Hoe een kast te organiseren


Hoe u uw kast kunt organiseren

 • Begin met een schone lei en een schone kast
 • Kleding zuiveren en sorteren op categorie
 • Hulpmiddelen om uw kleding in uw kast te organiseren
 • Ken uw hangeropties
 • Veelvoorkomende manieren voor kastorganisatie
 • Tips om een georganiseerde kast te onderhouden

Er zijn verschillende redenen om te willen leren hoe je een kast moet organiseren, waaronder het gemak dat ze je bieden wanneer je je klaarmaakt voor de dag. Even belangrijk is de manier waarop een schone, opgeruimde kast je helpt bewaar je beste stukken voor jarenlang gebruik. Volg deze gids om uw kastorganisatie en de manier waarop u uw ruimte gebruikt te evalueren, uw kleding op te slaan en rommel en schade voor de lange termijn te voorkomen.

Begin met een schone lei en een schone kast

Elke kast moet minstens een paar keer per jaar grondig worden schoongemaakt. Het is het beste om dit te doen als de seizoenen veranderen, omdat het waarschijnlijk samenvalt met grote veranderingen in je garderobeplannen voor de komende maanden. Dit soort dieptereiniging kan enige tijd duren, dus het is het beste om het te plannen voor een dag waarop je een paar uur kunt besteden aan het voltooien van de taak van begin tot eind. Brainstormen over wat ideeën voor het organiseren van kasten kan ook helpen!

Als je een hele kastopruiming niet in één dag kunt beheren, pak het dan in secties aan in de loop van een paar dagen. Hoe langer u tussen elke sectie wacht, hoe meer risico u loopt een plek over het hoofd te zien of het helemaal te vergeten. Zorg ervoor dat u niet-giftige, kleurveilige reinigingsmiddelen gebruikt om te voorkomen dat textiel wordt beschadigd dat later in contact komt met die oppervlakken.

Dit soort diepe reiniging gaat een lange weg naar het beschermen van uw kleding tegen vervelende problemen, de grootste zijn mottenplagen.

Kledingmotten houden van donkere, ongestoorde gebieden waar natuurlijke vezels haar, huidcellen of restanten van transpiratie en organische vlekken kunnen vasthouden. Zelfs als je kast niet gevoelig is voor stoffig of rommelig, is alles eruit halen om de muren en oppervlakken af te vegen, plus stofzuigen of vegen van de vloer, een geweldige manier om plagen te voorkomen of ze te ontdekken voordat ze te ver gaan. Overweeg ook om te controleren op toekomstige kledingmotactiviteit, vooral in warmere maanden, met behulp van kleding mot vallen om u een zekere mate van bescherming te bieden voor uw kostbare kledingstukken.

Bepaalde verrassingen kunnen ook worden onthuld wanneer u een kast een grondige reiniging geeft. Textiel zoals kasjmier en zijde vertoont mogelijk geen tekenen van transpiratievlekken totdat ze de kans hebben gehad om een tijdje in een opslagruimte te zitten. Zelfs als ze vers zijn gewassen voordat ze langdurig worden opgeslagen, kunt u ontdekken dat uw luxe stukken een gelige tint of andere verkleuring. Deze moeten worden behandeld met een zijde- of wolveilige vlekverwijderaar voordat ze worden gewassen, gedroogd en opnieuw worden opgeslagen.

kastorganisatie begint met het schoonmaken van je kast

Sorteer en sorteer kleding op categorie

Om uw kast op de meest effectieve manier mogelijk te organiseren, is het handig om uw bezittingen categorie voor categorie door te nemen en alles te verwijderen dat buiten regelmatig gebruik is gevallen of zijn waarde voor u heeft verloren. Dit helpt je je perspectief op te frissen als het gaat om je garderobe en het maakt ruimte voor nieuwe stukken om aan je collectie toe te voegen.

