De beste manier om glazen douchedeuren schoon te maken (verwijder de vlekken en uitschot)

Glazen douchedeuren kunnen moeilijk schoon te houden zijn. Ze worden snel bevlekt, streperig en mistig. Niet de elegante glazen douchedeuren waar je op hoopte. Gelukkig is er een eenvoudige manier om je glazen douchedeur brandschoon te houden.

Hier leest u hoe u glazen douchedeuren kunt reinigen, zodat ze jarenlang elegant mooi blijven.

Inhoudsopgave
 • Hoe vaak glazen douchedeuren te reinigen
 • Hoe glazen douchedeuren te reinigen
 • Hoe harde watervlekken van douchedeuren te verwijderen
 • Hoe douchedeursporen te reinigen
 • Hoe te voorkomen dat glazen douchedeuren spotten
 • Veelgestelde vragen
 • Hoe douchedeuren schoon te maken

Hoe vaak glazen douchedeuren te reinigen

De beste manier om uw glazen douchedeuren schoon te maken, is door een plan te hebben om het te onderhouden en vervolgens vast te houden aan het plan. Dit zal voorkoment u van het ontwikkelen van bevlekte, streperige en mistige deuren.

Dagelijks: De eenvoudigste manier om uw glazen douchedeur schoon te houden, is door deze elke dag na het douchen uit te knijpen om het gemakkelijker te maken om te voorkomen dat het zeepresten en de harde watervlekken zich in de eerste plaats ophopen. Nadat je je deur hebt ingewissd, gebruik je een microvezeldoek om overtollig water te verwijderen. Laat vervolgens de deur open om een goede luchtcirculatie te bevorderen en schimmelvorming te voorkomen.

Wekelijks: Geef je douche en de deuren eens per week een veeg af met een spons.

Maandelijks: Reinig je hele douche diep en zorg ervoor dat je alle hoeken en gaten schoonmaakt. Breng op dit moment een waterafstotende spray zoals Rain X aan om te voorkomen dat er harde watervlekken ontstaan op uw glazen douchedeuren.

Hoe glazen douchedeuren te reinigen

Vrouw in gele handschoenen spuiten wasmiddelspray terwijl ze stof van de douchedeur afveegt

De twee belangrijkste oorzaken van smerige glazen douchedeuren zijn hard water en zeepschuim dat zich op de deuren ontwikkelt. Het harde water is het resultaat van minerale afzettingen die achterblijven wanneer water van de deuren verdampt. Het zeepresten is het gevolg van het gebruik van zeepstaven in je douche.

Minerale afzettingen zijn lelijk om naar te kijken, maar zeepresten zullen bacteriën, meeldauw en schimmels kweken, waardoor het nodig is om het zeepresten regelmatig te verwijderen. Hier zijn enkele uitstekende producten om te gebruiken om de harde watervlekken en zeepschuim van uw deuren te verwijderen.

Met Azijn

Je kunt een doucheglasreiniger maken met warme azijn en een vetsnijdend afwasmiddel. Meng de twee ingrediënten in een verhouding van 1:1. Doe de doucheglasreiniger in een spuitfles.

Spuit het mengsel op de voor- en achterkant van uw douchedeuren en wacht 30 minuten. Spoel vervolgens de deuren af met een vochtige spons en zoet water. Werk af door je glazen douchedeuren te drogen met een droge microvezeldoek.

Met Baking Soda

Voeg 1/2 kopje zuiveringszout toe aan een kleine kom en meng er wat water door tot je een dikke pasta hebt. Smeer deze pasta met een spons over je glazen douchedeuren. Spoel vervolgens de deuren af met azijn.

Wacht een paar minuten en spoel dan je douchedeuren af met vers water. Droog ze af met een microvezeldoek.

Met citroen

Neem een citroen en snijd deze doormidden. Dompel vervolgens de vlezige kant van de citroen in wat zuiveringszout dat op een bord is gestrooid.

Wrijf de vlezige kanten van de gesneden citroen aan beide zijden van de glazen deur. Het zuur in de citroen zal reageren met de baking soda die een sudsy schuim maakt. Spoel je douchedeuren schoon met een vochtige spons en zoet water.

