Elektrische versus gasdrukreinigers: voor- en nadelen

De wereld van hogedrukreinigers kan een beetje verwarrend zijn. Maar een goede plek om te beginnen is om te kijken naar de verschillen tussen een elektrische en gas hogedrukreiniger.

In dit bericht bespreken we de grote verschillen, de voor- en nadelen van elk, en bepalen we welke het beste bij u past. We zijn hier om de druk weg te nemen bij het kiezen van uw hogedrukreiniger.

Inhoudsopgave
 • Wat is het verschil tussen elektrische en gasdrukreinigers?
 • Elektrische versus gasdrukreinigers: voor- en nadelen
 • Welk type hogedrukreiniger is het beste: gas versus elektrisch?
 • Slag van de hogedrukreinigers

Wat is het verschil tussen elektrische en gasdrukreinigers?

Er zijn een paar grote verschillen. Laten we het voor je opsplitsen!

Hoe het wordt aangedreven

Het grote verschil is hoe het powe isrood.

Een elektrische hogedrukreiniger wordt gevoed in een elektrische bron, zoals een stopcontact, of werkt op een batterij.

Een gasdrukreiniger daarentegen werkt op brandstof.

Bonustip

Als u milieuvriendelijk wilt zijn, zijn elektrische modellen groener omdat ze geen brandstof in het milieu uitstoten.

Druk hoeveelheid

Een ander merkbaar verschil is de druk die bij beide typen hoort. Druk wordt gemeten in iets dat PSI wordt genoemd – pond per vierkante inch. Hoe hoger dit getal, hoe groter de druk.

Elektrische hogedrukreinigers zijn meestal tussen ongeveer 500 en 2000 PSI en zijn daarom beter voor lichte reiniging.

Gasdrukreinigers hebben meestal een minimale PSI van ongeveer 2500, maar de meeste zijn tussen de 3000 en 4000. Dit is veel kracht, waardoor gasdrukreinigers zware taken kunnen uitvoeren.

Kosten

Kosten zijn voor veel mensen een doorslaggevende factor, omdat elektrische hogedrukreinigers een stuk budgetvriendelijker zijn dan gaswassers. Gasdrukreinigers kunnen echter langer meegaan, dus sommigen zien dit als een waardevolle investering.

Duurzaamheid

Op de achterkant van ons vorige punt is duurzaamheid een groot verschil tussen deze twee typen. Gasdrukreinigers gaan meestal langer mee, omdat de metalen pompen en componenten vervangbaar en gemakkelijk te onderhouden zijn.

Elektrische hogedrukreinigers zijn veel moeilijker te repareren. Daarom gaan ze gewoon niet zo lang mee.

Elektrische versus gasdrukreinigers: voor- en nadelen

Nu je de belangrijkste verschillen kent, laten we ons wat meer verdiepen in de specifieke voor- en nadelen. Dit zal u helpen precies te weten wat u van elk type kunt verwachten.

Elektrische hogedrukreiniger

Elektrische hogedrukreiniger

Pros

Wat zijn de belangrijkste voordelen van het hebben van een elektrische hogedrukreiniger?

 • Ideaal voor thuisgebruik: U zult het geweldig vinden om een elektrische hogedrukreiniger voor thuisgebruik te hebben. Het is geweldig voor het schoonmaken van uw terras, terras, gevelbeplating en auto’s. De hoeveelheid druk is meestal voldoende om een goede reiniging uit te voeren zonder schade aan te richten.
 • Gemakkelijk: Elektrische hogedrukreinigers hebben gemak over hen over hen over gas degenen. Ze zijn meestal veel lichter, waardoor ze eenvoudig te manoeuvreren zijn. Ze zijn ook compact, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden opgeborgen. Last but not least, ze zijn vrij rustig.
 • Milieuvriendelijker: Elektrische producten zijn altijd milieuvriendelijker dan gasproducten, omdat er geen brandstof- of benzine-emissies zijn die het milieu vervuilen. Dit houdt uw werkgebied gezond voor u, uw gezin en uw huisdieren.
 • Betaalbaar: Deze zijn betaalbaarder dan hogedrukreinigers op gas. U kunt kwaliteitsopties vinden voor minder dan $ 100, wat geweldig is als u een beperkt budget heeft.
 • Geen verborgen kosten: Wanneer u uw elektrische hogedrukreiniger koopt, bent u klaar met het betalen van het geld. U hoeft geen brandstof of olie te kopen om het draaiende te houden. Sluit hem gewoon aan en je bent klaar om te gaan!

Tegens

Er zijn enkele nadelen aan elektrische hogedrukreinigers die u ook moet kennen.

 • Minder vermogen dan gas: Dit is een van de belangrijkste nadelen van elektrische hogedrukreinigers. Ze hebben gewoon niet dezelfde kracht achter zich. Het kan dus zijn dat je moeite hebt om superzware vlekken of vuil op oppervlakken weg te blazen.
 • Niet zo duurzaam: Hoewel ze goedkoper zijn, komt dat met zijn eigen prijs – deze hogedrukreinigers zijn niet zo duurzaam. Dit komt om te beginnen door de materialen, omdat elektrische hogedrukreinigers veel meer plastic elementen dan metaal gebruiken in zowel het lichaam als de spuitmonden. Over het algemeen hebben ze gewoon niet dezelfde levensduur als gas.
 • U moet in de buurt van een stopcontact zijn: Omdat je moet aansluiten op een stroombron, beperkt dat je om in de buurt van een stopcontact te blijven. Dit kan een domper zetten op je flexibiliteit.

