Hoe zich te ontdoen van huidschilfers van huisdieren

Bent u allergisch voor huidschilfers van huisdieren? Huidschilfers van huisdieren zijn die kleine huiddeeltjes die dieren afwerpen. Deze deeltjes bevatten een eiwit dat allergieën veroorzaakt. Hetzelfde eiwit zit ook in urine en speeksel.

Om het nog erger te maken, is huidschilfers van huisdieren licht met rafelige randen. Het zweeft gemakkelijk en kleeft aan alles. Dus als je huisdieren hebt, moet je weten hoe je op de juiste manier met huidschilfers van huisdieren moet omgaan.
Dat is wat we vandaag bespreken: hoe je huidschilfers van huisdieren kunt verwijderen, zodat je mensen bij je thuis kunt uitnodigen zonder je zorgen te maken over allergieën voor huisdieren.

Hoe zich te ontdoen van huidschilfers van huisdieren

 1. Reinig uw huis regelmatig om huidschilfers van oppervlakken te verwijderen, vooral die welke vaak worden gebruikt.
 2. Als je veel spullen in huis hebt. Ruim op, zodat het gemakkelijker is om huidschilfers schoon te maken en te verwijderen.
 3. Baad uw huisdieren regelmatig om huidschilfers rechtstreeks van de bron te verwijderen en zo de hoeveelheid die in huis achterblijft te minimaliseren.
 4. Laat een HEPA-luchtfilter of -reiniger een paar uur per dag draaien om de huidschilfers in de lucht te verwijderen.
 5. Reinig de luchtkanalen regelmatig om huidschilfers van huisdieren te verwijderen die daar vast komen te zitten. Dit zal helpen om de lucht schoon te houden.
Lees ook:   Beste bladstofzuigers van 2023

Inhoudsopgave
 • Hoe huidschilfers van huisdieren te elimineren
 • Hoe zich te ontdoen van Pet Dander van de bank
 • Hoe huidschilfers van huisdieren van tapijt te verwijderen
 • Hoe de slaapkamers allergiebestendig te maken
 • Hoe zich te ontdoen van huisdier huidschilfersgeur
 • Veelgestelde Vragen over Pet Dander

Hoe huidschilfers van huisdieren te elimineren

Er zijn verschillende eenvoudige dingen die u kunt doen om huidschilfers van huisdieren uit uw huis te verwijderen. Sommige hiervan omvatten het regelmatig schoonmaken, het baden van uw huisdieren en het gebruik van HEPA-filters.

 • Tijd: 30 minuten
 • Moeilijkheid: Beginner

Wat je nodig hebt

 • Vochtige doek
 • Kleverige pluisroller
 • Vacuüm met een HEPA-filter

1. Maak je huis regelmatig schoon

Vrouw die meubels thuis afveegt

De eerste truc om huidschilfers van huisdieren te elimineren, is om je huis regelmatig schoon te maken. Dit verwijdert de huidschilfers van het huisdier uit uw huis en voorkomt dat deze zich ophoopt. Om je huis schoon te maken, begin je met het afvegen van alle oppervlakken met een vochtige doek.

Gebruik geen droge doek of plumeau. Dit gooit de huidschilfers eenvoudigweg in de lucht zonder deze te verwijderen.

Zodra je de oppervlakken van je huis hebt afgeveegd met een vochtige doek, stofzuig je het tapijt, meubels en gordijnen. Stoomreiniging helpt ook, net als het rollen van een kleverige pluisroller over alle oppervlakken.

2. Ruim uw huis op

Omdat huidschilfers van huisdieren aan alles kleven, helpt het om de hoeveelheid spullen die je in huis hebt te verminderen. Hoe minder spullen, hoe minder plaatsen beschikbaar zijn voor de huidschilfers van het huisdier om aan vast te houden. Het is ook gemakkelijker om een opgeruimd huis schoon te maken dan een huis vol spullen.

Het schoonmaken van een rommelig huis is ook tijdrovender, dus hoe minder spullen je in de buurt hebt staan, hoe sneller je kunt schoonmaken.

3. Baad uw huisdieren

Twee jongens die hond buiten een bad geven

Een andere tip is om uw huisdieren ongeveer één keer per maand te wassen met behulp van een huisdierenshampoo. Dit zal helpen om de huidschilfers van uw huisdieren te verwijderen en de huidschilfers door de afvoer te sturen.

