De mediterrane pantry-motsoort – een gids voor huiseigenaren


De mediterrane pantry-motsoort - een gids voor huiseigenaren

Als je ooit vliegende motten of kleine rupsachtige larven in je keuken hebt opgemerkt, misschien in een open pakje meel of in een niet-afgesloten voedselcontainer – is de kans groot dat je oog in oog bent komen te staan met een Pantry Moth-plaag. Identificatie van het type mot is de eerste stap naar uitroeiing, geloof het of niet, er zijn veel verschillende soorten motten die graag uw huis het hunne noemen!

Er zijn twee hoofdsoorten pantry-motten die je voedsel en voorraadkast gemakkelijk zullen ruïneren – de Indiase maaltijdmot en de focus van dit artikel; de mediterrane voorraadkastmot. Beide motten worden ook wel meelmotten genoemd, omdat meel een uitstekende omgeving is voor de vliegende vrouwelijke motten om hun eieren te leggen. Deze op meel gebaseerde kwekerij biedt ook gemakkelijke toegang tot een voedselbron voor de hongerige mottenlarven als ze uitkomen.

Dus laten we wat meer te weten komen over dit exotisch genaamde wezen. Om Sun Tzu te parafraseren “Ken uw vijand…”!

Over de mediterrane voorraadkastmot

Soms aangeduid als mediterrane meelmotten of Ephestia Kuehniella, komen deze motten veel voor in de VS en Europa – dus niet alleen in de Middellandse Zee. De Mediterranean Pantry Moth wordt beschouwd als een zeer schadelijke plaag, vooral in de keuken of andere kamers in uw huis waar u voedsel zou opslaan. Hoewel volwassen Pantry Moths zelf geen voedsel kunnen eten (omdat ze geen mond hebben), kunnen de larven die uitkomen uit motteneieren granen, bonen, chocolade, meel, granen, koekjes, noten, droog voedsel voor huisdieren, vogelzaad, gedroogd fruit verslinden … kortom, het zijn niet bijzonder kieskeurige eters!

De schade die de larven van de Mediterranean Pantry Moth veroorzaken, kan zo groot lijken omdat ze niet gemakkelijk worden opgemerkt. Ze laten matten en verwarde webben achter in het voedsel dat ze eten en dit is vaak hoe mensen erachter komen dat ze een probleem met de mediterrane bloemmot hebben.

Mediterrane Pantry Moth Kenmerken

Hoewel de mediterrane meelmot erg lijkt op andere huismotten, zoals de Indiase meelmot, zijn er enkele verschillen in hun uiterlijk.
De volwassen mediterrane voorraadkastmotten hebben lichtgrijze vleugels en gebroken witte poten. Ze zijn ongeveer 6-12 mm (3/4 inch) lang en ze hebben een spanwijdte van 23 mm (1 inch) breed. Kijk ook naar hun vleugels. Als je twee wazige zigzags ziet, weet je dat je mediterrane meelmotten hebt die rondvliegen.

Lees ook:   hoe moet je spruitjes schoonmaken

Mediterrane Pantry Moth-larven zijn roze of lichtbruin van kleur en hebben een donkerbruine kop.

Mediterrane pantry moth levenscyclus

Een vrouwelijke mot kan gemiddeld 100-200 eieren leggen, hoewel sommigen er 600 of meer kunnen leggen. De kleine witte eieren worden bevestigd aan een van de bovengenoemde voedselbronnen of aan de zakken en dozen met voedsel.

In ongeveer 3 dagen (met warmere temperaturen van 80 tot 90 ° F of 25 tot 30 ° C), komen de eieren uit in larven. Onmiddellijk beginnen ze te eten en spinnen ze hun zijden webbing. Ze zullen continu eten en slangen draaien totdat ze volledig gerijpt zijn – binnen 40 dagen.

Ze veranderen in poppen en blijven zo gedurende 8-12 dagen. Vervolgens komt de volwassen flour moth tevoorschijn, klaar om te paren en eieren te leggen.

De volledige levenscyclus van een mediterrane voorraadkastmot duurt ongeveer 5-7 weken.

Hoe een mediterrane pantry moth probleem te beheersen

De eerste stap om een plaag onder controle te houden, is het inspecteren van de plaatsen waar u vermoedt dat de motten aanwezig zijn. . Maak je voorraadkast en kasten leeg en kijk uit voor tekenen van cocons, webbing, frass en volwassen motten. Onderzoek alle blootgestelde voedselpakketten. Als u voedsel vindt dat besmet is met webbing, mag het niet worden geconsumeerd.

Zodra u voedsel koopt, bewaart u het in verzegelde containers. Eet altijd eerst je oudste opgeslagen etenswaren. Hoe langer u uw voedsel bewaart, hoe groter de kans dat Pantry Moth-larven een plaag in uw voorraadkast veroorzaken.

