Wie zijn de beste fabrikanten van wasmachines en drogers?

De omvang van de wasmachinemarkt was in 2020 meer dan 50 miljard dollar (bron). Deze verbazingwekkende cijfers vertegenwoordigen de behoefte aan wasmachines en drogers bij consumenten thuis. Maar met zoveel verschillende merken en apparaten beschikbaar, kan het een uitdaging zijn om te weten voor welke machine je moet gaan.

We zullen de A tot Z-lijst van fabrikanten van wasmachines en drogers opsplitsen. Er zijn meer dan 25 merken beschikbaar in de VS. Elk met een verscheidenheid aan voor-, nadelen en leuke functies.

Inhoudsopgave
 • Fabrikanten van wasmachines en drogers
 • Hoe een wasmachinemerk te kiezen
 • Machine handleiding

Fabrikanten van wasmachines en drogers

We hebben 30 wasmachine- en drogermerken beschikbaar in de VS om met u te delen. Sommigen van hen hebben een fantastische reputatie, terwijl anderen hun stempel nog niet hebben gedrukt.

1. Amana

Voor mensen met een beperkt budget is Amana misschien een goede keuze. Dit merk, nu eigendom van Whirlpool, maakt betaalbare producten. Deze apparaten hebben een Energy Star Label. Bovendien zijn ze gemakkelijk te gebruiken zonder mooie toeters en bellen.

Gelukkig zijn ze goed in het licht schoonmaken van je kleding. Taaie vlekken kunnen echter een beetje moeilijker zijn voor de machine om aan te pakken. Je kunt het ook niet leuk vinden dat er maar twee (ja, twee!) Amana wasmachine modellen, zodat je niet bepaald verwend bent met keuze.

 • Wasmachine: 3,5 kubieke voet top-load wasmachine met dubbele actie roerwerk.
 • Droger: 6,5 kubieke voet gasdroger met rimpel voorkomen.

2. Asko Verenigde Staten

Asko is een Scandinavisch bedrijf dat vaatwassers, wasmachines en drogers produceert. Hun doel is om het wassen gemakkelijker voor u te maken door betrouwbare en hygiënische apparaten te maken.

Mensen houden van Asko-machines omdat ze compact, stil en snel zijn. Ze bevatten echter niet zoveel wasgoed omdat ze klein zijn. Asko maakt ook geen toplaadmachines.

Als u echter minimalistische machines in kleine maten wilt, dan is dit misschien het merk voor u.

 • Wasmachine: Asko W2082W Stapelbare wasmachine.
 • Droger: Asko T208VW Stapelbare geventileerde droger.

3. Beko

Beko maakt compacte apparaten met grote vaten. De Beko-machines nemen niet zoveel ruimte in beslag als andere in uw wasruimte, maar ze bevatten nog steeds een behoorlijke hoeveelheid kleding.

Beko streeft ernaar om producten te ontwikkelen die efficiënt zijn – draaien bij 1400 RPM. De producten zijn ook veilig en voeren automatisch water af als de niveaus de veiligheidslijn van de tank overschrijden.

Veel voorkomende Beko-problemen zijn problemen met trommellagers, elektrische storingen en geblokkeerde leidingen. Dit zijn echter vrij standaard problemen op veel apparaten en worden gedekt door garantie.

 • Wasmachine: Beko BWM7200X Voorlader wasmachine.
 • Droger: Beko BDV7200X Ontluchte droger met voorbelasting.

4. zwart + decker

Black + Decker begon als een kleine machinewerkplaats, maar is uitgegroeid tot een wereldwijde leverancier van verschillende elektrische producten. Ze maken momenteel geen drogers, maar ze maken draagbare wasmachines die handig zijn voor kleine ruimtes.

De compacte apparaten kunnen voldoende wasgoed bevatten voor kleine ladingen en het reinigt snel kleding in minder dan een uur. Het grootste probleem met deze wasmachines is hun duurzaamheid. Het werkt misschien goed bij aankomst, maar de efficiëntie begint een paar maanden later af te nemen.

 • Wasmachine: Zwart + Decker Draagbare Wasmachine.

