Hoe alle slechte geuren uit de auto te verwijderen

Stap je wel eens in je auto om je te realiseren dat er een vreemde, aanhoudende geur hangt? Er zijn veel verschillende redenen waarom uw auto misschien stinkt, maar we zijn er om u te helpen.

Nu weten we allemaal dat een mooie geur van een nieuwe auto niet eeuwig kan duren, maar we kunnen je op zijn minst helpen erachter te komen hoe je autogeuren kunt verwijderen en het weer goed genoeg kunt laten ruiken voor elke passagier in je auto.

Inhoudsopgave
 • Hoe geuren uit auto’s te verwijderen
 • Hoe autogeuren te voorkomen
 • Streef naar een schone auto

Hoe geuren uit auto’s te verwijderen

Laten we die geuren uit uw auto halen, zodat u zich kunt concentreren op het rijden en alleen op het rijden. Zorg ervoor dat je door je auto bent gegaan en alles hebt verwijderd dat de bron van de geur kan zijn, zoals oud voedsel, afhaalkoffiebekers en handdoeken voor huisdieren.

Luchtverfrisser

Autoparfum of luchtverfrisser op het dashboard

Ten eerste zou je voor een luchtverfrisser kunnen gaan. Dit is een eenvoudige, maar veel voorkomende tip, die soms genoeg kan zijn om slechte geuren uit de auto te halen. Maar kijk uit – want onze tip omvat natuurlijke luchtverfrissers, dus je vult je auto niet met synthetische geuren.

Top Tip

Dit is de beste optie als je zeker weet dat er niets specifieks is dat de slechte geuren in je auto veroorzaakt. Dit zou voor milde geuren moeten zijn, in plaats van een echt slechte geur te maskeren.

Wat je nodig hebt

Kies een van deze items.

 • Wattenbollen en vanille.
 • Gemalen koffie en container
 • Essentiële oliën van munt of citrusvruchten en gedistilleerde witte azijn, samen met een spuitfles.

Stap voor stap instructies

 1. Zorg ervoor dat je auto van tevoren schoon is.
 2. Giet wat vanille op wattenbollen, of giet wat gemalen koffie in een open container, of vul een spuitfles met gedistilleerde witte azijn en een paar druppels van de door jou gekozen etherische olie.
 3. Als u wattenbollen gebruikt, plaats ze dan rond de auto. Hoe meer hoe vrolijker!
 4. Als u koffiedik gebruikt, plaatst u de container in de auto. Zorg ervoor dat het op een veilige plek staat waar het terrein niet morst.
 5. Als u azijn en oliën gebruikt, spuit u de oplossing rond de auto. Je kunt de stoelen zelfs spuiten voor een langer durende geur.

Azijn en baking soda

Zuiveringszout en azijn

Dit is een geweldige manier om stinkende geuren te verwijderen, met name van dingen zoals huisdieren- of kinderziekte, ongelukken, gemorste eten of drinken of zelfs airconditionergeuren. De azijn- en wateroplossing werkt ook geweldig voor het reinigen van oppervlakken die kunnen worden beïnvloed door sigarettengeuren.

Wat je nodig hebt

 • Een spuitfles.
 • 50:50 oplossing van water en gedestilleerde witte azijn.
 • Genoeg zuiveringszout om het gebied te verzadigen.
 • Vacuüm.
 • Doek.

Stap voor stap instructies

 1. Nadat je het eerste residu hebt opgeruimd, combineer je de 50:50-oplossing van water en gedestilleerde witte azijn in een spuitfles.
 2. Verzadig het getroffen gebied met deze oplossing. Laat het een paar uur zitten, afhankelijk van de ernst van de geur, en ruim het vervolgens op met een doek. Anders kunt u een natte stofzuiger gebruiken als u er een heeft.
 3. Strooi nu zuiveringszout royaal over het getroffen gebied, omdat dit restgeur kan absorberen. Laat dit een paar uur staan voordat je gaat stofzuigen.

Wist je dat

U kunt de azijnoplossing op elk deel van het interieur van de auto gebruiken, inclusief de stoelen, vloermatten, andere bekleding, spleten en meer? Pas het alleen niet toe op iets elektrischs zoals de radio- of vensterknoppen.

Tapijtreiniger

Een schone automat op de vloer

Voor echt stoere geuren op bekleding of vloermatten, zweep een commerciële auto tapijtreiniger.

Wat je nodig hebt

 • Tapijtreiniger naar keuze.
 • Doek.

Stap voor stap instructies

 1. Verzadig het gebied in de tapijtreiniger van uw keuze.
 2. Laat het zo lang aan als de fabrikant voorstelt.
 3. Veeg het af met een doek.

Alles stofzuigen

Auto detaillering met behulp van een stofzuiger

Dit kan eenvoudig zijn, maar stofzuigen kan bronnen van geuren en zelfs geuren zelf verwijderen. Geuren kunnen gemakkelijk vast komen te zitten in stof, dus je moet je auto regelmatig stofzuigen om op de hoogte te blijven van slechte geuren. Maar een vacuüm werkt ook om in kleine hoekjes en spleten te komen om alles te verwijderen dat geuren kan veroorzaken.

Wat je nodig hebt

 • Een stofzuiger met een bekledingsbevestiging en een slang.

