met wat macbook scherm schoonmakenMet wat MacBook scherm schoonmakenMet wat MacBook scherm schoonmaken

Als je een MacBook hebt, dan wil je natuurlijk dat deze er altijd zo goed als nieuw uitziet. Een van de meest belangrijke onderdelen van de MacBook is het scherm. Het scherm is niet alleen het onderdeel dat je het meest gebruikt, maar het is ook het meest zichtbare deel van de MacBook. Het is dus belangrijk om het scherm schoon te houden. Maar hoe doe je dat nou precies? In dit artikel geven we je handige tips om het scherm van je MacBook schoon te maken.

Benodigdheden

Voordat je aan de slag gaat met het schoonmaken van je MacBook scherm, is het belangrijk om de benodigdheden bij de hand te hebben. Je hebt nodig:

  • Microvezeldoek
  • Water
  • Eventueel: Reinigingsmiddel speciaal voor elektronica

Hoe schoonmaken?

Als je de benodigdheden bij de hand hebt, kun je beginnen met het schoonmaken van het scherm van je MacBook. Maar hoe doe je dat nou precies?

Stap 1: Zet je MacBook uit

Voordat je begint met het schoonmaken van je MacBook scherm, is het belangrijk om je MacBook uit te zetten. Zo voorkom je dat er elektrische schokken ontstaan tijdens het schoonmaken.

Stap 2: Maak de microvezeldoek vochtig

Maak de microvezeldoek vochtig met water. Zorg ervoor dat de doek niet te nat is, want dit kan schade aan je MacBook veroorzaken.

Stap 3: Maak het scherm van je MacBook schoon

Wrijf voorzichtig met de vochtige microvezeldoek over het scherm van je MacBook. Maak ronddraaiende bewegingen en oefen niet te veel druk uit. Zo voorkom je dat er krassen ontstaan op het scherm. Als je hardnekkige vlekken op het scherm hebt, kun je eventueel een reinigingsmiddel speciaal voor elektronica gebruiken. Let wel op dat je niet te veel van dit middel gebruikt, want ook dit kan schade veroorzaken.

Lees ook:   Beste kledingdroogrekken van 2023

Stap 4: Droog het scherm af

Als je het scherm van je MacBook hebt schoongemaakt, is het belangrijk om het scherm goed droog te maken. Gebruik hiervoor opnieuw de microvezeldoek. Maak de doek droog en wrijf voorzichtig over het scherm om eventueel resterend vocht te verwijderen.

Stap 5: Zet je MacBook weer aan

Als je het scherm van je MacBook hebt schoongemaakt en droog hebt gemaakt, kun je je MacBook weer aanzetten. Zoals je ziet, is het schoonmaken van het scherm van je MacBook heel eenvoudig. Door deze stappen te volgen, zorg je ervoor dat je MacBook er altijd als nieuw uitziet.

FAQs

Hoe vaak moet ik het scherm van mijn MacBook schoonmaken?

Je kunt het scherm van je MacBook het beste schoonmaken als je ziet dat er vlekken of vuil op zit. Het is niet nodig om het scherm dagelijks schoon te maken, maar het is wel belangrijk om het regelmatig te doen.

Kan ik ook andere schoonmaakmiddelen gebruiken?

Je kunt beter geen andere schoonmaakmiddelen gebruiken dan een reinigingsmiddel speciaal voor elektronica. Andere middelen kunnen schade veroorzaken aan het scherm van je MacBook.

Is het schadelijk om het scherm van mijn MacBook met water te reinigen?

Nee, het is niet schadelijk om het scherm van je MacBook met water te reinigen. Zorg er wel voor dat de doek niet te nat is en dat je voorzichtig te werk gaat.

Kan ik het scherm van mijn MacBook ook schoonmaken met een papieren doekje?

Nee, het is niet aan te raden om het scherm van je MacBook schoon te maken met een papieren doekje. Dit kan krassen veroorzaken op het scherm. Gebruik daarom altijd een microvezeldoek.

Lees ook:   Miele Triflex HX2 Flash Lotuswit

Hoe voorkom ik krassen op het scherm van mijn MacBook?

Om krassen op het scherm van je MacBook te voorkomen, is het belangrijk om voorzichtig te zijn met je MacBook. Leg de MacBook bijvoorbeeld nooit met het scherm naar beneden op een harde ondergrond. Gebruik daarnaast altijd een beschermhoes om de MacBook te beschermen.

Conclusie

Het schoonmaken van het scherm van je MacBook is heel eenvoudig. Met een vochtige microvezeldoek en eventueel een reinigingsmiddel speciaal voor elektronica, zorg je ervoor dat het scherm er altijd als nieuw uitziet. Volg de stappen uit dit artikel en voorkom krassen en vlekken op het scherm van je MacBook.