Hoe Ugg-laarzen te reinigen en te beschermen

Ugg laarzen zijn schapenvacht laarzen die afkomstig zijn uit Australië. Ze zijn zacht, gezellig en erg populair. Maar zoals alles wat we aan onze voeten dragen, kunnen ze stinken, vies en bevlekt worden. We leren je hoe je Ugg-laarzen kunt schoonmaken , maar zorg er eerst voor dat die van jou echt zijn.

Onze tips zijn voor schapenvacht laarzen, niet voor synthetische knock-offs. Om te zien of je een nep paar Ugg-laarzen hebt, controleer je of de voering kan worden gescheiden van de buitenkant van de laarzen. Als dat zo is, zijn de uggs helaas nep. Bij echte uggs zijn het interieur en exterieur van de laarzen met elkaar verbonden.

Inhoudsopgave
 • Waarom ruikt mijn Uggs zo slecht?
 • Kun je Ugg-laarzen thuis schoonmaken?
 • Hoe Ugg-laarzen thuis schoon te maken
 • Veelgestelde vragen over cleaning Uggs
 • Hoe u uw Ugg-laarzen kunt beschermen
 • Laat je Uggs niet lelijk worden

Waarom ruikt mijn Uggs zo Slecht?

Uggs zijn ontworpen om je voeten warm te houden. Ze gebruiken daarvoor schapenvacht. Het is geen wonder dat je voeten zullen zweten in zulke warme schoenen. Wanneer zweet en water van weerelementen zich vermengen in donkere natte schoenen, wordt dit de ideale omgeving voor bacteriën en schimmels om zich voort te planten (1).

Kun je Ugg-laarzen thuis schoonmaken?

Alleen omdat je Ugg-laarzen stinken of een aantal hardnekkige vlekken hebben, betekent dit nog niet dat je ze naar een professionele schoenreiniger moet brengen. Je kunt je Ugg-laarzen zeker thuis schoonmaken.

Hoe Ugg-laarzen thuis schoon te maken

Als je van plan bent om je Ugg-laarzen thuis schoon te maken, hebben we geweldige tips!

Hoe de buitenkant van uw Ugg-laarzen schoon te maken

Wat je nodig hebt

 • Een schoenborstel.
 • Twee sponzen of twee doeken.
 • Een suède reiniger.

Aanwijzingen

 1. Borstel de gehele buitenkant van de schoen met de schoenborstel. Begin bovenaan en werk je een weg naar de voorkant van de schoen. Dit verzacht de schoen en maakt vuil los om het klaar te maken voor reiniging.
 2. Dompel een doek of spons in koud schoon water en maak de hele buitenkant van de schoen nat zodat deze licht vochtig is.
 3. Verdun vervolgens de suèdereiniger zoals voorgeschreven.
 4. Dompel een doek of spons in de oplossing en breng deze aan op de gehele buitenkant van de schoenen.
 5. Maak een schone doek nat in schoon water om de reinigingsoplossing van de laarzen te spoelen.
 6. Nu moeten de laarzen schoon zijn! Maar ze moeten drogen. Vul de schoenen met krantenpapier, zodat als ze drogen, ze hun vorm behouden.
 7. Laat 24 uur drogen. Laat ze niet in de buurt van warmtebronnen of in de zon. Warmte kan je Ugg-laarzen kromtrekken (2).
 8. Zodra de laarzen volledig droog zijn, borstel je ze voorzichtig opnieuw met je schoenborstel om het materiaal glad te strijken.

Waarschuwing

Verwacht geen perfecte resultaten, vooral als de laarzen echt versleten zijn. Het beste wat u kunt doen om uw Uggs in perfecte conditie te houden, is preventieve zorg. Daar komen we binnenkort op terug.

Hoe de binnenkant van uw Ugg-laarzen schoon te maken

Wat je nodig hebt

 • Een niet-bleekdesinfectiemiddel, zoals Lysol of Pine-Sol.
 • Twee doeken.
 • Een antischimmelspray.
 • Een kopje zuiveringszout.
 • Een vacuüm.

