De verschillen tussen 100% kasjmier en kasjmier-blend stoffen


De verschillen tussen 100% kasjmier en kasjmier-blend stoffen

Als je naar je luxe zachte kasjmier kledingstuk kijkt, denk je er dan wel eens aan waar het vandaan komt? Wist je dat het ongeveer vier jaar duurt voordat een Mongoolse kasjmiergeit genoeg wol afwerpt om een enkele kasjmier trui te maken? Stel je voor hoe moeilijk het zou zijn om een 100% kasjmier trui of sjaal tegen te komen die niet wordt geleverd met een hoog prijskaartje. Bovendien duurt het lang om die wolvezels te sorteren om alleen de beste kasjmiervezels te vinden die in een kledingstuk kunnen worden gesponnen. Met de stijgende populariteit van kasjmier is het logisch dat modeontwerpers en fabrikanten zich tot kasjmiermengsels wenden om aan de vraag te voldoen.

Je vraagt je waarschijnlijk af: zijn met kasjmier gemengde stoffen het echter waard? Moet je die katoenen kasjmier trui kopen of een verkoop houden op de 100% kasjmier trui? Zijn er eigenlijk voordelen aan cashmere blend stoffen?

We hebben besloten om dieper in te gaan op de verschillen tussen puur kasjmier en blends om u te helpen een geïnformeerde, mode- en milieubewuste beslissing te nemen.

Wat is 100% Kasjmier?

Graaf diep in je portemonnee!  Kasjmier wordt niet voor niets een luxe stof genoemd en als zodanig heeft het een luxe prijs. Dit materiaal is een extreem lichte en toch isolerende stof. Wie houdt er niet van het gevoel van zachte kasjmier truien, donzige sokken, mutsen en sjaals?

Kasjmier Vezel Kwaliteit

zalmroze gekleurde kasjmier sjaal gemaakt van 100% kasjmier

Een reis naar je favoriete kledingwinkel zal je veel vertellen over verschillende soorten kasjmier, en het kan moeilijk zijn om je verstand erbij te houden als je kleding vindt die beweert bijna 100% kasjmier te bevatten, alleen om het te voelen en te ontdekken dat het kasjmier is gemengd met een andere vezel. Het is gebruikelijk dat kasjmier wordt gemengd met een andere wol of een mengsel tussen twee soorten kasjmier.

Als u op zoek bent naar echte 100% kasjmier met het kwaliteitskasjmiergevoel, moet u leren hoe u het etiket kunt lezen. Momenteel wordt kasjmier dat uit China komt in volume verwerkt en kan als zodanig van een lagere kwaliteit zijn. High-end luxe wolmolens bevinden zich in heel Europa en ook Japan. Sommige van de beste kwaliteit kasjmier komt uit Italië en Schotland. Toch is datzelfde kasjmier duizenden dollars waard.

Ken uw kasjmiercijfers:

De verschillen in de kwaliteit van kasjmier worden gearticuleerd als “kwaliteiten”. De kasjmier kwaliteiten zijn:

  • Graad C: Laagste kwaliteit. De vezels zijn dik – ongeveer 30 micron en kort in lengte.
  • Graad B: Dunner dan Grade C. Gemiddeld 19 micron dik en kort in lengte.
  • Graad A: Beste kwaliteit met een kleine diameter van 14 micron; ongeveer 36 mm lang.
Lees ook:   wat kan ik schoonmaken met baking soda

Dus, zoals je misschien hebt vermoed, zal 100% Grade A kasjmier duurder zijn dan 100% Grade C kasjmier. Dat ondanks dat beide 100% kasjmier zijn!

100% Kasjmier vs. Kasjmier Blends

Dus we hebben vastgesteld dat zelfs 100% kasjmierkleding aanzienlijke verschillen heeft op basis van de kwaliteit van kasjmiervezels die worden gebruikt om de stof te maken, maar waar passen kasjmiermengsels in?

