Hoe Bokshandschoenen te wassen (Help! Mijn handschoenen stinken)

Niets is erger dan je MMA-bokshandschoenen te pakken om er vervolgens achter te komen dat ze een vieze geur hebben. Ze ruiken naar rotte eieren en je moet nu deze stinkende handschoenen om je handen doen. Gelukkig zijn er een paar eenvoudige oplossingen wanneer je bokshandschoenen stinken die je kunt volgen om de stank te verwijderen.

Inhoudsopgave
 • Waarom je bokshandschoenen stinken
 • Kun je bokshandschoenen wassen?
 • Hoe stinkende bokshandschoenen schoon te maken
 • Hoe bokshandschoenen te ontgeuren
 • Hoe bokswraps schoon te maken
 • Hoe voorkom je dat bokshandschoenen stinken?
 • Hoe bokshandschoenen te drogen
 • Hoe vaak moet je bokshandschoenen schoonmaken?
 • Veelgestelde vragen
 • Bokshandschoenen schoonmaken

Waarom je bokshandschoenen stinken

Bokshandschoenen ontwikkelen een vreselijke stench wanneer ze niet goed worden schoongemaakt. Elke keer als je je handschoenen draagt, zweet je. Dit zorgt ervoor dat de handschoenen zout, water en lichaamsoliën bevatten die zich binnenin ophopen.

Dit is de perfecte voedingsbodem voor bacteriën. De bacterie kweekt en stinkt je handschoenen, vooral als je je bokshandschoenen nooit schoonmaakt of luchtt.

Kun je bokshandschoenen wassen?

Als u wilt weten hoe u bokshandschoenen moet wassen, moet u weten dat hoewel u bokshandschoenen met de hand kunt wassen, ze nooit in een wasmachine mogen worden gewassen. Het weken van de handschoenen in water in combinatie met de reinigingsmiddelen zal de slijtage van de handschoenen versnellen. Uiteindelijk verkort je de levensduur van de handschoen.

Hetzelfde geldt voor de droger. Je kunt je bokshandschoenen ook niet in de droger doen, omdat de hitte ook het materiaal en schuim in je handschoenen zal beschadigen. Dit verkort de levensduur van uw handschoen.

Hoe stinkende bokshandschoenen schoon te maken

In plaats van je stinkende bokshandschoenen in de wasmachine te gooien, veeg je je handschoenen zowel buiten als binnen af met een schone handdoek, wanneer je klaar bent met je bokssessie.

Gebruik dan een van de volgende methoden voor het schoonmaken van je bokshandschoenen aan de binnen- en buitenkant. Hiermee kunt u de geur kwijtraken of voorkomen dat deze in de eerste plaats optreedt.

Met Baking Soda

Zuiveringszout is uitstekend voor het verwijderen van vieze geuren. Het enige wat je hoeft te doen is wat zuiveringszout in je handschoenen te strooien en het zuiveringszout daar enkele uren te laten liggen.

Verwijder vervolgens het zuiveringszout door op de handschoenen te slaan en het zuiveringszout uit de handschoenen te laten vallen of gebruik een slank vacuümstopper om het op te zuigen.

Met desinfecterende spray

U kunt een desinfecterende spray gebruiken om de huidige set bacteriën uit uw bokshandschoenen te verwijderen. Spuit de handschoenen binnen en buiten met het ontsmettingsmiddel en laat de handschoenen luchten terwijl ze drogen. Je hebt snel zoetgeurende handschoenen om te dragen.

Dit is een kortetermijnoplossing omdat het de bacteriën doodt die momenteel in je bokshandschoenen zitten, maar niet zal voorkomen dat bacteriën in de toekomst in je handschoenen groeien.

Met zout water

Wees voorzichtig met het gebruik van deze methode met handschoenen, omdat het uw handschoenen kan beschadigen. Dit geldt vooral als uw handschoenen zijn gebarsten of gemaakt van niet-zout water reagerend materiaal. Doe je onderzoek voordat je je handschoenen in zout water laat weken.