Gas hogedrukreiniger

Gas hogedrukreiniger

Pros

Nu we weten wat we kunnen verwachten van een elektrische hogedrukreiniger, laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste voordelen van het kiezen van gas.

 • Ultieme kracht: Met hogedrukreinigers op gas krijgt u maximale vermogensprestaties. Ze gaan vaak tot 4000 PSI, wat betekent dat je een wilde hoeveelheid druk kunt krijgen. Dit maakt zware reiniging mogelijk en het is geweldig voor zowel commerciële taken als huishoudelijk gebruik.
 • Het kan zijn dat je geen wasmiddel nodig hebt: Vanwege de hoge waterdruk kunt u mogelijk waar mogelijk minder wasmiddel gebruiken. Dit kan u geld besparen, maar het elimineert ook de noodzaak van agressieve chemicaliën van tijd tot tijd.
 • U bespaart tijd: Door de stroom kunt u oppervlakken tot drie keer sneller reinigen dan met elektrische hogedrukreinigers. Dus als je een bedrijf hebt, is gas een goede keuze, omdat je meer klussen op een dag kunt doen!
 • Uber draagbaar: Hoewel gasdrukreinigers zwaarder zijn, zijn ze vaak in stevige stalen frames met wielen om gemakkelijke draagbaarheid mogelijk te maken. Hierdoor kunt u het met het grootste gemak over de werklocatie manoeuvreren.
 • Zeer duurzaam: Wanneer u voor gas kiest, kiest u voor een duurzaam elektrisch gereedschap dat nog jaren bij u zal zijn. Ondanks de hoge kosten zou het op de lange termijn de moeite waard moeten zijn.

Tegens

Laten we nu eens kijken naar enkele van de belangrijkste nadelen, zodat u weet waar u aan begint wanneer u voor gas kiest.

 • Zwaar en luidruchtig: Gasdrukreinigers zijn zwaar en hoewel ze op wielen staan, kunnen ze meestal nog steeds te zwaar zijn voor sommige gebruikers. Ze zijn ook luidruchtig, dus je buren zullen het misschien niet waarderen dat je dit in het weekend gebruikt!
 • Ze hebben lopende kosten: In tegenstelling tot elektrische hogedrukreinigers hebben gasdrukreinigers wel bedrijfskosten. U moet te allen tijde brandstof of olie bij de hand hebben om de hogedrukreiniger te laten werken, wat in de loop van de tijd kan oplopen, afhankelijk van hoeveel u het gebruikt.
 • Iets gevaarlijker: Vanwege de brandstof, emissies en de kracht achter deze gereedschappen zijn ze iets gevaarlijker dan elektrische hogedrukreinigers. Zorg ervoor dat u precies weet hoe u het moet gebruiken voordat u aan de slag gaat om ervoor te zorgen dat u zo veilig mogelijk bent.
 • Duur: Een ander nadeel dat we moeten aanwijzen, is de prijs. Deze hogedrukreinigers zijn niet goedkoop. Als u een beperkt budget heeft, wilt u misschien kiezen voor een elektrische optie om u wat centen te besparen.

Welk type hogedrukreiniger is het beste: gas versus elektrisch?

Welk type het beste is, komt zeker neer op waar je het voor gebruikt.

Voor residentiële en huishoudelijke banen is elektrisch meestal het beste, omdat de lagere PSI taai maar nog steeds zachtaardig is. U beschadigt uw gevelbeplating, auto’s of patio’s niet. Wat dat betreft is elektrisch zeker een aanrader voor autodetaillering. U kunt echter bepaalde gasmodellen gebruiken als u kiest voor een breed mondstuk en ver genoeg van de auto staat.

Als u zware klussen gaat aanpakken, of als u de hogedrukreiniger commercieel gebruikt, dan is een gaswasmachine waarschijnlijk het beste voor u. Ondanks de forse investeringsprijs, moet je het snel terugverdienen als dit je baan is en je iets kiest waar je lang op kunt vertrouwen.

Gasdrukreinigers zijn geweldig voor beton (inclusief parkeerplaatsen en trottoirs), werklocaties en verfvoorbereidingsgebieden. Over het algemeen werken ze voor plaatsen die zware rotzooi aantrekken.


Slag van de hogedrukreinigers

En wie is de winnaar?

Nou, het komt allemaal neer op persoonlijke voorkeur en waar je het voor gaat gebruiken. Het is moeilijk om de ene boven de andere te kiezen als deze twee soorten hogedrukreinigers zo verschillend van elkaar zijn.

Het komt erop neer dat elektrische hogedrukreinigers een geweldige keuze zijn voor het huis, gevelbeplating en autodetails. Gasdrukreinigers zijn beter geschikt voor zware en commerciële taken, zoals bouwplaatsen, beton en voorbereiding voor schilderwerk.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?