Hoe een garage te organiseren (tips, trucs en ideeën)

Niets is erger dan een rommelige en rommelige garage. Je hebt niet alleen moeite om iets te vinden wat je nodig hebt, maar je kunt zelfs niet met je auto de garage in rijden. Je moet je garage opruimen en organiseren.

In dit bericht delen we de 10 stappen die u nodig hebt om uw garage te organiseren, samen met talloze ideeën over het opslaan van items in uw garage. Je zult in staat zijn om de dingen te vinden die je nodig hebt wanneer je het nodig hebt. U kunt de garage ook gebruiken voor het beoogde doel: een plek om uw auto neer te zetten.

Inhoudsopgave
 • 8 stappen om de garage te organiseren
 • Tips om uw garage als een pro te organiseren
 • Ideeën voor garageopslag
 • Veelgestelde vragen

8 stappen om de garage te organiseren

 • Tijd: Tussen een volledige dag tot een of twee weekenden
 • Moeilijkheid: Tussenliggend

1. Begin met het opruimen van uw garage

Wanneer u uw garage organiseert, is de eerste plaats om te beginnen om de garage van alles te legen. Trek je auto eruit. Verwijder alle kansen en uiteinden die u in uw garage opbergt. Je wilt het leeg hebben.

Zet alles op de oprit of in de voortuin en organiseer het op type. Zet bijvoorbeeld je sportartikelen in elkaar. Zet gazonverzorging en tuinbenodigdheden bij elkaar. Verzamel houtbewerkingsgereedschappen op één plek.

Dit is ook een goed moment om je spullen door te nemen en te zien wat je wilt houden, wat er moet worden weggegooid en wat je kunt doneren of weggeven.

Om items te doneren, kun je spullen op de stoeprand achterlaten en een bericht op Craigslist plaatsen dat je gratis spullen achterlaat voor mensen om op te halen. Je zult verrast zijn hoe snel het verdwijnt. Sommige items zoals oude lampen die werken, kunnen aan familie, vrienden en buren worden gegeven. U kunt de items ook in uw auto laden en naar uw lokale donatiecentrum brengen.

Mogelijk moet u een tijdje een opslagruimte huren om alles op te slaan totdat u uw garage georganiseerd krijgt, maar dit geeft u een schone lei om mee te werken.

2. Maak een plattegrond

Nu u uw garage kunt zien en weet wat u erin moet opslaan, maakt u een plattegrond.

Begin de plattegrond door uw garage op te meten. Let op alle armaturen zoals ramen, deuren of trappen. Stel het plan op grafiekpapier op, zodat u een beeld van uw garage hebt terwijl u uw plattegrond maakt.

Terwijl u uw garage organiseert, groepeert u items op type en geeft u elk type zijn eigen specifieke plaats. Zet bijvoorbeeld sportartikelen in de ene hoek, tuingereedschap in een andere hoek en houtbewerkingsgereedschap langs de achterwand.

U wilt er ook voor zorgen dat u ruimte heeft voor uw auto in uw garage. Immers, waarom zou u uw dure auto buiten opslaan waar deze door stormen kan worden beschadigd.

Als je je zorgen maakt over hoeveel ruimte je hebt voor je auto, zoek dan uit hoe ver je je auto naar voren moet trekken en een tennisbal aan een touw moet hangen. Dan kun je naar voren trekken totdat de auto de tennisbal raakt en je weet wanneer je moet stoppen.

3. Houd dingen van de garagevloer

Plan om al je spullen van de garagevloer te houden met behulp van planken of rekken. Het probleem met het plaatsen van items op de vloer is dat het zich snel vermenigvuldigt tot grote stapels. Voor je het weet ben je weer terug bij af: een rommelige garage waar je niets kunt vinden wat je nodig hebt en geen ruimte hebt voor je auto.

4. Sorteer en bewaar uw gereedschap

Op dit punt zou je je spullen moeten hebben gesorteerd, opgeruimd en gegooid. Nu is het tijd om de items te sorteren die je gaat houden. U wilt al uw items ordenen op type, niet breed type maar ook specifieke soorten items.

