Hoe bh’s te wassen (gemakkelijk met de hand)

Een goede, goed passende bh is duur en moeilijk te vinden. Je wilt je bh niet per ongeluk vernietigen door hem verkeerd te wassen, maar handwasbeha’s lijken zo’n karwei. Dus vandaag bespreken we hoe je bh’s goed kunt schoonmaken zonder een hele dag aan het klusje te besteden.

Hoe bh’s schoon te maken

 1. Maak zeepsop door 1 eetlepel van een zacht wasmiddel toe te voegen aan een liter koel of lauw water. Zwenk het water om het te mengen.
 2. Dompel je bh’s onder in het water en laat ze 15-20 minuten weken.
 3. Spoel de bh’s af onder koud stromend water tot het water helder is.
 4. Knijp zachtjes in de bh’s om overtollig water te verwijderen.
 5. Sandwich de bh’s tussen twee handdoeken en druk op de lagen om eventueel achtergebleven water te verwijderen.
 6. Hang de bh’s aan hangers te drogen.
Lees ook:   hoe munten schoonmaken

Inhoudsopgave
 • Hoe vaak moet je je bh wassen?
 • Hoe bh’s te wassen zonder ze te verpesten
 • Hoe bh’s met de hand te wassen met azijn
 • Hoe een beha in de wasmachine te wassen
 • Hoe een bh te wassen zonder een mesh-tas
 • Kun je bh’s in een droger doen?
 • Hoe bh’s te drogen
 • Tips voor het verzorgen van bh’s
 • Wanneer een beha vervangen
 • Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet je Wash Je Bh?

Bh’s moeten worden gewassen nadat je ze 2 tot 3 keer hebt gedragen. Je lichaam brengt zijn natuurlijke oliën over naar de beha, plus je zweet wordt geabsorbeerd door de stof van de beha. Bacteriën houden van deze omstandigheden en gedijen. Dit kan puistjes, huiduitslag en infecties veroorzaken. Door je bh regelmatig te wassen, voorkom je dit.

Sportbeha’s moeten na elke training worden gewassen terwijl je zweet tijdens de oefening. Zweet dringt de vezels binnen en stimuleert de groei van bacteriën.

Hoe bh’s te wassen zonder ze te verpesten

De veiligste en beste manier om je bh’s te wassen is door ze met de hand te wassen met een zacht wasmiddel. Dit beschermt de delicate stof van je bh en verlengt de levensduur. Hier leest u hoe u een beha goed met de hand wast met wasmiddel.

 • Tijd: 30 minuten + 1 dag te drogen
 • Moeilijkheid: Beginner

Wat je nodig hebt

 • Zacht wasmiddel zoals The Laundress: Delicate Wash
 • 2 Handdoeken
 • Hangers

1. Maak zeepsop

Begin met het vullen van je gootsteen met koel of lauw water. Gebruik geen heet water omdat de hitte de elastieken in je stof zal afbreken.

Je moet een eetlepel wasmiddel toevoegen voor elke liter water in je gootsteen. Het doel is om net genoeg zeep te hebben om een licht schuim te creëren, omdat te veel zeep een zeepachtig residu op je beha’s achterlaat dat vuil zal aantrekken.

Draai het water totdat het reinigingsmiddel in het water is opgelost.

Snelle tip

Je kunt het water mengen met shampoo in plaats van een zacht wasmiddel om je bh’s te wassen.

2. Week de bh’s

Dompel je bh’s onder in een sopje en laat ze ongeveer 15-20 minuten weken.

3. Reinig de bh’s

Nadat je bh’s 15-20 minuten hebben geweekt, wrijf je ze zachtjes tussen je handen. Je werkt de zeep in de stof om het zweet, vuil en bacteriën te verwijderen.

4. Spoel de bh’s af

Spoel ze na het wassen van je bh’s af onder koud, stromend water totdat alle zeep is verwijderd en het water helder is. Knijp dan zachtjes, maar wring of draai je bh’s niet om het overtollige water te verwijderen. Het wringen en draaien van de bh’s zal de stof uitrekken.

