen worden gewassen in de vaatwasser of wasmachine. De verdampingsmatten kunnen eenvoudig worden verwijderd en gewassen in de wasmachine.

Ondanks dat het een effectieve luchtbevochtiger is, zal dit apparaat niet veel doen aan allergenen zoals huisstofmijt en huidschilfers. Het verwijdert echter deeltjes van 10 micron groot, waaronder huishoudelijk stof, schimmelsporen en pollen.

Wat we leuk vinden

Reinigt de lucht effectief

Deze luchtwasser bevat speciaal gemaakte getextureerde verdampermatten die in het water draaien en de lucht effectief reinigen. De matten verwijderen deeltjesonzuiverheden zoals pollen, stof en deeltjesgebonden geuren.

Naast schonere lucht voegt het geen overmatig vocht toe aan de kamer door het water te verdampen. Verdampt vocht wordt op natuurlijke wijze gemengd met de lucht in de kamer, waardoor de luchtvochtigheid comfortabel wordt verhoogd.

Automatische uitschakeling

Wanneer luchtbevochtigers geen water meer hebben, lopen ze ook het risico beschadigd te raken door droge verbranding. Dit toestel is echter uitgerust met een automatische uitschakelfunctie die het apparaat automatisch uitschakelt wanneer het water laag is. U krijgt een melding op het LED-display wanneer het tijd is om de tank bij te vullen.

Gemakkelijk schoon te maken

Het reinigen van deze luchtreiniger en luchtbevochtiger combo is zo eenvoudig mogelijk, dankzij vaatwasser- en wasmachinebestendige componenten. Raadpleeg de handleiding voor meer gedetailleerde instructies over het reinigen van het apparaat.

Optionele geuren

We halen altijd graag het meeste uit een luchtbevochtiger en dit model stelt niet teleur.

Voeg desgewenst een paar druppels van je favoriete geurende oliƫn toe aan de geurcontainer. De geuren verdampen samen met het water, waardoor een aromatische sfeer ontstaat.

Wat we niet leuk vinden

Kleine watertank

Ondanks dat het effectief werkt, zou het fijn zijn als de tank wat groter was. Gezien het enigszins omvangrijke ontwerp, zou je denken dat de tank meer water zou bevatten.

Filters zijn niet super duurzaam

Er wordt geadverteerd dat de filters een paar jaar mee moeten gaan voordat u ze moet vervangen. Ze kunnen echter snel schimmel en meeldauw accumuleren. Na een paar maanden merkten sommige klanten dat ze uit elkaar vielen.

Vochtigheidsvermogen kan beter

Als je in een superdroog gebied woont, heb je misschien iets sterkers nodig dan dit. Hoewel het zeker de luchtvochtigheid verhoogt, heeft het moeite om klanten van lage niveaus (ongeveer 15 procent) naar wenselijke niveaus (ongeveer 40 procent) te krijgen.

Productspecificaties

Luchtzuiveringsmethode Luchtwasser
Bevochtigingsmethode Verdamping
Kamer dekking 540 vierkante voet
Dimensies 11 bij 11 bij 16 inch
Gewicht 11,2 pond

6. Westinghouse luchtbevochtiger en luchtreiniger

Beste luchtsterilisator

Productafbeelding van de Westinghouse-luchtbevochtiger en luchtreiniger in Ć©Ć©n combinatie met slimme vochtigheidssensorregeling voor slaapkamers met etherische olieverspreider en afstandsbediening, zwart

Prijs controleren

Dit apparaat maakt gebruik van een volledig natuurlijke luchtreinigingsmethode met behulp van elektrolytische ionen. Deze niet-toxische methode ontsmet de binnenlucht, verbetert de luchtkwaliteit en zorgt ervoor dat het huis gezonder is.

Als u problemen heeft met een droge huid en ademhalingsproblemen, dan is dit apparaat ontworpen om te helpen. Het kan ook de slaap verbeteren terwijl je je kamerplanten gezonder houdt!

Wat we leuk vinden

Royale watertank

Bij 1,05 gallon kan dit apparaat tot 43 uur op lage snelheid werken. Op hoge snelheid kan het 31 uur draaien. Dit geeft u meer dan een volledige dag aan luchtzuivering en vochtigheid.

Werkt met etherische oliƫn

Om slechte geuren uit uw huis te verwijderen, zult u het geweldig vinden dat dit compatibel is met essentiƫle oliƫn. Dit kan helpen eliminate vieze geuren terwijl je ook de mogelijkheid hebt om je huis te vullen met je favoriete geuren. Als je van aromatherapie houdt, zul je van dit detail houden.

