Horzelnest verwijderen: 7 dingen die je nu (niet) moet doen!

Als je een horzelnest hebt ontdekt, is de schok diep. Maar voordat je direct in paniek raakt, is er goed nieuws: horzels zijn veel vredelievender dan veel mensen aannemen en zijn meestal niet geïnteresseerd in menselijke lekkernijen zoals cakes, limonade en co.

Toch voelen de meeste mensen zich ongemakkelijk wanneer een horzelnest in hun directe omgeving is. Het gezoem en het hectische gezoem veroorzaakt bij de meeste mensen een algemene angstige malaise en heeft menig zomerdag al verpest.

De poging om Horzels verdrijven dit willen doen eindigt meestal pijnlijk, omdat de insecten erg gevaarlijk kunnen zijn voor mensen en steken als ze zich bedreigd of aangevallen voelen. Hornetsteken zijn niet alleen pijnlijk bij bepaalde groepen mensen, maar kunnen ook ernstige ziektesymptomen en zelfs allergische shock veroorzaken bij kinderen, mensen met een allergie en ouderen, waarvoor medische behandeling nodig is.

Goede redenen voor een Horzelnest verwijderen om te willen. We laten u zien hoe u correct te werk kunt gaan met het verwijderen van horzelnesten, waar rekening mee moet worden gehouden en hoe u toekomstige horzelnestvorming eenvoudig kunt voorkomen.

Herken het nest van de horzel: hoe het nest correct te identificeren!

Voor leken kan het moeilijk zijn om het nest van een horzel te onderscheiden van een wespen- of bijennest. Omdat er echter zeer verschillende wettelijke soortenbeschermingsvoorschriften en behandelingsmethoden zijn voor de verschillende insectensoorten, is het allereerst belangrijk dat u het nest van de horzel zonder twijfel als zodanig identificeert. Dit is de enige manier om Horzels verdrijven en zorg ervoor dat de verwijdering professioneel is.

Bijen, horzels en wespen bouwen hun nesten graag op goed beschermde en donkere plaatsen. Bijennesten kunnen echter gemakkelijk worden onderscheiden van wespen- en horzelnesten, vooral door hun onmiskenbare washoningraten. In de zeshoekige honingraatcellen worden de bijen van de volgende generatie grootgebracht en wordt de honing van de dieren opgeslagen.

Het onderscheiden van horzelnesten van wespennesten is iets lastiger. Beide insecten gebruiken resten van geknaagd hout in combinatie met speeksel, dat samen een papierachtige massa wordt.

De twee nesten zijn vooral te onderscheiden door grootte en kleur. Wespennesten hebben meestal een vrij grijzige kleur, horzelnesten daarentegen zijn nogal bruinachtig en meestal niet zo groot als wespennesten vanwege de kleinere nestpopulatie.

Bovendien hebben horzelnesten meestal een bodemopening waardoor uitwerpselen en ander nestafval worden weggegooid.

Helaas is het meestal niet mogelijk, uitsluitend van buitenaf en vooral met een grote afstand tot het nest – wat je zeker moet vasthouden! – om te herkennen welk nest het precies is. Om te voorkomen dat u wordt aangevallen door de bewoners, moet u liever een professionele ongediertebestrijder inhuren, die het nest zonder twijfel kan identificeren en verdere stappen kan ondernemen om Horzels verwijderen.

Wil je toch zelf weten wie er samen met jou een gezellig nest heeft gebouwd, dan kun je ook de dieren onderzoeken die in en uit vliegen. Zo kun je op basis van het gedrag en uiterlijk bepalen welk nest het is.

Horzels zijn de grootste van de drie soorten met een lichaamslengte tot 3,5 cm. Ze hebben een bruinrood gekleurde kop en romp en een gele buik. Wespen daarentegen zijn geelzwart gestreept, bijen hebben een vrij bruinachtige kleur en een uitgesproken harige haarpluis.

Horzelnest ontdekt? Hoe zich correct te gedragen!

Als je eenmaal een nest hebt ontdekt, zijn er enkele dingen die je onder geen enkele omstandigheid moet doen, evenals speciale gedragsregels om te volgen. Als je gewoon een zelfexperiment doet en de Horzelnest verwijderen of verhuizen, loop je niet alleen het risico gestoken te worden, maar kun je ook veroordeeld worden tot een hoge boete van maximaal € 50.000..

