Welke maat wasmachine heb ik nodig? (Maten uitgelegd)

Bij het kopen van een nieuwe wasmachine moet u rekening houden met verschillende belangrijke details. Welke functies heeft het? Is het energiezuinig? Welke maat wasmachine heb ik nodig?

In dit bericht zullen we de laatste vraag beantwoorden om u te helpen beslissen welke maat wasmachine u nodig heeft voor uw huis en gezin.

We hebben een lijst samengesteld met vier belangrijke factoren om u te helpen beslissen. Ook hebben we een handige wasmachinematentabel gemaakt. Aan het einde weet je wat de beste capaciteit is om voor te gaan.

Inhoudsopgave
 • Welke maat wasmachine heb ik nodig?
 • Wasmachine Maten Grafiek
 • Wasmachine Maten
 • Hoe de capaciteit van een wasmachine te berekenen
 • Welke maat droger heb ik nodig?
 • Welke maat wasmachine heb ik nodig voor een kingsize dekbed?
 • Welke maat wasmachine heb ik nodig om een queen size quilt te wassen?
 • Maatspecialisten

Welke maat wasmachine heb ik nodig?

Laten we eens kijken naar welke belangrijke factoren u moet overwegen om de ideale wasmachinegrootte voor uw gezin te bepalen.

1. Hoe vaak je de was doet

Dit is waarschijnlijk het belangrijkste detail om te overwegen om u te helpen de juiste maat wasmachine te vinden.

Als je op jezelf woont en niet vaak de was doet, kun je wegkomen met een kleinere machine.

Maar als je een groot gezin en een bodemloze stapel wasgoed hebt, kan een grotere machine je helpen om veel sneller door de ladingen te komen.

2. Wat is uw budget?

Hoe groter de machine, hoe duurder deze zal zijn. Dat komt simpelweg omdat ze groter zijn, er zijn meestal meer functies en ze zijn efficiënter. Als u een beperkt budget heeft, is een kleine of middelgrote wasmachine op dit moment misschien iets voor u.

3. Type waslading

Als je op een warmere plek woont, ga je waarschijnlijk kleinere kledingstukken wassen, zoals korte broeken, t-shirts en badkleding. Daarom kunt u misschien wegkomen met een kleinere machine.

Als je in een kouder gebied woont, zal je kleding omvangrijker zijn. Je wast truien, jeans, outdoorkleding en gebreide items. Een groter apparaat zal meer geschikt zijn.

4. Energiezuinig

Grotere wasmachines zullen meer water en elektriciteit per cyclus gebruiken. Als u de machine niet elke keer gaat vullen, is een kleiner apparaat energiezuiniger.

Als je het bad echter elke cyclus gaat vullen, is het uiteindelijk energiezuiniger per pond wasgoed. Dat is wanneer we voorstellen om te kiezen voor een grotere machine.

Dus het komt erop neer dat je een klein apparaat kiest als je niet veel was te doen hebt, als je alleen woont, als je een beperkt budget hebt en in een warme omgeving woont. Ga voor een groter apparaat als je een groot gezin hebt, het geld voor de machine, grotere kledingstukken en vult de wasmachine met elke lading.

Wasmachine Maten Grafiek

Als je je afvraagt: “Welke maat wasmachine heb ik nodig?” kan het helpen om de specificaties te kennen.

Hieronder vindt u een handige tabel om u een snel idee te geven van de verschillende functies van wasmachines van verschillende grootte.

Dit omvat de capaciteit van kubieke voet, voor welke grootte familie het het beste is, hoeveel handdoeken de wasmachine kan herbergen en de gemiddelde kilo’s wasgoed per lading.

Wasmachine Maten

Wasmachine Maat Capaciteit (kubieke voet) Aantal handdoeken wasmachine kan passen Geschatte gezinsgrootte Kilo’s wasgoed per lading
Klein 3.2 Negen 1-2 personen 12-14
Gemiddeld 4.5 11 2-4 personen 14-16
Groot 5-6.2 17 5+ personen 20-25

Kleine wasmachines

Een kleine wasmachine is over het algemeen ongeveer 3,2 tot 3,5 kubieke voet. Deze kleinere capaciteit is geschikt voor alleenstaanden of koppels.

Misschien vindt u dat deze wasmachines meestal machines met een topbelasting zijn. U kunt ook draagbare opties vinden, die geweldig zijn voor kleine huizen.

Hoewel deze machines compacter zijn, kunnen ze nog steeds tot 14 pond wasgoed herbergen – of ongeveer negen full-size handdoeken – zodat u op de hoogte kunt blijven van uw klusjes.

Medium Wasmachines

Medium wasmachines zijn er in een meer standaardformaat met een capaciteit van 4,5 kubieke voet. Ze kunnen 14 tot 16 pond wasgoed per lading wassen, wat ongeveer de grootte is van 11 full-size badhanddoeken. Dit is een veilige optie voor een gezin van vier.

