Hoe de binnen- en buitenkant van airpods-hoes schoon te maken

Als je je Airpods overal mee naartoe neemt – luisterend naar audioboeken, muziek en podcasts – dan is de kans groot dat je hoesje vies, bekrast en bevlekt is.

Het kan een beetje ontmoedigend zijn om de behuizing schoon te maken als je niet weet hoe. Het laatste wat je wilt is je dure Airpods verpesten.

Gelukkig kun je je Airpods-hoesje gemakkelijk thuis schoonmaken. We laten u zien hoe u de binnen- en buitenbehuizing goed kunt reinigen zonder schade aan te richten.

Inhoudsopgave
 • Hoe vaak Airpods en Airpods Case schoon te maken
 • Veiligheidsinstructies
 • Hoe maak je je Airpods-hoesje schoon
 • Hoe AirPods-hoesje zonder alcohol te reinigen
 • Tips voor het verzorgen van uw Airpods
 • Veelgestelde vragen
 • Bescherm de pods

Hoe vaak Airpods en Airpods Case schoon te maken

U moet over het algemeen streven naar het reinigen van uw Airpods en dee case elke week. Niet alleen kun je een lelijke opeenhoping van oorsmeer in de behuizing hebben, maar de buitenkant zal bedekt zijn met ziektekiemen en bacteriën.

Het komt er echter op neer dat als uw zaak er vies uitziet, u deze schoon moet maken.

Veiligheidsinstructies

Airpods zijn niet goedkoop. We willen niet dat je ze verpest, dus luister goed naar deze veiligheidsinstructies.

 • Vermijd te veel vloeistof: Gebruik niet te veel vloeistof bij het schoonmaken. Je wilt de zaak niet verzadigen; anders veroorzaakt u schade. Het is noodzakelijk om te voorkomen dat er vloeistof in de oplaadpoorten terechtkomt, omdat dit de elektronica zal beschadigen.
 • Vermijd het schoonmaken van de oplaadpoorten: Hoewel onze methode geweldig is voor het schoonmaken van de behuizing, moet u deze niet gebruiken om de oplaadpoorten schoon te maken. Als u smurrie in uw laadpoorten opmerkt, is perslucht het beste. Gebruik geen reinigingsvloeistof.
 • Geen schuurmiddelen: Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen zoals zout, poeder of zuiveringszout bij het schoonmaken van uw hoesje. Vermijd ook scherpe voorwerpen bij het schoonmaken, omdat dit uw hoesje zal krassen.

Hoe maak je je Airpods-hoesje schoon

We laten je de beste manier zien om je Airpods-hoesje schoon te maken. Deze methode is rechtstreeks van Apple, dus je kunt er zeker van zijn dat het specifiek gericht is op je merkoordopjes. Hoewel ze hun eigen AirPod-hoesje (nog) niet schoner maken, raadt Apple aan om isopropylalcohol te gebruiken.

Laten we eens kijken hoe u uw Airpods-hoesje reinigt, van binnen en van buiten.

 • Tijd: 15 minuten
 • Moeilijkheid: Gemakkelijk

Wat je nodig hebt

 • Zachte, pluisvrije doek
 • Isopropylalcohol
 • Borstel of tandenborstel met zachte borstel
 • Tandenstoker (optioneel)
 • Witte gum (optioneel)

Interieur van case

Laten we beginnen met het schoonmaken van het interieur van de behuizing, waar het behoorlijk slordig kan worden, gezien alle hoeken en gaten.

 1. Verwijder de Airpods: Dit bericht gaat niet over het schoonmaken van de Airpods zelf, alleen het geval.
 2. Scrub met een borstel met borstel: Gebruik je borstel of tandenborstel met zachte borstel om in de hoeken, gaten en groeven te komen om overtollig vuil en vuil te verwijderen. De zachte haren maken het gemakkelijk om in krappe ruimtes te komen zonder de behuizing te beschadigen. Omdat de borstel niet nat is, kun je ook over de elektrische onderdelen gaan, zoals de oplaadpoorten.
 3. Afvegen met een doek: Gebruik uw zachte, pluisvrije doek om de binnenkant van de behuizing af te vegen. Oefen een kleine hoeveelheid druk uit op hardnekkige vlekken.
 4. Bevochtig de doek: Bevochtig de doek indien nodig lichtjes met uw isopropylalcohol. Uitwringen, zodat het niet druipnat is. Veeg de binnenkant voorzichtig af met de doek en vermijd elektrische onderdelen, waaronder de oplaadpoort. Dit desinfecteert de behuizing en helpt om taaie vlekken te verwijderen.
 5. Aan de lucht drogen: Laat de case open om grondig aan de lucht te drogen voordat u de Airpods opnieuw plaatst.

