Hoe een wasmachinetrommel aan te spannen (stop het geluid)

Klinkt je wasmachine alsof hij tijdens elke wascyclus op de drums speelt? Het is luidruchtig, luidruchtig en trilt als een gek. De trommel van je wasmachine kan wiebelen en problemen veroorzaken wanneer je je was doet.

Dit kan worden veroorzaakt door problemen met de trommel zelf of omdat uw wasmachine niet waterpas staat. Je zult moeten leren hoe je een wasmachinetrommel moet aanspannen.

Inhoudsopgave
 • Waarom zit mijn wasmachine los?
 • Hoe een front load wasmachinetrommel aan te spannen
 • Hoe een top load wasmachinetrommel aan te spannen
 • Tips voor het repareren van een losse wasmachine
 • Hoe te voorkomen dat de wasmachine losraakt
 • Veelgestelde vragen
 • Wasmachinetrommel aandraaien

Waarom zit mijn wasmachine los?

Handdoeken met wasmiddel capsuleinside front load wasmachine

Wasmachinetrommels kunnen losraken door problemen met de binnenkuip die ook wel een mand wordt genoemd. Wasmachines hebben een achtertrommel met kogellagers waardoor de mand van de trommel soepel kan draaien. Wanneer de lagers slijten of kapot gaan, zult u merken dat uw wasmachine een hard geluid produceert en de prestaties worden verminderd.

Een andere reden waarom de wasmachinetrommel los kan zitten, heeft te maken met het kuiplager. Als het bad kapot of versleten is, zal de trommel ook losraken. Dit vermindert de prestaties van uw wasmachine.

Je wasmachine kan ook los zitten als de wasmachine niet waterpas staat.

Hoe een front load wasmachinetrommel aan te spannen

Het aandraaien van een wasmachinetrommel begint met ervoor te zorgen dat de machine waterpas staat. Een wasmachine die niet waterpas staat, maakt bonkende geluiden tijdens het draaien. Hier leest u hoe u een voorladerwasser waterpas kunt zetten.

 • Tijd: 20 minuten
 • Moeilijkheid: Tussenliggend

Wat je nodig hebt

 • Sleutel
 • Tang
 • Waterpas
 • Overweeg een helper om je wasmachine op te tillen.

1. Leg Spirit Level op wasmachine

Leg de waterpas op je wasmachine. Zorg ervoor dat het op een vlakke ondergrond staat. Let nu op de bubbel in het level. De bubbel bevindt zich aan de kant van de machine die hoger is.

2. Maak de Locknuts los

Als je metalen poten hebt, moet je de slotmoeren losmaken die net onder de droger op de poten zitten. Mogelijk hebt u een moersleutel nodig om dit te doen. Draai het met de klok mee totdat het ongeveer 1/2 inch onder de wasmachine is.

Plastic poten hebben geen slotmoeren om los te maken.

3. De benen omhoog of omlaag

Draai de metalen poten met de klok mee om ze in te korten en tegen de klok in om ze te verlengen.

Gebruik een tang om de onderkant van de plastic poot vast te pakken. Opnieuw draai je de poten met de klok mee om ze in te korten en tegen de klok in om ze te verlengen.

Verkort het been aan de bubbelzijde van de waterpas en verleng het been aan de andere kant van de waterpas. Controleer het niveau regelmatig om te zien wanneer uw wasmachine waterpas is.

4. Draai de Locknuts aan

Gebruik de moersleutel om de borgmoeren op de metalen poten aan te spannen door ze tegen de klok in te draaien totdat ze strak tegen de machine zitten. Zorg ervoor dat je ze niet te strak maakt, want dat maakt het moeilijk om de slotmoeren los te maken als je de benen van je wasmachine opnieuw moet afstellen.

Er is niets anders dat je met plastic poten hoeft te doen.

Hoe een top load wasmachinetrommel aan te spannen

 • Tijd: 20 minuten
 • Moeilijkheid: Tussenliggend

Wat je nodig hebt

 • Sleutel
 • Tang
 • Waterpas
 • Overweeg een helper om je wasmachine op te tillen.

1. Leg Spirit Level op wasmachine

Plaats de waterpas op de bovenkant van je wasmachine en zorg ervoor dat deze op een vlak en vlak oppervlak staat. Controleer de bubbel die zich in het midden van het niveau moet bevinden als uw wasmachine waterpas staat. De bubbel zwaait naar de zijkant van je wasmachine die hoger is.

2. Maak de Locknuts los

Metalen poten moeten de borgmoer losmaken. Gebruik de moersleutel om de borgmoer met de klok mee te draaien totdat deze ongeveer 1/2 inch onder de machine ligt.

Plastic poten hebben geen slotmoeren.

3. De benen omhoog of omlaag

Je draait de poten met de klok mee om ze in te korten en tegen de klok in om ze te verlengen. Gebruik de tang om je te helpen een goede grip op de plastic poten te krijgen. U zult waarschijnlijk in staat zijn om de metalen poten zonder tang te draaien.