Aanwijzingen

 1. Maak een reinigingsoplossing met het door u gekozen desinfectiemiddel en water.
 2. Dompel een doek in de oplossing en veeg de binnenkant van de laarzen af.
 3. Als je schimmel in de laarzen hebt, spray dan een doek met je antischimmelspray. Wrijf het zachtjes in het interieur van de kofferbak.
 4. Laat 24 uur volledig drogen.
 5. Als de geur achterblijft, strooi dan 1/2 kopje zuiveringszout in elke laars en laat het een nacht zitten.
 6. Leeg het zuiveringszout en zuig wat er overblijft eruit.

Veelgestelde vragen over cleaning Uggs

Kun je Uggs schoonmaken met zuiveringszout?

Zoals gezegd is zuiveringszout geweldig voor het wegwerken van geuren in laarzen. Maar als u vlekken aanpakt, kan zuiveringszout ook helpen, met name voor vet- en olievlekken.

 1. Dep de vlek met een schone doek om oppervlaktevloeistof te absorberen.
 2. Strooi zuiveringszout over de vlek.
 3. Gebruik na een paar uur een schoenborstel om het zuiveringszout voorzichtig weg te vegen.
 4. Herhaal indien nodig.

Reinigt Witte Azijn Uggs?

Ja! Als je wilt, kun je gedistilleerde witte azijn gebruiken om de buitenkant van de Ugg-laarzen schoon te maken. Dit zou de suèdereiniger vervangen. Azijn is een meer natuurlijke manier om je laarzen schoon te maken en het bespaart je wat geld.

Meng eenvoudig een deel water en een deel azijn. Gebruik de oplossing zoals aangegeven in onze vorige stapsgewijze handleiding en vervang de suèdereiniger door azijn.

Kun je Ugg-laarzen in de wasmachine doen?

Nee – zeker niet. Het kan verleidelijk zijn om je schoenen in de wasmachine te gooien en hem al het werk te laten doen. Omdat Ugg-laarzen echter duur zijn, gemaakt van suède en schapenvacht, raden we het zeker niet aan.

Top Tip

Breng je Ugg-laarzen ook nooit naar de stomerij. De chemische oplosmiddelen zullen niet vriendelijk zijn voor het materiaal.

Hoe maak je modder van Uggs schoon?

Moddervlekken zijn eigenlijk enkele van de easiest vlekken te verwijderen van Ugg laarzen. Laat eerst de modder volledig drogen. Gebruik dan je schoenborstel om de modder van de schoen te borstelen. Als er een vlek achterblijft, gebruik dan uw suèdereiniger of azijnoplossing om deze weg te vegen.

Hoe reinig je zout van Uggs?

Zout is een typische vlek om op je Ugg-laarzen te krijgen, vooral in de winter.

 1. Meng een kopje water met een eetlepel gedestilleerde witte azijn.
 2. Verzadig een doek of watje in de oplossing.
 3. Dep de zoutvlek. De azijn zal helpen om het zout op te lossen.
 4. Week een aparte doek in koud schoon water en veeg de hele laars af. Dit voorkomt dat de Uggs uitdroogt met de watervlekken.
 5. Prop krantenpapier in de kofferbak zodat het zijn vorm behoudt terwijl het droogt.
 6. Droog aan de lucht volledig uit de buurt van een warmtebron en niet in direct zonlicht.

Kun je Dawn Afwasmiddel gebruiken op Uggs?

Als je een taaie vlek hebt, zoals vet of vuil, dan kun je een klein beetje Dawn afwasmiddel gebruiken om het te verwijderen. Gebruik een theelepel afwasmiddel en een koude natte doek om de vlek te deppen. Laat het 15 minuten zitten voordat je het wegspoelt.

Als je een opvallend deel van het suède kunt vinden om te testen, zou dat ideaal zijn. Het laatste wat je op je Ugg laarzen wilt is een nieuwe vlek!

Hoe reinig je watervlekken van Uggs?