5. Blomberg

Blomberg maakt compact-ringen zodat u geen kracht hoeft op te offeren voor ruimte. Ze kunnen tot 2,5 kubieke voet wasgoed bevatten, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor alleenstaanden of koppels.

Deze machines zijn stil, hebben een hoogwaardige motor en kosten niet veel bij gebruik van de Eco-modus.

Ze zijn echter klein, dus ze zijn niet de beste optie voor gezinnen. De niet-Eco-modi zijn ook vrij duur om uit te voeren.

 • Wasmachine: Blomberg WM72200W 24″ Compacte Wasmachine.
 • Droger: Blomberg DV17542 24″ geventileerde elektrische droger.

6. Bosch

Bosch is nu een wereldwijde speler op de markt voor wasmachines en drogers. Aanvankelijk een Duits merk, hebben ze een fantastische reputatie en zijn ze energiezuinig. De EcoSmart-technologie regelt het waterpeil en de cyclusinstellingen afhankelijk van de belasting.

Deze apparaten reinigen goed, hebben meerdere cyclusopties en een geweldige garantie. Het zijn echter behoorlijk prijzige apparaten, dus ze passen niet bij ieders budget.

 • Wasmachine: Bosch WAW285H2UC 800-serie compacte wasmachine.
 • Droger: Bosch WTG86403UC 300-serie droger.

7. Kostprijs

Costway streeft ernaar om premium producten te maken tegen budgetvriendelijke prijzen. Ze verkopen hun producten op Amazon en eBay, waardoor het voor de meeste consumenten gemakkelijk toegankelijk is.

Qua wasmachines maken ze draagbare apparaten zodat je ze overal mee naartoe kunt nemen.

Het nadeel hiervan is dat het geen langetermijnoplossingen voor wasserij zijn. Bovendien zijn ze een beetje luid.

 • Wasmachine: Costway draagbare wasmachine twin tub.
 • Droger: Costway compacte wasdroger.

8. Crossover

Crossover is niet het merk voor de meeste huizen, maar als u op zoek bent naar een wasmachine en droger voor een commercieel pand, is dit uw overweging waard. Misschien wilt u ook een van deze als u een groter dan gemiddeld gezin heeft.

Crossover maakt apparaten met een gietijzeren constructie, verbazingwekkende 8-punts ophanging en 300 G-kracht waterafvoer.

Natuurlijk zijn het prijzige apparaten en niet nodig voor het gemiddelde gezin.

 • Wasmachine: Crossover Commerciële Wasserij Wasmachine.
 • Droger: Crossover commerciële elektrische droger.

9. Deco

Deco maakt zowel enkelvoudige wasmachines als drogers, maar ze maken ook hoogwaardige combomachines. Als u slechts ruimte heeft voor één apparaat, maar zowel een wasmachine als een droger wilt, wilt u misschien Deco overwegen.

Hoewel deze machines compact zijn, is het nadeel dat de capaciteit ook klein is. Op minder dan twee kubieke voet kun je niet veel in de machine passen. Bovendien zijn deze machines niet zo energiezuinig als sommigen zouden willen.

 • Wasmachine droger combo: Alles-in-één compacte wasmachine en droger.

10. Elektrolux

Dit Zweedse bedrijf is wereldwijd een van de beste wasmachineleveranciers (1). Uit ons onderzoek bleek dat de apparaten enkele van de beste beoordelingen hadden.

De wasmachines beschikken over intelligente technologie, zoals SmartBoost, die wasmiddel en water mengt voordat de cyclus begint. Dit maximaliseert het reinigingsvermogen van het wasmiddel, zodat uw kleding zo brandschoon mogelijk is.

Het belangrijkste nadeel van Electrolux is hoe duur de apparaten zijn, waarbij de meeste modellen meer dan $ 1000 kosten.

 • Wasmachine: Hoogefficiënte stapelbare voorladerwasser in titanium.
 • Droger: Elektrische droger vooraan met Perfect Steam.

11. Evenaar

Equator begon in 1991 met de bedoeling om efficiënte en hoogwaardige producten te maken die uw huishoudelijke taken versnellen. Op het gebied van wasserij maken ze enkele wasmachines en drogers en combinatieapparatuur.