Droog je douchedeur af met een droge microvezeldoek.

Met drogerlakens

De pluisabsorptie in een drogerplaat is uitstekend geschikt voor het afbreken en absorberen van vuil en zeepresten op uw glazen douchedeur. Licht 1 laken nat maken en je douchedeur ermee afvegen. Neem vervolgens een vochtige spons en zoet water om de deur af te spoelen.

Droog je deur af met een droge microvezeldoek.

Met Dawn Afwasmiddel

Om Dawn afwasmiddel te gebruiken om je douchedeuren schoon te maken, voeg je een kleine hoeveelheid Dawn afwasmiddel toe aan warm water en meng je het. Doe het in een spuitfles. Spuit het zeepsop op je douchedeur en schrob het met een spons.

Spoel het af met vers water en droog je douchedeuren af met een droge microvezeldoek.

Met Magic Eraser

Als je douche een diepe reiniging nodig heeft, pak dan een Magic Eraser. Het verwijdert het zeepresten en minerale afzettingen van uw glazen douchedeur.

Demp de Magic Eraser en wring overtollig water uit. Schrob het glas in een cirkelvormige beweging van boven naar beneden. Hiermee wordt het residu verwijderd.

Je kunt de Magic Eraser ook gebruiken om je kranen en hardware te laten glanzen.

Met Bar Keepers Friend

Bar Keepers Friend bevat oxaalzuur dat vuil binnendringt. Dit zal helpen bij het reinigen en polijsten van uw glazen douchedeuren.

Zorg ervoor dat je douchedeur nat is voordat je begint. Leg vervolgens een kleine hoeveelheid Bar Keepers Friend op een natte spons en verspreid deze voorzichtig over je glazen douchedeur. Laat het een minuut of twee zitten om het oxaalzuur de tijd te geven om te werken.

Schrob vervolgens de deur met de spons. Spoel de deur af met vers water en droog deze af met een schone en droge microvezeldoek.

Met Windex

Het reinigen van glazen douchedeuren zonder azijn is eenvoudig als u Windex gebruikt. Spuit de Windex op de douchedeur en veeg deze vervolgens af met een microvezeldoek.

Met zwembadontkalker

Gebruik een zwembadontkalker zoals Calcium Build Up &Scum Line Remover om uw vuile oude douchedeuren schoon te maken. Zorg ervoor dat je handschoenen draagt en volg tde instructies op de container. Veeg een van de ontkalkers snel van de tegels en het metalen frame af, omdat het het glazuur zal opeten en de afwerking dof zal maken.

Dompel een nylon scrubber in de ontkalker om het glas aan te brengen en te schrobben. Spoel het glas af met vers water en laat het aan de lucht drogen.

Hoe harde watervlekken van douchedeuren te verwijderen

Als je hard water hebt, dan heb je water met een hoog mineraalgehalte. Dit maakt het veel moeilijker om zaken als je glazen douchedeuren schoon te houden. De reden is dat wanneer hard water op een oppervlak droogt, het een film van mineralen achterlaat die je op het glas kunt zien.

 • Tijd: 45 minuten
 • Moeilijkheid: Beginner

Wat je nodig hebt

 • Gedistilleerde witte azijn
 • Vetsnijdende afwasmiddel
 • 2 spuitflessen
 • Spons
 • Ammoniak
 • Microvezeldoek

1. Azijn bereiden

Verwarm 1 kopje azijn in de magnetron gedurende 30 seconden of op het fornuis totdat de azijn warm is maar niet kookt. Doe vervolgens gelijke delen azijn en afwasmiddel in een van de spuitflessen.

2. Spuit en week de douchedeuren

Spuit het azijn- en afwasmiddelmengsel op je douchedeuren. Laat je deuren vervolgens 30 minuten weken. Schrob de douchedeuren en spoel af met vers water. Droog de deuren af met een microvezeldoek.

