Hoe een duidelijk telefoonhoesje schoon te maken (zoals een pro)

Ziet uw doorzichtige telefoonhoesje er vies, geel en bevlekt uit? Het is nogal grof om te hanteren, vooral omdat je elke keer dat je een telefoontje pleegt je mond tegen je vuile telefoonhoesje steekt. Vandaag bespreken we hoe je een doorzichtig telefoonhoesje kunt schoonmaken dat geel is geworden.

Dit betekent dat je je mond niet naast een vuile telefoon hoeft te leggen, omdat je telefoonhoesje zo goed als nieuw is.

Inhoudsopgave
  • Waarom worden gevallen geel?
  • Hoe een duidelijk telefoonhoesje schoon te maken
  • Kunt u voorkomen dat een telefoonhoesje vergeelt?
  • Wanneer een telefoonhoesje vervangen
  • Hoe vaak u uw telefoon moet schoonmaken
  • Veelgestelde vragen
  • Hoe maak je een duidelijke zaak weer duidelijk

Waarom worden gevallen geel?

Doorzichtige telefoonhoesjes zijn meestal gemaakt van een siliconenpolymeer dat goedkoop en flexibel is. Dit is geweldig als je lo bentoking voor een goedkoop en transparant telefoonhoesje voor uw telefoon. De gevallen worden echter beïnvloed door hitte, UV-stralen en chemicaliën zoals de olie en het zweet van uw huid waardoor de vergeling optreedt.

Hoe een duidelijk telefoonhoesje schoon te maken

Siliconen telefoonhoesje reinigen met tandenborstel, schuim en zeep

Het schoonmaken van een vuil en gekleurd telefoonhoesje helpt niet alleen om te voorkomen dat het hoesje geel wordt. Dit komt omdat u de olie, het vuil en het zweet verwijdert die mogelijk reageren met het siliconenpolymeer waardoor het geel wordt. Daarnaast zal het schoonmaken van je doorzichtige telefoonhoesje ook helpen om het te desinfecteren.

Vergeet niet om ervoor te zorgen dat het hoesje volledig droog is voordat u het weer op uw telefoon plaatst.

Met Baking Soda

Zuiveringszout kan de meeste vlekken op plastic telefoonhoesjes reinigen, maar het is mogelijk dat ze niet allemaal worden verwijderd.

1. Strooi zuiveringszout

Strooi zuiveringszout over het hele oppervlak van je telefoonhoesje.

2. Schrobben

Gebruik een natte tandenborstel om het zuiveringszout in de vlekken te schrobben en zorg ervoor dat je het hele telefoonhoesje bedekt.

3. Afspoelen

Spoel het zuiveringszout van je telefoonhoesje af.

4. Was uw telefoonhoesje

Was je telefoonhoesje met een sopje om al het zuiveringszout te verwijderen dat er mogelijk nog op zit. Doe dit door een paar druppels afwasmiddel toe te voegen aan 1 kopje water in een kom. Gebruik de tandenborstel om je telefoonhoesje te schrobben met een sopje.

5. Spoelen en drogen

Spoel de case af onder een sopje en droog deze af met een zachte doek. Wacht minstens een uur voordat u uw hoesje op uw telefoon vervangt.

Met Azijn

Azijn en zuiveringszout zijn een uitstekend mengsel om te gebruiken om je telefoonhoesje witter te maken en schoon te maken.

1. Plaats in container

Plaats uw telefoonhoesje in een kleine container.

2. Voeg azijn en zuiveringszout toe

Voeg 1 kopje witte azijn en 2 eetlepels zuiveringszout toe aan de container. U moet een klein voorwerp bovenop uw plastic telefoonhoesje toevoegen om te voorkomen dat het zweeft.

3. Weken

Laat het telefoonhoesje enkele uren weken.

4. Afspoelen &drogen

Spoel de case af onder stromend water en droog af met een zachte doek. Wacht minstens een uur totdat het telefoonhoesje volledig droog is voordat je het weer op je telefoon plaatst.

Met afwasmiddel

Afwasmiddel is een uitstekend reinigingsmiddel om eenmaal per week te gebruiken om overtollige oliën en chemicaliën te verwijderen die ervoor kunnen zorgen dat uw telefoonhoesje geel wordt.

1. Maak zeepsop

Meng 1 kopje warm water en 2-3 druppels afwasmiddel samen in een kleine kom.

2. Schrobben

Schrob het telefoonhoesje met een tandenborstel en zorg ervoor dat je het hele hoesje bedekt. Dit omvat het interieur en exterieur van de behuizing, evenals de hoeken en gaten.

3. Spoelen en drogen

Spoel je telefoonhoesje af onder stromend water en droog het af met een zachte doek. Wacht een uur voordat je je telefoon weer in het hoesje stopt.