Tops

Vasthouden aan oude shirts en blouses waaraan sentimentele herinneringen zijn verbonden, is gebruikelijk, maar als je weinig ruimte hebt, moet je heroverwegen waarom je vasthoudt aan dingen die je zelden of nooit draagt. Een algemene vuistregel is dat als je al meer dan een jaar geen shirt of blouse hebt gedragen, het waarschijnlijk geen belangrijk stuk van je garderobe is.

Als je weet dat je geen top meer zult dragen, maar je persoonlijke gehechtheid eraan het moeilijk maakt om het in de donatiestapel te gooien, wil je misschien een geheugendoos maken voor het opslaan van items zoals deze. Als je knutselwerkt, kun je de stof misschien zelfs hergebruiken voor gebruik als sjaal, kussen of dekbed dat regelmatiger kan worden gebruikt.

Bodems

Idealiter wil je wel een gevarieerde en passende collectie broekjes hebben die vele gelegenheden dienen. Dit kan echter snel oplopen tot veel kleding en verschillende stofsoorten en snitten moeten op specifieke manieren worden opgeslagen. Het kan verleidelijk zijn om meerdere shorts of broeken van dezelfde stof en stijl te hebben, vooral als ze van denim zijn gemaakt, maar het is niet nodig om duplicaten of look-alikes te hebben.

Als het gaat om denim broeken en shorts, bewaar ze dan vrij van onbedoelde slijtagepunten. Het binnenste dijgebied op denim broekjes is een veel voorkomende plek voor schade die moeilijk is.nd duur om te repareren, dus gooi alles weg dat eruitziet alsof ze beginnen te rafelen.

Net als bij tops, als je weet dat je een item al meer dan een jaar niet hebt gedragen, is de kans groot dat het geen hoofdbestanddeel van je garderobe is. Breng uw collectie samen met de meest veelzijdige, best passende stukken. Als je items hebt bewaard in de hoop iets anders te vinden om mee te dragen, of voor het geval ze op een dag weer passen, maar het is sindsdien maanden geleden – jij en je kast zijn beter gediend door die items te laten gaan ten gunste van het vernieuwen van je ruimte.

organiseer je kast op kledingcategorie

Jurken

Hoe gevarieerd jurken ook kunnen zijn qua stof, stijl en gelegenheid, het kan moeilijk zijn om te weten hoeveel er te veel zijn. De beste graadmeter voor wat je moet houden en wat je moet gooien, is niet zozeer hoe vaak je een jurk draagt, maar hoe goed het bij je past qua pasvorm, kleur en veelzijdigheid.

Hoe meer opties je hebt met elke jurk in termen van het combineren met verschillende schoenen, accessoires en bovenkledingitems, hoe sterker het je garderobe dient en een plaats verdient in de bewaarstapel. Als je een jurk tegenkomt die ongemakkelijk is, je figuur niet flatteert of moeilijk te matchen is met je schoenen en accessoires, is het misschien tijd om het los te laten.

Lees ook:   hoe babyfles schoonmaken

Bovenkleding

Bovenkledingstukken zullen waarschijnlijk het hele jaar door de meeste fluctuatie in gebruik zien, en het is volkomen redelijk om een of twee items te bewaren die niet zo vaak worden gedragen als andere. Dit geldt vooral voor winterkleding die misschien niet elk jaar nodig is, of alleen als u naar koudere klimaten reist. Deze items kunnen vrij duur zijn, dus het is beter om vast te houden aan stevige, hoogwaardige stukken (zoals Merino wol kleding) zelfs als je ze niet snel nodig hebt.

Hetzelfde geldt voor business-casual blazers, lichte jassen en luxe truien gemaakt van merinowol of kasjmier. Deze worden vaak gekocht voor gebruik gedurende een leven in plaats van een seizoen of twee. Deze items moeten echter zorgvuldig worden geïnspecteerd op tekenen van nood, schade of kledingmotten, die graag graven in de donkere spleten van zelden gebruikte seizoenskleding.

Vesten en truien die niet zo kostbaar zijn als hun merinowol en kasjmier neven en nichten moeten zorgvuldig worden beoordeeld op eventuele vlekken en pilling die niet kunnen worden gecorrigeerd. Het is één ding om een shabbier-item te houden om gewoon in huis te dragen, maar meer dan een paar neemt waarschijnlijk ruimte in beslag die je zou kunnen gebruiken voor kleding in betere staat.