Wees voorzichtig. U wilt uw huisdier niet te vaak wassen omdat dieren wat olie nodig hebben om hun huid en vacht gezond te houden.

4. Een HEPA-filter gebruiken

Productafbeelding van de Medify MA-40 luchtreiniger met H13 True HEPA-filter | 840 sq ft Dekking | voor allergenen, bosbrandrook, stof, geuren, pollen, huidschilfers van huisdieren | Stille 99,9% verwijdering tot 0,1 micron | Wit, 1-pack

Een HEPA-filter is ontworpen om kleine deeltjes zoals huidschilfers van huisdieren op te vangen. Zorg er dus voor dat je een HEPA luchtfilter of luchtreiniger in huis gebruikt.

Als je het een paar uur per dag aanzet, zal het helpen om huidschilfers van huisdieren die in de lucht zitten te verwijderen. Het zal echter niet helpen om huidschilfers van huisdieren te verwijderen die aan items zoals je bank kleven.

Gebruik ook een HEPA-niveau vacuümzak op uw stofzuiger. Dit maakt het mogelijk om de huidschilfers van het huisdier op te zuigen zonder deze in de lucht te spuiten.

5. Schone luchtkanalen

U moet ook uw luchtkanalen regelmatig reinigen om eventuele opgebouwde huidschilfers van huisdieren te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat je huis een niveau van schone lucht heeft dat je niet kunt krijgen met een filter of een luchtreiniger.

Hoe zich te ontdoen van huidschilfers van huisdieren van de bank

Banken zijn een magneet voor huidschilfers van huisdieren. Vaak zitten huisdieren graag op de bank, waardoor ze huidschilfers op de bank achterlaten. Banken vangen ook elke huidschilfers op die in de lucht rondzweven.

Je moet dus één keer per week je bank schoonmaken om huidschilfers ervan te verwijderen.

 • Tijd: 20 minuten
 • Moeilijkheid: Beginner

Wat je nodig hebt

 • Lint Roller
 • Vacuüm
 • Wasmachine
 • Waslijn of rek
 • Mild kleurstofvrij wasmiddel

1. Gebruik een huidschilfersroller voor huisdieren

De eerste stap is om een pluisroller op je bank te gebruiken. Je rolt de kleverige kant over de bank. Het zelfklevende oppervlak zal de huidschilfers van het huisdier en het haar dat aan uw bank kleeft, oppikken.

Het is ook een geweldige methode om de hele week door te gebruiken om de huidschilfers van het huisdier onder controle te houden.

2. Vacuüm

Vrouw die bank schoonmaakt met behulp van een stofzuiger

Stofzuig vervolgens de bank. Verwijder indien mogelijk eerst de kussens. Begin dan bovenaan en werk naar beneden tot aan de onderkant van je bank.

Zorg ervoor dat je zo ver en diep mogelijk onder alle kussens stofzuigt. Dit zal requirre het gebruik van je vacuüm opzetstukken zodat je je bank een goede stofzuiger kunt geven.

U kunt ook een allergiespray op uw tapijten gebruiken om huidschilfers van huisdieren en andere allergenen uit uw huis te verwijderen.

3. Was bankkussens elke 6 maanden

Was alle bankkussens die je kunt, maar zorg ervoor dat je eerst het verzorgingslabel leest, omdat sommige stoffen een speciale behandeling vereisen en niet in de wasmachine mogen worden gegooid.

Zorg er eerst voor dat alle hoezen dicht zijn geritst voordat je ze in de wasmachine stopt. Gebruik vervolgens koud water, de delicate cyclus en mild kleurstofvrij wasmiddel om je bankkussens te wassen.

Als de wasmachine klaar is, stop de kussens dan niet in de droger. Dit zorgt ervoor dat de vulling ongelijk wordt en je de kussens niet correct kunt herstellen zonder de kussens te openen om de vulling te vervangen.

In plaats daarvan moet u de kussens op een droogrek plaatsen, bij voorkeur in de zon indien mogelijk. Laat de kussens drogen en draai ze indien nodig om. Zorg ervoor dat je ze van tijd tot tijd ook pluist.

4. Stoomreiniging (indien mogelijk)

Close-up afbeelding van vrouw die bank schoonmaakt met stofzuiger thuis

Indien mogelijk is het geven van een stoomreiniging aan je bank een fantastische manier om huidschilfers van huisdieren kwijt te raken. Nogmaals, controleer het verzorgingslabel op je bank. Het zal de juiste methoden vermelden voor het schoonmaken van uw bank zonder deze te beschadigen.