Maak een zoutoplossing in een container die groot genoeg is om uw handschoenen te plaatsen. Je gebruikt een verhouding van 2 eetlepels zout tot 1 liter warm water. Voeg je handschoenen toe aan de oplossing en laat ze een nacht weken.

Hang je handschoenen aan de lucht te drogen in een goed geventileerde ruimte. Wacht tot de handschoenen helemaal droog zijn voordat je ze opnieuw gebruikt. Als u krassen of snijwonden op uw handen heeft, kan het zout uw verwondingen irriteren.

Met olie

Essentiële oliën zijn antibacterieel en schimmelwerend. Ze zullen ook de geur van je bokshandschoenen verbeteren. Een paar aanbevolen essentiële oliën die u kunt gebruiken, zijn citroengras, sinaasappel, eucalyptus en pepermunt.

Maak een oplossing door 10 druppels van de olie van uw keuze toe te voegen aan één kopje water in een spuitfles. Spuit de binnenkant van elke handschoen in met 1 of 2 spuiten van de oplossing.

Door Stuffing

Veel boksers vullen graag hun handschoenen om de handschoenen uit te drogen en de stank te verwijderen. Je kunt de handschoenen vullen met kranten- of papieren handdoeken. Je kunt ook handschoenhonden gebruiken, kleine katoenen zakjes gevuld met cederhout.

Een alternatief is om schone katoenen sokken te vullen met cederchips of geschaafde dennen, zoals het type dat wordt gebruikt voor roken of dierlijk beddengoed. De chips nemen vocht en bacteriën op waardoor je handschoenen beter ruiken.

Door te bevriezen

We raden je niet aan om je bokshandschoenen schoon te maken door ze in te vriezen. Vocht in je handschoenen bevriest tot ijskristallen die de handschoenen beschadigen. Invriezen verwijdert de bacteriën ook niet, omdat de bacteriën gewoon in winterslaap gaan totdat de handschoenen weer zijn opgewarmd.

Kies je er echter toch voor om je bokshandschoenen in te vriezen, doe ze dan in een plastic zak en leg de handschoenen een nacht in de vriezer. Vries ze twee dagen in als ze extreem stinken. Trek ’s ochtends de handschoenen uit en plaats ze in een goed geventileerde ruimte, zodat de handschoenen de kans krijgen om grondig te drogen.

Hoe bokshandschoenen te ontgeuren

Het reinigen en ontsmetten van je bokshandschoenen zijn de beste manieren om je handschoenen te ontgeuren. De slechte geuren zullen worden verwijderd, de bacteriën worden gedood en de geuren zullen niet gemakkelijk terugkeren.

 • Tijd: 15 minuten + tijd om ’s nachts te drogen
 • Moeilijkheid:Beginner

Wat Je hebt het nodig

 • Spuitfles
 • Witte azijn of appelciderazijn
 • Tea tree etherische olie (optioneel)
 • Citroen etherische olie of conditioner zoals Leather Honey
 • 3 handdoeken
 • 1 pluisvrije doek

1. Veeg je handschoenen schoon

Veeg de binnen- en buitenkant van je stinkende handschoenen af met een schone handdoek om zoveel mogelijk zweet en oliën te verwijderen. Een manier om zo ver mogelijk in je handschoen te reiken, is door de handdoek om je hand te wikkelen. Beweeg vervolgens je hand in de handschoen.

Zorg ervoor dat je beide handschoenen afveegt.

2. Maak een DIY Vinegar Cleaner

Maak een 50:50 azijnoplossing met witte azijn of appelciderazijn gemengd met water. Doe de oplossing in een spuitfles. Overweeg om 5-10 druppels tea tree etherische olie aan de oplossing toe te voegen.

Het zal de antischimmel- en antibacteriële sterkte van uw oplossing verhogen.