Formele slijtage

Deze stukken worden zelden meer dan een paar keer per jaar gedragen en zijn meestal gemaakt van luxe textiel dat zorgvuldige aandacht voor detail vereist bij het reinigen en opslaan ervan. Als je een krappe kast hebt en je formele kledingstukken verantwoordelijk zijn voor het innemen van een groot deel van die ruimte, kun je misschien beter een andere kast vinden alleen voor hun opslagruimte of zelfs een klimaatgestuurde eenheid huren bij een opslagruimte voor hun bewaring.

Sommige items, zoals bruidsjurken of ceremoniële stukken, worden misschien nooit meer gedragen, maar verdienen een plaats in uw collectie als een erfstuk dat van generatie op generatie wordt doorgegeven. In dit geval is het nog belangrijker om oplossingen voor opslagruimte te vinden die specifiek zijn ontworpen om deze items te behouden en te beschermen tegen schade als gevolg van leeftijd, milieu of kleding mot plaag.

Schoenen

Vanwege de verscheidenheid aan vormen en stijlen waarin schoenen worden geleverd, kan het bijna onmogelijk zijn om ze netjes op te bergen, vooral als je een grote collectie hebt. Wanneer je beslist welke paren je wilt houden en welke je wilt gooien, moet je prioriteit geven aan schoenen die in uitstekende staat zijn en met zoveel mogelijk verschillende outfits kunnen worden gebruikt.

Zwaar gescheurde, grungy of kapotte schoenen die al maanden liggen, moeten waar mogelijk worden meegenomen voor reparatie en reiniging of volledig worden weggegooid. Speciale schoenen, zoals sneeuwlaarzen, worden misschien niet vaak gedragen, maar dienen nog steeds een belangrijk doel – overweeg in plaats daarvan om items zoals deze in een nutskast te bewaren.

Accessoires

Gezien hoe gemakkelijk het is om items zoals riemen, sjaals, hoeden en portemonnees te gebruiken voor een aantal outfits, kan het moeilijk zijn om ze los te laten. Ze kunnen echter vaak de kern vormen van veel desorganisatie in een kast, dus het sorteren ervan om alleen de meest essentiële stukken te bewaren is een moeilijke maar waardevolle taak.

Het spreekt voor zich dat alles met onherstelbare schade niet mag blijven hangen, maar je moet sterk overwegen om items te gooien die misschien slechts gedeeltelijk kapot zijn maar nog steeds bruikbaar zijn. Dit kunnen portemonnees zijn met kapotte ritsen of riemen met gerafelde gaten. Hoeden die hun vorm hebben verloren en sjaals die aan het ontrafelen zijn, moeten ook op pad worden gestuurd om zich te ontpoppen.als je er redelijk zeker van bent dat je ze kunt laten repareren en ze vervolgens opnieuw kunt gebruiken.

Hulpmiddelen om uw kleding in uw kast te organiseren

Kastorganisatie is de sleutel! Begin met het brainstormen over enkele opslagideeën en wat je in gedachten hebt voor opslagruimte. Een goed georganiseerde kast vereist het gebruik van een paar of verschillende hulpmiddelen die u helpen een ruimte voor alles te definiëren en die dingen op hun plaats te houden. Mogelijk hebt u een of twee van de volgende items of een combinatie van vele nodig om u te helpen uw organisatiedromen te bereiken.

