Beste Thermador Vaatwasser beoordelingen van 2022

Als je een luxe vaatwasser wilt, kun je Thermador niet echt verslaan. Deze mooie en performatieve vaatwassers zorgen elke cyclus voor schone en droge gerechten. Ze zijn duur, ja, maar we denken dat ze het waard zijn als je het budget hebt.

Wil je iets stijlvols, slims, stil, goed te drogen of binnen een krapper budget? Dan kunnen onze vijf beste Thermador vaatwasserrecensies u matchen met het apparaat van uw dromen.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van het meesterwerk stainless® steel star sapphire
Beste drogende Thermador vaatwasser
Meesterwerk® roestvrij staal ster saffier
 • LED binnenverlichting
 • 20-mi Star Speed cyclus
 • Resterende tijd Powerbeam┬«
Prijs controleren
Productafbeelding van de Thermador Emerald inbouwvaatwasmachine
Beste stijlvolle Thermador vaatwasser
Thermador Emerald Inbouw vaatwasser
 • Drietraps filtratiesysteem
 • Wi-Fi-verbinding
 • Extra droge functie
Prijs controleren
Productafbeelding van the Thermador Masterpiece® Emerald®
Beste Smart Thermador Vaatwasser
Thermador Meesterwerk Emerald®®
 • Aanraakgevoelige bedieningselementen
 • Negen wascycli
 • Wordt geleverd met derde rack
Prijs controleren
Productafbeelding van de Thermador Top Control Built-in
Beste Stille Thermador Vaatwasser
Thermador Top Control Ingebouwd
 • StardryÔäó droogcyclus
 • Pushen om de functie te openen
 • Ruim interieur
Prijs controleren
Productafbeelding van het ingebouwde aangepaste paneel van Thermador
Beste Budget Thermador Vaatwasser
Thermador ingebouwd paneel op maat
 • Zachte cyclus
 • Doseringsassistent voor wasmiddel
 • Sprinkler voor hoge voorwerpen
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Zijn Thermador vaatwassers goed?
 • Hoe lang gaan Thermador vaatwassers mee?
 • Soorten Thermador vaatwassers
 • Hoe te kiezen (koopgids)
 • Luxe roept


Product beoordelingen

1. Meesterwerk® roestvrij stalen ster saffier

Beste drogende Thermador vaatwasser

Productafbeelding van het meesterwerk stainless® steel star sapphire

Prijs controleren

We hebben uren besteed aan het onderzoeken van echte klantrecensies, deskundig advies en het toepassen van ons eigen inzicht. Dat alles heeft ons geholpen bij het maken van deze lijst met de vijf beste Thermador vaatwasserrecensies.

Dit is een van de beste vaatwassers aller tijden van Thermador. Deze Star Sapphire-collectie is om vele redenen een must-have, waaronder het feit dat het je elke cyclus 100 procent droge gerechten geeft.

Het gebruikt StarDry om droge gerechten te maken voor alle soorten, inclusief kunststoffen, ongeacht waar ze in de vaatwasser worden geplaatst. De natuurlijke Zeoliet mineralen doen een verbazingwekkende job bij het verdampen van vocht. Dit is een van de meest uitzonderlijke droogmechanismen ter wereld.

Wat we leuk vinden

Ster Gloed

Dit is een leuke functie om op je luxe vaatwasser te hebben. De LED-binnenverlichting is super handig, zodat je elk item, vlekje vuil en achterblijvend vocht kunt zien. Met de app kunt u de lichten echter instellen op elke gewenste kleur!

SterrensnelheidÔäó

Voor licht bevuilde gerechten, bekijk deze 20 minuten durende Star Speed-cyclus! Het gebruikt al het warme water om uw vaat zeer snel schoon en droog te krijgen. Dit zal zeker van pas komen als je gasten hebt die langskomen en bepaalde gerechten zo snel mogelijk schoon moeten zijn.

Resterende tijd PowerBeam®

Met 44 decibel is het niet altijd makkelijk om te zien of je vaatwasser draait. Gelukkig heeft dit een Time Remaining PowerBeam die de resterende tijd op de vloer schijnt.

Wat we niet leuk vinden

Erg duur

Als onderdeel van het topassortiment vaatwassers van Thermador is dit super duur. Je kunt korting krijgen als je een assortiment van Thermador koopt, maar voor een huishoudelijk apparaat is dit zeker geen budgetvriendelijke vaatwasser.

