Hoe een Honeywell-ventilator te reinigen (7 eenvoudige stappen)

Als het stof op uw Honeywell-ventilator is neergedaald, moet deze worden gereinigd. Het laatste wat je nodig hebt, is dat je ventilator stof en puin rond je huis blaast. Maar waar te beginnen?

We hebben een uitgebreide handleiding samengesteld voor het reinigen van een Honeywell-ventilator. Dit omvat een methode voor demontage en een andere methode zonder deze uit elkaar te halen.

Dus of je nu zin hebt in een snelle luie schoonmaak of een diepere reiniging, blijf lezen voor onze favoriete methoden.

Inhoudsopgave
 • Veiligheidsmaatregelen
 • Hoe een Honeywell-ventilator uit elkaar te halen
 • Hoe een Honeywell-ventilator schoon te maken
 • Hoe een Honeywell-ventilator schoon te maken zonder deze uit elkaar te halen
 • Een Honeywell Tower-ventilator reinigen
 • Waarom werkte mijn Honeywell-ventilator niet meer?
 • Veelgestelde vragen

Veiligheidsmaatregelen

Voordat u aan de slag gaat, is het essentieel om ervoor te zorgen dat u geen risico’s neemt. U moet zorgen voor een paar belangrijke details voordat u begint.

 • Zorg ervoor dat de ventilator is losgekoppeld. Je wilt niet dat er elektriciteit door de ventilator loopt terwijl je aan het schoonmaken bent. Koppel de ventilator los en laat deze ongeveer 30 minuten zitten om eventuele elektriciteit af te tappen.
 • Werk in een goed geventileerde ruimte. De kans is groot dat er behoorlijk wat stof loskomt als je schoonmaakt. Dus, als je kunt, buiten of bij een raam werken, zullen je longen je er dankbaar voor zijn!
 • Draag een masker en een bril om te voorkomen dat je stof en puin in je longen en ogen krijgt.
 • Houd kleine vingertjes weg. Zorg ervoor dat iemand voor je kinderen zorgt, zodat ze niet het risico lopen messen aan te raken, met schroeven te spelen of met andere gevaarlijke elementen om te gaan.

Hoe een Honeywell-ventilator uit elkaar te halen

U kunt uw toren, tafel of vloerventilator demonteren voor een diepere reiniging. Uw ventilator moet worden geleverd met instructies, zodat u deze kunt demonteren. Maar over het algemeen kunt u als volgt uw Honeywell-ventilator uit elkaar halen, zodat u elk hoekje en gaatje kunt schoonmaken.

Laten we beginnen met de draagbare tafel- en vloerventilatoren:

 1. Koppel de ventilator los.
 2. Plaats de schroeven aan de achterkant van de ventilator.
 3. Schroef met een schroevendraaier elke schroef los.
 4. Verwijder de achterklep.
 5. Optioneel: U kunt de bladen op de staande vloerventilatoren verwijderen. Schroef de bladknop los en trek de messen weg van de motor.

Ga als volgt te werk om Honeywell-torenventilatoren te demonteren:

 1. Koppel de ventilator los.
 2. Zoek de schroeven op het bedieningspaneel.
 3. Schroef met een schroevendraaier elke schroef los en verwijder het bedieningspaneel.
 4. Maak de drukknopen op de belangrijkste plastic deksels los met behulp van uw platte schroevendraaier.
 5. Trek de messen omhoog en uit de ventilator.

Hoe een Honeywell-ventilator schoon te maken

We zullen u door de stappen leiden voor het grondig reinigen van Honeywell vloer- en tafelventilatoren, zoals het Turbo HT-900-model. Deze methode omvat het demonteren van de ventilator, zodat u in elke hoek kunt komen.

 • Tijd: 20 minuten
 • Moeilijkheid: Tussenliggend

Wat je nodig hebt

 • Schroevendraaier
 • Afwasmiddel
 • Kom met warm water
 • Microvezeldoeken
 • Handdoek
 • Stofzuiger met opzethaar
 • Een pijpenreiniger, blikje perslucht of flexibele duster
 • Mondkapje en bril

1. Koppel de ventilator los en demonstreer deze

Koppel eerst de ventilator los en demonleer deze met uw schroevendraaier. Zorg ervoor dat je de schroeven op een veilige plaats bewaart, zodat je ze niet kwijtraakt.

2. Veeg het eerste stof en puin weg

Gebruik een droge microvezeldoek om het eerste stof weg te vegen. Microvezeldoeken zijn geweldige stofafscheiders, dus dit is een effectieve eerste stap. Afhankelijk van hoe vies je ventilator is, moet je misschien een paar doeken doornemen.

Als u de messen kunt verwijderen, raden we u aan dit te doen, om u een effectievere reiniging te bieden.