 • Scheidingslijnen. Deze kunnen van veel materialen worden gemaakt, de meest voorkomende zijn plastic of metaal, maar sommige stevige doeken kunnen aan elkaar worden genaaid om nuttige scheidingsinzetstukken voor laden of planken te maken.
 • Haken. Items zoals portemonnees, riemen en sjaals zijn gemakkelijk te sorteren wanneer u haken gebruikt. Als u probeert te voorkomen dat u grepen in de muur plaatst of verf afbladdert, kunt u haken met zelfklevende achterkanten vinden die geen schade veroorzaken.
 • Manden en dozen. Een geweldige manier om planken en vloeroppervlak er netjes uit te laten zien, is met bijpassende manden en dozen. Als u geen label aan de zijkant van een doos kunt bevestigen, kunt u overwegen er een aan een handvat te binden of er een lint omheen te wikkelen om in één oogopslag te identificeren wat erin zit.
 • Etiketten. Deze moeten gemakkelijk in één oogopslag te lezen zijn of een kleurcode hebben voor een snellere organisatie en gebruik. Je kunt ook labels op een ophangstaaf gebruiken om kleding te scheiden per type of gelegenheid.
 • Laden. Of het nu op een plank of in een trekking is, trays kunnen u helpen voorkomen dat bepaalde kleine items verloren gaan in de mix van andere accessoires en bezittingen. Je kunt ook een dienblad gebruiken om coördinerende stukken te scheiden voor een eenvoudigere outfitcombinatie later.
 • Planken. Er zijn veel keuzes als het gaat om betaalbare, eenvoudig te installeren rekken die u kunnen helpen uw kastruimte effectiever te gebruiken. Hoe veelzijdiger de functie, hoe beter het zal voldoen aan de veranderende behoeften van de organisatorische stijl van elke kast terwijl u oude items verwijdert en nieuwe aanschaft.

Ken uw hangeropties

Ken uw hangeropties

First dingen eerst, weet Hoeveel hangruimte die je hebt voor je spullen. Hoewel sommige kledingstukken, zoals wollen truien en spijkerbroeken, beter worden opgeslagen door ze op te vouwen en in nette stapels te stapelen, doet de meeste kleding het beter op een hanger. Niet alle hangers zijn echter gelijk gemaakt. Wanneer u uw kastruimte probeert te optimaliseren en uw kast efficiënt en effectief wilt organiseren, moet u mogelijk verschillende soorten hangers gebruiken.

 • Standaard. Gemakkelijk het meest herkenbare type hanger, maar niet het meest veelzijdige. Standaard hangers zonder inkepingen of haken zijn niet geschikt voor kleding met brede halslijnen of gemaakt van glad materiaal of met dunne bandjes.
 • Ultradun. Zoals de naam al aangeeft, zijn deze hangers veel dunner dan de standaardstijl. Deze werken geweldig voor kasten met beperkte ruimte. Ze zijn meestal bedekt met een fluweelachtige textuur die helpt voorkomen dat dingen wegglijden.
 • Ingekerfd. Een notched hanger kan standaard, ultradun of combinatiestijl zijn. Ze zijn bedoeld om te worden gebruikt met kledingstukken met dunne riemen of plastic binnenbanden die het kledingstuk helpen op de juiste manier te hangen.
 • Eenstaaf. Deze hangers hebben een open kant en zijn bedoeld voor gebruik met broeken en andere items die over de basis van een hanger zijn gevouwen om te voorkomen dat ze misvormd raken tijdens het opbergen.
 • Afgekapt. Net als de hanger met één staaf, zijn deze meestal bedoeld voor gebruik met broeken zoals broeken en rokken. Ze kunnen echter ook worden gebruikt voor strapless jurken en tops.
 • Combinatie. Deze hanger combineert de functie van een standaard hanger en een clipped hanger in één. Dit is een geweldige oplossing voor het combineren van coördinerende toppen en broekjes. Het standaard hangergedeelte kan worden ingekerfd of voorzien zijn van haken voor items met dunne riemen of gemaakt van glad materiaal.
 • Trapsgewijze. Een gelaagde hanger kan meerdere rechte stangen hebben voor het ophangen van meerdere bodems aan één haak of kan een reeks verbonden standaardhangers zijn voor gebruik met meerdere toppen. Sommige standaardhangers kunnen gaten onder hun haak hebben, zodat andere hangers op een gelaagde manier kunnen worden geplaatst.
 • Gewatteerde. Dikke of dunne, gewatteerde hangers zijn geweldige opties voor delicate kleding die zijn vorm moet behouden. Hoewel wol moet worden gevouwen in plaats van opgehangen voor opslag, kunnen dit soort hangers worden gebruikt om inkepingen van de hanger in de schouders van een trui of vest te voorkomen.
 • Voorgevormd. Stijve, voorgevormde hangers gemaakt van hard plastic of hout zijn speciaal ontworpen voor colberts en blazers, die zorgvuldig moeten worden behandeld om hun rechte vorm intact te houden.
 • Opslag. Hangende opbergzakken zijn een geweldige manier om speciale of seizoensgebonden stukken te bewaren en te voorkomen dat ze worden geperst of beschadigd door een strakke pasvorm in de kast. Ze kunnen ook een geweldig idee zijn als u items voor langdurig geld in een multifunctionele kast moet bewaren.
 • Ceder. Cederhangers kunnen worden gemaakt in verschillende van de bovenstaande stijlen, maar worden meestal gevonden in standaard en voorgevormde hangerstijlen. Ceder is een natuurlijk mottenafweermiddel, maar de houtoliën die motten op afstand houden, kunnen na verloop van tijd vervagen.
Lees ook:   hoe kan ik een rolgordijn schoonmaken

