Hoe een hydrofles te reinigen (zes eenvoudige methoden)

Een Hydro Flask is in veel opzichten briljant: het houdt koude dranken koud en warme dranken warm. Maar het is nog niet zelfreinigend, dus je moet weten hoe je het moet reinigen om vlekken, geuren en bacteriën te voorkomen.

Gelukkig zijn er veel manieren om een hydrofles schoon te maken. We hebben vandaag zes eenvoudige methoden om met u te delen met behulp van producten die u waarschijnlijk al in huis hebt.

Blijf lezen voor onze stapsgewijze wasinstructies voor het reinigen en fris houden van een hydrofles.

Inhoudsopgave
  • Hoe vaak moet een hydrofles worden gewassen?
  • Kan ik mijn hydrofles in de vaatwasser doen?
  • Hoe een hydrofles te reinigen
  • Tips voor het verzorgen van een hydrofles
  • Veelgestelde vragen
  • De beste reinigingsmethoden

Hoe vaak moet een hydrofles worden gewassen?

Idealiter wast u uw Hydro Flask na elk gebruik. Warm water en afwasmiddel zijn voldoende om het dagelijks schoon te houden.

Wat betreft diepere reiniging om vlekken te verwijderen, bacteriën te bestrijden en geuren aan te pakken, is één keer per week voldoende.

Als u uw Hydro Flask niet regelmatig wast, kunt u te maken krijgen met:

  • Bacteriën: Bacteriën bouwen zich op op vochtige, warme plaatsen – zoals waterflessen. Je wilt geen potentieel schadelijke bacteriën drinken.
  • Een lelijke waterfles: Het laatste wat je wilt is dat je Hydro Flask er vies uitziet en aanvoelt.
  • Geuren: Als u de kolf niet schoon houdt, zal deze stinken wanneer u deze opent.
  • Schimmel: Schimmel groeit gemakkelijk en snel in waterflessen, vooral rond de afdichtingen. Blijf op de hoogte van het schoonmaken om schimmel te voorkomen en te elimineren.

Kan ik mijn hydrofles in de vaatwasser doen?

Je kunt niet de hele Hydro Flask in de vaatwasser doen, maar bepaalde deksels en rietjes zijn vaatwasmachinebestendig. Dit omvat het Hydro Flip Deksel, Sportdop en Wide Straw Deksel. De Flex Cap, Wide Flat Cap, Stainless Steel Flat Cap en Loop Caps zijn niet vaatwasmachinebestendig.

Houd er rekening mee dat de temperatuur van de vaatwasser de isolatie en poedercoating van de kolf kan beschadigen.

Hoe een hydrofles te reinigen

Laten we eens kijken naar zes geweldige methoden om te proberen. Elk van deze zal uw Hydro Flask diep reinigen en schimmels, bacteriën, vlekken en geuren aanpakken. Sommige zijn misschien effectiever of gemakkelijker dan andere, maar het is aan jou voor welke je gaat.

Met water en zeep

U moet uw hydrofles na elk gebruik reinigen met water en zeep. Als u dit dagelijks doet, worden bacteriën, schimmels, geuren en vlekken voorkomen. Dus als je dit regelmatig doet, zou je nooit een probleem moeten hebben met je kolf.

  1. Bereid de gootsteen voor: Vul de gootsteen met heet water en afwasmiddel.
  2. Hydro Flask toevoegen: Haal het deksel en het rietje uit de fles en voeg alle drie de delen toe aan het zeepsop.
  3. Schrobben: Gebruik een flessenborstel om de kolf goed te schrobben. Hiermee kunt u de bodem van de kolf bereiken. Schrob de andere delen met een spons of vaatdoek.
  4. Schone drinktuiten: Bacteriën en schimmels houden ervan om te etteren in kleine gebieden zoals drinktuiten. Schrob de drinktuiten schoon met een kleine flessenborstel of speenborstel. Als je een pijpenreiniger hebt, kun je deze in plaats daarvan gebruiken. Vergeet ook niet om de binnenkant van het rietje te schrobben.
  5. Spoelen: Spoel elk deel af met warm water.
  6. Droog: Laat de stukjes ondersteboven op een droogrek liggen om droog te druppelen. Als u de fles meteen moet gebruiken, veegt u deze snel af met een theedoek en stelt u deze opnieuw in elkaar.

Waarschuwing

Week de fles niet in warm zeepsop, zelfs niet als hij echt vies is. Langdurige blootstelling aan zeep kan de isolatie beschadigen.

Met Baking Soda

Zuiveringszout is een geweldige natuurlijke reiniger. Wanneer je het als pasta gebruikt, is het geweldig in het aanpakken van hardnekkige vlekken en geuren.

