Hoe windows schoon te maken zonder strepen

Windows wordt echt smerig, heel snel. Of het nu gaat om weerselementen, uw huisdieren die hun neus langs de ramen wrijven of gewoon algemeen vuil van het openen en sluiten van ramen.

Als het gaat om het schoonmaken van ramen, is het gemakkelijk om het verkeerd te doen en een streperige puinhoop achter te laten. We hebben een geweldige gids samengesteld over het schoonmaken van ramen. Gebruik deze tips voor sprankelende, streepvrije ramen (en uitkijkpunten) voor iedereen in het gezin.

Inhoudsopgave
 • Wat is de beste glazenwasser?
 • Hoe windows op te schonen – binnen windows
 • Hoe windows schoon te maken – buiten windows
 • Veelgestelde vragen over het opschonen van Windows
 • Streak-Vrije Windows

Wat is de beste glazenwasser?

We zullen een aantal geweldige producten aanbevelen die u zullen helpen uw ramen grondig schoon te maken. Deze includes producten die je kunt kopen, maar ook een DIY-optie als je geld wilt besparen en groen wilt worden met je ingrediënten.

Een klassieke optie is de Glass Plus Glass Cleaner. Dit is een super populair en betrouwbaar product. Het is een ammoniakvrije oplossing die veilig te gebruiken is op glas, ramen, doorzichtig plastic, computerschermen, plexiglas, glasvezel en spiegels. Super veelzijdig en geliefd bij duizenden klanten.

Als u toch een milieuvriendelijk product wilt kopen, raden we de DAZZ Window and Glass Cleaner Starter Kit aan. Het is een plantaardige formule gemaakt met natuurlijke ingrediënten, die ervoor zorgt dat het veilig is voor u en uw gezin. Als je klaar bent met de fles, gooi hem dan niet weg. Bestel gewoon de tablet navullingen. Je mengt ze gewoon met water in de fles! Geen plastic afval.

Aan de andere kant zou je je eigen glazenwasser kunnen maken. Dit zijn de ingrediënten:

 • Twee kopjes water.
 • 1/2 kopje gedistilleerde witte azijn.
 • 1/4 kopje ontsmettingsalcohol – met een concentratie van 70 procent.

Meng deze ingrediënten samen in een spuitfles. Label de fles zodat iedereen in het gezin weet waar het voor dient. Neem de proef op de som!

Hoe windows op te schonen – binnen windows

Laten we eens kijken naar de beste methoden voor het reinigen van uw ramen, te beginnen met de binnenkant van de ramen.

 1. Begin met het wrijven van het hele raam met een schone microvezeldoek. Dit verwijdert oppervlaktevuil en stof. Vergeet het kozijn niet.
 2. Spuit de ramen royaal in met je glazenwasser naar keuze.
 3. Gebruik een pluisvrije microvezeldoek of een krant om de spray van het raam af te vegen. Ga in Z-vormige patronen om ervoor te zorgen dat je geen plek mist.
 4. Als er vocht achterblijft, veeg dan verticaal en vervolgens horizontaal.
 5. Laat het raam helemaal drogen.
 6. Als er strepen zijn, herhaalt u het proces.

Probleemoplossing

Soms lijkt het alsof er strepen zijn voordat het raam volledig is opgedroogd. Herhaal het proces niet voordat je het raam volledig hebt laten drogen. Controleer of er echt strepen zijn en herhaal het proces. Als je nog steeds strepen ervaart, probeer dan een andere doek.

Hoe windows schoon te maken – buiten windows

Nu is het tijd voor die buitenramen. Dit is om vele redenen moeilijker, maar een daarvan is dat als je meerdere verhalen hebt, je de hoge ramen niet kunt bereiken zonder een ladder. Als u wilt, kunt u een glazenwasser inhuren om dit voor u te doen.

Zo niet, gebruik dan veilig een ladder en zorg ervoor dat er iemand is om de onderkant van de ladder vast te houden.

 1. Gebruik een hogedrukreiniger of tuinslang om eerst de ramen af te spoelen. Dit verwijdert vuil en vlekken, zodat het schoonmaken ervan met uw oplossing gemakkelijker is.
 2. Meng koud water en een paar druppels afwasmiddel in een emmer.
 3. Gebruik een zachte microvezeldoek of een spons dweil op een paal (voor hogere ramen). Dompel het in het zeepsop en schrob de ramen goed.
 4. Spoel af met uw hogedrukreiniger of tuinslang.
 5. Spuit de ramen in met je glazenwassersspray.
 6. Gebruik een wisser met rubberen blad om de ramen droog te vegen. We raden aan om van boven naar beneden te werken en de wisser iets naar beneden te hengelen. Veeg na elk raam de wisser af met een droge handdoek, zodat u geen vuil en water overbrengt.

  Facultatief

  Je kunt natuurlijk een microvezeldoek of krant gebruiken om de ramen droog te vegen in plaats van een wisser. Het kan gewoon langer duren en moeilijker zijn op de hogere ramen.
 7. Voor zwaardere vlekken, zoals vogelpoep, laat je je reiniger een paar minuten op het raam hangen voordat je gaat schrobben.

Veelgestelde vragen over het opschonen van Windows

Hoe wassen professionals ramen?

Professionele glazenwassers gebruiken veel extra gereedschap dat we misschien niet hebben genoemd. Dit omvat schrapers (voor het verwijderen van taaie vlekken en vlekken), speciale reinigingsmiddelen, vodden, palen, ze kunnen een gereedschapsriem hebben en emmers die aan deze gereedschapsriem zijn bevestigd.

De meeste professionele schoonmakers gebruiken een wisser. Als je er een probeert te gebruiken en het moeilijk vindt, is dat volkomen normaal. Er zijn bepaalde technieken die het gebruik van een wisser effectiever maken.

Hoe maak je buitenramen schoon zonder te vegen?

Het is essentieel om uw ramen af te vegen na het spuiten van uw reinigingsoplossing als u een streepvrije afwerking wilt. Anders drogen de druppels op het raam en laten ze sporen achter. Zelfs spraying het met water daarna zal strepen en watersporen achterlaten.

Moet u krant gebruiken om ramen schoon te maken?

Krant is een geweldige optie als je geen microvezeldoeken hebt. Het kan een streeploze afwerking achterlaten. Het enige nadeel is dat het niet super absorberend is, dus je moet een paar vellen per venster doornemen.

Waarom zijn mijn ramen streaky nadat ik ze heb schoongemaakt?

De twee belangrijkste redenen waarom uw ramen streperig zijn, zijn de reiniger of de doek die u gebruikt. Als je niet de juiste soort reiniger gebruikt, laat het strepen achter. Als u geen pluisvrije doek gebruikt, kunt u ook gemakkelijk strepen achterlaten.

Moet je spoelen na het schoonmaken met azijn?

Nee. Spoel uw ramen na het schoonmaken nooit met water. Het water laat strepen, vlekken en andere sporen achter.


Streak-Vrije Windows

Niemand wil bewolkte en bevlekte ramen. Het is niet esthetisch of zeer gastvrij. Het is belangrijk om bij het schoonmaken van de ramen zowel de binnen- als de buitenkant te doen. Gebruik altijd een specifieke glazenwasser omdat andere oplossingen strepen kunnen achterlaten.

Vergeet niet om een pluisvrije doek of krant te gebruiken om een sprankelende heldere afwerking achter te laten. Wanneer u de stappen in deze handleiding volgt, blijft u achter met mooie streepvrije vensters.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?