Top Pantry Organisatie Tips voor elke grootte keuken


Top Pantry Organisatie Tips voor elke grootte keuken

Merk je dat je weemoedig naar die Pinterest-afbeeldingen van op kleur afgestemde voorraadkastplanken staart en wenst dat je eigen keukenkast zo schoon bij elkaar kon komen? Droomt u van een perfect georganiseerde voorraadkast, maar weet u niet waar u moet beginnen? Met zoveel spullen in je keuken, kan het uitzoeken hoe je een voorraadkast moet organiseren voelen als een monumentale onderneming, vooral als je een miljoen andere dingen hebt om je zorgen over te maken.

Maar wij geloven in u. In feite kun je ook een pantry-organisatiesysteem hebben dat eruitziet alsof The Home Edit hun magie heeft bezocht en gedaan! Volg deze realistische pantry-organisatietips en uw bezoekers zullen zeker “pantry-jaloezie” hebben (we kunnen u verzekeren, het is heel echt).

Reinig, meet en bekleed de planken

Voordat u iets plant, is het uiterst belangrijk dat u de balans opmaakt van wat er al beschikbaar is in uw voorraadkast. Ruim het hele gebied op. Gooi alle items weg die voorbij de vervaldatum zijn (we hebben allemaal die skeletten in de voorraadkast) en doneer alle ongeopende, niet-bederfelijke items die nog steeds goed zijn en die je niet snel zult gebruiken.

Veeg vanaf daar alles af met wat witte azijn verdund met water. Dit doodt alle bacteriën en pantry plaag eieren dat kan zich in de schappen verstoppen. Let ook op tekenen van ongedierte, omdat je ze wilt verdringen voordat je keukenkastjes en bijkeukenplanken organiseert.

Dit is het moment voor een schone en frisse start – dus houd je niet in voor de reinigingsfase.

paar dat hun keuken schoonmaakt

Meet nu met de planken sprankelend schoon de diepte van de rekken en de ruimte ertussen. Als u de metingen kent, kunt u begrijpen hoe u uw keukenkast kunt organiseren.

Uittrekbare opbergcontainers zijn absoluut fantastisch om uw vers georganiseerde keukenkastjes in onberispelijke staat te houden. Het achteraf plaatsen van containers en manden van standaardformaat in uw bestaande kasten kan een beetje lastig zijn, dus wees dubbel zeker van die metingen voordat u overboord gaat bij het kopen van een hele keuken met gloednieuwe containers.

TOP TIP: Als u weet welk merk uw keuken heeft vervaardigd, neem dan contact met hen op om te zien of ze een set opslagcontainers aanbieden die speciaal zijn gebouwd en perfect zijn afgestemd op uw kasten.

Bekleed ten slotte de planken. Mocht er iets morsen, dan maakt de voering het veel, veel gemakkelijker om de rommel op te ruimen. Maar houd er ook rekening mee dat deze voeringen een geweldige plek kunnen zijn voor ongedierte zoals voorraadkast motten om hun eieren te leggen. Dus als u plankvoeringen gebruikt, zorg dan voor een reinigingsregime – het is helaas niet “ingesteld en vergeten” met plankvoeringen – maar een onderhoudsregime zal altijd essentieel zijn om uw voorraadkast in topvorm te houden.

Lees ook:   wat kun je schoonmaken met pink stuff

Maak alles functioneel

Hopelijk, toen je alles schoonmaakte en opruimde, werd je geïnspireerd over hoe je de ruimte kon gebruiken. Misschien ben je van plan om apparaten op te bergen in de voorraadkast en kasten? Zijn er naast voedsel nog andere dingen die georganiseerd moeten worden, zoals linnengoed, draagtassen, aluminiumfolie, enzovoort? Hoe zit het met schoonmaakmiddelen?

U wilt de functie van elk deel van de voorraadkast bepalen, omdat dat u zal helpen erachter te komen wat voor soort opslag u nodig hebt en hoeveel ruimte elke sectie in beslag zal nemen.

kleurgecoördineerde schappen met voedsel

Zones opsplitsen

Verdergaand op de bovenstaande tip, wilt u “zones” maken. We hebben het niet alleen over groenten op de ene plaats en je droge bakingrediënten op een andere. Als je blikjes, potten, snacks, handdoeken, tassen en al het andere in de voorraadkast hebt gepropt, wordt het in een mum van tijd een chaotische puinhoop. U moet dus gebieden binnen de voorraadkast verdelen en die zones onderhouden om georganiseerd te blijven.