opties voor het organiseren van kasten

Afhankelijk van uw organisatiebehoeften en de hoeveelheid kastruimte die u hebt, moet u mogelijk prioriteit geven aan welke items worden opgehangen en welke worden opgevouwen en op planken en laden worden opgeborgen. Over het algemeen kunnen dikke stoffen die niet gemakkelijk kreuken, of casual items die niet buitenshuis worden gedragen, worden opgevouwen in plaats van opgehangen. Wollen items, zoals kasjmier of merinowol truien, kunnen uitrekken en permanent misvormd raken wanneer ze op een hanger worden bewaard.

Veelvoorkomende manieren voor kastorganisatie

Of je nu een hele kast voor jezelf hebt of deelt met een partner, je moet een kastorganisatiestijl kiezen die het beste werkt voor je levensstijl. Als je een van de volgstijlen herkent als wat je al die tijd hebt gebruikt, maar je blijft worstelen met het georganiseerd houden van alles, is het misschien tijd om te experimenteren met een nieuwe organisatietechniek. Opbergideeën en manieren om uw kast goed te organiseren op basis van opslagruimte zijn schadelijk voor het vergroten van uw organisatorische vaardigheden in de kast.

Gelegenheid

Deze organisatiestijl werkt het beste voor mensen met een zeer voorspelbaar schema en een goed begrip van hoe de stukken in hun collectie het beste samenwerken. Het is ook een stijl die wekelijks kan worden gedaan, dus je moet een secundaire sorteermethode kiezen voor kleding en accessoires die niet zijn opgenomen in de keuzes van die week.

Bij gelegenheidssortering selecteert u outfits, waaronder juwelen, schoenen, handtas en hoed, en groepeer ze samen op basis van hoe snel ze moeten worden gedragen. Sommige mensen vinden dat het nuttig is om de sieraden in een doorzichtige tas te stoppen en deze samen met de bijpassende handtas en schoenen in een hanger te knippen. Anderen kunnen ervoor kiezen om hun accessoires op de overeenkomstige planken te sorteren en bijpassende labels te maken.

Gelegenheidssortering kan ook worden gemengd met seizoensgebonden of afdelingsgerichte organisatie. In plaats van bijvoorbeeld alle topjes en alle broekjes samen te groeperen, zou je casual, zakelijke en fancy tops afzonderlijk groeperen. Hetzelfde geldt voor broekjes, jurken, schoenen en accessoires.

Seizoen

Op locaties waar sprake is van onderscheidende seizoenspatronen is dit type organisatie meer de norm. Zware winterkledingstukken zijn zo omvangrijk dat de meeste mensen al de gewoonte hebben om ze te ruilen voor meer kastruimte als het weer warmer wordt.