Slimme vochtigheidsregeling

Dit toestel bepaalt de luchtvochtigheid in huis. U kunt het op het gewenste niveau instellen en het zal de vernevelingsuitgang behouden om het huis binnen een comfortabel bereik te houden.

Eenvoudig te gebruiken

De digitale bediening en het LED-display zijn gemakkelijk af te lezen en te gebruiken. Het soft-touch paneel geeft u eenvoudige controle over het apparaat. Als je op de bank ligt te luieren, kun je ook de afstandsbediening gebruiken om de instellingen te wijzigen.

Wat we niet leuk vinden

Lekt gemakkelijk

Het apparaat heeft een overloopgat in plaats van een maximale lijn. Dus als u het apparaat overvult, lekt het automatisch.

Produceert een wit stof

Een veelgehoorde klacht is dat dit een wit stofachtig residu achterlaat op wat dan ook. Het is niet compatibel met gedestilleerd water, dus je moet kraanwater gebruiken. Als u in een gebied met hard water woont, is het waarschijnlijk dat er resten op uw oppervlakken zitten.

Worstelt om de luchtvochtigheid massaal te verhogen

Veel klanten merkten op dat het apparaat de luchtvochtigheid in huis verhoogde, maar niet massaal. Als u bijvoorbeeld niveaus boven 55 procent wilt, zal de eenheid het moeilijk hebben.

Productspecificaties

Luchtzuiveringsmethode Elektrolytische ionensterilisatie
Bevochtigingsmethode Koele mist
Kamer dekking 193 vierkante voet
Dimensies 5.66 bij 11.8 bij 11.25 inches
Gewicht 3,83 pond

7. Afloia HEPA luchtreiniger met luchtbevochtiger

Best ontworpen

Productafbeelding van de Afloia 2 in 1 HEPA-luchtreiniger met luchtbevochtiger, 3-traps H13-filters voor thuisallergieƫn Huisdieren Haarrokergeuren, Verdampingsbevochtiger, Automatische uitschakeling, Stille luchtreiniger met zeven kleuren licht, MIROPRO

Prijs controleren

Een van de vele redenen waarom we de Afloia leuk vinden, is het ontwerp. Het hoge, slanke frame maakt het gemakkelijk om in elke kamer te passen zonder er omvangrijk uit te zien.

Het is uitgerust met een drietraps filtratiesysteem, inclusief een voorfilter, HEPA-media en houtskoolfilter. Deze verwijderen effectief verontreinigende stoffen, allergenen en slechte geuren uit de lucht.

Naast de filtratie is dit toestel ook een luchtbevochtiger. Het werkt effectief bij het verhogen van de luchtvochtigheid binnenshuis tot een comfortabel niveau. Bovendien is het een zeer stille eenheid op de lagere instellingen. Tijdens de nacht kunt u er zeker van zijn dat u slaapt met de machine die minder dan 30 decibel aan geluid uitstoot.

Foto van de Afloia HEPA luchtreiniger met luchtbevochtiger

Wat we leuk vinden

Drietraps filtratie

Het drietraps filtratiesysteem omvat een voorfilter, HEPA-media en een koolstoffilter. HEPA-filter vangt luchtverontreinigende stoffen op. Het kan verder deeltjes vangen zoals ziektekiemen, rook en huidschilfers van huisdieren.

Naast de HEPA-media bevat dit toestel ook een houtskoolfilter. Houtskoolfilters verwijderen effectief vieze geuren uit de lucht, waardoor een aangename sfeer ontstaat.

Optioneel Nachtlampje

In tegenstelling tot de andere luchtreinigers en luchtbevochtigers, wordt dit geleverd met een nachtlampje dat tijdens het gebruik van de machine kan worden in- of uitgeschakeld. Hierdoor kunt u gemakkelijk slapen met lichten aan of uit.

Slimme functies

Deze combinatie van luchtreiniger en luchtbevochtiger wordt geleverd met een reeks speciale functies om het gemakkelijker te bedienen en effectiever te maken. Dit omvat drie windsnelheidsopties, timerregeling, geen mistbevochtiging en 360-graden luchtstroom.

De filterindicator op het display laat u weten wanneer het filter moet worden gewijzigd. Het geeft u een snelle blik op de levensduur van elk filter.

Verwijderbare luchtbevochtiger

Soms heb je de extra luchtvochtigheid in huis niet nodig. In dat geval kunt u de luchtbevochtiger uit de machine verwijderen en gewoon de luchtreiniger gebruiken. Houd er echter rekening mee dat de luchtbevochtiger niet werkt zonder de luchtreiniger.