Je verkort het been aan de bubbelzijde van de waterpas en verlengt het andere been. Controleer regelmatig het niveau om te zien of uw wasmachine waterpas is. Als je plastic poten op je wasmachine hebt, dan ben je nu klaar.

4. Draai de Locknuts aan

Gebruik de moersleutel om de borgmoeren op de metalen poten aan te spannen door ze tegen de klok in te draaien totdat ze onder de ring zitten. Draai ze de rest van de weg met de hand aan en pas op dat je de slotmoeren niet te strak maakt.

Tips voor het repareren van een losse wasmachine

Hier zijn enkele tips voor het repareren van een wasmachinetrommel wanneer u een losse wasmachinetrommel hebt.

Schokdempers

Zorg ervoor dat de schokdempers op uw voorlader geen vloeistof lekken. Ze worden tussen de buitenkuip en het basisframe geplaatst. Als een van de schokdempers kapot is, is dat ook zo het beste om ze allemaal te vervangen.

Ophanging Veren

Zowel bovenlader als voorlader wasmachines zijn voorzien van ophangveren. Ze houden het bad aan de basis of hangen het bad aan de bovenkant.

U moet ervoor zorgen dat deze zijn verbonden. Nogmaals, als een van de veren los of beschadigd is, wordt geadviseerd dat ze allemaal worden vervangen.

Snubber Ring

Wasmachines met bovenlader hebben een snubberring die is gemaakt van plastic of vilt. Wanneer het slijt, zal het bad de metalen basis eronder beginnen te raken.

Om de snubberring te controleren, moet u de ophangveren verwijderen, dus het is het beste om beide tegelijkertijd te controleren. Je bent op zoek naar stof of klonten op de snubberring. Dit is een teken dat de ring verslijt en vervangen moet worden.

Dempende riemen

Wasmachines hebben 4 dempingsbanden. Deze riemen houden de wasmachinekuip in elke hoek van de machine. Als een van de riemen faalt, begint de wasmachine te trillen. Als dit gebeurt, moeten alle riemen tegelijkertijd worden vervangen.

Driver Lagers

Sommige wasmachines hebben kogellagers tussen de kuipspil en motorassen. Als de behuizing verslijt, zullen de lagers losraken waardoor het bad trilt. Dit is een grote reparatie waarbij u uw wasmachine uit elkaar moet halen.

Het wordt aanbevolen om het hele apparaat te vervangen als de lagers versleten zijn.

Hoe te voorkomen dat de wasmachine losraakt

Om te voorkomen dat uw wasmachinetrommel uit balans raakt en losraakt, moet u ervoor zorgen dat al uw ladingen in balans zijn. Dit betekent dat u de kleding gelijkmatig in de wasmachine moet verdelen.

Voer kleinere ladingen uit. Vermijd het wassen van ongewoon zware voorwerpen of verzwaarde dekens, omdat deze ervoor zorgen dat de trommel uit balans raakt.

Zorg ervoor dat uw wasmachine waterpas staat, zodat de machine niet trilt. U moet ook regelmatig controleren op losse moeren en bouten en eventuele losse moeren en bouten die u vindt aandraaien.

Vermijd het verplaatsen van uw wasmachine. Als u het echter moet verplaatsen, moet u oppassen dat het niet valt.

Veelgestelde vragen

Hoe weet je of je wasmachinetrommel kapot is?

Je weet dat je wasmachinetrommel kapot is als je er harde knallende geluiden uit hoort komen. De trommel raakt de zijkant en je merkt misschien dat de trommel niet gecentreerd is.

Wasgoed kan ook uit de wasmachine komen met scheuren en tranen. Dit betekent dat u mogelijk een perforatie in de trommel heeft.

Wat houdt een wasmachinetrommel op zijn plaats?

Een wasmachinetrommel wordt op zijn plaats gehouden door een opgehangen ophangsysteem dat 4 ophangstangen gebruikt.

Hoeveel moet een trommel bewegen in een wasmachine?

Een trommel moet enige beweging hebben in een wasmachine. In een top load wasmachine moet de trommel gemakkelijk van links naar rechts kunnen worden geduwd.

Je kunt ook een front load drum voorzichtig van links naar rechts duwen. Als je op de trommel net achter de deur van de wasmachine duwt, zal de trommel niet veel op en neer bewegen. Je zult echter meer beweging zien als je op de trommel aan de achterkant van de machine duwt.


Wasmachinetrommel aandraaien

Het maakt niet uit welk merk of model wasmachine je hebt, of het nu een Samsung, Maytag, Whirlpool of GE is, soms raakt de wasmachinetrommel los. De eerste stap is om ervoor te zorgen dat de wasmachine waterpas staat, zodat deze niet overmatig op de zijkanten van de wasmachine bonkt.

Als de trommel niet draait of u aan een beker doet denken, moet u het probleem oplossen, zodat u uw trommel kunt aandraaien en weer een werkende wasmachine kunt hebben.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?