3. Extra stof opzuigen

Nu je het grootste deel van het oppervlaktestof hebt verwijderd, is het tijd om extra’s kwijt te raken. Bevestig de borstel aan je stofzuiger en gebruik deze om door de ventilator te navigeren. Dit verwijdert dik stof of stof dat zich in spleten verbergt.

4. Ga naar de hoeken en gaten

Gebruik je pijpreiniger, een blikje perslucht of een flexibele duster om in alle hoeken en gaten te komen. Een stofzuiger en een microvezeldoek kunnen niet in alle kleine onderdelen komen. Maar deze handige tools kunnen dat wel!

5. Wassen met zeepsop

Meng 1-2 eetlepels afwasmiddel in een kom met warm water. Bevochtig een microvezeldoek in de oplossing en schrob de messen van uw ventilator schoon. Ga vervolgens naar de grill aan de voor- en achterkant. Vermijd de ventilatormotor omdat water en elektriciteit niet mengen.

Ververs het water en de doek als ze smerig worden.

6. Afspoelen met gewoon water

Vul een kom met helder water. Bevochtig een verse doek en veeg de messen en grill af om eventuele zeepachtige resten te verwijderen.

7. Droog de onderdelen

Gebruik een droge handdoek om de verschillende onderdelen af te vegen. Laat vervolgens de messen en grill aan de lucht drogen door ze plat op een handdoek te leggen. Dit kan een paar uur duren. Zodra alle onderdelen volledig droog zijn, zet je de ventilator weer in elkaar.

Hoe een Honeywell-ventilator schoon te maken zonder deze uit elkaar te halen

Als u uw ventilator snel wilt reinigen zonder demontage, is deze methode iets voor u. Je kunt je ventilator een fatsoenlijke reiniging geven zonder hem te openen. Dit is een handige methode voor wekelijkse reiniging.

 • Tijd: 5-10 minuten
 • Moeilijkheid: Gemakkelijk

Wat je nodig hebt

 • Afstoffenborstel
 • Blikje perslucht
 • Microvezeldoeken
 • Kom met water
 • Afwasmiddel
 • Vacuüm met een borstelbevestiging
 • Mondkapje en bril

1. Stofzuig de ventilator

Nadat je de ventilator hebt losgekoppeld en je beschermende kleding hebt aangetrokken, haal je je stofzuiger eruit. Gebruik de borstelbevestiging om de ventilator te zuigen om zoveel mogelijk overtollig stof weg te zuigen.

2. Reinigen met perslucht

Gebruik uw perslucht om het overtollige vuil binnen en buiten de ventilator te verwijderen. Als je tussen de grills kunt komen, zorgt dit voor een diepere binnenreiniging.

3. Stof de buitenkant van de ventilator af

Stof met je stofborstel zoveel mogelijk van de buitenkant van de ventilator af. Ga tussen de grill aan de voor- en achterkant zitten om stof op elke grill te verwijderen. Stof hoopt zich hier gemakkelijk op, dus dit regelmatig doen is een uitstekende manier om vuil en vuil in uw ventilator te minimaliseren.

4. Weer perslucht

Geef de ventilator nog een keer een zoefje met perslucht om los stof dat van je stofborstel is neergedaald te verwijderen.

5. Reinig met een zeepdoekje

Meng 1-2 eetlepels afwasmiddel in een kom water. Bevochtig uw doek in de oplossing en veeg de buitenkant van de ventilator schoon. Zorg ervoor dat je zowel de voor- als achterkant krijgt, evenals tussen de grill. Vergeet de standaard en andere onderdelen die door stof kunnen worden aangetast niet.

6. Droog met een andere doek

Veeg met een droge microvezeldoek de ventilator af om overtollig water kwijt te raken. Laat de ventilator volledig aan de lucht drogen voordat u deze opnieuw gebruikt.

Een Honeywell Tower-ventilator reinigen

Het reinigingsproces voor torenventilatoren, zoals de QuietSet Tower Fan, is iets anders.

 • Tijd: 20-30 minuten
 • Moeilijkheid: Gemiddeld/Expert

Wat je nodig hebt

 • Stofzuiger of nat/droog stofzuiger met opzetstuk
 • Afwasmiddel
 • Kom met water
 • Microvezeldoeken
 • Wattenstaafjes of pijpenreinigers
 • Blikje perslucht
 • Schroevendraaier
 • Masker en bril

1. Koppel de ventilator los

Koppel de ventilator los en trek je beschermende kleding aan. Maak nooit een torenventilator schoon terwijl deze nog is aangesloten, omdat dit onveilig is.

2. Vacuüm overtollig stof

Gebruik uw vacuüm en borstelbevestiging om overtollig stof uit de hele ventilator te zuigen. Ga de hoeken en gaten in. Vergeet de ventilatieopeningen en de grill niet.