Wat we niet leuk vinden

Luchtbevochtiger is van slechte kwaliteit

Als u wanhopig op zoek bent naar extra vocht om aan de lucht toe te voegen, wilt u misschien een luchtbevochtiger apart aanschaffen. Veel klanten konden thuis geen verschil in het vochtgehalte voelen. Als u dit wilt gebruiken voor allergieƫn of astma, kan het teleurstellen.

Vervangende filters zijn moeilijk te vinden

Wanneer u de filters moet vervangen, kunt u mogelijk moet u rechtstreeks contact opnemen met het bedrijf. Ze zijn niet direct online beschikbaar, wat frustrerend is.

Productspecificaties

Luchtzuiveringsmethode Drietraps filtratie
Bevochtigingsmethode Verdamping
Kamer dekking 219 vierkante voet
Dimensies 7,7 bij 7,7 bij 21,8 inch
Gewicht 5,7 pond

Productvergelijkingstabel

Product Best Luchtzuiveringsmethode Bevochtigingsmethode Dekking van het gebied Dimensies Gewicht
Sharp PlasmaCluster luchtbevochtiger Algeheel Echt HEPA-filter, Plasmacluster Ion-technologie Koele mist 254 mĀ² 14,9 x 10,5 x 23,1″ 20,5 pond
Turonic PH950 Luchtreinigers Beste filter 8-traps filter Waterreinigingsballen 1250-2500 vierkante voet 24,6 x 15,7 x 9,1″ 23,6 pond
Afloia Luchtreiniger &Luchtbevochtiger AllergieĆ«n 3-traps met echte HEPA Mistloos water 538 mĀ² 25 x 9 x 8″ 7,63 pond
Lifestyle van Focus Stilste combo Viertraps filtratie Koele mist 600 mĀ² 19 x 13 x 28″ N.V.T
Boneco 2-in-1 luchtwasser Eenvoudig onderhoud Luchtwasser Verdamping 540 mĀ² 11 x 11 x 16″ 11,2 pond
Westinghouse Luchtbevochtiger &Air Purifier Beste luchtsterilisator Elektrolytische ionensterilisatie Koele mist 193 mĀ² 5,66 x 11,8 x 11,25″ 3,83 pond
Afloia MiroPro Ontworpen Drietraps filtratie Verdamping 219 mĀ² 7,7 x 7,7 x 21,8″ 5,7 pond

Waarom kiezen voor een luchtreiniger en luchtbevochtiger Combo?

Onze binnenlucht is vaak meer vervuild dan buiten. Dit is niet verwonderlijk, aangezien grotere hoeveelheden VOC’s vaak worden aangetroffen in schoonmaakmiddelen (1).

Andere veel voorkomende verontreinigende stoffen binnenshuis zijn tabaksrook en schadelijke gassen zoals koolmonoxide en formaldehyde (2). U kunt ook binnenshuis worstelen met allergieƫn of astma als gevolg van triggers zoals huisstofmijt en schimmels (3).

Veel huiseigenaren kiezen ervoor om te investeren in een luchtreiniger om de luchtkwaliteit in hun huizen te helpen verbeteren.

Een ander populair luchtverbeterend apparaat is een luchtbevochtiger. Tijdens de winter of het droge seizoen hebben we vaak te maken met de ongemakkelijke effecten van droge lucht. Droge lucht kan de overdracht van virussen van de bovenste luchtwegen verhogen en onaangename effecten veroorzaken zoals droogte en congestie (4).

Nu, afhankelijk van het merk en de grootte van het apparaat, kunnen de prijzen variƫren. Daarom kunt u uzelf een paar dollar besparen door te kiezen voor een twee-in-ƩƩn luchtreiniger en luchtbevochtigercombinatie.

Deze apparaten combineren luchtzuivering met bevochtiging om een optimale omgeving voor u te creƫren.

Waar u op moet letten (koopgids)

Er zijn een paar punten die het overwegen waard zijn voordat u koopt. We hebben een korte lijst gemaakt met een paar cruciale punten om ervoor te zorgen dat u de beste waar voor uw geld krijgt.

Dekking van het gebied

Een van de meest kritische factoren is de dekking van het gebied. Dit geeft u een duidelijke indicatie of de unit wel of niet bij uw huis past. De gebiedsdekking verwijst naar hoeveel vierkante voet de eenheid kan zuiveren en bevochtigen.