5. Droog de bh’s

Nadat u het overtollige water hebt verwijderd, legt u een handdoek plat op een tafel. Leg de bh’s op de handdoek en leg er een tweede handdoek op. Druk zachtjes op de handdoeken om zoveel mogelijk van het resterende water in de bh’s te verwijderen.

Hang je bh’s aan een hanger om aan de lucht te drogen. Zorg ervoor dat je ze een of twee dagen laat drogen.

Hoe bh’s met de hand te wassen met azijn

Als je wilt voorkomen dat je een wasmiddel gebruikt om je beha’s met de hand te wassen, is azijn een uitstekend alternatief. Niet alleen reinigt azijn je bh’s, maar het zal ze ook desinfecteren en opfleuren.

Volg dezelfde instructies voor het met de hand wassen van je beha’s, maar je hebt 1 kopje azijn nodig voor 4 kopjes water. Laat je bh’s ook 30 minuten weken in plaats van 15-20.

Zorg ervoor dat je je bh’s grondig afspoelt om de azijn eruit te verwijderen.

Hoe een beha in de wasmachine te wassen

Hoewel handen wassen de beste manier is om een beha te wassen, heb je misschien niet de tijd om meer te doen dan je bh in de wasmachine te gooien. Je hebt een waszak nodig om je machinewasbare bh’s te wassen. De tas beschermt je bh’s in de machine en helpt ze hun vorm te behouden.

Wat je nodig hebt

 • Zacht wasmiddel zoals The Laundress: Delicate Wash
 • Mesh of lingerie tas
 • 2 handdoeken
 • Hangers

1. De wascyclus instellen

Zorg ervoor dat u koud water en de delicate cyclus op uw machine gebruikt. Hierdoor kan je machine je bh’s voorzichtig wassen zonder ze te beschadigen.

Voeg de juiste hoeveelheid wasmiddel toe zoals opgegeven door de fabrikant aan uw machine.

Snelle tip

Gebruik geen wasverzachterder bij het wassen van je bh’s, omdat dit de neiging heeft om een residu achter te laten.

2. Plaats bh’s in tas

Haak de achterkant van je bh’s aan elkaar om te voorkomen dat de haken ergens aan vasthaken of haken terwijl je bh’s worden gewassen.

Stop je bh’s in je mesh waszak. Sluit de zak en zorg ervoor dat deze goed gesloten is, zodat deze niet opengaat terwijl je bh’s worden gewassen.

Plaats de zak in de wasmachine en start de wascyclus.

3. Droog de bh’s

Nadat je bh’s zijn gewassen, is het tijd om ze te drogen.

Je kunt in de verleiding komen om het in de droger te gooien, maar de intense hitte iszal de stof beschadigen, dus doe het niet. Droog ze in plaats daarvan aan de lucht.

Om je bh’s aan de lucht te drogen, begin je met het leggen van een handdoek op een plat oppervlak in de buurt van je wasmachine. Trek je bh’s uit de wasmachine en haal ze uit de tas. Knijp zachtjes in de bh’s om overtollig water te verwijderen. Draai of wring je bh’s niet, want dit kan kromtrekken en de stof beschadigen.

Leg de bh’s op de handdoek. Leg de tweede handdoek bovenop de bh’s zodat je een boterham hebt met de handdoeken aan de buitenkant en de bh’s in het midden. Druk op de lagen om zoveel mogelijk van het overtollige water te verwijderen. De handdoeken absorberen het overtollige water uit je bh’s.

Nadat je het overtollige water hebt verwijderd, hang je de bh’s aan hangers om te drogen.

Snelle tip

Gegoten kopjes kunnen hun vorm verliezen in de was. Om dit op te lossen, hoeft u alleen maar de kopjes met uw handen opnieuw vorm te geven voordat u ze ophangt om te drogen.