Tandenstoker Tip

Sommige experts raden aan om een tandenstoker te gebruiken om hardnekkig vuil te verwijderen. De kleine puntige punt kan helpen om in krappe hoeken te komen, zoals de oplaadpoort. Je kunt dit proberen als je wilt, maar Apple raadt specifiek aan om het gebruik van scherpe voorwerpen te vermijden om schoon te maken. De puntige tandenstoker kan krassen achterlaten als je niet oppast. Aan jou de keuze!

Buitenkant van de behuizing

Laten we nu beginnen met het schoonmaken van de Airpods-buitenbehuizing. Het hoesje kan behoorlijk lelijk worden nadat je veel tijd in je zak of de onderkant van je tas hebt doorgebracht. We hebben het over vlekken, zwarte vlekken, verkleuringen, krassen en meer.

 1. Afvegen met een doek: Gebruik de zachte, pluisvrije doek om de buitenkant van de behuizing voorzichtig af te vegen om zoveel mogelijk vuil en vuil te verwijderen.
 2. Bevochtig de doek: Als er nog vlekken zichtbaar zijn, bevochtig de doek dan met isopropylalcohol. Wring het uit, zodat het niet te nat is, veeg het hoesje vervolgens af met de doek. Focus op hardnekkige vlekken. Misschien moet je iets harder werken om ze te verwijderen. Herhaal indien nodig.
 3. Vlekken wissen: Als vlekken of verkleuringen nog steeds een probleem zijn, kunt u nog een truc proberen. Wrijf de vlekken in met een witte gum. Dit kan helpen om ze helemaal te elimineren.
 4. Schoonvegen: Omdat u nu mogelijk gumresten op de behuizing hebt, veegt u de behuizing af met een borstel met zachte borstel om deze te verwijderen. Veeg het ook af met een doek als extra maatregel als dat nodig is. Dit kan de behuizing een gepolijste uitstraling geven.
 5. Aan de lucht drogen: Laat de behuizing aan de lucht drogen voordat u deze opnieuw gebruikt.

Waarschuwing

Wanneer u de buitenkant van de behuizing schoonmaakt, moet u voorkomen dat u met de gedempte doek in de buurt van oplaadpoorten komt. Je kunt er in de buurt vegen met een droge doek of een borstel met zachte borstel, maar vloeibare of zelfs gumresten kunnen schade veroorzaken.

Hoe AirPods-hoesje zonder alcohol te reinigen

Hoewel Apple isopropylalcohol aanbeveelt, kun je het misschien niet in handen krijgen. Wat is de beste manier om Airpods-hoesje zonder te reinigen? U kunt het volgende proberen:

 • Isopropylalcoholdoekje
 • Ethylalcohol doekje
 • Clorox desinfecterend doekje

Apple stelt deze drie producten voor. Het komt erop neer dat ze waarschuwen tegen het gebruik van producten die bleekmiddel of waterstofperoxide bevatten.

Hoewel niet aanbevolen door Apple, kan een 1: 1-oplossing van gedestilleerde witte azijn en water de behoefte aan isopropylalcohol vervangen. Apple heeft niet specifiek verklaard het niet te gebruiken. Het werkt prima zolang je je doek niet oververzadigt. Het is misschien niet zo effectief als de isopropylalcohol, maar het zal nog steeds een deuk maken in het reinigen en desinfecteren van uw Airpods-hoesje.

Tips voor het verzorgen van uw Airpods

Je bent hier omdat je om je Airpods geeft. Het zijn draagbare oordopjes van hoge kwaliteit die je de kans geven om de hele dag naar muziek of podcast te luisteren. Je wilt voor ze zorgen, ze onderhouden en ervoor zorgen dat ze lang meegaan. Hier zijn onze beste tips om dit te doen:

