De 13 verschillende soorten hogedrukreinigers

Zonder de juiste hulpstukken merkt u misschien dat uw hogedrukreiniger niet aan uw verwachtingen voldoet.

Het gebruik van een verscheidenheid aan opzetstukken voor hogedrukreinigers kan uw reinigingservaring veel efficiënter maken. Er zijn veel verschillende soorten bevestigingsmiddelen voor hogedrukreinigers, waaronder sproeikoppen, slangen en toverstokken, zeepsproeiers, waterfilters en meer.

We zullen u door de verschillende typen leiden, wat ze doen en wanneer u ze moet gebruiken. Dit zal u helpen bij het vinden van hulpstukken die u zullen helpen bij uw schoonmaakroutine, zodat u elk vlekje vuil in en rond het huis grondig kunt reinigen.

Inhoudsopgave
  • Soorten bevestigingsmiddelen voor hogedrukreinigers
  • Andere handige accessoires voor hogedrukreinigers
  • Gehecht raken

Soorten bevestigingsmiddelen voor hogedrukreinigers

Met meer dan 10 verschillende soorten bijlagen kan het een overweldigend vooruitzicht zijn. Maar met onze handige gids voor elk hulpstuk, kunt u kiezen welke uw drukwassen gaan helpen.

Tip van de koper

U hoeft niet al deze bijlagen te kopen. Doorloop de lijst en beslis welke je het meest zou gebruiken en koop alleen die. We raden echter wel aan dat iedereen de vijf basissproeiers heeft.

Sproeikoppen

Productafbeelding van de RULER Hogedrukreiniger Sproeikop Tips Meerdere graden, 1/4 'Quick Connection Design Tot 4.000 PSI, 5-Pack (3.0 GPM)

Hogedrukreinigers worden meestal geleverd met vijf verschillende sproeikoppen. Deze zijn kleurgecodeerd, maar ze worden ook gecodeerd door graden: nul, 15, 25, 40 en 65. Hoe hoger het getal, hoe breder het spuitgebied.

U moet een ander type mondstuk gebruiken, afhankelijk van de taak die voor u ligt. Zero wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het reinigen van taaie vlekken op hogesterktebeton. 25 graden is de meest voorkomende omdat het zacht is, maar sterk genoeg voor de meeste soorten vuil.


Slangen en staven

Sommige hogedrukreinigers worden geleverd zonder slang of staaf, maar als je op moeilijk bereikbare plaatsen wilt komen, heb je een paar verschillende opties om uit te kiezen.

Verlengslangen

Productafbeelding van de AgiiMan Hogedrukreiniger Verlengstaven - 120 Inch Power Wasmachine Goot Reinigingsgereedschappen, Telescopische vervanging Lans, Ruitenreiniger Nozzles Tips

Verlengslangen, vaak bekend als verlengstokken, zijn erg handig om op moeilijk bereikbare of hoge plaatsen te komen. U kunt een verlengstok gebruiken voor het reinigen van de bovenkant van een auto of zeer hoog op de gevelbeplating van een huis. Er zijn veel verschillende maten beschikbaar. Sommigen verlengen de toverstaf met maximaal 120 inch, waardoor je tonnen flexibiliteit krijgt!

Telescopische Toverstokken

Productafbeelding van de B E PRESSURE 85.206.424L telescopische staaf, 4-traps, 24 'lengte, 4000 psi, 200 graden F, 8.0 GPM, zwart / geel

Met een telescopische toverstaf kunt u één hulpstuk gebruiken en de lengte aanpassen aan uw behoeften voor die taak. Sommige hebben de mogelijkheid om 24 voet verder schoon te maken, zonder dat er extra gereedschap of zelfs een ladder nodig is.

U kunt uw deverwekt lengte en vergrendel het op zijn plaats. Dit is geweldig voor het reinigen van grote oppervlakken, vooral met hoogtes. U kunt dit bijvoorbeeld gebruiken voor het schoonmaken van de zijkanten van een gebouw, hoge ramen of zelfs grote parkeerplaatsen.

Gootreinigers

Productafbeelding van de CHAVOR hogedrukreiniger, twee roterende turbosproeiers, 1/4 inch quick connect, 4000 PSI

Gootreiniger opzetstukken zijn gebogen opzetstukken met een mondstuk aan de punt, soms één mondstuk, maar soms twee. Deze opzetstukken zijn specifiek voor het reinigen van dakgoten. Met de gebogen punt kunt u uw hogedrukreiniger in de goten krijgen, zodat u ze diep kunt reinigen. U kunt dit opzetstuk ook gebruiken voor onderliggende voertuigen en wielputten.