Met een gum

Als uw telefoonhoesje vuil is, probeer het dan schoon te maken met een rubberen gum.

1. Maak de telefoon schoon

Laat de gum langs de zijkant van het telefoonhoesje lopen en schrob de markeringen om ze uit de behuizing te verwijderen.

2. Reinig de case met afwasmiddel

Was uw hoesje met afwasmiddel om de gum te verwijderen.

3. Spoelen en drogen

Spoel de case af onder stromend water voordat u deze droogt met een zachte doek. Zorg ervoor dat je hoesje helemaal droog is voordat je het weer op je telefoon legt.

Met waterstofperoxide

Als je wanhopig bent, kun je proberen waterstofperoxide te gebruiken om een telefoonhoesje te herstellen dat bruin is geworden. Wees echter voorzichtig, want het kan sommige telefoonhoesjes beschadigen. Het zal echter uw zaak desinfecteren.

1. Maak de oplossing

Vul een kleine container met water en voeg 1/2 kopje waterstofperoxide toe.

2. Onderdompel geval

Voeg uw telefoonhoesje toe en zorg ervoor dat het volledig wordt gedekt door de oplossing.

3. Weken

Laat je telefoonhoesje enkele uren weken totdat het helder is.

4. Spoelen en drogen

Spoel je hoesje af en droog het af met een zachte doek. Wacht een uur voordat u uw telefoon terug in de hoes plaatst om er zeker van te zijn dat het hoesje volledig droog is.

Met ontsmettingsalcohol

Ontsmettingsalcohol is perfect voor het desinfecteren van een iPhone of android hoesje. Het zal ook uw telefoon houden geval van geel worden. Het kan echter sommige duidelijke gevallen verkleuren, dus neem contact op met de fabrikant of test de ontsmettingsalcohol op een onopvallende plek voordat u deze op de hele behuizing gebruikt.

1. Vul spuitfles

Vul een spuitfles met ontsmettingsalcohol. Als je wilt, kun je in plaats daarvan een zachte doek in ontsmettingsalcohol weken.

2. Mist Telefoonhoesje

Vernevel of bedek het telefoonhoesje met ontsmettingsalcohol door het te spuiten of de case te wrijven met de doorweekte doek. Zorg ervoor dat de zaak volledig bedekt is.

3. Alcohol verwijderen

Gebruik een schone en droge microvezeldoek om de ontsmettingsalcohol uit je telefoonhoesje te verwijderen.

4. Aan de lucht drogen

Laat uw telefoonhoesje een uur aan de lucht drogen voordat u het weer op uw telefoon plaatst.

Kunt u voorkomen dat een telefoonhoesje vergeelt?

Het regelmatig reinigen van uw hoesje kan helpen het vergelingsproces te vertragen, omdat het de olie en het zweet verwijdert dat uw handen op de behuizing hebben achtergelaten.

Houd uw hoesje uit de buurt van hitte en gebruik geen föhn in een poging het proces te versnellen. Hierdoor wordt uw hoesje sneller geel.

Houd uw hoesje ook uit de buurt van direct zonlicht, omdat UV er ook voor zorgt dat telefoonhoesjes geel worden.

Wanneer een telefoonhoesje vervangen

U moet uw telefoonhoesje vervangen als deze geel is geworden of als u scheuren of versleten materiaal rond de randen opmerkt.

Hoe vaak u uw telefoon moet schoonmaken

De telefoon moet minstens twee keer per week uit het hoesje worden verwijderd om de telefoon en het scherm schoon te maken. Gebruik een elektronische schermveeg om het schoon te maken.

U moet het telefoonhoesje ook elke week grondig reinigen om te voorkomen dat er vlekken ontstaan. Dit zal ook helpen om te voorkomen dat de behuizing ook vergeelt.

Veelgestelde vragen

Kun je bleekmiddel gebruiken om je telefoonhoesje schoon te maken?

Ja, u kunt uw telefoonhoesje grondig reinigen met bleekmiddel, maar het kan de behuizing beschadigen. Plaats je telefoonhoesje in een bakje water en zorg ervoor dat het onder water staat. Voeg vervolgens 1 theelepel bleekmiddel toe en laat het weken tot de zaak helder is.

Werken anti-gele telefoonhoesjes?

Ja, anti-gele telefoonhoesjes werken. Dit komt omdat de anti-gele behuizingen acryl gebruiken, een materiaal dat niet geel wordt, samen met een zachte bumper.


Hoe maak je een duidelijke zaak weer duidelijk

De beste manier om een duidelijk hoesje weer helder te maken, is door je telefoonhoesje enkele uren in een mengsel van azijn en zuiveringszout te weken. Nadat het is geweekt, trek je het uit de azijn en zuiveringszoutoplossing, spoel je het af en droog je het af met een zachte doek. Je zou weer een schone en duidelijke behuizing moeten hebben.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?