Seizoensorganisatie kan ook andere patronen volgen. Misschien draag je liever een bepaalde collectie kleuren, afhankelijk van het seizoen waarin je je bevindt, zoals rijke juweeltinten in de herfst- en wintermaanden, met lichtere pasteltinten en fris wit voor de lente en de zomer.

Deze organisatiemethode is ook een geweldige manier om regelmatig kastreinigingen te plannen. Met de beurt van elk seizoen en de verschuiving in de garderobe-indeling, heb je voldoende gelegenheid om elke hoek af te stoffen, af te vegen of te stofzuigen voor een nieuwe start vier keer per jaar.

Bekijk ons bericht op overgang van een winter- naar lentegarderobe! Geen lenteseizoen? Bij ons zit je goed met een valkastwissel.

algemene organisatiestijlen van de kast

Departement

Dit is voor veel mensen de standaard organisatiestijl, omdat het het meest eenvoudig en gemakkelijk snel te onderhouden is. Je groepeert eenvoudig elke categorie kleding samen in plaats van te bepalen welk stuk geschikt is voor een gelegenheid of seizoen. Als je het hele jaar door ergens woont met een gematigd klimaat, heb je niet zulke duidelijk gedefinieerde seizoenskeuzes nodig.

Lees ook:   Hoe gestreken op letters en resterende lijm te verwijderen

Organisatie in afdelingsstijl kan echter lastig worden als je veel kleding hebt. Je hebt de neiging om te grijpen naar wat gemakkelijk herkenbaar is in een oogopslag bij het samenstellen van outfits, wat betekent dat bepaalde minder bekende items in onbruik kunnen raken of in verval kunnen raken door verwaarlozing.

Als u de voorkeur geeft aan deze organisatietechniek, zorg er dan voor dat u elke categorie duidelijk definieert. Je kunt warenhuis stijl tags gebruiken tussen tops, broeken, rokken of jurken om hemlp definieer je verder waar elke sectie begint en eindigt. Dit type organisatie kan ook werken in combinatie met gelegenheidsstijl of kleursorteermethoden. Met de gelegenheidsmethode kan het grootste deel van uw kleding per categorie worden gesorteerd, terwijl het meest toegankelijke deel van uw kast kan worden gereserveerd voor vooraf geplande outfits.

Kleur

Dit is misschien wel de meest in het oog springende manier om een kast te organiseren, omdat het in één oogopslag een caleidoscoop van kleur creëert. Het helpt ook mensen met een grote verscheidenheid aan kleding het meest. Door kleding in kleur te sorteren, kun je binnen enkele minuten coördinerende stukken voor een outfit uitkiezen in plaats van door een dozijn stukken te bladeren voordat je iets vindt dat past bij de eerste die je hebt gekozen.

Organiseren op kleur werkt ook met verschillende andere organisatiemethoden. Met een afdelingsmethode kunt u duidelijk gedefinieerde secties instellen die alle tops van dezelfde kleur bij elkaar plaatsen en ze op mouwlengte van kortst tot langst ophangen. Hetzelfde geldt gemakkelijk voor jurken en rokken.

Conor-sorteerpatronen moeten waar mogelijk gebaseerd zijn op de overheersende kleur, of u kunt buitenbeentjes groeperen als een diverse categorie op zichzelf.

Capsule

Een capsule kledingkast is een trendy, effectieve manier om je kast te minimaliseren en het kiezen van outfits voor het seizoen of een bepaalde gelegenheid gemakkelijk te maken. De basisregels van een capsulegarderobe omvatten het kiezen van een tiental stukken die allemaal kunnen worden gecoördineerd in verschillende outfits. Zuinige fashionista’s of degenen die niet veel kastruimte hebben, houden van deze methode omdat het niet veel onderhoud of kastruimte vereist.

Het kan echter een uitdaging zijn om te kiezen wat je in een capsulegarderobe wilt opnemen. De meeste fans van de capsulestijl stellen voor om items te kiezen die in lagen kunnen worden samengevoegd voor meer samengestelde looks of afzonderlijk kunnen worden gedragen in meer casual omgevingen. Dit betekent meestal maximaal 10 topjes, maximaal vijf broekjes, één tot twee jurken en drie tot vijf paar schoenen. Accessoires worden ook tot een minimum beperkt, zoals twee tot drie portemonnees, een paar sjaals, een riem en hoed en een kleine verzameling sieraden.