De machines zijn er in allerlei kleuren, waaronder roze, maar zijn erg prijzig. Ze hebben ook een capaciteit van 1,57 kubieke voet, waardoor ze nutteloos zijn voor grote gezinnen.

De combomachines hebben echter leuke functies. Dit omvat een automatische waterniveausensor, een sensordroogfunctie en zelfs een rimpelbeschermer.

 • Wasmachine droger combo: Alles-in-één roze wasmachine droger combo.

12. Visser & Paykel

Fisher &Paykel bestaat al sinds de jaren 1930 en verkoopt aan meer dan 50 landen wereldwijd. Ze zijn bedoeld om apparaten te maken die mensen echt willen. Ze maken zich geen zorgen over toeters en bellen, maar over gemak.

U zult merken dat het bedieningspaneel gemakkelijk te gebruiken is met een reeks hulpful cyclus opties. De apparaten zijn echter duur en niet gemakkelijk te vinden bij conventionele retailers.

 • Wasmachine: Voorlader wasmachine 10kg.
 • Droger: Warmtepomp droger 9kg.

13. Frigidaire

Frigidaire producten staan erom bekend het leven gemakkelijker te maken en toch van superhoge kwaliteit te zijn. Ze hebben een reeks machines, maar enkele belangrijke functies zijn een Quick Wash Cycle om snel ladingen gedaan te krijgen.

Je vindt er ook wascentra als je een voorgestapelde wasmachine en droger wilt. Dit is geweldig voor smalle ruimtes in wasruimtes.

Houd er rekening mee dat Frigidaire geen front loading machines maakt. Dus als u geen fan bent van apparaten met topbelasting, wilt u dit merk misschien doorgeven.

 • Wascentrum: Frigidaire Elektrisch Wascentrum.
 • Wasmachine: Frigidaire Top Load Wasmachine.
 • Droger: Frigidaire Vrijstaande Elektrische Droger.

14. GE-apparaten

GE is de oprichter van de eerste residentiële koelkast. Ze zijn nu meesters in WiFi-verbonden apparaten, waardoor ze bekend staan om hun innovatie.

Hun nieuwste wasmachinemodellen hebben een reeks opmerkelijke functies. Dit omvat een geurblokkerende ontluchtingssysteem, antimicrobiële technologie, ingebouwde WiFi en gepatenteerde balanceringstechnologie. GE is een indrukwekkend merk als je een machine wilt die net dat stapje extra zet.

We houden ervan dat hun apparaten in een reeks prijzen worden geleverd voor verschillende budgetten. Prijzen beginnen rond de $ 500 en variëren tot $ 1300. Dit is zeker niet goedkoop, maar met slimme opties die rond de $ 800 zitten, is het niet zo gek als sommige andere opties.

 • Wasmachine: Slimme witte voorlader met OdorBlock.
 • Droger: Smart White stapelbare elektrische droger.

15. Gymax

Dit is geen super bekend merk, maar ze hebben wel een plek in de markt. Gymax maakt draagbare wasmachines, ideaal voor studentenhuisvesting, caravans en andere kleine huizen.

Deze machines hebben een aantal handige functies, zoals dubbele kuipen, groot genoeg vaten voor dagelijkse reiniging en handgrepen voor eenvoudig transport.

Het belangrijkste nadeel is dat het geen wasoplossing voor de lange termijn is. U krijgt niet dezelfde reinigingskracht als standaardmachines.

 • Wasmachine: Gymax draagbare wasmachine met dubbele kuip.
 • Droger: Gymax compacte wasdroger.

16. Haier

Als je niet verwend wilt worden met keuze, vind je het misschien leuk dat Haier één optie beschikbaar heeft in de VS. Deze machine heeft aanraakgevoelige bedieningselementen waarmee u honderden verschillende cycluscombinaties kunt selecteren.

Een van de nadelen is WiFi-technologie. Klanten ontdekten dat het niet altijd goed aansluit, wat frustrerend kan zijn.

Wat de droger betreft, kunt u genieten van het ventilatieloze ontwerp en de grote capaciteit. Maar let op, het is prijzig.