3. Spuit je handschoenen

Spuit de binnenkant van je handschoenen meerdere keren in met de oplossing. Laat het in je handschoenen zitten.

Spuit nu de buitenkant van je handschoenen. Je wilt de handschoenen net genoeg spuiten om ze een nevel te geven, maar niet om je handschoenen te laten weken.

Veeg de buitenkant van je handschoenen schoon met een schone handdoek.

4. Conditioneer uw handschoenen

Omdat de meeste bokshandschoenen van leer zijn gemaakt, moet u uw handschoenen conditioneren. Doe wat conditioner of citroenolie aan de buitenkant van je handschoenen. Gebruik een schone, pluisvrije doek om de conditioner of olie in je handschoenen te werken met cirkelvormige bewegingen.

Gebruik een schone handdoek om overtollige olie of conditioner van de handschoenen af te vegen wanneer u klaar bent.

Laat uw handschoenen aan de lucht drogen in een goed geventileerde ruimte zonder de azijnoplossing in de handschoenen te verwijderen. Als de handschoenen nog steeds een geur hebben, herhaal het proces dan een tweede keer.

Hoe bokswraps schoon te maken

Het dragen van bokswraps onder je bokshandschoenen zal een lange weg gaan om te voorkomen dat je handschoenen ruiken. De wraps moeten echter worden schoongemaakt, anders verspreiden ze het vocht, de bacteriën en de stank toch gewoon naar je handschoenen.

Voordat u uw bokswraps wast, leest u het onderhoudsetiket om erachter te komen of ze in de machine kunnen worden gewassen of met de hand moeten worden gewassen. Handen wassen is altijd de voorkeursmethode omdat het zachter is en je wraps niet voortijdig zal verouderen.

 • Tijd: Middag
 • Moeilijkheid: Gemakkelijk

Wat je nodig hebt

 • Waszak
 • Bekken
 • Wasmiddel
 • Rek

1. Was de Boxing Wraps

Er zijn twee manieren om je bokswraps te wassen. De eerste en meest aanbevolen is om de wraps met de hand te wassen. Het wassen in de machine is echter handiger.

Handwas

Vul een bassin met warm water en een kleine hoeveelheid afwasmiddel. Dompel de wraps een paar keer in het water voordat je de wraps enkele uren laat weken. Verwijder vervolgens de wraps, maar wring of knijp ze niet droog.

Machinewas

Als je bokswraps in de wasmachine kunnen worden gewassen, kun je ze met een lading kleding erin gooien.

Eerst moet je de bokswikkels in een waszak plaatsen. Dit voorkomt dat je bokswikkels in elkaar draaien of dat het klittenband aan je andere wasgoed blijft plakken.

Zorg er dan voor dat je koud water en een zachte cyclus gebruikt om je bokswraps schoon te maken. Warm water en een regelmatige cyclus kunnen de wraps beschadigen, vooral als ze elastiek bevatten.

2. Droog de Wraps

Droog je bokswraps door ze op een rek te leggen, bij voorkeur in de zon. Plaats de wraps niet in de droger, laat ze op een radiator of op een directe warmtebron staan. Je moet er ook voor zorgen dat de wraps ook niet in direct zonlicht worden achtergelaten. Warmte en zonlicht zullen de wraps beschadigen.

Tenzij je weet dat je wraps gemaakt zijn van 100% katoen, strijk je wraps ook niet.

3. Rol je wraps

Wanneer je wraps helemaal droog zijn, kun je ze rollen. Traditioneel rol je ze van binnenuit, te beginnen met de duimlus. Je kunt ze echter ook in de tegenovergestelde richting rollen, zodat ze klaar zijn wanneer je je handen gaat inpakken voor je volgende bokssessie.

Hoe voorkom je dat bokshandschoenen stinken?

Er zijn een paar dingen die je regelmatig kunt doen om te voorkomen dat bokshandschoenen stinken.