Zandstralen

Productafbeelding van de tool Dagelijkse hogedrukreiniger zandstraalset, natte zandstraalbevestiging, 2500 PSI, 1/4 inch Quick Connect

Zandstraalhulpstukken mengen zand en water om een schurende reiniging te bieden. U kunt dit gebruiken voor het verwijderen van roest, graffiti, taaie vlekken, vet, verf en andere elementen die niet met alleen water kunnen worden gereinigd. Deze hulpstukken gebruiken zuiveringszout, rivierzand of droog silicazand.


Zeep Nozzles

Zeepsproeiers zijn uiterst nuttig voor het distribueren van wasmiddel en het krijgen van een diepere reiniging.

Schuimkanon

Productafbeelding van de Sooprinse Foam Cannon Snow Foam Lance Nozzle Pressure Washer Jet Wash, Foam Cannon Lance kit met Pressure Washer Spray Gun, 30 Degree Gutter Cleaner Wand met Nozzle Tip Attachment

Schuimkanonnen zijn flessen die je aan het pistool of het uiteinde van de toverstok kunt bevestigen. Ze mengen lucht met je zeep om een schuimend wasmiddel te creëren dat een groter oppervlak bedekt tijdens het schoonmaken.

U kunt de verstelbare knop gebruiken om de hoeveelheid naar binnen getrokken lucht te regelen, waardoor de grootte van de zeepbel en de schuimdikte veranderen.

Het beste gebruik voor schuimkanonnen is voor het reinigen van auto’s, omdat u vaak veel reinigingsmiddel nodig heeft om vuil en puin van uw voertuig diep te reinigen. Maar u kunt ook schuimkanonnen gebruiken voor het reinigen van dekken, trottoirs, opritten, gevelbeplating en meer.

Spuitpistool

Productafbeelding van de Sooprinse High Pressure Washer Gun Power Spray Gun 4000psi met 19 inch Extension Replacement Wand Lance, 5 Quick Connect Nozzles voor Honda Excell Troybilt, Generac, Simpson, Briggs Stratton

Je kunt gaan voor een goede spuitpistoolbevestiging over een schuimkanon als je geen tonnen wasmiddel in één keer nodig hebt. Uw hogedrukreiniger kan al worden geleverd met een spuitpistool, maar zo niet, investeer dan zeker in een goede met veel nozzle-hulpstukken.

U moet ervoor zorgen dat de uwe wordt geleverd met het zwarte mondstuk van 65 graden, ook wel bekend als het zeepmondstuk. Eenmaal aangesloten op wasmiddel, verdeelt dit de zeep gelijkmatig over het door u gekozen oppervlak. Je kunt het daarna wegspoelen met het mondstuk van 40 graden.


Oppervlaktereinigers

Productafbeelding van de EDOU DIRECT Pressure Washer Surface Cleaner 15' | Samengestelde | ZWARE | 4.000 PSI Max werkdruk | Inclusief: 2 hogedrukreiniger verlengstuk bevestigingen

Oppervlaktereinigers doen hun naam eer aan: ze reinigen oppervlakken. Het zijn platte ronde apparaten die u over de grond kunt duwen om u te helpen uw oprit, trottoirs, dek, terrassen en andere oppervlakken schoon te maken.

Ze hebben meestal zijskirts om alles onder het apparaat te houden. Dit voorkomt dat water spuit en puin vliegt. U kunt deze ook in verschillende maten krijgen, afhankelijk van de hoeveelheid oppervlak die u moet bedekken.


Bezems

Productafbeelding van de M MINGLE Hogedrukreiniger Waterbezem, 13 Inch Power Wasmachine Cleaner, Sweep Driveway, Trottoir, Deck, 4000 PSI

Hogedrukreiniger waterbezems hebben wielen en waterstralen. Je kunt ze over de grond duwen en ze zullen snel oppervlakken reinigen.

Dit is een goed alternatief voor oppervlaktereinigers, vooral als u onder voertuigen, trailers, vrachtwagens of boten moet komen. Het werkt ook als een onderstelreiniger. Het voorkomt dat u onder voertuigen moet kruipen.