 • Vermijd het schoonmaken van het gaas: Gebruik bij het schoonmaken van uw Airpods geen vloeibare reiniger op het luidsprekergaas, de gaaskap van de kit of de oorkussens. Dit kan de luidsprekers verpesten en de geluidskwaliteit verstoren.
 • Loop nooit onder water: Sommige Apple-producten zijn waterdicht, maar je moet je Airpods nooit onder water laten lopen. Dit kan schade veroorzaken.
 • Beperk de blootstelling aan producten die vlekken veroorzaken: Als je je Airpods in je tas stopt met de rest van je spullen, kunnen ze snel vies worden. Overweeg om ze in een apart compartiment van je tas te bewaren. Dingen zoals wasmiddel, zure voedingsmiddelen, olie, haardroging, shampoos en lotions kunnen verkleuring op uw Airpods veroorzaken.
 • Vermijd het krijgen van vloeistoffen in de verkeerde delen: Wanneer u uw Airpods schoonmaakt, krijgt u geen vloeistof in openingen, elektrische componenten of oplaadpoorten. Als u water in of op de behuizing krijgt, plaatst u de behuizing ondersteboven met het deksel open om aan de lucht te drogen.
 • Maak de oordopjes schoon: De oordopjes kunnen behoorlijk vies worden. Je kunt de rubberachtige oortip verwijderen en afspoelen met water. Dit verwijdert oorsmeer en ander vuil. Droog ze met een zachte, pluisvrije doek en droog ze aan de lucht voordat je ze terugbrengt naar de Airpods.
 • Weet of uw hoesje waterbestendig is: De Airpods Pro en airpods van de derde generatie zijn water- en zweetbestendig. De eerste en tweede generatie Airpods, Airpods Max en Smart Case zijn echter niet waterdicht of waterbestendig. Deze mag je niet blootstellen aan water. Als je ze nat maakt, zelfs als dat zweet is van een training, veeg ze dan af met een microvezeldoek en droog de behuizing ondersteboven met het deksel open.
 • Schakel de tips uit: Een andere geweldige manier om de levensduur van je Airpods te verlengen, is door de tips in de juiste maat te verwisselen. Gebruik schuimtips die comfortabel in je oren zitten, zodat je niet in de uiteinden knijpt.
 • Inspecteer regelmatig: Inspecteer de AirPods regelmatig op vuil en vuil. Na elk gebruik kunt u een beetje kijken en het uitblazen of een borstel met zachte borstel gebruiken om het te verwijderen.
 • Houd je oren schoon: Oorsmeer is een van de grootste boosdoeners voor het smerig maken van AirPods. Het lijdt geen twijfel dat het schoonhouden van je oren ook je AirPods schoon kan houden. Dit zorgt ook voor een maximale geluidskwaliteit.
 • Berg uw AirPods-hoesje goed op: Bewaar de AirPods op een schone en droge plaats. Laat ze niet ’s nachts op echt warme of echt koude plaatsen, zoals je auto, staan. Wees heel voorzichtig bij het hanteren van je Airpods, zodat je ze niet laat vallen en breken.

Veelgestelde vragen

Waarom worden AirPod-hoesjes zo vies?

Ten eerste is de AirPod-hoes gemaakt van plastic dat sneller vuil ophoopt en uitdagender is om schoon te maken dan bijvoorbeeld metaal.

Ten tweede houden de meeste mensen hun AirPods-hoesje in hun zak of tas. Je steekt vaak je handen in je zak. Ondertussen wrijven veel items in je tas tegen de behuizing.

Na verloop van tijd is de zaak onderhevig aan andere vuile items, krassende items en oliën uit uw handen, wat leidt tot vuil en vlekken.

Krast het AirPod-hoesje gemakkelijk?

Zoals we al zeiden, is de behuizing gemaakt van een zacht, glad plastic dat e krastasily. De beste manier om dit te voorkomen, is door je Airpods uit de buurt van andere items op te bergen. Je kunt ook siliconen wraps of skins kopen voor je AirPods-hoesje, zodat deze een extra beschermingslaag heeft.

Kan oorsmeer AirPods beschadigen?

Ja. Oorsmeer kan je AirPods-luidsprekers verstoppen en de geluidskwaliteit verpesten.

Maar wat misschien nog verrassender is, is dat AirPods ook je oren kunnen beschadigen, waardoor overmatig oorsmeer en oorpijn ontstaan. (1). Als je je AirPods niet genoeg schoonmaakt, kun je zelfs schimmel- en schimmelinfecties in je oren krijgen.

Hoe reinig je AirPods-microfoon?

Het enige wat u hoeft te doen is de microfoon af te vegen met een droog wattenstaafje. Gebruik deze methode ook voor luidsprekernetten.

Wist je dat

Hoewel Apple geen specifieke schoonmaakservice heeft, wilt u misschien uw geluk beproeven door uw item mee te nemen naar de winkel. Als je je overweldigd voelt of je zorgen maakt over het schoonmaken van je AirPods thuis, vraag dan in de winkel of ze het voor je willen doen. Sommige klanten meldden dat het personeel hun producten gratis schoonmaakte.


Bescherm de pods

Weten hoe je je AirPods-hoesje moet schoonmaken, kan ervoor zorgen dat het er goed uitziet en lang goed functioneert. Wanneer u in een Apple-product investeert, is het laatste wat u wilt, het verpesten.

Je moet je AirPods en de case elke week schoonmaken of wanneer deze er vies uitziet. Schoonmaken met alcohol, een borstel met zachte borstel en een pluisvrije doek is eenvoudig en snel.

Vergeet niet om de elektrische onderdelen of oplaadpoorten nooit nat te maken.

Last but not least, overweeg om uw AirPods-hoesje te beschermen met een eigen hoesje om krassen en vlekken te voorkomen.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?