Productspecificaties

Geluidsniveau 44 decibel
Collectie Ster Saffier
Wascycli Zeven cycli
Droogcyclus Stardry
Capaciteit vaatwasser 16 couverts

2. Thermador Emerald inbouw vaatwasser

Beste stijlvolle Thermador vaatwasser

Productafbeelding van de Thermador Emerald inbouwvaatwasmachine

Prijs controleren

Bij het kiezen van een Thermador vaatwasser is stijl gegarandeerd. Elke vaatwasser is luxueus ontworpen om zich te onderscheiden van de massa. Gasten zullen zeker een compliment zijn voor uw mooie apparaat!

Voor ultieme stijl – koop er echter een met een aangepast paneel. Op deze manier kan het passen bij uw mooie keukeninrichting en naadloos aansluiten bij uw kasten.

Wij raden deze Emerald collectie inbouw vaatwasser om vele redenen aan. We zullen er dieper op ingaan, maar kijk uit voor geweldige functies zoals de stroomstraal, doseringsassistent, Wi-Fi-verbinding en nog veel meer.

Wat we leuk vinden

Maximale reiniging

In vergelijking met andere merken zal deze Thermador vaatwasser je versteld doen staan met zijn reinigingsmogelijkheden. Ten eerste maakt het gebruik van Sens-A-Wash-technologie die zijn specificaties tijdens de cyclus aanpast om elke keer schone en droge gerechten te garanderen. Ten tweede maakt deze vaatwasser gebruik van een drietraps filtratiesysteem om ervoor te zorgen dat het water de hele cyclus superschoon is.

Wi-Fi-verbinding

Dit is een bonusfunctie die op alle Thermad te vinden isof vaatwassers, maar laten we het eens nader bekijken. Met de Home Connect-app kunt u uw bedieningselementen personaliseren, meldingen ontvangen en problemen in de vaatwasser diagnosticeren. U kunt de vaatwasser zelfs op afstand starten, wat een unieke functie is voor alle slimme vaatwassers.

Extra droog

Geniet van extra gerechten met de Extra Dry functie. Hoewel het niet Star Dry is, doet het nog steeds fantastisch werk bij het drogen van je gerechten aan het einde van elke cyclus.

Wat we niet leuk vinden

48 decibel

48 decibel is niet luid, maar wel merkbaar. Het is sowieso het luidste van Thermador! Als je op zoek bent naar iets superstils of bijna stille vaatwassers, raden we je aan om te upgraden naar een van hun andere collecties.

Productspecificaties

Geluidsniveau 48 decibel
Collectie Smaragd
Wascycli Zes cycli
Droogcyclus Extra droog
Capaciteit vaatwasser 16 couverts

3. Thermador Meesterwerk® Roestvrij Staal Emerald®

Beste Smart Thermador Vaatwasser

Productafbeelding van the Thermador Masterpiece® Stainless Steel Emerald®

Prijs controleren

Alle Thermador vaatwassers zijn slim. Ze hebben allemaal ingebouwde wi-fi, zodat je het met je smartphone kunt bedienen nadat je de Home Connect-app hebt gedownload. Dit is echter om vele redenen een van onze favoriete slimme vaatwassers!

Ten eerste maakt het deel uit van de Emerald-collectie, dus het is een beetje budgetvriendelijker dan de hogere collecties van Thermador. Het heeft ook een derde rek om u meer ruimte te geven voor moeilijk te plaatsen items. Ten slotte houden we van de Dosage Assist voor wasmiddel, evenals de PowerBeam die de resterende tijd op de vloer schijnt.

Wat we leuk vinden

Aanraakgevoelige bedieningselementen

Als je moeite hebt om op stijve knoppen op apparaten te drukken, zul je genieten van deze vaatwasser. Het heeft aanraakgevoelige bedieningselementen, waardoor ze voor de meeste mensen gemakkelijk te drukken zijn.

Negen cycli

Sommige Thermador vaatwassers hebben een zeer beperkt aantal cycli, vooral in de Emerald collectie. Maar deze heeft er negen, dus er zijn genoeg opties om uit te kiezen! Het zijn: Half Load, Delicate Wash, Quick Wash, Normal, Auto, Rinse, Pots and Pans, Extra Dry en PowerBoost.