 • Wasmachine: Hoog rendement stapelbare slimme front load wasmachine.
 • Droger: Stapelbare slimme elektrische droger met ventless droging.

17. Hotpoint

Hotpoint maakt een reeks wasmachines en drogers, maar de meeste moeten nog steeds naar de VS. Er zijn momenteel echter een paar opties beschikbaar.

De Hotpoint wasmachine is momenteel een top loading machine met een heavy-duty roerwerk voor het diep reinigen van gekleurd wasgoed. Het heeft 10 cycluskeuzes en zes temperatuuropties.

U vindt er zowel gas- als elektrische drogers met duurzame vaten en voldoende ruimte voor grote ladingen.

Houd er rekening mee dat de nieuwere Hotpoint-modellen niet direct beschikbaar zijn in de VS, dus dit is misschien een merk dat u over een paar jaar wilt bekijken in plaats van nu.

 • Wasmachine: Hotpoint top load wasmachine.
 • Droger: Hotpoint elektrische droger.

18. LG Elektronica

Als u wasapparatuur wilt die zich onderscheidt van de massa, dan is LG misschien het merk voor u. Deze innovatieve apparaten zijn adembenemend, zo niet een beetje verwarrend, maar ze zullen uw waservaring veranderen.

De apparaten zijn fantastisch in het goed en voorzichtig wassen van kleding. Het zijn snelle machines met een breed scala aan instellingen. Dit zijn nog steeds nieuwe apparaten, dus het is moeilijk om te meten hoe duurzaam ze zijn, maar ze hebben tot nu toe zeer lage reparatiepercentages.

Het grootste nadeel is dat deze voor sommige mensen te hightech zijn. Bovendien is het moeilijk om de bedieningspanelen bij gedimd licht te lezen. Tot slot de klantenservice van LG heeft geen geweldige reputatie.

 • Wasmachine: LG Mega Capaciteit Zwart Staal Smart Front Load Wasmachine.
 • Droger: Ultra large graphite steel smart elektrische geventileerde droger.

19. Magische chef-kok

Magic Chef staat bekend om zijn keukenapparatuur – vandaar de naam – maar ze leveren ook draagbare en compacte wasmachines. U vindt draagbare opties die u van plaats naar plaats kunt verplaatsen. Je kunt ook compacte opties vinden die je kunt loodsen, die een beetje betrouwbaarder zijn.

Magic Chef heeft echter enkele van de beste beoordelingen voor draagbare opties. Dus als je in de markt bent voor een van deze, dan is dit merk het proberen waard.

Houd er rekening mee dat deze machines niet super waterefficiënt zijn. Ze hebben ook geen wielen, dus ze kunnen lastig te vervoeren zijn. Last but not least gebruiken ze roerwerken die niet zo zacht zijn voor je kleding.

 • Wasmachine: Magic Chef compacte top load wasmachine.
 • Droger: Magic Chef elektrische droger.

20. Meitag

Het grote ding van Maytag is betrouwbaarheid. Ze zijn al meer dan 100 jaar actief en klanten zijn dol op hun apparaten.

Hoewel ze front-loading machines hebben, ligt hun focus op top-loading machines. Dus als dat je jam is, kijk dan eens naar Maytag. Hun apparaten bieden een fantastische reiniging, een ruim ontwerp en een aantal mooie functies, zoals Extra Power om vlekken te verwijderen.

U zult merken dat de machines er iets langer over doen om kleding schoon te maken en luidruchtig kunnen zijn. Hoewel dit meer traditionele machines zijn, banen ze zich een weg naar de markt voor slimme technologie.

 • Wasmachine: Slimme top load wasmachine.
 • Droger: Stapelbare elektrische droger met stoom.

21. Miele

Miele daagt haar klanten uit om opnieuw na te denken over hoe ze de was doen. De Duitse wasmachines doen meer voor u, zodat u achterover kunt leunen en ontspannen. Hoewel u deze nog niet in winkelketens moet vinden, zijn er een paar Miele-servicepunten in de VS.

Waarom kiezen voor Miele? Ze hebben innovatieve technologie. Een kenmerk dat het vermelden waard is, is de TwinDos – het is een automatisch wasmiddelsysteem dat de beste hoeveelheid wasmiddel voor uw specifieke cyclus afgeeft.