Organiseer sportuitrusting in de verschillende sporten of in stapels op basis van de persoon die de items nodig heeft. Doe hetzelfde met houtbewerkingsgereedschap, kampeeruitrusting en de andere items die je in de garage opbergt.

Overweeg bij het sorteren van uw items ook hoe u uw items veilig kunt opslaan. Je wilt geen zware items op de bovenste planken zetten waar ze op iemands hoofd kunnen neerdalen. Gebruik containers zoals dozen, emmers en canvas zakken om items netjes op te bergen in uw garage.

Pak ook een brandblusser om in een handig gebied te bewaren voor het geval er brand uitbreekt. U kunt het vuur snel en gemakkelijk blussen in geval van nood.

U moet zich er ook van bewust zijn dat sommige items nooit in de garage mogen worden opgeslagen.

Items die u niet in een garage moet opslaan

 • Verf moet worden opgeslagen in een ruimte zonder extreme temperaturen. Warmte en kou beschadigen de verf.
 • Propaantanks mogen nooit in de garage worden opgeslagen, omdat ze kunnen ontploffen.
 • Alles wat van papier is gemaakt, mag ook niet in uw garage worden bewaard. Papier trekt kakkerlakken en insecten aan die hinderlijk zijn om te verwijderen als ze eenmaal thuis zijn.
 • Bewaar geen koelkast of vriezer in de garage. Tijdens de zomer verbruikt de koelkast of vriezer overtollige energie zonder airconditioning.
 • Huisdiervoer mag ook niet in de garage worden bewaard. Het zal possums, wasberen en andere dieren aantrekken. In plaats daarvan moet u huisdiervoer in uw huis bewaren in een afgesloten container.

5. Gebruik een epoxyvloercoating

Een betonnen vloer ziet er grauw en groezelig uit als hij schoon is. U kunt uw ruimte opfleuren door een epoxy vloercoating op uw vloer aan te brengen. De juiste coating is antislip en bestand tegen olievlekken van uw auto. Het moet ook net zo gemakkelijk schoon te maken zijn als uw aanrecht.

U wilt de epoxyvloercoating aanbrengen wanneer het weer gematigd is en u hebt enkele dagen de tijd om de lagen op uw garagevloer aan te brengen.

6. Sluit de drempel af

Sluit de drempel van uw garage af om te voorkomen dat bladeren, regen en vuil onder de garagedeur naar binnen waaien als deze niet goed past. U kunt een rubberen strip aan de deur of de vloer van uw garage bevestigen om de drempel af te dichten.

7. Upgrade verlichting en elektrische systemen

Als u houtbewerking in uw garage doet, heeft u goede verlichting nodig. Goede verlichting is ook handig om te voorkomen dat mensen struikelen als ze het huis binnenkomen vanuit je garage en je zult ’s nachts de items kunnen vinden die je nodig hebt. Dit betekent dat u meer dan één lamp boven elke autoruimte nodig hebt.

Voeg zoveel verlichtingsarmaturen toe als je nodig hebt om de garage ’s nachts te kunnen verlichten, zodat je de items kunt vinden die je nodig hebt of in de garage kunt werken.

8. Houd uw garage voorgoed schoon

Om je garage voorgoed schoon te houden, bewaar je een zak kattenbakvulling in je garage. Als je een olievlek hebt, verspreid dan het kattenbakvulling op de lekkage om het op te ruimen.

Plan om uw garage elke week te vegen om al het vuil te verwijderen dat in de loop van de week is verzameld. Je moet je garagevloer ook seizoensgebonden dweilen om hem schoon te houden.

Tot slot, plan elke zomer tijd om door je garage te gaan om te reorganiseren en op te ruimen. Iedereen verzamelt items die ze na verloop van tijd niet nodig hebben, dus je moet van plan zijn om je garage periodiek op te ruimen. Het is ook een goed idee om te overwegen om meer opslagcontainers zoals dozen, emmers en opbergzakken te vervangen of aan te schaffen.