3. Verwijder de ventilatorklep (Optional)

Als u in de binnenbehuizing wilt komen, verwijdert u het ventilatordeksel. Dit is niet nodig, maar het zal je een diepere reiniging geven. Als u besluit om de behuizing niet te verwijderen, kunt u nog steeds een behoorlijk voldoende reiniging krijgen.

4. Schone kleine ruimtes

Maak met je wattenstaafjes of pijpenreinigers schoon in de kleine ruimtes. Dit omvat ventilatieopeningen, tussen de roosters en andere kleine gebieden waar stof zich kan verbergen.

Als je je behuizing eraf hebt gehaald, zorg er dan voor dat je dit aan beide kanten van de grill doet.

5. Blaas perslucht

Vuur perslucht in andere hoeken en gaten. Dit zal overtollig stof in kleine hoekjes verwijderen. Als er stof schuilt, kan dit de truc doen!

6. Reinigen met zeepsop

Meng in een kom met water 1-2 eetlepels afwasmiddel. Bevochtig een microvezeldoek in de oplossing en begin met het schrobben van de binnen- en buitenkant van de torenventilator. Zorg er absoluut voor dat u elektrische onderdelen vermijdt, zoals de stekker en de motor.

7. Stofzuig het filter

Als de jouwe wordt geleverd met een luchtfilter, verwijder deze dan uit de torenventilator. Stofzuig het goed met behulp van de borstelbevestiging. Vervang het luchtfilter.

8. Droogvegen

Veeg met een verse droge microvezeldoek de torenventilator af tot deze droog is. Laat het nog een paar uur volledig aan de lucht drogen voordat je het weer aansluit.

Bonustip

Als het een tijdje geleden is dat je je torenventilator hebt schoongemaakt en deze zichtbaar is aangekoekt met stof, raden we je aan deze naar een professional te brengen. Ze zullen de torenventilator met kennis van zaken grondig reinigen, zodat er geen schade wordt aangericht. Zodra stof in de motor komt of het filter verzadigt, kan het een uitdaging zijn om het thuis zelf schoon te maken.

Waarom werkte mijn Honeywell-ventilator niet meer?

Hier volgen enkele tips voor het oplossen van problemen als uw Honeywell-ventilator niet meer wordt ingeschakeld:

 • Je ventilator moet gesmeerd worden. Reinig de ventilator en verwijder eventuele vuil. Smeer de twee metalen componenten achter de messen in met een 3-in-1 smeermiddel. Laat de ventilator een paar minuten draaien totdat deze weer normaal functioneert.
 • De stekker heeft een zekering geblazen. U moet de zekering vervangen volgens de instructies van de fabrikant. Dit is te vinden in uw gebruikershandleiding. Als dat niet werkt, probeer dan een nieuw netsnoer te kopen.
 • Schakel een gekwalificeerde elektricien in om te controleren op losse of losgekoppelde draden.
 • Als uw ventilator een afstandsbediening heeft, werkt de afstandsbediening of het bedieningspaneel misschien niet. Mogelijk moet u een vervangende afstandsbediening aanschaffen.
 • De motor kan kapot zijn. Neem contact op met Honeywell voor een vervangende motor.
 • Een ventilatorblad kan worden belemmerd. Verwijder de behuizing en controleer op vreemde voorwerpen. Verwijder ze onmiddellijk en probeer de ventilator opnieuw in te schakelen.

Veelgestelde vragen

Waarom maakt mijn Honeywell-ventilator geluid?

Een deel van de charme van een Honeywell-fan is dat ze stil zijn. Als de jouwe vreemde geluiden maakt, kan dit te wijten zijn aan stof. Wanneer stof zich ophoopt, raken de messen uit balans, wat piepende of ratelende geluiden kan veroorzaken.

Een ander probleem kan zijn dat er een vreemd voorwerp in de ventilator zit.

Het openen van de ventilator, het verwijderen van vreemde voorwerpen en het grondig reinigen van de messen zijn geweldige manieren om vervelende geluiden te elimineren.

Smeer ten slotte de metalen assen achter de bladen. Zonder smering kan de ventilator piepende hoge geluiden maken.

Kunt u water gebruiken om een Honeywell-ventilator schoon te maken?

Spuit niet doelloos water naar je ventilator. Dit kan in de motor komen, wat erg gevaarlijk is. Elektriciteit en water gaan niet samen!

U kunt echter een zeepsopoplossing gebruiken om uw ventilator grondig te reinigen. Zorg er wel voor dat je een doek bevochtigt en niet oververzadigt. Wacht vervolgens een paar uur voordat u de ventilator weer inschakelt. Dit geeft het de kans om volledig te drogen.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   Hoe brandwonden uit tapijt te krijgen