Hoe chroom te polijsten en schoon te maken

Chroom wordt tegenwoordig op veel verschillende plaatsen gebruikt. Je vindt het bijvoorbeeld op auto- en motorwielen. Het wordt ook gebruikt voor plaatmetaal op meubels en op lampen. Het probleem is dat wanneer chroom wordt geoxideerd of aangetast, het er oud en smerig uitziet.

Dus vandaag bespreken we de beste manier om chroom schoon te maken, zodat u uw chroom er gepolijst uit kunt laten zien.

Inhoudsopgave
 • Wat te gebruiken om Chrome op te schonen
 • Hoe Chrome op te schonen
 • Hoe chromen armaturen te polijsten
 • Tips om Chroom schoon te houden
 • Veelgestelde vragen
 • Beste manier om Chrome schoon te maken

Wat te gebruiken om Chrome op te schonen

Er zijn verschillende methoden die u kunt gebruiken bij het reinigen van chroom. De eerste is om afwasmiddel of afwasmiddel te gebruiken. Dit is een uitstekende methode om vuil te verwijderen en als een wekelijkse reiniging van de chromen armaturen in uw huis.

Citroensap of azijn kan worden gebruikt om chroom te reinigen als goed. Beide zijn licht zuur en verwijderen verkleuring, minerale vlekken en kleine hoeveelheden roest uit uw chromen armaturen.

Als je armaturen smerig zijn en iets sterkers nodig hebben dan afwasmiddel, zal zuiveringszout je chroom voorzichtig schuren zonder krassen achter te laten.

U kunt ook aluminiumfolie of tinfolie gebruiken om chroom te polijsten en roest of aanslag van uw armaturen te verwijderen.

Hoe Chrome op te schonen

Er zijn verschillende manieren waarop u uw chroom kunt reinigen om de glans te behouden. Volg deze eenvoudige stappen van de verschillende reinigingsopties hieronder.

Met afwasmiddel

Afwasmiddel of afwasmiddel is een uitstekende reiniger om dagelijks of wekelijks te gebruiken om uw chromen armaturen schoon te maken.

1. Oppervlak wissen

Voordat u begint met het schoonmaken van uw chromen armatuur, veegt u deze eerst af met een schone doek. U wilt stof of vuil op het armatuur verwijderen.

2. Was het chroom

Maak een reinigingsoplossing door een kleine spuit afwasmiddel toe te voegen aan een kom met warm water. Meng tot je bubbels en zeepsop hebt om mee schoon te maken.

Gebruik een zachte spons of doek om het zeepsop op je chroom aan te brengen. Werk in zachte cirkelvormige bewegingen tijdens het schoonmaken. Blijf schrobben totdat je al het vuil van je armatuur hebt verwijderd.

3. Spoel en poets het chroom

Spoel het chroom af met schoon, warm water en een andere zachte spons of doek. Poets het chroom vervolgens met een droge doek totdat het glanzend is.

Met een citroen

Citroenen zijn een natuurlijke reiniger die je ook kunt gebruiken om chroom schoon te maken.

1. Snijd een citroen

Neem een citroen en snijd deze doormidden.

2. Wrijf over het chroom

Gebruik het vlezige deel van de citroen om het chroom zachtjes te wrijven. Zorg ervoor dat je alle oppervlakken hebt geschrobd. Als u roest of harde watervlekken ziet, laat het citroensap dan 5-10 minuten op het chroom zitten voordat u gaat spoelen.

3. Spoel en poets het chroom

Spoel het chroom af met warm water en een zachte spons om al het citroensap uit het chroom te verwijderen. Omdat citroensap zuur is, kan het het chroom beschadigen als het te lang blijft staan. Werk af door het chroom met een zachte doek te polijsten totdat het weer glanzend is.

Met Azijn

Handen in blauwe beschermende handschoenen reinigen hygiënische douche

Als u roest, minerale vlekken of verkleuring op uw chromen armaturen hebt opgemerkt, kunt u azijn gebruiken om het chroom schoon te maken.

1. Maak een azijnoplossing

Maak een doe-het-zelf witte azijnoplossing met een verhouding van 1:1 van azijn en water. De eenvoudigste methode is om 1 kopje azijn en 1 kopje water in een kom te mengen.

2. Breng de azijnoplossing aan

Breng de azijnoplossing aan op je chroom. U kunt de azijnoplossing in een spuitfles doen om het armatuur te spuiten. Een andere optie is om de oplossing op het armatuur aan te brengen met een zachte doek.

Laat het 5-10 minuten zitten.

3. Spoel het chroom af

Nadat 5-10 minuten zijn verstreken, gebruikt u een zachte spons en warm water om de azijnoplossing uit het chroom te verwijderen. Zorg ervoor dat je de azijn volledig hebt verwijderd, omdat deze het chroom kan etsen als deze niet goed is verwijderd.

Met Baking Soda

Zuiveringszout is een uiterst zacht schuurpoeder dat je chroom niet zal krassen. Het is dus perfect wanneer uw chromen armaturen vuil of gekleurd zijn.

1. Maak een Baking Soda Pasta

Leg een eetlepel zuiveringszout op een bord. Voeg een zeer kleine hoeveelheid water toe en meng tot je een pasta hebt gemaakt.