Vervolgens moet je de hele voorraadkast grondig stofzuigen. Besteed bijzondere aandacht aan planken, hoeken, scheuren, ongebruikte planksteungaten en plint. Pantry Motten leggen hun eieren op allerlei plaatsen. Het wordt ook aanbevolen om het gebied schoon te maken met witte azijn of een mild reinigingsmiddel om de eieren, larven en poppen te doden. We raden speciaal samengestelde pantry moth spray aan, maar zorg ervoor dat de mottenspray veilig is voor gebruik in de pantry en de keuken, zoals de spray in onze Pantry Moth Killer Kit.

Lees ook:   hoe houten tafel schoonmaken

Van daaruit heb je te maken met de volwassen motten. Een van de beste methoden is het gebruik van een feromoon Pantry Moth Trap van MothPrevention. Deze kleverige Pantry Moth Trap toont je een schatting van de populatie en helpt te controleren hoeveel mannelijke motten er rondvliegen, door t te vangenhij mannetjes. Geen mannetjes, geen bevruchte eitjes, geen nieuwe Pantry Moth Larvae.

Hier bij MothPrevention hebben we je helemaal bedekt met onze handige Pantry Moth Killer Kit. Het wordt compleet geleverd met Pantry Moth Sprays, Pantry Moth Traps en de persoonlijke beschermingsmiddelen die je nodig hebt.

Zodra je je voorraadkast onder controle hebt, ga je verder met je schoonmaakroutine en houd je de Pantry Moth Traps in de gaten voor tekenen van vliegende motten – omdat dit een teken kan zijn dat de larven zijn teruggekeerd.

Voor onze meer gedetailleerde A-Z-gids over hoe u zich kunt ontdoen van mediterrane meelmotten, zie onze handige gids die u door de bovenstaande stappen met nog meer details praat.

Ontdoe je vandaag nog van die mediterrane meelmotten

Als u zich bewust bent van de belangrijkste kenmerken van een mediterrane voorraadkastmot, kunt u dit type voorraadkastmotten identificeren en ze gemakkelijk verwijderen. Als je webbing of zijden buizen in je voorraadkastcontainers en -pakketten opmerkt, heb je waarschijnlijk mediterrane bloemmotten in je huis en is het tijd om pakketten voedsel weg te gooien, grondig schoon te maken en voorraadkastmottenvallen op te zetten.

Veelgestelde vragen

Hoe kom ik van mediterrane pantry-motten af?

Het wegwerken van mediterrane voorraadkastmotten vereist het weggooien van besmet voedsel, het opslaan van niet-aangetaste items in luchtdichte containers, het inspecteren en schoonmaken van de voorraadkast en alle verpakkingen, regelmatig schoonmaken en stofzuigen en het gebruik van feromoonkastmottenvallen. Als u een voorraadkastmottenplaag heeft, moet u overwegen een MothPrevention Pantry Moth Killer Kit aan te schaffen of contact op te nemen met een professional voor hulp.

Lees ook:   Slakken bestrijden? Wat te doen tegen slakken in tuin

Wat is de snelste manier om van mediterrane pantry-motten af te komen?

De snelste manier om van Pantry Moths af te komen is met de gecombineerde kracht van Pheromone Moth Traps, Professional Grade Moth Spray. Zorg ervoor dat u alle voedingsmiddelen en pakketten weggooit die motteneieren of larven kunnen bevatten en houd de situatie voortdurend in de gaten.

Gaan mediterrane pantry-motten ooit weg?

Ja, u kunt uw huis volledig ontdoen van mediterrane voorraadkastmotten. Het zal een tijdje duren om de plaag onder controle te houden en de volwassen motten, eieren en larven uit uw huis te verwijderen. Door een effectief reinigings- en stofzuigregime voort te zetten, naast het gebruik van Pantry Moth Traps en Pantry Moth Sprays, kunt u mediterrane pantry moths voor altijd laten verdwijnen.

Hoe kwam ik aan mediterrane meelmotten?

Mediterrane pantry mottenbesmettingen beginnen vaak door per ongeluk de meelmotten in huis te halen. Mediterrane voorraadkastmotten leggen hun eieren vaak op zakken granen, meel en andere in de winkel gekochte goederen. Dit betekent dat u een pakket besmet meel mee naar huis mag nemen zonder het te weten.

Over MothPrevention®

MothPrevention® spreekt elke dag met klanten over hun kledingmottenproblemen – kledingmotten zijn een soort die steeds groter wordt en die aanzienlijke schade kan veroorzaken aan kleding, tapijten en ander huistextiel.

Tot op heden hebben we meer dan 150.000 klanten geholpen bij het omgaan met hun mottenproblemen. We hebben professionele oplossingen ontwikkeld, waaronder gepatenteerde feromonen, niet verkrijgbaar bij iemand anders in de VS, en ontworpen in Duitsland volgens de hoogste productienormen.