Met kasjmier gemengde stoffen kunnen bestaan uit kasjmier en een reeks andere stoffen, zowel biologisch als in mindere hoeveelheid, synthetisch. Kasjmier kan worden gemengd met andere stoffen, niet alleen om het gemakkelijker te maken om op volume te produceren, maar ook om de eigenschappen van de stof te verbeteren. Gemengd betekent dus niet altijd “verdund” of van lagere kwaliteit …

Zijde Kasjmier

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een mix van zijde en kasjmier. Zowel zijde als kasjmier zijn luxe stoffen die zacht en ademend zijn. Wanneer zijde wordt gemengd met kasjmier, maakt het een kledingstuk gemakkelijker te produceren, maar doet het niet te veel afbreuk aan de isolerende eigenschappen van de kasjmierwol. Bovendien, terwijl zijde alleen kan rimpelen, vermindert het toevoegen aan kasjmier de kans. Zijde helpt ook kasjmier uit te rekken, waardoor de vorm van het kledingstuk langer behouden blijft.

Over het algemeen kan een zijde-kasjmiermengsel worden beschouwd als een verbetering ten opzichte van puur kasjmier, dat wil zeggen als de vermindering van de isolatie niet te veel een compromis is. De prijs kan ook redelijker zijn dan 100% kasjmier. Zijde is duidelijk nog steeds een delicate en luxueuze stof, dus het gevoel van het kledingstuk is nog steeds weelderig uitnodigend – zozeer zelfs dat je bij elke gelegenheid op je zijden kasjmieren sjaal kunt knallen!

zijden garens in zachte pastelkleuren

Katoen kasjmier

Veel goedkoper dan een mix van zijde en kasjmier, katoenkasjmier is ook een much minder effectieve isolator. Omdat katoen in veel opzichten het tegenovergestelde is van kasjmier, heeft het de neiging om de isolerende eigenschappen van kasjmier teniet te doen. Het is gemakkelijk te vervaardigen en het mengsel blijft gedurende het hele proces zacht en kan sterven verdragen. Dit zorgt voor levendig gekleurde katoen-kasjmier gemengde stoffen.

De grootste klacht met katoenkassamiermengsels zou echter zijn dat de mix de neiging heeft om gemakkelijk uit te rekken en te rimpelen. Afhankelijk van de kwaliteit van het gebruikte kasjmier, zal de prijsklasse sterk variëren. Als u een duurzamer katoenen kasjmier item wilt, zorg er dan voor dat u op zoek bent naar kasjmier van hogere kwaliteit.

Lees ook:   wat kost schoonmaken cv ketel

Wol Kasjmier

Soms zul je merken dat kasjmier is gemengd met andere populaire wolsoorten, zoals Merino wol. Shirts, truien, sokken, joggingbroeken, vesten en meer worden geproduceerd met deze mix. Meestal zit er meer wol in het kledingstuk dan kasjmier, waardoor ze soms iets jeukender worden (afhankelijk van de kwaliteit van de materialen).

Dat gezegd hebbende, deze kledingstukken hebben de neiging om uitstekende thermische vermogens te hebben, zijn duurzaam en houden goed stand onder meer testomstandigheden, voelen zacht aan en zijn ook veel goedkoper dan 100% kasjmier.

een geschenkdoos met een babyblauwe kasjmier trui erin, met bijpassende denims

Synthetische stoffen en kasjmier

Hoewel je zelden kasjmier gemengd met synthetische stoffen ziet, gebeurt het soms wel. In dit geval is het meestal niet het ideale mengsel voor kleding en is het misschien niet zo isolerend als gewenst. Sokken zijn echter een goede keuze voor polyester- of nylonmengsels, omdat het extra duurzaamheid toevoegt. Laat je dus niet afschrikken door synthetische mengsels, want deze vezels hebben hun plaats in de kasjmiermixwereld!

Zijn kasjmiermengsels een slechte zaak?

Een kasjmiermix betekent niet altijd een kledingstuk of stof van mindere kwaliteit. Denk er eens over na… Hoe zou je nu vergelijk een 100% grade C kasjmier trui versus een zijde-kasjmier mix met behulp van klasse A kasjmier?

OK, soms betekent een kasjmiermix dat je minder uitgeeft; maar in sommige gevallen is er echt een goede reden om kasjmier te mengen om een superieure stof te krijgen voor een bepaald kledingstuktype of gebruik.