Tips van experts

Stop luchtlekken tussen de garage en het huis

Terwijl uw garage leeg is, controleert u op luchtlekken tussen de garage en het huis.

Doe dit door over de muur tussen het huis en de garage te gaan. Zoek naar hiaten. U wilt niet dat de warme, koude of vochtige lucht uw garage binnenkomt, wat een hogere energierekening zal veroorzaken.

U kunt kit gebruiken om de kleine scheuren af te dichten. Uitzetbaar spuitschuim kan worden gebruikt om de grote scheuren af te dichten.

Investeer in deur- en raamsloten

Veel woninginbraken gebeuren wanneer mensen de garagedeur open laten staan en de deur tussen het huis en de garage ontgrendeld. Iemand kan gewoon het huis binnenlopen en zichzelf aan je spullen helpen.

Investeer dus in wat deur- en raamsloten. Je zult goede sterke sloten zoals nachtschroeven op de deur tussen het huis en de garage willen plaatsen.

Plaats ook raamsloten op uw garageramen. Dit voorkomt dat iemand door het raam de garage binnenkomt en uw huis binnenloopt.

Begin een gewoonte om de deur tussen de garage en het huis op slot te doen wanneer je weggaat. Dit voorkomt dat mensen uw huis binnendringenh de garage.

Tips om uw garage als een pro te organiseren

Labels gebruiken

Gebruik labels alsof ze uit de mode raken. Vaak denk je dat je je zult herinneren wat er in een container zit als je het weglegt, maar 6 maanden of een jaar later zul je het je niet herinneren. Dus label alles aan de buitenkant terwijl je het weglegt.

Zorg ervoor dat het etiket goed zichtbaar is wanneer u naar de container kijkt. Het moet uittrekken van een zware container en deze omdraaien om het etiket te lezen, kan behoorlijk irritant en tijdrovend zijn.

U kunt ook investeren in een labelmaker, vooral als uw handschrift slecht is. Deze machine maakt leesbare labels die u op uw emmers kunt plaatsen.

Gebruik opbergzakken

Opbergtassen zijn een ander handig item om je spullen in op te bergen. Ze zullen vakantiedecoraties, seizoenskleding en kampeeruitrusting beschermen tegen stof. Deze canvas opbergtassen zijn gemakkelijk te gebruiken. Voeg gewoon een drooglaken toe aan de zak om te voorkomen dat insecten en dieren een thuis maken in de zak.

Productafbeelding van het pakket van 3 - Extra grote doorzichtige opbergtas voor kledingopslag, opslag onder het bed, garageopslag, recyclingzakken

Gebruik een garagerek

Voeg zware rekken toe die bestand zijn tegen een pak slaag aan uw garage. Hiermee kunt u items verticaal opslaan. U kunt bakken met artikelen of opbergzakken in deze schappen opslaan.

Als u geen metalen of plastic rekken in de plaatselijke winkel wilt ophalen, kunt u uw eigen planken maken door zware plankbeugels aan de muur te bevestigen. Plaats vervolgens houten planken over de beugels. Door uw planken op deze manier te bouwen, kunt u planken installeren die over de gehele lengte of breedte van uw garage lopen.

Open rekken zijn om verschillende redenen beter dan het gebruik van kasten in een garage. U hoeft geen extra ruimte te plannen, zodat u de kastdeuren kunt openen. Of u hoeft de auto niet uit de garage te trekken voordat u toegang krijgt tot de items in de kasten.

Ook kun je alles gemakkelijk zien op open rekken zonder dat je in een kast hoeft te snuffelen. De meeste mensen maken zich geen zorgen over het creëren van een formele omgeving in een garage, dus open planken werken prachtig.