HorniIn Duitsland zijn ze, net als sommige wespen- en bijensoorten, beschermd. Om deze reden, nee Horzelnesten verwijderenzolang er geen vergunning is van de plaatselijke natuurbeschermingsautoriteit.

Zo’n vergunning wordt meestal alleen verleend als kwetsbare personen (allergiepatiënten, ouderen, kinderen) in het huis wonen, het nest te dicht bij een raam staat of het nest in de woonkamer is gebouwd. Een professionele ongediertebestrijder kan zo’n vergunning meestal sneller verkrijgen dan u zelf, omdat hij meestal een goede band heeft met de autoriteiten.

Gedurende de tijd dat u wacht op een vergunning of terwijl u nog steeds overweegt een ongediertebestrijder in te huren, is het belangrijk om u te houden aan de volgende gedragsregels om boetes en fysieke / gezondheidsschade te voorkomen:

  1. Versla de horzels niet
  2. Dood niet en vang de horzels
  3. Rook het nest van de horzel niet uit
  4. Besprenkel het nest van de horzel niet met water
  5. Spuit geen insecticide gif in de buurt van het nest van de hoornaar
  6. Verplaats of verplaats het nest van de horzel niet (zonder experts)
  7. Zorg voor het inhuren van een ongediertebestrijder

Sensibiliseer ook andere bewoners van het huis en, indien nodig, uw buren voor een correcte en rustige behandeling van de horzels.

Horzelnest verwijderen – Zo gaat dat!

First things first: In principe raden we ten zeerste af om het nest van de horzel zelf te verwijderen of te verplaatsen. De gezondheidsrisico’s en het gevaar dat het nest beschadigd raakt en tot strafrechtelijke vervolging leidt, zijn voor leken zeer hoog.

De enige uitzondering is een leeg horzelnest in de winter. Zodra de kolonie is uitgestorven en de horzelkoningin ook het nest heeft verlaten, kun je Horzelnest verwijderen. Het is belangrijk dat je de plek daarna goed schoonmaakt, anders kan een nieuwe horzelkolonie in de volgende zomer worden aangetrokken door de geur van de oude koningin.

Bovendien bouwen horzels hun nesten meestal op hoge hoogten en op moeilijk bereikbare plaatsen. Vaak is het bereiken van het nest een nogal moeilijke en soms gevaarlijke onderneming. Voordat u begint met gedurfde manoeuvres om het nest te bereiken, is het beter om een professional te raadplegen met de juiste apparatuur en de nodige ervaring.

Aangezien de lokale brandweer helaas meestal geen capaciteit heeft om insectennestproblemen van de burgers op te lossen en een imker normaal gesproken alleen komt helpen als uw plaag honingbijen zijn, moet u een professionele ongediertebestrijder zoals BugStop inhuren voor het professioneel verwijderen van het nest.

We vinden een geschikte plek waar we kunnen Horzels verplaatsen kunnen. Dit zal een paar kilometer van uw huis zijn om te voorkomen dat de horzels terugkeren. Omdat we geschikte beschermende kleding en uitrusting hebben, kunnen de horzels gemakkelijk naar hun nieuwe huis worden gebracht zonder schade toe te brengen aan mens en dier.

Conclusie: Snel &veilig Horzelnest verwijderen – met BugStop!

Als horzels zich bij u hebben gevestigd, kan dit niet alleen onaangenaam zijn, maar ook gevaarlijk en moet u het nest van de horzel verwijderen.

Probeer het niet alleen Horzelnest te verwijderen of verhuizen, omdat de horzels zeer agressief worden en je kunnen aanvallen, maar het is het beste om een professionele ongediertebestrijding zoals BugStop te gebruiken.

BugStop biedt u een veilige, kosteneffectieve en vooral snelle controleservice. Neem eenvoudig gratis contact met ons op via ons contactformulier of telefonisch op +49 89 45452520 – wij stellen een vrijblijvende en individuele offerte voor u op!

Lees ook:   wat kan je schoonmaken met soda