Stoomreiniging zorgt voor een diepe reiniging die jarenlange huidschilfers van uw bank verwijdert. Je kunt dit zelf doen of een professionele schoonmaker inschakelen om je bank stoomreinigend te maken.

Hoe huidschilfers van huisdieren van tapijt te verwijderen

Tapijten nemen een enorme hoeveelheid huidschilfers van huisdieren op, omdat huisdieren constant op het tapijt lopen en liggen. Bovendien valt de huidschilfers van het huisdier die in de lucht zweven uiteindelijk naar beneden en landt op het tapijt.

Het is ongelooflijk belangrijk dat u uw tapijten regelmatig grondig reinigt, samen met regelmatig stofzuigen om de huidschilfers van het huisdier onder controle te houden.

 • Tijd: 15 minuten
 • Moeilijkheid: Beginner

Wat je nodig hebt

 • Microvezeldoek
 • HEPA Vacuümzak
 • Vacuüm

1. Stof voordat u stofzuigt met een vochtige doek

Vrouw die vensterbank schoonmaakt met spuitfles en servet op kantoor

Voordat u uw vloeren stofzuigt, moet u het huis afstoffen met een vochtige doek. De reden is dat als je een droge doek gebruikt, je de huidschilfers gewoon terug in de lucht doet. Het zal vallen en weer op de oppervlakken landen in plaats van uit je huis te worden verwijderd.
Een vochtige doek verwijdert de huidschilfers uit je huis.

2. Gebruik een HEPA vacuümzak

Productafbeelding van de 10 Pack Type Q / C HEPA vervangende vacuümzakken compatibel met Kenmore en Sears Canister Vacuum Fits Kenmore 5055 50557 50558 53291 Vervang deel 53292

Zorg er voor het stofzuigen voor dat u een HEPA vacuümzak in uw stofzuiger gebruikt. De HEPA-vacuümzak voorkomt dat alle kleine deeltjes zoals huidschilfers van huisdieren de lucht in vliegen en door uw hele huis worden verspreid terwijl u stofzuigt.

3. Vacuüm

Vrouw die het tapijt schoonmaakt met stofzuiger in de woonkamer

Nu is het tijd om je huis te stofzuigen. U moet elk deel van het tapijt meerdere keren stofzuigen om de huidschilfers van het huisdier te verwijderen.

Elke keer dat je stofzuigt, verander je de richting waarin je stofzuigt. Als je van noord naar zuid aan het stofzuigen was, verander dan de richting van oost naar west. Hierdoor kunt u zoveel mogelijk huidschilfers van huisdieren opzuigen.

4. Stoomreiniging

Thuis wit tapijt schoonmaken met hete stoommop

U moet ook uw tapijten elke 2-3 maanden met stoom reinigen. Hiermee verwijdert u de huidschilfers van huisdieren die in uw tapijten zijn ingebed en die uw stofzuiger niet kan verwijderen. Het is ook een goede en efficiënte manier om huidschilfers van huisdieren te verwijderen die in de loop der jaren op het tapijt zijn verzameld.

Hoe de slaapkamers allergiebestendig te maken

Het is erg belangrijk om de slaapkamers in je huis allergiebestendig te maken. Iedereen brengt ’s nachts een grote hoeveelheid tijd door in zijn slaapkamer en als ze de hele nacht worden blootgesteld aan allergenen, kan dit een allergische reactie veroorzaken.

 • Tijd: 30 minuten
 • Moeilijkheid: Beginner

Wat je nodig hebt

 • Wasmachine
 • Vacuüm
 • Vochtige doek

1. Lakens wassen

Vrouw die bed opmaakt en beddengoed verschoont in de slaapkamer

Huidschilfers van huisdieren verzamelen zich op uw lakens. De beste praktijk is om uw lakens wekelijks te wassen, zodat u deze kunt verwijderen. Warm water werkt het beste. Was je lakens op de heetste die ze kunnen verdragen zonder beschadigd te raken.

Nadat je je lakens hebt gewassen, maak je je bed opnieuw op met schoon beddengoed.