Je kunt nog steeds een capsule wardrobe proberen naast het hebben van een standaard selectie kleding die in de kast is opgeslagen. Kies een aparte ruimte om uw coördinerende items te bewaren of plaats ze aan de voorkant of het gemakkelijkst toegankelijke deel van uw kast. Om het proces van het combineren van items in verschillende, unieke outfits te stroomlijnen, kunt u foto’s maken van uw favoriete combinaties en de foto’s gebruiken als referentiepunt voor het plannen van wat u elke dag moet dragen.

Tips om een georganiseerde kast te onderhouden

organiseer truien

Een kast van wanorde naar opgeruimd brengen is een prestatie op zich, maar het schoon en georganiseerd houden van een kast vereist voortdurende inspanning. Dat betekent echter niet dat het een moeizame taak hoeft te zijn. Houd deze tips in gedachten terwijl je vooruitgaat naar een goed georganiseerde, modieuze toekomst met je garderobe.

 1. Kleine dagelijkse stappen maken een groot verschil in de tijd. Het is prima om een item of twee over de dichtstbijzijnde stoel te gooien als je weet dat je het later die dag of de volgende dag opnieuw gaat gebruiken, maar maak er een gewoonte van om aan het einde van elke dag naar je kast te kijken om te zien of er iets mis is of een beetje sorteren zou kunnen doen. Het is een kleine hoeveelheid inspanning die je op de lange termijn zal belonen door te voorkomen dat een ongeorganiseerde opbouw je afschrikt zodra het uit de hand is gelopen.
 2. Maak foto’s van perfecte netheid. Een mooi georganiseerde kast is een kunstwerk, dus wees trots op en maak dan een foto, want dit zal je helpen een visuele gids bij te houden van hoe je kast eruit kan en moet zien. Er zijn hele sociale mediagemeenschappen die graag hun organisatorische vaardigheden met elkaar delen als een manier om elkaar aan te moedigen om het netjes te houden, dus deel je eigen vaardigheden om jezelf verantwoordelijk te houden voor het handhaven van de orde en een geliefde garderobe met anderen te vieren.
 3. Plan routinematige diepe reinigingen en zuiveringen. Je moet minstens één keer per jaar door je kast en je kledingcollectie gaan om ervoor te zorgen dat alles een beetje lucht en licht krijgt, maar het doel moet eens in de paar maanden zijn als je ervoor wilt zorgen dat je eventuele problemen voorblijft en het meeste uit je verzameling haalt. Regelmatige kastreinigingen helpen ongedierte op afstand te houden en houden je geïnteresseerd en bewust van wat je in je kledingkast hebt.
 4. Monitor! Gebruiken kleding mot vallen en andere mottenpreventieproducten om te controleren op potentieel risico van, en om uw eerste verdedigingslinie te zijn tegen, schade aan uw waardevolle kasjmier of woolen kledingstukken en zijden kleding!

Vergeet niet dat een goed georganiseerde kast er niet alleen mooi uitziet, het is ook een belangrijke stap in het behoud van de integriteit van je kleding. Dit bespaart u zowel tijd als geld als het gaat om het bewaren van uw favoriete stukken en ze jaar na jaar te kunnen dragen.

Over MothPrevention®

MothPrevention® spreekt elke dag met klanten over hun kledingmottenproblemen – kledingmotten zijn een soort die steeds groter wordt en die aanzienlijke schade kan veroorzaken aan kleding, tapijten en ander huistextiel.

Tot op heden hebben we meer dan 150.000 klanten geholpen bij het omgaan met hun mottenproblemen. We hebben professionele oplossingen ontwikkeld, waaronder gepatenteerde feromonen, niet verkrijgbaar bij iemand anders in de VS, en ontworpen in Duitsland volgens de hoogste productienormen.