De case bearing moth – Een gids voor huiseigenaren


De zijden behuizing van een Case Bearing Moth Larva en een volwassen Case Bearing Moth © entomart

Door © entomart

We kennen maar al te goed de schade die kan worden veroorzaakt door Case Bearing Moths. Je zult de ravage die ze kunnen aanrichten niet geloven! Het is natuurlijk het beste om een plaag volledig te vermijden en te weten hoe je deze kleine motten op afstand kunt houden. Hoewel klein, hebben Case Bearing Moth-larven een vraatzuchtige eetlust voor tapijtvezels en kleding gemaakt van natuurlijke vezels. Wees nooit bang! Hier leert u hoe u Case Bearing Moths en hun larven kunt identificeren in deze handige Homeowners Guide to Casemaking Moths – een schijnbaar eeuwige plaag en bron van zorg voor uw tapijten en kleding.

Over Case Bearing Moths

De casemaking of case bearing moth (Tinea Pellionella) komt in heel Noord-Amerika voor. In de buitenlucht kom je meestal volwassen Case Bearing Moths tegen in de zomer en herfst (tussen juni en oktober). Binnenshuis zijn deze motten het hele jaar door actief en dit is een ernstig probleem voor huiseigenaren.

Case Bearing Moths zijn te vinden in vogelnesten, bijgebouwen en in uw huis. Ze hebben de neiging om eieren te leggen op of in de buurt van wol, veren, haar en vacht. Door hun op keratine gebaseerde dieet komen ze vaak in het tapijt terecht, maar ook bekleding van natuurlijke vezels en wollen stoffen staan op het menu voor de Case Bearing Moth Larvae.

Wat de Case Bearing Moth onderscheidt van andere Clothes Moths is de zijden behuizing die de larven achterlaten terwijl ze door je tapijtvezels kauwen. De larve leeft te allen tijde in de behuizing en voedt zichzelf door zijn kop uit het uiteinde te steken.

Lees ook:   De beste manier om golfclubs schoon te maken (zodat ze schitteren als nieuw)

een mooie hond die op een bed zit tussen een vlaag van veren

Case Bearing Moth Kenmerken

De volwassene Tinea Pellionella is klein, met een spanwijdte van ongeveer 9-16 mm lang. De voorvleugels zijn gevlekt met bruine en zwarte vlekken in verschillende maten. Beide sets vleugels hebben een franje dat de Case Bearing Moths onderscheidt van andere Clothes Moths. Hun hoofden zijn roestkleurig.

Case Bearing Moth Larvae leven in draagbare zijden koffers, die u misschien ziet bewegen. De larven gebruiken de materialen die ze vinden om hun omhulsels te maken, zodat de kleuren kunnen variëren en opgaan in het tapijt of de kleding waarop ze zich bevinden. Omdat de koffers voornamelijk van hun zijde zijn gemaakt, lijken ze meestal op rijstkorrels of kleine opgerolde stukjes toiletpapier! De larven zelf hebben een bruine kop en een donkerbruin bovensegment.

Levenscyclus van case dragende tapijtmot

Case Bearing Carpet Moths leven alleen om zich voort te planten, en een vrouwelijke mot kan tijdens haar leven enkele honderden eieren leggen. Eieren komen binnen 4-10 dagen uit en de larven zullen zich dan tussen de 2-30 maanden voeden voordat ze verpoppen. Motten komen na 8-10 dagen uit cocons tevoorschijn en leven 30-45 dagen.

De reden voor het variërende tijdsbereik is te wijten aan temperatuur- en vochtigheidsverschillen die de efficiëntie van de levenscyclus van de mot beïnvloeden.

In zuidelijke Amerikaanse staten, waar het iets warmer en vochtiger is, kunnen Casemaking Clothes Moths bijvoorbeeld twee generaties per jaar produceren! Ondertussen kunnen Case Bearing Moths (ook bekend als Casemaking Moths) in het Noorden slechts één generatie produceren. Daarom, als je in het zuiden woont, zal het onder controle krijgen van een Case Bearing Moth-besmetting meer werk vergen dan wanneer je in het noorden woont.

Lees ook:   Beste ovenfilters van 2023

De larve van de case bearing moth

Case Bearing Moth Control Methoden

Als u een Case Bearing Moth op de muren van uw huis ontdekt, verwacht dan dat er meer zullen zijn! Kijk rond de hoeken van en achter je laden, kasten, kasten en eventuele ongestoorde donkere plekken in je huis. Onthoud: de schade wordt aangericht door de larven en niet door de volwassen Case Bearing Moths.

De beste manier om actief om te gaan met een Case Bearing Moth-probleem is om regelmatig uw tapijten te stofzuigen. Dit zal op zichzelf niet genoeg zijn, dus je hebt MothPrevention Clothes & Carpet Moth Traps nodig, dit zijn de perfecte Moth Traps voor Casemaking Moths – ontworpen om de seksueel actieve volwassen mannetjes aan te trekken. Daarnaast heb je een Moth Killer Kit nodig om de motteneieren en larven te verwijderen. Mogelijk moet u meerdere vallen instellen om uw mottenprobleem onder controle te krijgen.

Tijd om met die motten om te gaan

Nu je weet hoe je volwassen Case Bearing Moths en hun larven kunt identificeren, weet je of deze specifieke mot in je huis is. Als je Case Bearing Moths hebt, moet je beginnen met grondig stofzuigen, schoonmaken met een Moth Killer Kit en onmiddellijk mottenvallen ophangen. Actief werken aan het tegengaan van de schade die ze veroorzaken is de enige manier om een plaag onder controle te krijgen.

FAQ

Hoe kom je van Case Bearing Moths af?

De eerste stap om van Case Bearing Moths af te komen, is om uw tapijten, kasten en alle gebieden waar u vermoedt dat er motten aanwezig zijn, grondig te stofzuigen. U moet alles gemaakt van natuurlijke vezels uit het geïnfecteerde gebied verwijderen en het nauwkeurig inspecteren. Kleding Motten hebben de neiging om zich aangetrokken te voelen tot vlekken, voedselresten en zweet op wollen items, dus zelfs als je kleding geen bewijs van mottenschade heeft, moet je ze nog steeds wassen of chemisch reinigen. Hang vervolgens wat MothPrevention Clothes Moth Traps op en gebruik een killerkit om de resterende motten af te maken.

Lees ook:   hoe wasbak schoonmaken

Wat zijn de oorzaken Case Bearing Moth besmetting?

Case Bearing Moths kunnen uw huis binnenkomen via een open raam, op een tas met boodschappen of zelfs op kleding. Eenmaal binnen zullen ze op zoek gaan naar een voedselbron voor hun larven en proberen een partner te vinden. Kort daarna zullen ze hun eieren leggen en zal de levenscyclus van de mot beginnen.

Bijten case bearing moths?

Nee, Case Bearing Moths bijten niet, omdat ze geen mond hebben. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat larven je bijten. Het enige dat Case Bearing Moth-larven bijten, is hun voedselbron, namelijk dierlijke vezels, haar en al het andere dat keratine bevat.

Over MothPrevention®

MothPrevention® spreekt elke dag met klanten over hun kledingmottenproblemen – kledingmotten zijn een soort die steeds groter wordt en die aanzienlijke schade kan veroorzaken aan kleding, tapijten en ander huistextiel.

Tot op heden hebben we meer dan 150.000 klanten geholpen bij het omgaan met hun mottenproblemen. We hebben professionele oplossingen ontwikkeld, waaronder gepatenteerde feromonen, niet verkrijgbaar bij iemand anders in de VS, en ontworpen in Duitsland volgens de hoogste productienormen.