2. Houd linnengoed schoon

Bewaar uw verse vellen in een lade om ze te beschermen tegen huidschilfers van huisdieren die in de lucht blijven hangen. Je kunt ze ook in een luchtdichte stoffen zak doen om ze te beschermen tegen huidschilfers van huisdieren.

Probeer indien mogelijk ook je huisdieren uit je slaapkamer te houden. Op deze manier is het makkelijker om huidschilfers uit je slaapgedeelte te houden.

3. Stofzuig regelmatig

Stofzuiger in de slaapkamer

Stofzuig je slaapkamer regelmatig om de huidschilfers van het huisdier ook laag te houden. Vergeet niet om van richting te veranderen terwijl je stofzuigt, zodat je alle deeltjes in de slaapkamer kunt verwijderen.

4. Declutter Slaapkamer

Houd je slaapkamer zo opgeruimd mogelijk. De reden is dat huidschilfers van huisdieren zich aan alles hechten. Dit maakt het van vitaal belang dat u de spullen in uw kamer zo vaak mogelijk schoonmaakt.

Hoe minder spullen je in je slaapkamer hebt, hoe minder je hoeft schoon te maken. Dit maakt het schoon en huidschilfersvrij houden gemakkelijker.

5. Veeg items af met een vochtige doek

Veeg de oppervlakken van je kamer en de items die je op dressoirs en tafels hebt met een vochtige doek. Dit verwijdert alle huidschilfers van huisdieren die aan uw spullen kleven.

6. Light Breezy Raambehandelingen

Glimlachende vrouw die raamgordijnen opent

Gebruik lichte en luchtige raambehandelingen in uw slaapkamer. Zware raambehandelingen verzamelen veel huidschilfers van huisdieren en zijn moeilijk schoon te maken. Lichtgordijnen en gemakkelijk te reinigen raamschermen zijn ideaal.

U kunt de gordijnen naar beneden trekken om regelmatig te wassen en de tinten afvegen om de huidschilfers van het huisdier te verwijderen.

7. Was beddengoed regelmatig

U moet ook uw beddengoed regelmatig wassen. Dit omvat uw kussens, dekens en dekbedden. Huidschilfers van huisdieren waaien en hechten zich aan je beddengoed. Om te voorkomen dat u allergie-aanvallen krijgt, moet u het beddengoed schoon houden.

Overweeg om je matras één keer per maand te stofzuigen terwijl je je beddengoed verschoont, omdat dit zal helpen om alle huidschilfers van huisdieren te verwijderen die zich op je matras hebben opgebouwd.

Hoe zich te ontdoen van huisdier huidschilfersgeur

Huidschilfers van huisdieren hebben een geur. Ben je ooit iemands huis binnengelopen en dacht je dat het naar een hond ruikt? Dit is de huidschilfers van het huisdier. Je merkt het misschien zelf niet als je al een tijdje in een huis rondhangt met huidschilfers van huisdieren, maar iedereen die je huis binnenloopt, zal het ruiken. U kunt het eenvoudig verwijderen met behulp van deze stappen.

 • Tijd: 15 minuten
 • Moeilijkheid: Beginner

Wat je nodig hebt

 • Zuiveringszout
 • Azijn
 • Afwasmiddel
 • Vacuüm

1. Gebruik zuiveringszout en azijn

Glazen pot en lepel zuiveringszout op tafel

Ten eerste, nadat je het huis hebt schoongemaakt, kun je zuiveringszout en azijn gebruiken om de geur te verwijderen. Strooi het zuiveringszout royaal op de stinkende gebieden terwijl het de geur absorbeert. Na een paar minuten kun je het zuiveringszout stofzuigen en de geur moet weg zijn.

Een probleem met het lokaliseren van de stinkende delen van je huis is echter dat mensen neusblind worden voor hun eigen huis. Mensen worden minder gevoelig voor de geuren om hen heen. Als je vermoedt dat dit je is overkomen, zijn er een paar dingen die je kunt doen.

Voordat je stofzuigt, strooi je het zuiveringszout over het hele tapijt en laat je het een paar minuten zitten. Nu kunt u uw tapijten grondig stofzuigen. Dit zorgt ervoor dat je alle stinkende plekjes ontgeuren.

Als uw huisdieren een ongeluk hebben gehad, maak deze gebieden dan schoon op uw tapijten met azijn of een enzymatische reiniger. Gebruik een zwart lampje om te controleren op gedroogde urinevlekken om er zeker van te zijn dat u geen stinkende gebieden mist vanwege neusblindheid.