Stap voor stap instructies

 1. Verwijder groot vuil uit uw auto, inclusief alles wat u niet per ongeluk wilt opzuigen.
 2. Gebruik de bekledingsbevestiging om eerst alle stoelen en vloermatten grondig te stofzuigen.
 3. Gebruik nu de slangbevestiging om in elke andere spleet en hoek van de auto te komen.
 4. Ga over eventuele gemiste gebieden.
 5. Lucht de auto uit en binnen een paar uur zou je een verschil in geuren moeten opmerken. Voeg als extra maatregel een luchtverfrisser toe.

Een tandje bijzetten

Als je een stoomreiniger hebt, kun je deze hier gebruiken om bacteriën die geuren veroorzaken uit te schakelen.

Houtskool

Een zak kampvuur houtskool

Actieve kool is een natuurlijke manier om geuren te absorberen. Of je nu rookgeuren, vochtige geuren, ziektegeuren of iets anders hebt, dit is een goede zaak om te proberen.

Wat je nodig hebt

 • Een stuk houtskool of houtskoolzakken.

Stap voor stap instructies

 1. Laat de houtskool- of houtskoolzak een paar dagen in de auto liggen. Hoe meer je gebruikt, hoe sneller het geuren absorbeert.
 2. Na een paar dagen, of wanneer de geuren verdwenen zijn, verwijder je de houtskool.

Breng de auto naar een monteur

Naast onze vijf doe-het-zelf-methoden zijn er enkele geuren die alleen door een monteur kunnen worden gesorteerd. Dit kan te wijten zijn aan oververhitting – wat een brandende geur kan veroorzaken – of misschien heb je een gasgeur in je auto opgemerkt. Breng het naar een monteur en zij kunnen uw auto controleren en problemen oplossen met het ding dat de geur veroorzaakt.

Professionele reiniging

Wanneer al het andere faalt, moet u mogelijk uw auto meenemen voor een professionele schoonmaakbeurt. Ze gebruiken zware producten, gereedschappen en reinigingsmiddelen om ervoor te zorgen dat uw auto grondig schoon is. Ongeveer twee keer per jaar nemen we onze auto voor een volledige valet en het is altijd het geld waard!

Hoe autogeuren te voorkomen

Auto’s stinken, vooral als je er veel tijd in doorbrengt. Als je roadtrips maakt, avonturen beleeft met je huisdieren of de neiging hebt om onderweg maaltijden te eten, is je auto waarschijnlijk in de loop van de tijd onderhevig aan veel geuren.

Hier zijn enkele tips om autogeuren te voorkomen, zodat u niet zo vaak door het gedoe van diepe reiniging hoeft te gaan.

 • Leg je auto altijd meteen leeg met afval. Of dat nu wikkels, afhaaldozen, koffiekopjes of andere rommel zijn, haal het aan het einde van elke dag eruit. Het helpt om een vuilnisbak voor de auto te hebben om je eraan te herinneren deze vaker weg te halen.
 • Als je huisdieren hebt, verwijder dan hun vochtige vuile handdoeken na elke wandeling. Deze kunnen in uw auto zitten en leiden tot echt slechte geuren. Je moet je auto ook vaker stofzuigen als je huisdieren hebt, omdat hun huidschilfers en het vuil dat ze binnenbrengen zich in je bekleding kunnen nestelen en tot geuren kunnen leiden.
 • Verwijder je sporttas na elke sportschoolsessie. Als je naar de sportschool rijdt en alle benodigdheden in één tas bewaart, kan het verleidelijk zijn om het voor de volgende keer in je auto te laten. Maar dit kan snel leiden tot slechte geuren.
 • Rook niet in je auto. Roken kan leiden tot geuren, maar het laat ook een vervelende film achter op oppervlakken, dus als je deze moeilijk te verminderen geuren wilt voorkomen, rook dan niet in de auto.
 • Houd uw auto over het algemeen schoon. Hoe meer spullen je in je auto hebt, hoe groter de kans dat je later geuren zult vinden. Een auto is een geweldige plek om bepaalde items op te slaan, maar het is geen algehele opslagoplossing. Bovendien, hoe meer spullen je in je auto hebt, hoe gemakkelijker het is om geurveroorzakende items te verliezen. Als je bijvoorbeeld boodschappen doet, wat als een appel achter een doos met spullen rolt en je erachter komt als hij begint te rotten? Bah!
 • Laat uw auto regelmatig onderhouden om te controleren op eventuele problemen. Dit voorkomt verrassingen door oververhitting of gasproblemen die kunnen leiden tot stinkende geuren in uw voertuig.


Streef naar een schone auto

Het schoonmaken van de auto is een van onze minst favoriete klusjes. Het is eigenlijk beter om er bovenop te blijven zitten, een beetje opgeruimd te doen aan het einde van elke dag, in plaats van alles te laten opbouwen. Vooral omdat dat een zekere manier is om tot vreselijke geuren te leiden.

Als je echter oog in oog staat met funky geuren, hoef je je geen zorgen te maken. Onze zeven methoden helpen bij het bestrijden van allerlei geuren in elk gebied van uw auto. Of u nu geuren diep in de bekleding, langs het dashboard of een mechanisch probleem hebt, onze tips dekken alle basissen.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?