Derde rack

Het derde rek geeft je extra ruimte voor moeilijk te plaatsen items zoals gebruiksvoorwerpen, spatels en andere items. Het neemt niet veel ruimte in beslag in de vaatwasser. Maar als het de ruimte in het bovenste rack beperkt, kunt u het derde rack verwijderen wanneer u daar zin in heeft.

Wat we niet leuk vinden

48 decibel

Het is niet de stilste vaatwasser van Thermador. Met 48 decibel is het vergelijkbaar met een regenbui of een rustig kantoor. Dus het kan voor sommigen rustgevend achtergrondgeluid zijn, in kleine huizen kan het je rustige avonden onderbreken.

Productspecificaties

Geluidsniveau 48 decibel
Collectie Smaragd
Wascycli Negen cycli
Droogcyclus Extra droog
Capaciteit vaatwasser 16 couverts

4. Thermador Top Control Ingebouwde vaatwasser

Beste Stille Thermador Vaatwasser

Productafbeelding van de Thermador Top Control Inbouw vaatwasser

Prijs controleren

Met een bijna stille 42 decibel is dit een vaatwasser die zijn werk doet zonder er ophef over te maken! Lekker rustig, het is perfect voor zowel kleine als grote huizen, omdat het gesprekken, slaap en gekoelde avonden thuis niet onderbreekt.

Naast de decibelwaarde maakt het ook deel uit van de Sapphire-collectie. Het heeft dus een reeks geweldige functies, waaronder binnenverlichting, Star Dry, een push-to-open deur en nog veel meer.

Wat we leuk vinden

StardryÔäó

StarDry is een van de meest effectieve droogcycli op de markt. Het maakt gebruik van een mineraal genaamd Zeoliet, dat volledig exclusief is voor Thermador. Het zeoliet werkt om alle gerechten te drogen, zelfs plastic, ongeacht waar ze in de vaatwasser worden geplaatst.

Pushen om te openen

Het greeploze ontwerp van deze vaatwasser maakt het mogelijk om het apparaat te openen, zelfs als uw handen vol zijn. Druk gewoon op de deur en deze zal openspringen.

Ruim interieur

Deze vaatwasser heeft 16 couverts, dus hij is op zichzelf al groot. Het heeft echter ook een verstelbare koksgereedschaplade – of derde rek – voor lange gebruiksvoorwerpen. U kunt ook de andere rekken aanpassen om ruimte te maken voor onhandig grote items.

Wat we niet leuk vinden

Tweejarige Oorlogranty

De korte garantie van twee jaar is iets om op te letten. Hoewel dit nog steeds langer is dan sommige vaatwasserleveranciers, is de prijs tot vijf keer zo duur, dus het is niet super geruststellend.

E├ęn klant had de warmtepomp kapot nadat de garantie voorbij was – dus dat is een dure fout om zelf te repareren.

Houd er rekening mee

De garantie omvat een limiet van vijf jaar voor de besturingskaart en een levensduur voor roest op de binnenste kuipvoering.

Productspecificaties

Geluidsniveau 42 decibel
Collectie Saffier
Wascycli 12 cycli
Droogcyclus Stardry
Capaciteit vaatwasser 16 couverts

5. Thermador 24 inch ingebouwde vaatwasser aangepast paneel

Beste Budget Thermador Vaatwasser

Productafbeelding van de Thermador 24 Inch Ingebouwde Vaatwasser Custom Panel

Prijs controleren

Als je op zoek bent naar een budgetvriendelijke Thermador vaatwasser, moet je winkelen in de Emerald collectie. Deze aangepaste paneel vaatwasser van Thermador is echter zwaar afgeprijsd uit het Emerald-assortiment, dus het is super budgetvriendelijk.

Het is ook klaar voor aangepaste panelen, zodat u de voorkant kunt verwisselen voor de rest van uw keukeninrichting. Dit helpt om een naadloos ontwerp in de keuken te cre├źren. Omdat u al een enorm bedrag bespaart, zullen de kosten van het aangepaste paneel en handvat hopelijk niet te zwaar zijn voor de bankrekening!

Wat we leuk vinden

Zachte cyclus

Hoewel deze vaatwasser een reeks opwindende functies en cycli heeft, is de zachte cyclus er een waar je dol op zult zijn, vooral na een chique etentje. U kunt maximaal 26 wijnglazen wassen op de zachte cyclus, zodat u geen enkel item met de hand hoeft te wassen.