Deze fantastische functies hebben echter een prijs. Miele-apparaten variëren van $ 1200 tot meer dan $ 2000, dus ze zijn niet voor mensen met een beperkt budget.

 • Wasmachine: Miele WXD 160 WCS.
 • Droger: Miele TXI680WP Eco &stoomdroger.

22. Panda

Als je op zoek bent naar een draagbare wasmachine, is Panda een andere fantastische optie. Ze maken compacte en draagbare wasmachines en drogers met meer geavanceerde technologie. U vindt er bijvoorbeeld touchpad-bedieningselementen, LED-schermen en grotere vensters.

Panda-machines variëren van 0,9 kubieke voet tot 2,6, zodat u de juiste maat kunt vinden voor uw wasbehoeften.

Deze apparaten zijn echter niet zonder hun nadelen. Sommige klanten vonden dat de machines niet zo duurzaam waren. Binnen het eerste jaar merkten sommige mensen lekkages of een uitgebrande motor op.

 • Wasmachine: Panda draagbare wasmachine 10lbs capaciteit.
 • Droger: Panda Draagbare Compacte Wasdroger.

23. RCA

Radio Corporation of America (RCA) bestaat al meer dan 100 jaar. Ze begonnen in 1919 met het creëren van transatlantische uitzendingen, maar vonden hun weg naar het bouwen van thuisproducten in 1954 met de eerste kleurentelevisie voor consumenten.

In termen van wasmachines en drogers bieden ze draagbare wasapparatuur. Dit is geweldig voor mensen die onderweg zijn of in kleine ruimtes wonen.

Klanten waarderen de kwaliteit en compacte producten, vooral wanneer ze voor hun doel worden gebruikt. Maar houd er rekening mee dat dit geen praktische oplossing is voor een gezin of mensen met regelmatig grote ladingen wasgoed.

 • Wasmachine: RCA top load draagbare wasmachine.
 • Droger: RCA compacte wasdroger.

24. Samsung

We zullen niet liegen, Samsung heeft een paar jaar geleden onze harten gewonnen en we hebben niet achterom gekeken. We houden van hoe handig en effectief de apparaten zijn. Dit wereldwijde bedrijf heeft zijn tenen gedompeld in de meeste technologieën, waaronder wasmachines, drogers en combo’s.

Samsung-apparaten maken gebruik van slimme technologie en WiFi, waardoor het gemakkelijker dan ooit is om een cyclus te kiezen. De machines zijn milieuvriendelijk en gebruiken weinig water. Ze hebben koude cycli, die geweldig zijn in het verwijderen van vlekken (met het juiste wasmiddel, natuurlijk).

De apparaten zijn niet te duur, maar ze zijn ook niet super goedkoop. Een ding om op te merken is dat hoewel de combo-machines goed zijn, het veel langer duurt om kleding ermee te drogen.

 • Wasmachine: Hoog rendement stapelbare voorlader wasmachine.
 • Droger: Stapelbare elektrische droger met sensordroog.

25. Siemens

Siemens is met Bosch en Miele een van de krachtigste en betrouwbaarste wasmachinemerken op de markt. De grootste verkoopargumenten zijn ongelooflijke geur verwijderbare, automatische wasmiddeldosering, vlekverwijderingstechnologie en een superstille motor.

Zoals veel grote Europese merken is het echter moeilijk om een goed assortiment producten in de VS te vinden. Hoewel er een paar beschikbaar zijn, zijn het niet altijd de nieuwste modellen. Ze hebben ook de neiging om een beetje een prijs te hebben.

 • Wasmachine: Siemens WM14UPH1ES Voorlader Wasmachine.
 • Droger: Siemens WT47G439ES Voorlader Droger.

26. Smeg

Smeg is het meest bekend om hun esthetische koelkasten, maar ze maken ook hoogwaardige wasmachines en drogers. Hun wasmachines zijn innovatief omdat ze een stoomprogramma hebben, een compacte diepte en verkrijgbaar zijn in een combo-model.