U vindt middelgrote ringen in de stijl van de bovenbelasting en voorbelasting en in verschillende prijsklassen. Veel verschillende merken maken medium wasmachines, waaronder Whirlpool, Samsung, Bosch en meer.

Grote wasmachines

Heb je meer dan vijf personen in huis of was je regelmatig grotere wasladingen, dan raden we een grote wasmachine aan.

Deze apparaten hebben een capaciteit van 5 tot 6,2 kubieke voet. Dit is in staat tot 20-25 pond wasgoed – of ongeveer 17 full-size badhanddoeken!

Hoewel grote wasmachines duurder zijn, zijn ze praktisch voor mensen en gezinnen die grotere frequente ladingen doen. Als je beddengoed wilt wassen, zoals een kingsize dekbed, en het niet naar een professionele schoonmaker wilt brengen, zal een grote wasmachine nuttig zijn.

Hoe de capaciteit van een wasmachine te berekenen

Bij het bepalen van welke maat wasmachine je nodig hebt, is het handig om te weten wat dede capaciteit in kubieke voet. Maar wat als de fabrikant van de wasmachine deze informatie niet openbaar maakt? Nou, we hebben een handige formule voor je!

Het enige dat u hoeft te doen, is de straal van de machine in voeten, de diepte in voeten en pi (3.14).

 1. Meten: Gebruik een meetlint om de specificaties van de wasmachine vast te leggen.
 2. Zoek de straal: Bij het meten van de straal kunt u meten van het midden van de kuip tot de rand. Een andere methode is het meten van de diameter van links naar rechts en vervolgens delen door twee.
 3. Vermenigvuldig de straal: Vermenigvuldig de straal met de straal. Als de straal bijvoorbeeld 0,75 voet is, is uw berekening 0,56.
 4. Vermenigvuldig met pi: Vermenigvuldig de bovenstaande berekening met pi. Bijvoorbeeld, 0,56 keer 3,14 is gelijk aan 1,76.
 5. Vermenigvuldig met diepte: Vermenigvuldig de bovenstaande berekening met de diepte. Als de diepte bijvoorbeeld 2 voet is, is uw kubieke voetvolume 3,53.

Samengevat is de formule radius x radius x pi x diepte. Dat komt overeen met de capaciteit van de wasmachine in kubieke voet.

Welke maat droger heb ik nodig?

Sommige apparaten zijn een gecombineerde wasmachine en droger. Ze zijn praktisch, maar niet zo effectief als het apart kopen van een droger.

Als u ook op zoek bent naar een droger, is ons advies vergelijkbaar. Kies voor een kleine droger als er 1-2 personen zijn en je kleine onregelmatige wasladingen doet.

Kies voor een middelgrote droger voor huishoudens met 3-4 personen en regelmatige middelgrote ladingen wasgoed. En kies voor een grote droger als je een gezin van vijf of meer bent en regelmatig grote ladingen wasgoed doet.

Over het algemeen variëren wasdrogers van 15 pond tot 22 pond.

 • 15-16 pond drogers: Kleine gezinnen.
 • 17-20 pond drogers: Middelgrote gezinnen.
 • 20-22 pond drogers: Grote gezinnen.

Welke maat wasmachine heb ik nodig voor een kingsize dekbed?

Het hangt af van de tog-rating van uw dekbed. Als het een lichter dekbed is, kun je het misschien effectief in een kleine wasmachine wassen.

Voor kingsize winterpetten raden we een wasmachine aan met een capaciteit van ten minste 4,5 kubieke voet – een middelgrote wasmachine.

Op basis van onze ervaring is een grote machine echter het beste voor een effectievere reiniging waarbij het water en het reinigingsmiddel het dekbed effectief kunnen mengen en reinigen.

Je kunt dus een kingsize dekbed schoonmaken in machines van alle groottes, maar een grote machine zal het heel goed aankunnen.

Welke maat wasmachine heb ik nodig om een queen size quilt te wassen?

Het hangt af van het gewicht van de quilt. Als de quilt 15 pond weegt, is een middelgrote wasmachine voldoende. Maar sommige queen-size quilts kunnen veel zwaarder zijn en daarom heb je misschien een grote wasmachine nodig.

Maatspecialisten

Je vroeg welke maat wasmachine ik nodig heb, en we antwoordden! Nu kent u alle belangrijke specificaties voor het kiezen van uw wasmachinemaat.

Om snel samen te vatten, er zijn drie basismaten: klein, middelgroot en groot.

Kies een kleine wasmachine voor 1-2 personen of een gemiddelde van 12-14 pond wasgoed per lading.

Medium wasmachines zijn geweldig voor gezinnen met 2-4 personen en 14-16 pond wasgoed.

Grote machines zijn het beste voor gezinnen met vijf of meer personen en 20-25 pond wasgoed per lading.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?