Hoe breed is een wasmachine en droger?

Het belangrijkste aspect om naar te kijken bij het kopen en installeren van een nieuwe wasmachine en droger is de grootte van de apparaten. Je moet genoeg ruimte voor ze hebben.

Als u zich afvraagt waar u uw nieuwe apparaten moet installeren, vraagt u zich waarschijnlijk af hoe breed een wasmachine en droger is?

We zullen u door de gemiddelde maten voor verschillende soorten wasmachines en drogers leiden. We laten u ook zien hoe u kunt meten voor uw nieuwe apparaten, plus toptips om ze in kleine ruimtes te krijgen.

Tegen het einde kunt u de juiste apparaten voor u vinden en weet u hoe u ze het beste in uw huis kunt plaatsen.

Inhoudsopgave
 • Hoe breed is een wasmachine en droger?
 • Wasmachine Maten Grafiek
 • Standaard wasmachine- en drogermaten
 • Andere maatoverwegingen
 • Hoe te meten voor een nieuwe wasmachine en droger
 • Foois Voor het monteren van een wasmachine en droger in een kleine ruimte
 • Veelgestelde vragen
 • Maatregel voor een goede maatregel

Hoe breed is een wasmachine en droger?

Afhankelijk van het type wasmachine en het merk variëren de afmetingen van de wasmachine en droger. De gemiddelde breedte voor full-size wasmachines en drogers is echter meestal 27 inch. In voeten is dat 2,25 voet.

Wasmachine Maten Grafiek

Om het u gemakkelijk te maken, hebben we een grafiek samengesteld met de gemiddelde afmetingen voor verschillende soorten wasmachines. Dit omvat compacte machines, full-size machines en mega-capaciteit machines. Houd er rekening mee dat er geen standaardmaat is, dus controleer altijd de maat van het specifieke model dat u koopt.

Type Compact Full-size Mega-capaciteit
Breedte 24 inch 27 inch 28-30 inch
Hoogte 34 inch 35-39 inch 40-42 inch
Diepte (met de deur dicht) 24 inch 28-34 inch 32-34 inch
Diepte (met de deur open) 42-44 inch 50-57 inch 55-56 inch

Let

De dieptemetingen omvatten niet de standaard 4-inch ontluchting. Standaard drogeropeningen zijn 4 inch groot, dus u moet rekening houden met een extra 4 inch speling aan de achterkant van de machine. Om het gemakkelijker te maken, voegt u 4 inch toe aan de diepte om de uiteindelijke diepte te bereiken, inclusief de ventilatieopening.

Standaard wasmachine- en drogermaten

Zoals gezegd zijn er verschillende wasmachine- en drogerafmetingen. We zullen u door de gemiddelde afmetingen van verschillende soorten machines leiden, zodat u weet wat u kunt verwachten, afhankelijk van het soort dat u overweegt.

 • Naast elkaar: 27 inch breed, 35-39 inch hoog en 28-43 inch diep (met de deur gesloten).
 • Stapelbaar: Ze zijn gemiddeld 27 inch breed, 77-80 inch lang en 30-34 inch breed.
 • Compact: 24 inch breed, 34 inch hoog en 24 inch diep (met de deur gesloten).
 • Alles-in-één: Front loading combo’s zijn gemiddeld 23-27 inch breed, 33-39 inch lang en 22-30 inch diep (met de deur gesloten).
 • Grote capaciteit: Grote of mega-capaciteit machines hebben de neiging om 28-30 inch breed, 40-42 inch lang en 32-34 inch diep (met de deur gesloten) te zijn.
 • Voorbelasting: 27 inch breed, 39 inch lang en 32-34 inch diep.
 • Topbelasting: 27 inch breed, 42-44 inch lang en 27-28 inch diep.

Andere maatoverwegingen

Hoewel we de standaard wasmachine- en drogermaten hebben uitgelegd, kunnen sommige details de afmetingen wijzigen. Dit omvat:

 • Sokkels: Als je hebt gekozen voor sokkels, maakt dit je wasmachine en droger automatisch hoger. Gemiddeld kan dit 10-15 inch toevoegen aan de totale hoogte.
 • Stapelen: Als u geen stapelbare eenheid hebt gekocht, maar uw apparaten wilt stapelen, maakt dit natuurlijk de hele eenheid hoger. Het zal echter ook minder breedte in beslag nemen dan het naast elkaar installeren van de apparaten.

Hoe te meten voor een nieuwe wasmachine en droger

Zodra u hebt uitgezocht hoe breed uw wasmachine en droger zijn en de andere belangrijke afmetingen, moet u meten voor de apparaten.