Ze produceren ook stand-alone drogers met hartvormige trommel. Dit is bedoeld om uw kleding te beschermen terwijl u ze sneller droogt. Ze hebben zelfs een bepaalde cyclus voor wollen kleding.

Een van de nadelen van Smeg wasmachines en drogers is dat ze nog niet zo populair zijn. We kunnen dus niet getuigen van hun prestaties of duurzaamheid. Ze zijn ook nog niet super direct beschikbaar in de VS.

 • Wasmachine: Smeg Wasmachine LBW60CIT.

We konden online geen combinatie- of wasdrogeropties vinden. Als u geïnteresseerd bent, raden wij u aan rechtstreeks contact op te nemen met Smeg.

27. Speed Koningin

Speed Queen is een Amerikaans merk dat verkrijgbaar is in New York en New Jersey. Ze creëren top loading, front loading en stapelbare wasmachines en drogers. Ze beweren dat hun producten geweldig zijn voor eigenaren van gezelschapsdieren, mensen van alle levensstijlen en dat ze experts zijn in stofverzorging.

Uiteindelijk zijn ze een traditioneel merk dat niet door slim technologiegebied navigeert. Met meer dan 110 jaar ervaring achter de rug, kunt u van Speed Queen houden als u op zoek bent naar een betrouwbaar en eenvoudig wasmachine- en drogermerk.

Misschien wilt u echter uit de buurt blijven als u op zoek bent naar meer up-to-date ontwerpen zoals LG of Samsung.

 • Wasmachine: TR7 Ultrastille top load wasmachine.
 • Droger: DR7 Ontsmettende elektrische droger met Pet Plus™.

28. Splendide

Splendide is een ander Amerikaans bedrijf, dit keer gevestigd in Oregon. Ze maken apparaten specifiek voor campers of maritieme voertuigen. De compacte machines zijn speciaal ontworpen om ongelooflijke en betrouwbare prestaties te bieden terwijl ze toch klein van formaat zijn.

Dat gezegd hebbende, Splendide is een zeer nichemerk, dus voor het gemiddelde gezin dat in een huis of appartement woont, is dit merk niet noodzakelijkerwijs voor jou.

 • Wasmachine droger combo: WDV2200XCD geventileerde combo.

29. Top

Summit is een familiebedrijf dat begon in New York in de jaren 1960. Ze zijn gespecialiseerd in wasapparatuur voor kleinere huizen. Ze bieden wasmachinedrogercombo’s, compacte machines en stapelbare machines, zodat u ruimte kunt besparen.

Over het algemeen is de machine indrukwekkend vanwege zijn formaat. Het heeft een reeks verschillende wascycli waardoor je behoorlijk wat controle hebt.

Wat echter als een nadeel komt, is het ontbreken van automatisch laadgevoel. De machine gebruikt uiteindelijk meer water dan nodig is, wat betekent dat het niet de meest milieuvriendelijke op onze lijst is.

Een ander nadeel is de korte garantie van een jaar.

 • Wasmachine: Top 24″ Brede 208-240V Wasmachine.
 • Droger: 24 ” brede 208-240V warmtepomp droger.
 • Wasmachine droger combo: 24 “Brede 115V wasmachine / droger combo.

30. Draaikolk

Whirlpool is een van de meest bekende en betrouwbare wasmachine- en drogermerken wereldwijd. Het bedrijf heeft apparaten gemaakt die beloven taaie vlekken snel te verwijderen, zodat u uw kleding in minder tijd schoon kunt krijgen. De machines zijn ook ruim genoeg voor grote gezinnen.

Whirlpool biedt zowel boven- als voorladers met een reeks fantastische functies. Bovendien zijn de prijzen niet eng hoog.

Voor toplaadmachines vinden we het fijn dat het roerwerk op twee manieren werkt en zorgt voor een diepere reiniging van uw kleding. Hun voorladers hebben handige functies zoals een automatic wasmiddeldispenser en stoomreinigingsopties.

De drogers zijn ook betrouwbaar, met enkele ontsmettingscycli of dubbele sensoren om overdroging en krimp te voorkomen.

Over het algemeen is dit een super betrouwbaar merk. Maar zijn er ook nadelen?