Doseringsassistent

Heb je ooit een vaatwasser meegemaakt die het wasmiddel niet volledig afbrak? Welnu, deze vaatwasser heeft een doseringsassistent om wasmiddel af te breken, zodat het grondig in de cyclus wordt gebruikt en er geen achterblijft.

Sprinkler voor hoge voorwerpen

Hoge items zijn moeilijk schoon te maken, zelfs met de hand. Nou, nu kun je ze gewoon in de vaatwasser stoppen en de sprinkler voor extra hoge items toestaan om het item schoon te maken. Het werkt voor items tot 22 centimeter hoog!

Wat we niet leuk vinden

48 decibel

48 decibel is op geen enkele manier luid, maar voor Thermador is het aan de luidere kant van het spectrum. Het is niet stil, dus als de deur naar de keuken open is, kunt u het apparaat in bepaalde stadia van de cyclus nog steeds horen.

Productspecificaties

Geluidsniveau 42 decibel
Collectie Smaragd
Wascycli 12 cyclus
Droogcyclus Stardry
Capaciteit vaatwasser 16 couverts

Productvergelijkingstabel

Product Best Geluidsniveau Collectie Wascycli Droogcyclus Capaciteit vaatwasser
Meesterwerk® roestvrij staal ster saffier Drogen 44 DB Ster Saffier 7 Stardry 16 couverts
Thermador Emerald Ingebouwd Stijlvol 48 DB Smaragd 6 Extra droog 16 couverts
Thermador Meesterwerk Emerald®® Slim 48 DB Smaragd 9 Extra droog 16 couverts
Thermador Top Control Ingebouwd Rustig 42 DB Saffier 12 Stardry 16 couverts
Thermador 24 Ingebouwd paneel op maat Begroting 42 DB Smaragd 12 Stardry 16 couverts

Zijn Thermador vaatwassers goed?

Ja. Thermador vaatwassers zijn performatief, betrouwbaar en duurzaam. Maar ze zijn ook duur en kosten minstens het dubbele van de meeste andere merken. Ze zijn dus niet geschikt voor mensen met een krap budget. Als u iets wilt dat op dezelfde manier presteert voor honderden dollars minder, overweeg dan een Bosch-vaatwasser.

Je vraagt je misschien af waarom Thermador vaatwassers zo duur zijn. De belangrijkste reden is dat ze sneller zijn dan andere vaatwassers. Hun wascycli zijn korter, inclusief de 20 minuten durende Star wash. Bovendien zijn hun droogcycli consistenter.

Hoe lang gaan Thermador vaatwassers mee?

U kunt verwachten dat uw Thermador vaatwasser ongeveer 10 jaar meegaat, zelfs hoewel de arbeidsgarantie slechts twee jaar lang is.

Snelle opmerking

De garantie voor de control board is vijf jaar. De garantie voor de binnenkuip is 10 jaar.

Soorten Thermador vaatwassers

Thermador biedt een paar verschillende soorten vaatwassers waar we wat meer in detail op ingaan.

Smaragd

De Emerald-serie bevat de meest eenvoudige vaatwassers van Thermador, maar ze zijn nog steeds geavanceerder dan sommige andere merken. Dit is hun meest betaalbare collectie.

Pros

 • Meest betaalbare collectie.
 • Krachtige wascycli.
 • Wi-Fi compatibel.
 • Derde rek.
 • Aangepaste paneeloptie.
 • Gratis als je een Thermador assortiment koopt.
 • Wi-Fi-verbinding.

Tegens

 • 48 decibel is niet superstil (maar het is nog steeds beter dan andere merken).
 • Nog steeds duur.

Saffier

De Sapphire-reeks bevat een aantal nieuwe details die super geweldig zijn, maar natuurlijk de prijs een beetje verhogen. Maar als u er het budget voor heeft, kunt u zeker profiteren van deze functies.

Pros

 • Binnenverlichting.
 • Star Dry functie voor extra droge gerechten.
 • Duw om de deur te openen.
 • 42 decibel.
 • Aangepaste paneeloptie.
 • Chef Tool Lade.
 • Wi-Fi compatibel.

Tegens

 • Duur.
 • Het greeploze ontwerp is niet bij iedereen geliefd.

Ster-Saffier

Dit is de hoogste, meest luxueuze, collectie van Thermador, en ook hun duurste.

