hoe combimagnetron schoonmaken

Hoe combimagnetron schoonmaken

De combimagnetron is een van de meest veelzijdige keukenapparaten die er is. Het kan worden gebruikt voor het bereiden van een breed scala aan gerechten, van het bakken van taarten tot het ontdooien van bevroren voedsel. Het is echter ook een apparaat dat regelmatig moet worden schoongemaakt om de beste prestaties te garanderen. In dit artikel gaan we dieper in op hoe je je combimagnetron schoonmaakt.

Waarom is het belangrijk om je combimagnetron schoon te maken?

Een combimagnetron is een plek waar voedselresten en vlekken zich kunnen ophopen. Als deze niet regelmatig worden schoongemaakt, kunnen ze schimmel en bacteriën aantrekken. Dit kan leiden tot een onaangename geur en zelfs tot gezondheidsproblemen. Bovendien kan een vuile combimagnetron de prestaties van het apparaat beïnvloeden en zelfs de levensduur verkorten.

Wat heb je nodig om je combimagnetron schoon te maken?

Om je combimagnetron schoon te maken, heb je het volgende nodig:

 • Een kom met water
 • Een vaatdoek
 • Een mild schoonmaakmiddel, zoals afwasmiddel

Hoe maak je je combimagnetron schoon?

Volg deze stappen om je combimagnetron schoon te maken:

 1. Verwijder alle losse onderdelen, zoals het draaiplateau en de roosters, en was ze af met een mild schoonmaakmiddel en warm water.
 2. Vul een kom met water en plaats deze in de combimagnetron. Zet de combimagnetron gedurende vijf minuten op de hoogste stand, zodat het water kan verdampen.
 3. Laat de combimagnetron afkoelen en veeg vervolgens de binnenkant schoon met een vochtige vaatdoek. Gebruik een mild schoonmaakmiddel als er hardnekkige vlekken zijn.
 4. Veeg de buitenkant van de combimagnetron schoon met een vochtige vaatdoek en een mild schoonmaakmiddel.
 5. Plaats de losse onderdelen terug in de combimagnetron.
Lees ook:   HG koffiemachine ontkalker citroenzuur | de ideale Senseo ontkalker en espressomachine ontkalker

Extra tips voor het schoonmaken van je combimagnetron

Hier zijn nog een paar extra tips voor het schoonmaken van je combimagnetron:

 • Reinig je combimagnetron regelmatig, bijvoorbeeld eens per maand.
 • Gebruik geen schuurmiddelen of schuursponsjes, omdat deze krassen op het oppervlak kunnen veroorzaken.
 • Als je een vlek hebt die niet weggaat, laat dan een vochtige doek op de vlek liggen en laat het een paar minuten weken voordat je het probeert schoon te maken.

Conclusie

Een schone combimagnetron is essentieel voor de prestaties van het apparaat en voor de gezondheid van jou en je familie. Door regelmatig je combimagnetron schoon te maken, kun je ervoor zorgen dat het apparaat optimaal blijft functioneren en dat je veilig en gezond kunt blijven koken.

FAQs

Hoe vaak moet je je combimagnetron schoonmaken?

Je zou je combimagnetron minstens een keer per maand moeten schoonmaken.

Wat moet ik gebruiken om mijn combimagnetron schoon te maken?

Je hebt een mild schoonmaakmiddel, zoals afwasmiddel, en een vochtige vaatdoek nodig om je combimagnetron schoon te maken.

Kan ik schuurmiddelen gebruiken om mijn combimagnetron schoon te maken?

Nee, je moet geen schuurmiddelen of schuursponsjes gebruiken om je combimagnetron schoon te maken, omdat deze krassen op het oppervlak kunnen veroorzaken.

Hoe verwijder ik hardnekkige vlekken uit mijn combimagnetron?

Als je een vlek hebt die niet weggaat, laat dan een vochtige doek op de vlek liggen en laat het een paar minuten weken voordat je het probeert schoon te maken.

Wat is de beste manier om mijn draaiplateau schoon te maken?

Verwijder het draaiplateau en was het af met een mild schoonmaakmiddel en warm water. Laat het drogen voordat je het terugplaatst in de combimagnetron.