Regen en sneeuw kunnen je Ugg-laarzen gemakkelijk bevlekken en ze er echt vies uit laten zien. Als een deel van je laars een watervlek krijgt, moet je de hele schoen schoonmaken. Maar maak je geen zorgen – het is heel gemakkelijk!

 1. Bevochtig een doek met koud, schoon water.
 2. Maak de hele laars nat zodat deze gelijkmatig nat is, maar niet doorweekt.
 3. Prop krantenpapier in de kofferbak zodat het zijn vorm behoudt terwijl het droogt. Als je geen kranten hebt, werkt een schone lichtgekleurde doek ook.
 4. Laat aan de lucht drogen gedurende 24 uur uit de buurt van een warmtebron en uit direct zonlicht.

Hoe u uw Ugg-laarzen kunt beschermen

De beste manier om je Ugg laarzen in nieuwstaat te houden is door ze te beschermen. Preventieve zorg is de sleutel bij het kopen van dure producten, dus u zult zeker waar voor uw geld krijgen. Hier zijn onze beste tips:

 • Investeren: Investeer in de Ugg care kit. Het wordt geleverd met een beschermspray om uw schoenen te beschermen tegen weerselementen zoals regen, ijzel en sneeuw.
 • Afstoten: Je kunt ook een water- en vlekafstotende spray krijgen die je schoenen beschermt tegen water-, zout- en moddervlekken. Spray dit om de paar weken op je schoenen. Het is het beste om het ’s nachts te doen, zodat het ’s nachts volledig kan drogen.
 • Niet weken: Laat je Ugg-laarzen nooit helemaal doorweekt raken. Als er een voorspelling is van zware regen, draag dan wat andere schoenen. Als de Uggs doorweekt raken, kunnen ze hun vorm en kracht verliezen.
 • Verwarm niet: Laat je Ugg-laarzen niet in direct contact komen met warmtebronnen zoals radiatoren of te dicht bij een vreugdevuur komen. In feite kan het achterlaten van hen in de zon ook schadelijk zijn, waardoor ze kromtrekken.
 • Goed bewaren: Wanneer je je Ugg-laarzen weglegt voor de zomer, geef ze dan van tevoren een goede schoonmaakbeurt. Maar zorg ervoor dat je ze grondig laat drogen voordat je ze opbergt. Wanneer je ze opbergt, stop je een schone witte doek in elke schoen en leg je ze op hun zij in een schoenendoos om de vorm te behouden.
 • Kies verstandig: Kies verstandig wanneer je je Ugg-laarzen gaat dragen. Hoewel ze gezellig zijn en geweldig voor koude winters, zijn ze niet geschikt voor lange wandelingen of trekking door de sneeuw. Het zijn stijlvolle stukken, bedoeld om te dragen op koude dagen wanneer je gekoelde activiteiten doet. Bewaar ze om te winkelen, uit eten te gaan, vrienden te ontmoeten of de boekhandel te bezoeken.
 • Draag altijd sokken: Zweetvoeten is normaal als het gaat om Uggs; het zijn superwarme schoenen. Daarom is het belangrijk om sokken te dragen. Sokken beschermen de bontvoering van de laarzen tegen te vochtig en stinkend.
 • Opfrissen: Verfris je schoenen na elke slijtage. Je kunt hiervoor de Ugg-reinigingskit gebruiken, of om de paar keer een beetje zuiveringszout in de voering strooien. Dit houdt geuren op afstand.
 • Huur een schoonmaakdienst in: Als je nog steeds moeite hebt om de Uggs schoon te houden, huur dan een schoonmaakservice in om de schoenen te vernieuwen. Zorg er wel voor dat ze ervaring hebben met het schoonmaken van schapenvachtschoenen!


Laat uw Uggs G nietet Ugly

Niemand wil dat, dus leer hoe je Ugg-laarzen schoonmaakt. Ugg-laarzen zijn een luxe investering en ze moeten met zorg worden behandeld. Zorg er altijd voor dat je vlekken zo snel mogelijk aanpakt, zodat ze niet uitharden.

Maar met onze tips kun je zonder problemen modder-, zout-, water-, vet- en vuilvlekken eruit krijgen!

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?