2. Verspreid over armaturen

Verdeel deze pasta over je armaturen met een schone doek of een tandenborstel. De tandenborstel is handig voor het bereiken van moeilijk bereikbare delen van uw armaturen. Schrob je armaturen terwijl je de pasta verspreidt om het vuil weg te schuren.

3. Spoelen en drogen

Wanneer u klaar bent met het schrobben van de armaturen, spoelt u ze onmiddellijk af met warm water. Poets de armaturen droog met een schone en droge doek.

Met tinfolie

Verbazingwekkend genoeg kunt u tinfolie of aluminiumfolie gebruiken om chroom schoon te maken en te polijsten.

1. Maak een aluminium bal

Scheur een klein stukje aluminium of tinfolie af. Verfrommel het stuk folie in je handen totdat het een bal vormt.

2. Maak het chroom schoon

Maak de folie nat door hem onder stromend warm water te houden, in warm water te dopen of in witte azijn te dopen. Wrijf vervolgens zachtjes over het chroom totdat het glad aanvoelt onder je vingers.

3. Liefhebber de Chrome

Gebruik een schone en droge doek om het chroom te polijsten totdat het droog en glanzend is. Als het chroom niet glanzend genoeg is, herhaalt u de procedure een tweede keer.

Hoe chromen armaturen te polijsten

Als u uw chroom wilt polijsten om de glans te behouden, moet u uw chroom polijsten nadat u het hebt schoongemaakt. De beste manier om dit te doen is om een drogervel te pakken, het kan een nieuw vel of een oud vel zijn. Poets vervolgens je chroom met het drogervel totdat het glanst.

Je kunt je chromen armaturen ook waxen om ze langer te laten glanzen. De eenvoudigste manier is om een stuk waspapier te pakken en je armaturen ermee te poetsen. De wax zal van het vel en op uw armaturen wrijven, wat zal helpen om ze te beschermen tegen watervlekken tussen reinigingen.

Tips om Chroom schoon te houden

Chroom is gemakkelijk schoon te houden, maar er zijn een paar do’s en don’ts die u moet volgen bij het verzorgen van uw chromen armaturen.

Do’s

 • Gebruik een microvezeldoek om uw chromen armaturen na elk gebruik droog te vegen.
 • Reinig regelmatig om een opeenhoping van zeepresten, vuil en harde watervlekken te voorkomen.
 • Het gebruik van gedestilleerd water om chroom te reinigen, helpt om harde watervlekken te voorkomen.
 • Lees alle reinigingsetiketten voor gebruik om er zeker van te zijn dat de chemicaliën het chroom niet beschadigen.

Don’ts

 • Gebruik nooit schurende schuursponsjes of poeders op chroom. Ze zullen het krabben.
 • Gebruik nooit een borstel met stijve borstel op chroom, omdat dit ook krassen op de afwerking zal veroorzaken.
 • Laat geen azijn lange tijd op chroom zitten, omdat dit de afwerking zal beschadigen.

Veelgestelde vragen

Reinigt Windex Chroom?

Ja, u kunt Windex gebruiken om chroom schoon te maken. Spuit Windex op het chroom en veeg en poets het chroom vervolgens af met een zachte doek.

Verwijdert WD-40 roestchroom?

Ja, WD-40 lost roest op chroom op. Laat het chroom 1-3 uur in de WD-40 weken. Gebruik een papieren handdoek om zoveel mogelijk van de WD-40 te verwijderen voordat u warm zeepsop gebruikt om het chroom schoon te maken.

Gebruik een schone, droge microvezeldoek om het chroom te polijsten als je klaar bent.

Hoe krijg je puted Roest van Chroom?

Je kunt de ontpitte roest op chroom verwijderen door het te schuren. Je werkt van 400-grade schuurpapier tot 00000-grade staalwol. Als je klaar bent, breng je twee lagen lak aan en zorg ervoor dat je een ademmasker en oogbescherming draagt tijdens het aanbrengen van de lak.

Wees voorzichtig, want het schuren van het chroom kan krassen achterlaten. De beste methode is om te voorkomen dat het chroom ontpit raakt door WD-40 op roestige plekken te gebruiken of aluminiumfolie te gebruiken om chroom te polijsten.

Zal azijn chromen armaturen beschadigen?

Je kunt chroom reinigen met azijn. Azijn is echter een zuur, dus langdurige blootstelling aan azijn kan schade aan chromen armaturen veroorzaken, omdat de azijn de afwerking van het chroom kan etsen.

Beste manier om Chrome schoon te maken

Uiteindelijk is de beste manier om chroom te reinigen met een dagelijkse onderhoudsroutine.

Veeg je chroom na elk gebruik af met een schone microvezeldoek, zodat er geen harde watervlekken op het chroom verschijnen. Houd een microvezeldoek naast je badkamer en gootstenen, zodat je ze gemakkelijk kunt afvegen. Reinig je chroom wekelijks met afwasmiddel en poets het chroom droog met een zachte doek.

Als u deze routine aanhoudt, kunt u uw chroom er gepolijst uit laten zien.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?