Gebruik de muur

Bevestig items aan de muur van uw garage. Je kunt harken, schoffels, slangen en fietsen aan de muur hangen. De beste manier om items aan je muur te hangen, is door 3/4 inch multiplex aan je muur toe te voegen. Hiermee kunt u haken, planken en haringen aan uw muur bevestigen.

Ideeën voor garageopslag

Verticale opslag

Verticale opslag is het verticaal opslaan van alles wat je nodig hebt in de garage. Het stelt u in staat om te bedenken in plaats van uit te gaan en al uw beschikbare ruimte van de vloer tot het plafond te gebruiken. U kunt planken en rekken aan uw garagewanden hangen. U kunt kasten toevoegen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Planken

Planken zijn een uitstekende hack waarmee je je ruimte verticaal kunt organiseren en gemakkelijk alles kunt zien wat je hebt opgeslagen. Er zijn verschillende soorten planken die u kunt maken of kopen voor uw garage.

Draadrekken

Draadplanken zijn een geweldige aanvulling op uw garage. Ze zijn licht en eenvoudig te installeren. Je kunt een ochtend doorbrengen met het installeren van draadplanken, manden en haken en die middag al je spullen wegleggen.

Hoekplanken

Hoekplanken zijn perfect voor het opgebruiken van de normaal verspilde hoekruimte van uw garage. Het is een geweldige manier om je noppen te gebruiken. Voeg sterke beugels toe en gebruik sloophout om de planken zelf te bouwen. U kunt ook hoekplanken kopen bij uw lokale ijzerhandel.

Verschuifbare planken

Schuifplanken en uitrolplanken zijn een uitstekende manier om uw opslagruimte te vergroten, zelfs in een kleine kast. De planken schuiven samen voor opslag en rollen vervolgens uit elkaar wanneer u toegang moet krijgen tot de plank.

Plankbeugels

U kunt plankbeugels gebruiken om uw eigen aangepaste garageplanken te bouwen. Bevestig de beugels aan de noppen van uw garage voor meer kracht. Voeg vervolgens 1/2 inch multiplex toe voor de planken zelf. U kunt zelfs de planken over de lengte van de garage laten lopen om elke extra centimeter op te gebruiken.

Productafbeelding van de LEOPO 12 inch shelf bracket voor diy floating shelf, 1/5 inch dikke heavy duty bracket, 6 pack, 11.25

Aan het plafond gemonteerde planken

Een andere optie is om planken aan het plafond van uw garage te monteren. Bewaar geen items aan het plafond die u vaak moet openen. Het plafond is echter een geweldige plek om kampeeruitrusting op te slaannt, seizoensartikelen en vakantiespullen die je maar af en toe nodig hebt.

Monkey-Bar Planken

Monkey-bar rekken zijn gemaakt van staal en ontworpen om bijna alles te bevatten. Het is een uitstekende manier om gereedschap, ski’s, fietsen en andere items op de muren van uw garage op te bergen.

Opbergkasten

Opbergkasten zijn een uitstekende manier om je rommel achter gesloten deuren te bewaren. U moet ruimte toestaan om de kasten te openen terwijl u de garage plant. U kunt uw kasten rond uw rekken bouwen of kasten kopen bij de lokale ijzerhandel.

Garagekasten met verschillende gereedschappen

Veiligheidskasten

Als u items heeft die veilig in de garage moeten worden opgeslagen, zoals gevaarlijke chemicaliën, pesticiden of herbiciden, dan is een veiligheidskast wat u nodig hebt. Ze houden corrosieve chemicaliën veilig in geval van brand. Ze houden ook kinderen en kleine dieren uit de buurt van de items.

Productafbeelding van de JUSTRITE 894500 Sure-Grip EX Standaard Veiligheidskast, 43w x 18d x 65h, Geel

Wandopslagsystemen

Er zijn verschillende soorten wandopslagsystemen om te overwegen om in uw garage te gebruiken. Deze systemen omvatten een pegboard, op sporen gebaseerde systemen en betimmerde opslagsystemen.