Deze zijn ook het beste voor het verwijderen van puin. Dus als je zand, bladeren of ander vuil op je oppervlakken hebt, is dit een geweldige bevestiging.


Borstels

Productafbeelding van de MOKKAF hogedrukreiniger roterende wasborstel met 1/4 inch QC, 1/4 inch blauwe houderkoppeling messing vrouwelijke snelkoppeling en 0,8 inch wand, fit Karcher K-serie

Deze opzetborstels zijn ideaal voor het verwijderen van oppervlaktevuil zonder een oppervlak te beschadigen. Dus als je een gevoelig of delicaat oppervlak hebt dat je voorzichtig wilt behandelen, raden we je aan een borstelbevestiging te kopen. Ze draaien vaak wat helpt bij het efficiënt reinigen.

Misschien wilt u deze gebruiken op geverfde oppervlakken, waaronder voertuigen, tuinmeubilair, legeringen en boten, evenals ruiten en stucwerk.


Meters en regelaars

Deze hulpstukken maken het gemakkelijk om uw waterstroom en druk te controleren. Met regelaars kunt u zelfs de PSI voor verschillende taken wijzigen.

Drukregelaars

Productafbeelding van de SIMPSON Cleaning Dial-N-Wash instelbare drukregelaar 4500 PSI

Bevestig een drukregelaar aan uw hogedrukreiniger en u kunt de druk met een eenvoudige draai aanpassen. Afhankelijk van de regelaar en je hogedrukreiniger kun je vaak van 1000 PSI helemaal tot 4500 PSI gaan. Soms heb je een hogere PSI-rating nodig voor verschillende taken, en dit maakt het gemakkelijker dan ooit.

Manometer

Productafbeelding van de M MINGLE-manometerkit, 3/8 inch Quick Connect, 6000 PSI

Een manometer geeft u een PSI-meting van uw hogedrukreiniger. Dit is geweldig om te controleren of uw hogedrukreiniger de geadverteerde PSI bereikt. Zo niet, dan kunt u contact opnemen met de fabrikant voor advies of investeren in een hogedrukreinigerpomp van betere kwaliteit om de kwaliteit te verbeteren.


Connectoren en koppelingen

Productafbeelding van de Twinkle Star Pressure Washer Adapter Set, Quick Disconnect Kit, M22 Swivel naar 3/8'' Quick Connect, 3/4' naar Quick Release

U vindt er veel verschillende soorten connectoren en koppelingen. Dit omvat een verscheidenheid aan koppelingen, verschillende maten adapters, snel aan te sluiten fittingen voor eenvoudige verwijdering en montage, draaibare fittingen en splitterfittingen.

Afhankelijk van uw model hogedrukreiniger, hebt u specifieke connectoren nodig om ervoor te zorgen dat u het meeste uit uw hogedrukreiniger haalt.

Andere handige accessoires voor hogedrukreinigers

Dat is niet alles wat er is als het gaat om accessoires voor hogedrukreinigers.

Slanghaspels

Productafbeelding van de Apache 99023586 3700 PSI 50 'stalen drukreiniger slanghaspel

U kunt overwegen om een slanghaspel te kopen als uw hogedrukreiniger er geen heeft geleverd. Dit geeft je een plek om je slang tijdens en na gebruik in te pakken. Het beschermt de slang, maar maakt ook de hogedrukreinigerervaring gemakkelijker voor u omdat uw slang niet achter u loopt.

Waterfilters

Productafbeelding van het Sooprinse tuinslanginlaatfilter voor hogedrukreiniger, sedimentfilterbevestiging, 40 mesh-scherm, extra 2 stuks 100 mesh, 3PCS O-ring en 4PCS filterslangwasser

Waterfilters zijn handig om gruis uit uw pomp te houden, vooral als u water uit een rivier of beek gebruikt. U kunt ook water uit putten of terugwintanks gebruiken. Het gebruik van een waterfilter kan ervoor zorgen dat u schoon water spuit zonder schurende eigenschappen die oppervlakken kunnen beschadigen.


Gehecht raken

Er zijn een aantal vrij verbazingwekkende hogedrukreiniger bevestigings out there voor u om verliefd op te worden. Ze zullen niet alleen je oppervlakken beschermen, maar ze zullen die superzware taken een stuk toegankelijker maken!

Neem een deel van de druk weg door het juiste hulpstuk voor uw werk te kiezen.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   10 manieren om een schoolbord diep schoon te maken