Pros

 • Flexibeler derde rek.
 • Ultragladde glijrekken.
 • Verlicht het interieur met blauw of wit licht.
 • Hete wascyclus van 20 minuten.
 • Duw om de deur te openen.
 • Star Dry voor het drogen van gerechten.
 • Wi-Fi-verbinding.

Tegens

 • Erg duur.

Topaas

De volgende stap omhoog zijn de Topaz vaatwassers die extra stil zijn bij 44 decibel. Deze zijn ook geweldig voor gebieden met hard water.

Pros

 • 44 decibel.
 • Waterontharder om te helpen in gebieden met hard water.
 • Een indicator voor resterende tijd schijnt op de vloer.
 • Opvouwbare tanden.
 • Aangepaste paneeloptie.
 • Derde rek.
 • U kunt geld besparen wanneer u een assortiment van Thermador koopt.

Tegens

 • Duurder dan de vorige collectie.
 • Unieke installatie.

Hoe te kiezen (koopgids)

Met een paar verschillende Thermador vaatwassers om uit te kiezen, zullen we u de belangrijkste details vertellen om te overwegen, zodat u de beste voor uw keuken kunt vinden.

Grootte

Zorg ervoor dat de vaatwasser in je keuken past. Meet uw ruimte en controleer de afmetingen van de vaatwasser om er zeker van te zijn dat deze een naadloze installatie zal zijn.

Geluidsniveau

Controleer het decibelniveau van de vaatwasser. Thermador vaatwassers vari├źren van 42 tot 48 decibel, dus ze zijn allemaal vrij stil. 42 is echter de stilste van dit merk.

Ontwerpen

Denk aan het ontwerp van de vaatwasser. Het belangrijkste verschil is of het klaar is voor aangepaste panelen of niet. Wil je iets dat naadloos aansluit bij jouw keukeninrichting, dan raden we een paneelklare vaatwasser aan.

Overweeg ook of u de push wilt openen functie. Het is goed als je handen vol zijn, maar je zult voor een van de duurdere collecties moeten gaan om deze functie te krijgen.

Wascycli

Bekijk de verschillende wascycli. Hoe meer wascycli er zijn, hoe gemakkelijker het zal zijn om elke cyclus aan te passen aan uw gerechten. Een wascyclus waar veel Thermador-klanten naar op zoek zijn, is de Star Speed-cyclus die gerechten in 20 minuten wast!

Capaciteit vaatwasser

De capaciteit van de vaatwasser wordt gemeten in couverts. Hoe meer couverts, hoe geschikter het is voor grotere gezinnen.

Droogcapaciteit

Hoewel alle Thermador vaatwassers goed drogen, is de Star Dry-functie het beste van het beste. Het maakt gebruik van zeoliet om ervoor te zorgen dat alle gerechten volledig droog zijn – zelfs kunststoffen.

Extra functies

Thermador vaatwassers zijn known voor hun coole functies. Je vindt er binnenverlichting, een tijdsindicator voor de vloer, duw om deuren te openen, opvouwbare tanden en nog veel meer. Controleer de extra functies om er zeker van te zijn dat je een vaatwasser krijgt die alles heeft wat je wilt.

Milieuvriendelijk

Thermador vaatwassers zijn Energy Star Gecertificeerd, dus ze zijn al behoorlijk milieuvriendelijk. Maar zorg ervoor dat de jouwe de Sens-A-Wash-instelling® heeft die waar mogelijk energie, water en verwarming bespaart.

Garantie

Controleer de garantie van uw leverancier, omdat zij dit kunnen wijzigen. Over het algemeen moet een Thermador vaatwasser twee jaar garantie bieden.

Sommige leveranciers specificeren dit echter anders als een garantie van twee jaar voor arbeid en een garantie van vijf jaar voor de besturingskaart en racks. Plus een levenslange garantie voor de kuipvoering.


Luxe roept

Wanneer u kiest voor een Thermador vaatwasser, spettert u zeker het geld op een luxe model. Hoewel we denken dat de investering de moeite waard is, moet u nog steeds beslissen welke het beste is voor uw huis.

Onze vijf beoordelingen moeten u helpen het beste voor uw keuken te vinden. Of je nu iets rustigs, een beetje budgetvriendelijker of stijlvoller wilt – wij hebben het voor je.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   HG ovenspons (rood)