Pegboard

Een pegboard is precies hoe het klinkt. Bevestig het pegboard aan je noppen en laat 1/2 inch ruimte achter het pegboard. Deze ruimte heb je nodig zodat je de haken aan het pegboard kunt hangen.

Het handige van een pegboard is dat je hiermee de haken en planken kunt aanpassen als je stellingbehoeften in de loop der jaren veranderen.

Track-gebaseerd systeem

Gebruik een op rails gebaseerd systeem voor uw garageplanken. Track-based rekken omvatten het installeren van verticale ‘sporen’ tegen de muur van uw garage. Vervolgens kunt u planken, haken en manden toevoegen op basis van uw behoeften.

Paneelsysteem

Een betimmerd opslagsysteem is een subtiele en mooie methode om je hele muur te gebruiken voor opslag. De panelen zien eruit als de buitenkant van een huis, maar toch kunt u rekken, haken, manden en andere opslagruimten aan de muren van uw garage bevestigen.

Werkbank

Veel mensen werken in hun garage. Werkbanken zijn een geweldige manier om gereedschap op te bergen terwijl je nog steeds een solide tafel hebt om aan te werken. U kunt laden, sleuven en rekken zowel boven als onder de werkbank toevoegen voor opslag.

Opvouwbare werkbank

Een idee is om een opvouwbare werkbank te maken. De bank is gebouwd met scharnieren, zodat je hem tegen de muur kunt vouwen wanneer je hem niet hoeft te gebruiken. Dan kun je hem gemakkelijk weer naar beneden trekken om te gebruiken als je aan het werk bent.

Rollende werkbank

Een rollende werkbank is handig in een garage. U kunt de werkbank naar de handigste plek rollen om te werken en vervolgens terugrollen in een hoek wanneer u klaar bent. Dit geeft u de meeste flexibiliteit om een aangepaste werkruimte voor houtbewerking te creëren, maar geeft u toch de ruimte die u nodig hebt om uw auto de garage in te trekken.

Pegboard

Voeg lengtes pegboard toe aan je werkbanksleuven, zodat je een plek hebt om gereedschap op te hangen. Je kunt zagen, hamers en boren aan de pegboards hangen, zodat de gereedschappen altijd gemakkelijk te bereiken zijn.

Opslag boven het hoofd

Overheadopslag is perfect voor het opbergen van uw kampeerspullen en vakantiespullen. Je kunt ook fietsen, rugzakken en tuinstoelen aan het plafond hangen.

Buitenopslag

Als uw garage vol raakt met alles wat u erin opbergt, wilt u misschien enkele oplossingen voor buitenopslag overwegen. U kunt buitenkoffers, fietsenstallingen en kleine schuurtjes toevoegen om uw gazononderhouds- en tuingereedschap op te slaan.

Aanpasbaar garageopslagsysteem

U kunt pegboards, tracks of Franse schoenplaatjes gebruiken om een aanpasbaar garageopslagsysteem te maken. Het voordeel van een aanpasbaar systeem is dat u het kunt aanpassen aan de veranderende behoeften van uw gezin elk jaar.

Opslagideeën voor gereedschappen en apparatuur

Sommige gereedschappen en sportuitrusting hebben specifieke opslagbehoeften waaraan niet gemakkelijk kan worden voldaan met planken, haken en pegboards.

Ballen

Een eenvoudige oplossing voor het opslaan van ballen in uw garage is om een grote rubberen vuilnisbak te gebruiken. Het past gemakkelijk op voetballen, basketballen en honkballen en voorkomt dat ze overal in de garage stuiteren. Een ander idee is om een balopslagcontainer te bouwen van hout en bungee koorden. Het zal zich uitrekken om alle ballen vast te houden die je nodig hebt. Je kunt zelfs planken langs de zijkant toevoegen voor mitts of kleine ballen zoals honkballen.

