Dressoir organisatie ideeën (eenvoudige oplossingen die u nodig hebt)

Zijn je lades een rommelige puinhoop waardoor het moeilijk is om verse schone kleding te vinden? Dan is het tijd om je dressoirlades te reorganiseren.

Je kunt je laden schoonmaken, je kleding ordenen en geparfumeerde wattenbollen toevoegen om alles fris te laten ruiken. Het zal je opwinding terugbrengen om je ’s ochtends weer aan te kleden.

Hier zijn 15 uitstekende ideeën om u te helpen uw dressoir georganiseerd te krijgen.


15 Easy Dresser Organiseren Ideeën

Maak een inventaris van uw kleding

Wanneer je gaat zitten om je dressoir te organiseren, is het eerste wat je moet doen je kleding inventariseren. Pak alles uit op je bed en kijk eens wat je hebt. Organiseer de kleding in soorten kleding.

Zet bijvoorbeeld ondergoed in elkaar. Groepeer je truien, shorts en broeken.

Het doel is om te kunnen zien wat je wel en niet hebt.

Bewaar- en doneerstapels maken

Terwijl je door je kleding gaat, sorteer je het in bewaar- en donatiestapels. Sommige kleding ziet er geweldig uit en je wilt het item houden. Andere kleding moet worden gedoneerd. Het kan uit de mode zijn, te klein, te groot of gewoon geen item dat bij jouw stijl past.

Een andere geweldige vraag om jezelf te stellen is of je het item zou kopen als je vandaag aan het winkelen was en het in de winkel zag hangen. Zo nee, waarom houdt u het dan?

Controleer ook of het item gekleurd of beschadigd is. Weg ermee als dat zo is.

Doneer oude kleding

Stop de oude kleren in een tas en stop hem meteen in je auto. Het idee is om de oude kleding zo snel mogelijk uit te trekken. Anders ga je aan jezelf denken en jezelf in vraag stellen.

Je dressoir zal zich snel weer vullen met kleding en rommel.

Groepskleding per categorie

Nu je je kleding hebt neergelegd, groepeer je de kleding op categorie. Zoals topjes, broekjes, ondergoed en pyjama’s elk in hun eigen groepjes. Wanneer je je kleding in de lades stopt, organiseer je ze per categorie.

Lees ook:   hoe vaak schilderwerk schoonmaken

Anders kun je de items die je nodig hebt niet vinden wanneer je ze nodig hebt!

Verplaats volumineuze kleding

Verplaats je omvangrijke kleding. Truien en jeans nemen veel ruimte in beslag. Waarom zou je ze bewaren in de kostbare en beperkte ruimte in je dressoir?

In plaats daarvan kun je ze in de kast hangen of in bakken onder je bed bewaren. Door de omvangrijke items te verplaatsen, creëer je meer ruimte in je dressoir.

Maak uw lades schoon

Nu je dressoirlades leeg zijn, is het tijd om je lades schoon te maken en te controleren. Neem een schone microvezeldoek en spuit er wat stofspray op. Stof je lades af.

Neem ook de tijd om de lades te controleren op losse bouten. Dit is de perfecte gelegenheid om eventueel onderhoud aan uw lades uit te voeren.

Bekleed uw laden

Nadat je je lades hebt schoongemaakt, overweeg dan om je laden te bekleden met oude krantenpapier of verwijderbaar behang. U kunt ook zwaar inpakpapier gebruiken om uw laden te bekleden. Een andere optie is om een getextureerde ladevoering te gebruiken die uw lade-organizers op hun plaats houdt.

Ladeorganisatoren gebruiken

Gebruik ladeorganisatoren om uw laden in secties te ordenen. Je kunt een ruimte hebben voor t-shirts, overhemden en tanktops. Het is ook een geweldige manier om een lade met pyjama’s en ondergoed te organiseren.

Organiseren op kleur

Als u de items in uw lade vervangt, helpt het om ze op kleur te ordenen. Zet je groene shirts in elkaar. Plak je zwarte broek op één plek.

Zo graaf je niet door de lades op zoek naar die specifieke outfit die je wilt dragen.