Helaas is alleen het kennen van de breedte, diepte en hoogte niet genoeg. Je moet rekening houden met enkele andere factoren.

Ten eerste moet u rekening houden met de benodigde luchtstroom. Zodra u de breedte van de machine kent, moet u een inch aan elke kant van het apparaat toevoegen om voldoende luchtstroom te garanderen. Dit omvat één inch aan beide buitenzijden en één inch tussen de apparaten als u de apparaten naast elkaar plaatst.

Vervolgens moet u ten minste zes centimeter toevoegen aan de diepte van de machine. Dit geeft u ruimte voor de ventilatie- en wateraansluitingen aan de achterkant van de apparaten.

Tot slot, focus op de hoogte. Voor machines met bovenlader hebt u ten minste 20 inch boven de machine nodig, zodat het deksel volledig kan worden geopend. Voor frontlaadmachines moet u ervoor zorgen dat er voldoende hoogte boven de machine is als u sokkels toevoegt. Als u het apparaat onder een aanrecht plaatst, raden we ongeveer 1/2 inch aan, zodat het zonder obstakels in en uit kan glijden.

U moet ook rekening houden met de diepte wanneer de deur open is, zodat u deze zonder problemen vrij kunt openen en sluiten.

Tips voor het monteren van een wasmachine en droger in een kleine ruimte

Als je in krappe ruimtes woont, zijn er een paar hacks die je kunt proberen. Houd rekening met het volgende om de installatie eenvoudiger te maken:

 • Overweeg het merk: We raden zeker een compact apparaat aan boven full-size of mega-capaciteit. Overweeg daarom merken als LG, Bosch of Miele. Ze maken apparaten die maximaal 24 centimeter breed zijn.
 • Controleer altijd de diepte van de deuropening: Misschien vindt u een wasmachine of droger die klinkt als de perfecte pasvorm. Maar doe altijd de metingen met de deur open. Het zou een ramp zijn als je je nieuwe apparaten installeert en de deur niet eens kunt openen!
 • Controleer de capaciteit van de trommel: De afmetingen van het apparaat zijn belangrijk, maar vergeet niet om de capaciteit van de trommel te controleren. U moet de grootst mogelijke capaciteit-maatverhouding nemen om ervoor te zorgen dat u een voldoende hoeveelheid kleding tegelijk kunt wassen. Zoek bijvoorbeeld naar een machine met ongeveer drie kubieke voet als capaciteit. Dit kan ongeveer 12 pond wasgoed per lading passen.
 • Kies een combo: Als je niet genoeg ruimte hebt voor zowel een wasmachine als een droger, kies dan voor een combinatie van wasmachine en droger. U kunt uw kleding wassen en drogen in deze machines. Ze zijn niet de beste in het snel drogen van kleding – maar ze zijn beter dan je kleding dagenlang aan de lucht drogen!
 • Ga gestapeld: Als u twee afzonderlijke apparaten wilt, kiest u voor een stapelbare optie. Of u kunt twee afzonderlijke apparaten kopen en ze zelf stapelen. Dit bespaart meer ruimte omdat u de overtollige hoogte in uw huis gebruikt.

Veelgestelde vragen

Zijn alle wasmachines en drogers even breed?

Nee — de breedte van wasmachines en drogers varieert afhankelijk van het model. Er zijn verschillende maten, waaronder compact, full-size en industrieel. Over het algemeen varieert de breedte van 24-30 inch. Dit zorgt ervoor dat u een machine kunt vinden die bij uw huis past, ongeacht welke ruimte u beschikbaar heeft.

Kun je een wasmachine en droger in een kast plaatsen?

Dat kan zeker! Als u uw apparaten stapelt en voldoende ruimte laat voor ventilatie, is een kast een geweldige plek om uw apparaten te huisvesten. Het haalt ze uit de weg en laat meer ruimte in je huis voor andere soorten meubels.


Maatregel voor een goede maatregel

Wanneer u een wasmachine en droger vindt waar u van houdt, is het belangrijk om metingen te doen. Als u deze stap overslaat, kunt u machines krijgen die niet in uw huis passen.

Vraag altijd hoe breed de wasmachine en droger is? Past het? Is er aan alle drie de kanten voldoende ruimte voor ventilatie?

Vergeet niet dat wasmachines en drogers er in allerlei maten zijn. U kunt dus de juiste pasvorm vinden, of u nu een groot herenhuis of een klein studio-appartement heeft.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?