Fietsen

Als ze aan hun lot worden overgelaten, kunnen kinderen wizullen hun fietsen overal in de garage laten vallen, wat een gevaar kan zijn wanneer u uw auto gaat parkeren. Een uitstekende oplossing is om fietsen op te hangen aan haken die aan de muur of het plafond van uw garage zijn bevestigd.

Car Care Kast

Bouw zelf een zorgkast om alles op te bergen wat je nodig hebt om voor je auto te zorgen. Je hebt niet alleen alle producten, vodden en emmers bij de hand die je nodig hebt, maar je kunt ze ook buiten het bereik van je kinderen bewaren.

Decoraties

Gebruik manden en emmers om uw vakantiedecoraties in uw garage op te bergen. Ze houden niet alleen alles georganiseerd, maar zien er ook geweldig uit op uw garageplanken.

Uitschuifladder

Uitschuifladders zijn moeilijk op te bergen. Wanneer je ze niet nodig hebt, nemen de ladders waardevolle ruimte in beslag. Maar als je ze wel nodig hebt, wil je niet door stapels rommel graven om je ladder eruit te trekken. De beste oplossing is om de uitschuifladder aan het plafond van uw garage op te bergen.

Vistuig

Gebruik pegboards om een aanpasbare ruimte te creëren om uw vistuig op te bergen. De hengels kunnen aan haken worden gehangen, terwijl u haken en plastic zakken kunt gebruiken om andere items op te hangen die u nodig hebt.

Tuinstoelen

Gebruik PVC-leidingen om een uniek opbergrek te maken voor opvouwbare tuinstoelen. Je kunt je stoelen netjes georganiseerd houden en ze pakken op het moment dat je ze nodig hebt.

Gereedschap met lange handgreep

Gebruik een reeks 2X4’s om een aangepaste opslagoplossing te maken voor gereedschappen met een lange handgreep, zoals schoppen, schoffels en harken. Je kunt de tools uit de weg ruimen, maar gemakkelijk het gereedschap pakken dat je nodig hebt.

Elektrisch gereedschap

Bouw of koop zelf een elektrische gereedschapsplanner om aan de muur te hangen. Het houdt alle tools gemakkelijk beschikbaar, maar ook uit de weg. Het is een geweldige opslagoplossing, vooral als je veel houtwerk doet.

Sportuitrusting

Als je kinderen van sport houden, dan heb je veel sportuitrusting om bij te houden. Een idee is om een op maat gemaakt opslagsysteem voor sportuitrusting te bouwen dat iedereen een plaats geeft voor helmen, ballen en rackets.

Sportuitrusting

Een ander idee is om een karretje te kopen om je sportspullen op één plek op te bergen. Je kunt het georganiseerd houden met ballen eronder, schoenen en helmen erop.

Veelgestelde vragen

Hoeveel zou het kosten om een garage te organiseren?

De kosten om een garage te organiseren variëren nogal. Als u budgetopties overweegt en de planken zelf bouwt, kunnen de kosten zo laag zijn als $ 600. Het organiseren van uw garage kan echter wel $ 2500 kosten.

Hoe lang duurt het om een garage schoon te maken?

Hoe lang het duurt om een garage schoon te maken, hangt af van hoeveel spullen je in de garage hebt opgeslagen en hoe rommelig het is. Als je een redelijk goed georganiseerde garage hebt, moet je de garage in een dag kunnen schoonmaken en reorganiseren.

Als u de items die u bezit opruimt, opbergplanken opzet en de vloer afdicht, moet u van plan zijn om een paar weekenden aan uw garage te werken.

Hoe organiseer ik mijn garage met een beperkt budget?

Wanneer u uw garage met een beperkt budget organiseert, begin dan met een plan. Dit bespaart u behoorlijk wat geld door doodlopende wegen te vermijden en alleen de benodigdheden te kopen die u nodig hebt.

Plan ook om zelf planken te installeren met behulp van beugels en multiplex. U bespaart behoorlijk wat geld in vergelijking met de prijs van het kopen van de schappen bij een bouwmarkt.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   witte steen schoonmaakmiddelen