  1. Maak een pasta: Combineer in een kleine kom twee eetlepels zuiveringszout met twee eetlepels water. Meng goed.
  2. Plakken aanbrengen: Gebruik een doek of een oude tandenborstel om de pasta op vlekken aan te brengen. Dit is vooral handig voor de buitenkant van de kolf. Je kunt de pasta echter ook op elk ander deel van de fles aanbrengen – het is superhandig in spleten en draden.
  3. Schrobben: Schrob na 10 minuten het zuiveringszout in met je doek of tandenborstel en wrijf tot de vlek optrekt.
  4. Spoelen: Spoel de Hydro Flask af onder warm water.
  5. Droog: Laat de kolf drogen op een droogrek.

Met Azijn

Azijn kan schimmel doden en geuren verwijderen. Als je het schoonmaken van je Hydro Flask een paar weken hebt verwaarloosd, kan dit het verjongen. Het is ook geweldig om je fles te ontsmetten, omdat azijn schimmel kan doden.

  1. Voeg azijn toe: Giet 1/2 kopje gedistilleerde witte azijn in de Hydro Flask. Doe het deksel erop en schud het goed.
  2. Weken: Laat de azijn vijf minuten intrekken.
  3. Schrobben: Gebruik een flessenborstel om de binnen- en onderkant van de kolf goed te schrobben. Gebruik een doek om de binnenkant van het deksel af te vegen.
  4. Spoelen: Giet de azijn eruit en spoel de Hydro Flask af met warm water.
  5. Droog: Laat de kolf drogen op een droogrek.

Met citroensap

Wanneer het leven je citroenen geeft, reinig dan je Hydro Flask. Dit is geweldig voor het verwijderen van vlekken en geuren. Het wordt voornamelijk gebruikt voor de binnenkant van de Hydro Flask, omdat het zuur in de citroenen mogelijk de buitencoating kan beschadigen.

  1. Pers een citroen uit: Pers een halve citroen uit in de kolf.
  2. Voeg water toe: Voeg 1/2 kopje kokend water toe aan de kolf, sluit het deksel en draai het rond.
  3. Wachten: Geef de citroen en het water 5-10 minuten om te weken.
  4. Schrobben: Gebruik een flessenborstel om de binnenkant van de kolf te schrobben. Veeg het deksel, het rietje en de tuit af met een doek.
  5. Spoelen: Giet het citroenwater eruit en spoel de kolf goed af.
  6. Droog: Laat de kolf drogen op een droogrek.

Met kokend water

Dit is een uitstekende optie voor dagelijkse reiniging als u bacteriën wilt aanpakken die mogelijk op de loer liggen in de fles. U kunt dit snel doen na het gebruik van water en zeep.

  1. Kook water: Kook wat water in een waterkoker of op een fornuis.
  2. Gieten: Giet het kokende water in je Hydro Flask, doe het deksel erop en draai het rond.
  3. Wachten: Wacht 5-10 minuten tot het kokende water zijn werk doet om de fles te desinfecteren.
  4. Spoelen: Spoel de Hydro Flask uit met warm water.
  5. Droog: Laat de Hydro Flask droog druppelen op een droogrek.

Met kunstgebitabletten

Als u op zoek bent naar een leuke hack die het proberen waard is, kunt u proberen uw Hydro Flask schoon te maken met kunstgebitabletten. Deze kunnen vlekken als magie verwijderen – geen inspanning vereist.

  1. Vul fles: Vul je fles met lauw water.
  2. Tablet toevoegen: Voeg één tablet toe aan het water.
  3. Wachten: Schud de fles na vijf minuten goed. Wacht nog eens vijf minuten voordat u het water leegt.
  4. Spoelen: Leeg het water en spoel de fles heel goed af. Misschien wilt u schrobben met afwasmiddel om prothesetabletresten te verwijderen.
  5. Droog: Laat de Hydro Flask droog druppelen op een droogrek.

Top Tip

Voor echt smerige hydroflessen kunt u de gebitstablet maximaal 30 minuten in de fles laten zitten.

Tips voor het verzorgen van een hydrofles

We hebben je laten zien hoe je een Hydro Flask wast, en het is super eenvoudig. Maar hoe verzorg je er een en houd je hem in nieuwstaat? Hier zijn onze beste tips:

  • Geen agressieve chemicaliën: Houd het simpel bij het schoonmaken van een Hydro Flask. Vermijd agressieve chemicaliën zoals bleekmiddel, dat schade, verkleuring en roest kan veroorzaken.
  • Geen intense hitte: Zet uw hydrofles niet op of in de buurt van een fornuis, magnetron, oven of vaatwasser.
  • Goed bewaren: Bewaar het deksel bij het bewaren van de Hydro Flask op een aparte plaats of schroef het losjes vast. Dit zorgt voor luchtcirculatie en voorkomt schimmel- en bacteriegroei.
  • Laat het niet weken: Zelfs als het echt vies is, laat het dan niet langer dan 10 minuten in water weken. Dit kan de poedercoating aan de buitenkant verkleuren.
  • Geen bevriezing: Leg je Hydro Flask niet in de vriezer. Ten eerste zal het niet bevriezen vanwege de isolatie; ten tweede kunnen de temperaturen de kolf beschadigen.
  • Vermijd de vaatwasser voor bepaalde doppen: Bepaalde doppen kunnen niet door de vaatwasser. Hydro Flask raadt af om de Flex Cap, Wide Flat Cap, Stainless Steel Flat Cap of Loop Caps door de vaatwasser te doen, omdat ze water kunnen bevatten dat tot schimmel kan leiden. Aan de andere kant zijn de Hydro Flip Deksel, Sportdop en Wide Straw Deksel vaatwasmachinebestendig, maar alleen op het bovenste rek.
  • Schone dekselpakking: De dekselpakking is de kleine rubberen lus die het deksel op de fles afsluit. U kunt dit verwijderen en schoonmaken. Hiermee kunt u eronder schoonmaken en schimmels en bacteriën aanpakken.

Veelgestelde vragen

Hoe lang gaat een hydrofles mee?

Met de juiste zorg moet u ongeveer 10 jaar gebruik krijgen van uw hydrofles. Maar we hebben geweldig nieuws: Hydro Flask biedt 100 jaar garantie! Dus als er iets misgaat met je Hydro Flask, ben je voor het leven gedekt.

Wat kun je niet in een hydrofles doen?

Je kunt bijna elk drankje in een Hydro Flask doen. Maar er zijn een aantal dingen die u niet in een hydrofles moet bewaren, vooral voor een langere periode.

  • Citroenwater: Het citroensap kan na een langere periode de binnenkant van de fles roesten.
  • Melk: Wanneer melk lange tijd in de kolf wordt bewaard, kunnen micro-organismen groeien. Melk moet gekoeld worden bewaard, zodat het niet bederft.
  • Bleken: Bewaar geen bleekmiddel of chloor in de Hydro Flask – dit zal het interieur beschadigen.

Kan een hydrofles roesten?

Ja – roestvrij staal is roestbestendig, maar dat betekent niet dat het roestvrij is. Wanneer roestvrij staal lange tijd aan water wordt blootgesteld, kan het roesten. Bleekmiddel kan er ook voor zorgen dat de Hydro Flask roest, evenals zout water en hoge hitte (zoals dat van een fornuis, magnetron of vaatwasser).

Houd je Hydro Flask schoon en laat hem af en toe volledig drogen. Als je roest opmerkt, verwijder het dan met onze azijn- of zuiveringszouttruc.

Vergeet niet dat als u de roest niet kunt verwijderen, u gedekt bent door een garantie van 100 jaar.

Hoe maak je een hydrofles schoon met stickers?

Veel mensen personaliseren hun Hydro Flasks met stickers. Dit maakt het ongetwijfeld een beetje moeilijker om schoon te maken, omdat warm water en zeep de stickers kunnen vernietigen. We raden aan om te kiezen voor hoogwaardige, waterdichte stickers.

Was uw Hydro Flask zoals gewoonlijk met warm zeepsop en vervang de stickers indien nodig.

Hoe kom je van de geur in een hydrofles af?

Het gebruik van de gedestilleerde witte azijn hack zal geuren aanpakken en uw fles fris laten ruiken. Vul de kolf gewoon met 1/2 kopje gedistilleerde witte azijn, doe het deksel erop en draai het rond. Laat het vijf minuten weken voordat je het goed schrobt.

Afspoelen en aan de lucht drogen.

Hoe haal je de metallic smaak uit een hydrofles?

Als u uw hydrofles na elk gebruik niet reinigt, kunnen bacteriën zich ophopen. Deze bacterie kan het roestvrij staal corroderen, waardoor de metaalachtige smaak naar voren komt. Roest kan je Hydro Flask ook metallic laten smaken.

Om deze metaalachtige smaak te verwijderen, kunt u proberen de kolf te vullen met een verhouding van 1: 1 van gedestilleerde witte azijn en water. Laat het 24 uur weken voordat je het goed afspoelt. Laat de fles volledig aan de lucht drogen.

Als het metaal blijft smaken, neem dan contact op met Hydro Flask en dien een garantieclaim in.


De beste reinigingsmethoden

U moet uw Hydro Flask na elk gebruik reinigen met warm zeepsop. Dit houdt schimmels, bacteriën, geuren en vlekken op afstand.

Als u nog meer problemen heeft met uw kolf, kunt u een andere van onze methoden proberen. Azijn helpt bijvoorbeeld bij het verwijderen van geuren en schimmels. Citroensap is geweldig voor het verwijderen van vlekken.

Gebruik altijd een flessenborstel om je Hydro Flask te schrobben en verwijder smurrie van binnen- en onderkant. Vergeet niet om de vaatwasser, het hoge vuur en het bewaren van melk in uw Hydro Flask voor lange periodes te vermijden!

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?






Wat ging er mis?