Hoe een bh te wassen zonder een mesh-tas

Er zijn momenten dat je geen gaas waszak beschikbaar hebt. Er is een eenvoudige oplossing, gebruik in plaats daarvan een kussensloop. Om de zak gesloten te houden tijdens de wascyclus, gebruikt u enkele veiligheidsspelden.

Kun je bh’s in een droger doen?

Je moet een bh nooit in de droger doen, omdat deze intense hitte produceert die de elastieken en delicate stof van je beha zal beschadigen. De hitte kan ook invloed hebben op de pasvorm van je bh’s.

Hoe bh’s te drogen

Nadat je de bh’s hebt gewassen, knijp je er voorzichtig in om overtollig water dat erin blijft hangen te verwijderen. Wring of draai de bh’s niet, waardoor ze kunnen uitrekken.

Leg een handdoek op een plat oppervlak, leg je bh’s op de handdoek en stapel een tweede handdoek op de andere lagen. Druk zachtjes op de bovenste handdoek om het overtollige water uit je bh’s en in de onderste handdoek te persen.

Eindig door je bh’s aan hangers of een waslijn in een goed geventileerde ruimte te hangen om de komende 1-2 dagen te drogen.

Tips voor het verzorgen van bh’s

Deze washacks voor het correct opbergen en verzorgen van je bh’s helpen om de levensduur van je bh’s te verlengen.

 • Duw en forceer je bh’s niet in een la.
 • Om je bh’s te helpen hun vorm te behouden, vermijd het vouwen van de ene cup in de andere, tenzij het een volledig kanten bh is. Leg in plaats daarvan je bh’s plat of zet ze rechtop zodat ze hun vorm kunnen behouden.
 • Gebruik altijd een delicate wascyclus of was je bh’s met de hand. Je kunt ook proberen een salade spinner te gebruiken om je bh’s te wassen. Plaats je bh’s, een kleine hoeveelheid zeep en net genoeg water om de bh’s in de salade spinner te bedekken. Draai het langzaam. Wanneer je klaar bent met wassen, vervang je het zeepsop door vers water om je bh’s af te spoelen. Draai opnieuw. Herhaal de spoelstap om er zeker van te zijn dat alle zeep is verwijderd. Werk af door je bh’s in de salade spinner te draaien (zonder water) om het overtollige water te verwijderen. Hang de bh’s te drogen.
 • Je bh, vooral je sportbeha, spoelen onder de douche. Dit verwijdert zweet van de bh. Hang je bh te drogen nadat deze is gespoeld.
 • Draai je bh’s dagelijks in plaats van een paar dagen achter elkaar dezelfde te dragen.

Wanneer een beha vervangen

Bh’s gaan meestal ongeveer 8 maanden mee voordat ze moeten worden vervangen. Je weet dat het tijd is om je bh te vervangen wanneer de bh niet zo goed past als oorspronkelijk. Vervang ook je bh wanneer deze losse banden of beschadigde haken heeft.

Veelgestelde vragen

Hoe verwijder je zweetvlekken van beha’s?

Meng gelijke delen waterstofperoxide en zuiveringszout om een pasta te maken. Verdeel de pasta over de zweetvlekken op je bh’s en laat het een uur zitten. Verwijder vervolgens de pasta en was je bh’s met de hand zoals je normaal zou doen.

Hoe verwijder je de opbouw van deodorant uit een sportbeha?

Je kunt deodorantopbouw uit een sportbeha verwijderen door een oud, gebruikt drogervel te pakken en tegen de opbouw van de deodorant te wrijven totdat het is verwijderd. Laat je bh vervolgens 30 minuten tot een uur weken in azijnwater voordat je je bh wast.

Hoe maak je vergeelde bh’s wit?

Week je vergeelde bh’s 20-30 minuten in azijnwater. Was de bh’s met de hand zoals je normaal zou doen en hang ze vervolgens in direct zonlicht. De UV-stralen van de zon zullen je bh’s witter maken als ze drogen.

Hoe was je een gewatteerde bh?

Gewatteerde bh’s moeten met de hand worden gewassen, zodat je niet verdoemte de vulling en draden in de bh.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?