Fooi: Als je natuurstenen tegels hebt, gebruik dan geen azijn of zure reinigingsmiddelen die de steen kunnen beschadigen. Meng in plaats daarvan de afwasmiddel met zuiveringszout om een pasta te maken. Breng de pasta aan op een vochtige spons en schrob je glazen douchedeuren. Spoel af als je klaar bent en droog de deuren af met een microvezeldoek.

3. Strepen verwijderen

Als u strepen op uw glazen douchedeur ziet, meng dan 2 kopjes water met 2 eetlepels ammoniak in een spuitfles. Spuit de douchedeuren naar beneden en wacht 3 minuten. Gebruik een droge microvezeldoek om de strepen weg te poetsen.

Hoe douchedeursporen te reinigen

Douchedeursporen worden snel smerig door een combinatie van harde watervlekken, zeepresten, meeldauw en schimmel. Tot overmaat van ramp zijn ze moeilijk schoon te maken.

 • Tijd: Overnachten
 • Moeilijkheid: Beginner

Wat je nodig hebt

 • Azijn
 • Plug bestaande uit papieren handdoek of plasticfolie
 • Papieren handdoekjes of spons
 • Oude tandenborstel

1. Plug Gat

Steek het gat in je douchesporen waardoor het water uit de sporen kan weglopen. Een beetje papieren handdoek of plasticfolie werkt.

2. Vul de tracks

Vul de sporen met azijn en laat het een nacht weken. De azijn lost het zeepresten en vuil op en verwijdert tegelijkertijd de minerale vlekken.

3. Verwijder de stekker

Verwijder de plug en gebruik vervolgens een spons om eventuele resterende azijn in de sporen op te nemen. Gebruik een tandenborstel om het vuil van je spoor te schrobben.

4. Spoelen

Gebruik een schone spons gevuld met water om je douchebaan af te spoelen als je klaar bent met schrobben.

Hoe te voorkomen dat glazen douchedeuren spotten

De beste manier om te voorkomen dat de glazen deuren van uw douchecabine vlekken, is door te voorkomen dat waterdruppels op het glas drogen. U kunt dit doen met behulp van de volgende tips.

 • Bewaar een wisser in de badkamer en schraap deuren na elk gebruik naar beneden.
 • Spuit je deuren met een glazen deurreiniger. Je kunt een doe-het-zelf doucheglasreiniger maken door 2 delen water, 1 deel azijn, een paar druppels afwasmiddel en je favoriete etherische olie te mengen. Doe de reiniger in een spuitfles en spuit elke dag je glazen douchedeuren naar beneden voordat je ze uitknijpt.
 • Breng een waterafstotende glasbehandeling zoals Rain X aan om het water van je douchedeuren af te houden.
 • Gebruik vloeibare zeep om te voorkomen dat zeepresten zich ontwikkelen.
 • Installeer een wateronthardingssysteem in uw huis.

Veelgestelde vragen

Wat gebruiken hotels om glazen douchedeuren schoon te maken?

Hotels gebruiken een verscheidenheid aan reinigingsmiddelen om hun glazen douchedeuren schoon te houden. Het geheim van hun succes is niet de reiniger, maar het feit dat ze de badkamers en de glazen douchedeuren elke dag schoonmaken. Dit zorgt ervoor dat de harde waterafzettingen zich niet vormen en de douche sprankelend blijft.

Kunt u Clorox-doekjes gebruiken op glazen douchedeuren?

Ja, u kunt Clorox w gebruikenipes om uw glazen douchedeuren schoon te maken.

Waar moet je glas niet mee schoonmaken?

Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen of schuursponsjes om glas schoon te maken, omdat ze het zullen krassen.


Hoe douchedeuren schoon te maken

Als u heldere glazen schuifdeuren heeft, wilt u waarschijnlijk weten hoe u de deuren sprankelend kunt houden zonder ze elke week professioneel te laten reinigen. De truc is om je glazen douchedeuren te besproeien met een doucheglasreiniger nadat je klaar bent met douchen. Gebruik vervolgens een wisser om de deuren schoon te vegen en werk af met een microvezeldoek om ze te drogen.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?