Om een urinevlek of ongeval op te ruimen, verwijdert u eerst overtollige urine met een papieren handdoek. Maak vervolgens een oplossing van gelijke hoeveelheden azijn en water in een buil en voeg een grote scheut citroensap toe.

Dompel een schone papieren handdoek in de oplossing en wrijf deze op het ongeluk of de vlek. Laat het enkele minuten zitten voordat je het afveegt met schone papieren handdoeken.

2. Schone huisdieraccessoires

U moet ook uw huisdieraccessoires regelmatig schoonmaken. Was eerst de voer- en waterbakken van uw huisdier. Je kunt ze in de vaatwasser doen als ze vaatwasmachinebestendig zijn, anders was je ze met de hand.

Speelgoed, riemen, bedden voor huisdieren, etc. kunnen met de hand worden gewassen. Hoewel je ze soms ook in de wasmachine kunt doen als ze veilig zijn om in de machine te wassen. Droog ze op een droogrek voordat je ze opnieuw gebruikt.

3. Luchtfilters vervangen

U moet ook vaker de luchtfilters in uw luchtreinigers, HVAC-systeem of oven vervangen als u een huisdier heeft. De meeste luchtfilters moeten ongeveer elke 90 dagen of zo worden vervangen. Als je 1 huisdier hebt, daalt dit tot 60 dagen. Als u 2 of meer huisdieren heeft, moet u uw luchtfilters elke 20-45 dagen vervangen.

4. Borstel uw huisdier

Meisje eigenaar kammen uit de vacht van retriever puppy thuis

Borstel uw huisdieren regelmatig. Een langharig dier moet dagelijks worden geborsteld. Een middellangharig dier moet ongeveer één keer per week worden geborsteld. Een kortharig dier hoeft maar één keer per maand geborsteld te worden.

5. Reinig de huidschilferstrikken

Er zijn specifieke gebieden in het huis die huidschilfers meer aantrekken dan andere, zoals tapijten, gordijnen, banken, stoelen, trappen, enz. Deze gebieden moeten regelmatig worden schoongemaakt.

Het is ook een goed idee om vloerbedekking indien mogelijk te vervangen door hardhouten vloeren. Hardhouten vloeren vangen geen huidschilfers van huisdieren en zijn gemakkelijker schoon te houden.

Veelgestelde Vragen over Pet Dander

Waarom is huidschilfers van huisdieren een probleem?

Huidschilfers van huisdieren zijn een probleem omdat het allergieën veroorzaakt en een uitdaging is om te verwijderen. Het is lichtgewicht en heeft rafelige randen, zodat het overal aan kleeft. Mensen die allergieën ervaren als gevolg van huidschilfers van huisdieren zullen onaangename symptomen ervaren, zoals jeukende ogen, niezen en loopneuzen.

Hoe lang blijft huidschilfers van huisdieren in een huis?

Huidschilfers van huisdieren kunnen tot zes maanden in een huis blijven. Dit betekent dat er enkele maanden nadat een huisdier vertrekt nog steeds huidschilfers van huisdieren zullen zijn. Om sneller van huidschilfers van huisdieren af te komen, is een goede grondige reiniging van alle oppervlakken en meubels in huis vereist.

Verwijdert het wassen van kleding de huidschilfers van huisdieren?

Ja, het wassen van kleding helpt om huidschilfers van huisdieren kwijt te raken. Het wassen van uw kleding in heet water verwijdert 90% van de huidschilfers van de hond, terwijl warm water 60% van de huidschilfers van de hond verwijdert. Controleer de verzorgingslabels van uw kleding voordat u uw kleding in heet water wast.

Helpt het openen van ramen bij huidschilfers van huisdieren?

Het openen van de ramen zal helpen met huidschilfers van honden en katten. Frisse lucht spoelt de verontreinigende stoffen en allergenen zoals huidschilfers van huisdieren die zich in huis bevinden weg. Dit zal helpen om de hoeveelheid huidschilfers van huisdieren in huis te verminderen.

Zijn huidschilfers en roos hetzelfde?

Nee, huidschilfers en roos zijn niet hetzelfde. Huidschilfers zijn de huidschilfers van het hoofdlichaam van mensen en dieren.

Roos komt specifiek van de hoofdhuid en is gemaakt van epitheelhuidcellen.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?