Als het gaat om het samenvatten van advies rond gemengde kasjmierstoffen; zorg ervoor dat je op zoek gaat naar stoffen die zijn gemengd met grade A puur kasjmier. Als je op zoek bent naar een luxe kasjmier trui, overweeg dan een zijde-kasjmiermix, omdat je misschien merkt dat deze zijn vorm beter behoudt dan een pure kasjmier trui. Overweeg zelfs synthetische mengsels voor kledingstukken zoals sokken, omdat de synthetische vezel helpt de vorm van kasjmierkleding te behouden en een verbeterde duurzaamheid te leveren. Niet te vergeten wol-kasjmiermengsels die de duurzaamheid van het kasjmier kunnen verbeteren zonder veel afbreuk te doen aan isolerende eigenschappen.

De algemeen aanvaarde overtuiging achter kasjmiermengsels is dat je puur kasjmier krijgt voor een lagere prijs – en dit wordt gedemonstreerd aan de kassa. Sommige ontwerpers kunnen US $ 1.000 in rekening brengen voor een 100% kasjmier trui, maar slechts $ 500 voor een zijden kasjmier trui. Vergelijkbare merken kunnen die mix zelfs verlagen tot $ 200.

Lees ook:   hoe motorruimte schoonmaken

een gemengd wolroze vest op een hanger

Maar vergeet niet dat blends misschien iets meer te bieden hebben dan een kleiner prijskaartje!

Als je niet zo bezig bent met het krijgen van de zuiverste kasjmier rechtstreeks uit Italië of Schotland, heb je een reeks beschikbare opties als het gaat om het kopen van kleding gemaakt van kasjmiermengsels. Neem Uniqlo, waar ze een reeks kasjmiermengsels verkopen. Hoewel het merk de kwaliteit van het kasjmier niet onthult, wordt aangenomen dat het een mix is van grade A en B kasjmier gemengd in andere stoffen.

Vergeet niet om in te spelen op de sterke punten van je cashmere-blend stoffen. Een zijden kasjmier shirt is bijvoorbeeld misschien niet zo zacht als puur kasjmier, maar je krijgt wel een elegante glans en het is waarschijnlijker dat het zijn vorm behoudt. Een katoenen kasjmiermix maakt de kleding ademender en lichter, maar verliest niet de zachtheid van kasjmier waar zoveel mensen van houden. Het beste van twee werelden!

Kasjmiermengsels worden natuurlijk niet uitsluitend gebruikt voor kleding, kasjmier wordt vaak gemengd in huishoudelijke stoffen om beddengoed, bekleding, kussenslopen, woondecoratie en meer te creëren. Kasjmier kan een zachtheid en isolerende kwaliteit brengen aan veel stoffen in huis zonder puur kasjmier te zijn.

Blenden, of niet blenden…

100% grade A kasjmier is toegeeflijk, maar onweerstaanbaar. Sommigen van ons kunnen een prachtige kasjmier trui of accessoire. Nu je het verschil kent tussen 100% kasjmier en kasjmier gemengde stoffen, zou je geen problemen moeten hebben om contant geld te vindencombineer alleen kledingstukken die passen bij uw behoeften, en misschien zelfs uw smaak voor kosten! Vergeet niet dat de juiste kasjmiermengsels geweldig zijn, maar je moet alleen de kledingstukken met grade A of grade B kasjmier kiezen als je zoveel mogelijk van dat luxe kasjmiergevoel wilt behouden.

  een luxe stapel kasjmierkleding

Over MothPrevention®

MothPrevention® spreekt elke dag met klanten over hun kledingmottenproblemen – kledingmotten zijn een soort die steeds groter wordt en die aanzienlijke schade kan veroorzaken aan kleding, tapijten en ander huistextiel.

Tot op heden hebben we meer dan 150.000 klanten geholpen bij het omgaan met hun mottenproblemen. We hebben professionele oplossingen ontwikkeld, waaronder gepatenteerde feromonen, niet verkrijgbaar bij iemand anders in de VS, en ontworpen in Duitsland volgens de hoogste productienormen.