Label uw laden

Het labelen van je laden is ook nuttig, vooral als je ze volledig hebt gereorganiseerd. Je kunt een paar dagen een post-it-briefje op de laden hangen totdat je je gewoonten hebt gereset.

Voor kinderen, overweeg het schilderen van de laden in verschillende kleuren. Zo weten je kinderen dat ze broeken in de bruine lade moeten leggen en shirts in de groene lade.

Lees ook:   Hoe skateboard grip tape schoon te maken (houd je board in goede vorm)

Een ander goed idee is om de lades van het dressoir te bedekken met schoolbordverf. Dan kun je de lades labelen met krijt. Als het krijt eraf loopt of als je de lade moet reorganiseren, is het supereenvoudig om de dressoirlades eenvoudig schoon te vegen en opnieuw te labelen.

Rol, vouw je kleding niet op

Rol, vouw je kleding niet op. De reden is dat je beter af bent als je alle kleding in je dressoirlades kunt zien. Anders wordt de kleding aan de onderkant, wanneer deze wordt opgevouwen en horizontaal opgeslagen, vergeten terwijl de kleding aan de bovenkant steeds opnieuw wordt gedragen.

Gebruiken PVC-buis om kleding te organiseren

Heb je er ooit aan gedacht om PVC-buizen te gebruiken om je kleding te organiseren? Snijd de pijp in kleine secties van ongeveer 3-4 centimeter lang. Rol vervolgens je overhemden op en leg ze in de pijpen. De kleding blijft rechtop staan en je kunt gemakkelijk het item zien dat je wilt dragen.

Vakantie Ornament Dozen Maken Grote Sokhouders

Een ander leuk idee is om vakantie ornament dozen te gebruiken om je sokken in te houden. Dit maakt het niet alleen gemakkelijk om de sokken te vinden die je wilt dragen, maar het maakt het ook supersnel om je sokken weg te doen na het wassen van je kleding.

Steek gewoon alle sokken van hetzelfde type in de sierdozen. Als je dan een paar wilt dragen, pak dan twee sokken!

Roteer je kleding per seizoen

Vergeet niet om je kleding seizoensgebonden te draaien. Je gaat immers geen truien dragen in het midden van de zomer, dus bewaar de truien ergens anders voor de zomermaanden.

Draai ook tanktops en shorts uit je lades voor de winter, zodat je ruimte kunt maken voor warme winterkleding.

Lees ook:   verf wat je kunt schoonmaken

Organiseer de bovenkant van je dressoir

Houd de bovenkant van je dressoir georganiseerd en netjes. Gebruik het niet als een plek om willekeurige prullaria op te slaan. Hierdoor ziet je kamer er rommelig en rommelig uit.

Gebruik in plaats daarvan een aantal mooie dienbladen en houders om de bovenkant van je dressoir te versieren. Je kunt een paar items in de trays gooien en je kamer ziet er nog steeds netjes uit.

Een goede tip is om de bovenkant van je dressoir te zien als een plek voor decoraties, niet voor kleding.


Dressoir Organisatie VEELGESTELDE VRAGEN

Is het beter om kleding op te hangen of op te vouwen?

Alles wat zich kan uitstrekken, zoals sjaals, truien, t-shirts, trainingskleding en breisels, moet worden gevouwen. Jeans, kaki’s en zwaar materiaal kunnen ook worden opgevouwen. Andere materialen doen het het beste als ze worden opgehangen.

Wat kun je in lades stoppen om kleding fris te laten ruiken?

Je kunt een kom zuiveringszout toevoegen om slechte geuren uit je kleding te absorberen. Een ander idee is om drogervellen aan je lades toe te voegen. Geparfumeerde wattenbollen werken ook goed om je kleding fris te laten ruiken in je lades.

Wat stop je in lege dressoirlades?

Lege dressoirlades zijn geweldige plaatsen om items op te bergen die handig zouden zijn om in je slaapkamer te hebben. Lakens, kussenslopen en extra dekens zijn hier goede voorbeelden van. Je kunt ook een lade gebruiken voor het opbergen van sieraden, parfum, haarborstels, haarbanden, enz.

Elk item dat je gebruikt of aantrekt in je slaapkamer is handig om in je dressoir te hebben.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?