 • Bewaar je bokshandschoenen niet in een sporttas, vooral niet direct na gebruik. Het vocht in combinatie met het gebrek aan luchtstroom is een voedingsbodem voor bacteriën.
 • Reinig je handschoenen na elk gebruik om de bacteriën te doden en je handschoenen te helpen uitdrogen.
 • Berg je handschoenen op in een goed geventileerde ruimte.
 • Was je handen voor het boksen. Dit vermindert de hoeveelheid bacteriën die aan de binnenkant van uw handschoenen worden geïntroduceerd.
 • Gebruik handwraps. De handwikkels absorberen het grootste deel van het vocht waardoor uw handschoenen droog blijven.
 • Bewaar geen gebruikte handwikkels in uw handschoenen. Dit zal het vocht- en schimmelprobleem alleen maar verergeren.
 • Vul je handschoenen met kranten- of handschoenhonden, dat zijn katoenen tassen gevuld met cederhouten chips. Ze absorberen de geuren en het vocht in je handschoenen.

Hoe bokshandschoenen te drogen

Paar gele bokshandschoenen hangend aan een muur

Het goed drogen van je bokshandschoenen is de beste manier om te voorkomen dat ze een vieze geur ontwikkelen. Er zijn drie veelgebruikte methoden om bokshandschoenen te drogen.

Een manier om je bokshandschoenen te drogen, is door ze aan de lucht te laten drogen in een goed geventileerde ruimte. Deze methode werkt echter alleen als je tijd hebt om te wachten tot je bokshandschoenen zijn opgedroogd voor je volgende training of sessie.

Een andere manier om bokshandschoenen te drogen is door ze vol te proppen met kranten. De kranten zullen het vocht in de handschoenen absorberen waardoor ze sneller drogen. Dit werkt heel goed in combinatie met de luchtdroogmethode.

Een derde manier om je bokshandschoenen te drogen is door een haardroger te gebruiken op laag vuur. Terwijl je de lucht in je handschoenen blaast, moet je regelmatig pauzes nemen zodat de handschoenen koel blijven en niet te warm worden. De hitte kan het leer en schuim beschadigen.

Hoe vaak moet je bokshandschoenen schoonmaken?

Reinig je handschoenen na elke sessie. Het vocht, zweet, zout en lichaamsoliën die zich in de handschoenen verzamelen, breken het leer en het schuim af.

Veelgestelde vragen

Wanneer moet je je bokshandschoenen vervangen?

Je moet je bokshandschoenen verwisselen na 72 sparringrondes of 120 rondjes op de tas. Je zult merken dat de vulling is gebroken en je kunt de impact op je knokkels voelen. Je zou 1,5- 2,0 inch vulling in je handschoenen moeten voelen.

Ook moeten de handschoenen worden vervangen wanneer het leer of materiaal waarvan ze zijn gemaakt barst.

Kun je desinfecterende doekjes gebruiken op bokshandschoenen?

Ja, u kunt elk type desinfecterende doekjes op bokshandschoenen gebruiken om de bacteriën te verwijderen. De doekjes verwijderen echter niet al het zweet in je handschoenen, maar verwijderen de bacteriën.

Kun je Febreze gebruiken op bokshandschoenen?

Nee, het wordt niet aanbevolen om Febreze op je bokshandschoenen te gebruiken, omdat het alleen de geur in je handschoenen maskeert in plaats van het daadwerkelijk te verwijderen. Febreze kan je handschoenen stijf en ongemakkelijk maken. Het kan ook het leer beschadigen.


Bokshandschoenen schoonmaken

Leren hoe je bokshandschoenen schoonmaakt is eenvoudig. Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat je ze na elke sessie schoonmaakt. Begin met het gebruik van een handdoek om de binnen- en buitenkant van je bokshandschoenen af te vegen. Droog vervolgens je handschoenen aan de lucht in een goed geventileerde ruimte.

Als je dit doet, zullen je bokshandschoenen nooit de stank van rotte eieren ontwikkelen.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?