Het kiezen van een maat te klein zal resulteren in bijna geen effecten. Het zal gewoon niet in staat zijn om voldoende vocht of voldoende lucht uit te stoten om een verschil te maken. Bovendien, als een apparaat een automatische instelling heeft, kan dit ervoor zorgen dat het apparaat non-stop werkt.

Meet de grootte van uw kamer en zorg ervoor dat u een apparaat kiest dat de vierkante meters adequaat bedekt.

Filter

In het luchtzuiveringsgedeelte is het filtertype belangrijk om te overwegen. Alle luchtreinigers zijn ontworpen om onzuiverheden uit de lucht te verwijderen. Sommigen doen echter grondiger werk dan anderen.

We kiezen graag eenheden die meer dan Ć©Ć©n filter bevatten. Een voorfilter vangt grote deeltjes op, terwijl het HEPA-filter kleine deeltjes verwerkt. Permanente of wasbare filters zijn ook gunstig omdat ze gemakkelijker en goedkoper te onderhouden zijn.

Sommige luchtreinigers gebruiken geen filters. In plaats daarvan gebruiken ze een ionisator. ƞese produceren en zenden negatieve ionen uit die zich binden aan deeltjes en ze verzwaren om ze uit de lucht te verwijderen.

Houd er rekening mee

Ozon – een schadelijk gas en bijproduct van ionisatoren – is een veel voorkomende zorg als het gaat om ionisatoren. Zorg ervoor dat uw ionisator gecertificeerd is en voldoet aan alle normen om ervoor te zorgen dat deze veilig te gebruiken is.

Grootte

Afhankelijk van waar het apparaat wordt geplaatst, speelt de grootte een belangrijke rol. Een omvangrijke eenheid in grote, open gebieden is misschien geen groot probleem. In kleinere kamers met gecompromitteerde ruimte heb je echter iets compacts nodig.

Als u van plan bent om het tussen kamers te verplaatsen, overweeg dan waar het apparaat voor het grootste deel zal worden gebruikt.

Let op

Kleinere eenheden hebben een kleinere tank, dus je zult de tank vaker moeten bijvullen.

Veelgestelde vragen

Kunt u een luchtreiniger en een luchtbevochtiger in dezelfde kamer laten werken?

U kunt een luchtreiniger en een luchtbevochtiger in dezelfde kamer laten draaien om de lucht te reinigen en tegelijkertijd de luchtvochtigheid te verhogen. Terwijl de ene bevochtigt, reinigt de andere onzuiverheden uit de atmosfeer.

Waar is de beste plek om een luchtreiniger te plaatsen?

De beste plaats om een luchtreiniger te plaatsen is op een muur, drie tot vijf voet van de grond, waar de luchtstroom het sterkst is. Je kunt het op een plank plaatsen, maar zorg ervoor dat niets de inlaat en outtake-ventilatieopeningen blokkeert.

Gebruiken luchtreinigers veel elektriciteit?

Luchtreinigers gebruiken niet veel elektriciteit. Ze zijn een van de meest efficiƫnte elektrische gadgets en gebruiken minimale energie, vooral op de laagste stand.

Is het ok om een luchtreiniger de hele nacht aan te laten?

Ja. Luchtreinigers werken het beste wanneer ze continu worden uitgevoerd om de lucht schoon te houden. Je krijgt betere resultaten dan de cleanser een paar uur te laten draaien, omdat schone lucht gemakkelijker schoon te houden is, waardoor de luchtreiniger efficiƫnter wordt.

Hoe lang duurt het voordat een luchtreiniger effectief is?

De tijd die een luchtreiniger nodig heeft om effectief te zijn, hangt af van de grootte van de kamer, de luchtreiniger en de onzuiverheidsniveaus in de atmosfeer. Gemiddeld duurt het tussen de 30 minuten en twee uur om een kamer van gemiddelde grootte te reinigen.


Het beste van twee werelden

Met een combinatie van luchtreiniger en luchtbevochtiger kunt u profiteren van vochtige en schone lucht – en hoeft u niet aan twee afzonderlijke apparaten te besteden!

De beste luchtreiniger en luchtbevochtiger combo’s zijn verkrijgbaar in verschillende soorten met behulp van verschillende technologieĆ«n. Sommige apparaten zijn uitgerust met filters, waaronder een HEPA-medium , terwijl andere ioniserende technologie gebruiken.

Bij het kiezen van de beste luchtreiniger en luchtbevochtiger combo voor u, overweeg dan de dekking van het gebied. Als het apparaat de kamer waarin het zich bevindt niet kan bedekken, verspilt u energie aan een apparaat dat geen verschil kan maken.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?