Zeker. Een paar dingen om op te letten zijn klanten die opmerken dat de watervoorziening in sommige apparaten erg laag was. Ook kunnen de spincycli te langzaam zijn, wat resulteert in soppend nat wasgoed of te snel, wat resulteert in beschadigde kledingstukken.

Over het algemeen is Whirlpool super betrouwbaar en eventuele problemen worden gedekt door een garantie.

 • Wasmachine: Whirlpool High Efficiency Witte Front Load Wasmachine.
 • Droger: Elektrische droger met AccuDry-systeem.

Hoe een wasmachinemerk te kiezen

Nu we onze 30 fabrikanten van wasmachines en drogers hebben vermeld, zit u misschien vast voor keuze. Er staan immers een aantal echt geweldige bedrijven op deze lijst.

Om u te helpen bij het kiezen van het juiste merk voor u, stelt u uzelf de volgende vragen.

Wat zijn de meest betrouwbare wasmachinemerken?

Een van de beste manieren om de betrouwbaarheid van een merk te concluderen, is door hun serviceratio te noteren. Een serviceratio is hoeveel producten zijn onderhouden van het verkochte bedrag. Als er bijvoorbeeld 10 producten worden verkocht en er slechts één wordt onderhouden, is er een serviceratio van één procent.

Volgens rapporten van 2022 zijn de meest betrouwbare wasmachinemerken (2):

 • LG: Ze hadden een serviceratio van 3,3 procent van december 2020 tot oktober 2021.
 • Samsung: Ze hadden een serviceratio van 4,9 procent.
 • GE-apparaten: Ze hadden een serviceratio van 8,0 procent.
 • Draaikolk: Whirlpool had een serviceratio van 9,5 procent.

Betrouwbaarheid is essentieel, dus we raden aan om dit te overwegen. Het laatste wat je nodig hebt is een gloednieuwe wasmachine of droger die barst onder druk. Letterlijk.

Welke wasmachinemerken moet je vermijden?

We hebben uren besteed aan het onderzoeken van wasmachinemerken en we kunnen vol vertrouwen zeggen dat er geen specifiek merk is dat u volledig moet vermijden.

Het beste is om te kijken waar je het apparaat voor nodig hebt. Als u bijvoorbeeld een machine voor een gezinswoning koopt, raden we u aan fabrikanten te vermijden die draagbare machines leveren. Dit geldt ook voor Black + Decker of Gymax.

Hoewel we onze vier favorieten hebben – LG, Samsung, GE en Whirlpool – passen deze niet in ieders budget. Voor een kleiner budget kunt u Amana overwegen.

Welke wasmachinemerken zijn de goedkoopste?

Over het algemeen zijn draagbare machines het goedkoopst. Dit omvat Costway, Black + Decker, Gymax, Magic Chef, Panda en RCA.

We vinden het geweldig dat GE apparaten aanbiedt tegen verschillende prijzen. Andere standaardformaten zijn verkrijgbaar tegen budgetvriendelijke prijzen (minder dan $ 600) van Hotpoint, Whirlpool en Samsung.

Welke wasmachines zijn made in the USA?

Het kiezen van machines gemaakt in de VS ondersteunt lokale werknemers en vermindert onnodige verzendkosten.

Merken die in de VS worden gemaakt, zijn onder meer:

 • Meitag
 • Speed Koningin
 • Draaikolk
 • GE-apparaten
 • Amana
 • Hotpoint
 • RCA
 • Splendide

Machine handleiding

Wij vinden het belangrijk om de ins en outs van verschillende wasmachine- en drogerfabrikanten te kennen. Het kennen van hun reputatie, functies, missie, voor- en nadelen kan u helpen beslissen waar u wilt winkelen.

Over het algemeen komt het allemaal neer op uw persoonlijke voorkeuren en behoeften. Er zijn geen grote rode vlaggen om op te letten, maar sommige machines zijn betrouwbaarder dan andere.

Als u bijvoorbeeld een duurzame machine met fantastische prestaties wilt, raden we een van de top vier aan: LG, Samsung, Whirlpool of GE.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   Beste Bissell Stofzuigers van 2023