Hier zijn enkele ideeën voor het opslaan van voorraadkasten om het organiseren nog eenvoudiger te maken:

 • Leg omvangrijke en zware items langs de onderste planken en op de vloer
 • Houd veelgebruikte items op ooghoogte, zodat je altijd weet waar ze zich bevinden
 • Als je kinderen hebt, houd hun spullen dan op een kindvriendelijk niveau
 • Rolbakken op de vloer zijn geweldig
 • Een opstapkruk helpt u de meest verheven planken te bereiken, waar ongebruikte opslagcontainers, folies, perkamentpapier en schoonmaakartikelen kunnen worden opgeslagen
 • Artikelen met een lange houdbaarheid kunnen ook in hogere schappen worden geplaatst

Gebruik die deuren

Op zoek naar extra voorraadkastopslag? Vergeet de achterkanten van de deuren niet! Er zijn prachtige opties die er zijn, zoals hanging baskets over de deur, monteerbare rekken, haken en meer. Achterkant van de-deurorganisatoren zijn het beste voor kleinere, minder zware items, zoals dozen met vuilniszakken, oliën, babyvoedingspotten, kleine ingeblikte items, kruiden, thee, flessenwater en dergelijke.

Omdat deurorganisatoren in verschillende maten verkrijgbaar zijn, kunt u er zelfs enkele vinden die op de achterkant van kastdeuren passen, zoals die onder de gootsteen. Je zult in staat zijn om meer ruimte te maken voor schoonmaakmiddelen en meer.

Lees ook:   filters afzuigkap schoonmaken hoe vaak

schoonmaakmiddelen netjes opgeborgen in de schappen

Gebruik opslagcontainers verstandig

Ah, containers en opslagdozen – de onbezongen helden van de pantry-organisatie. Je ziet ze in elke feilloos ontworpen voorraadkast: de helderglazen potten, de rijen op rijen van gelabelde doorzichtige voorraadkastbakken en jerrycans, en de bijbehorende manden en dienbladen. Als het je ambitie is om je voorraadkast eruit te laten zien als een perfecte show thuis, is dit deel van het proces er een waar je misschien wel het meest van geniet!

Het verwijderen van verpakkingen en het gieten van uw gedroogde granen, meel, koffie, theezakjes, fruit, noten en zaden en pasta in doorzichtige voorraadkastopslagcontainers is een van de beste manieren om een keuken te organiseren. Met uniforme vormen en maten kunnen de containers u helpen het maximale uit de ruimte te halen – in tegenstelling tot de originele voedselverpakking. Bovendien houden die glazen of luchtdichte plastic potten voorraadkastplagen op afstand.

Niet alleen dat, maar het gebruik van opslagcontainers en uittrekbare manden helpt u echt om de discipline tussen opslagzones van producten te behouden – waardoor uw keuken langer georganiseerd blijft zonder dat u volledig hoeft te reviseren en opnieuw te beginnen.

opslagcontainers vol gedroogde levensmiddelen

Overal etiketten plaatsen

Nadat u de voorraadkastcontainers hebt ingesteld, labelt u ze. Het lijkt misschien moeizaam om al die labels uit te schrijven, maar het zal de moeite waard zijn. Je wilt immers geen zout naast suiker zetten en vergeten welke dat is!

Word niet te specifiek met uw labelnaamgevingsconventie, dit geeft u flexibiliteit om wijzigingen in uw wekelijkse supermarkt op te vangen zonder dat u alles opnieuw hoeft te labelen. Label de bakken of planken gewoon “snacks” of “koekjes” of iets meer algemeens. Dan kun je tenminste nog steeds je zonering behouden en weten waar je essentials zich meestal zullen bevinden.

Stop ook niet bij de containers en manden. Plak ook wat labels op de afval- en recyclingbakken. Dit voorkomt dat gasten en kinderen een fout maken.


Twee woorden: Uittrekbare rekken

Wanneer je omhoog kijkt naar blikjes en potten in de voorraadkastplanken, lijken de meeste op elkaar. Dat betekent dat je enkele minuten door bijna identieke blikjes gaat scheuren voordat je vindt wat je zoekt. Dit leidt meestal ook tot volledige verstoring van uw nieuw georganiseerde kasten met blikjes en potten die nu over de hele keukenkant zijn verspreid.

Laten we voorkomen dat al dat harde werk ongedaan wordt gemaakt, zullen we?

Onthoud in plaats daarvan onze “zonering” -tip en combineer die categorieën (sauzen, soepen, ingeblikte groenten, enz.) met wat uittrekbare rekken. Eenvoudig te installeren, u kunt uittrekbare rekken onder bestaande planken plaatsen, waardoor u meer ruimte krijgt en het veel gemakkelijker wordt om precies te vinden wat u nodig hebt.

Lees ook:   Zilvervisjes bestrijden? | Snel en veilig van zilvervisjes in huis af

Als het gemakkelijk te vinden is, is het gemakkelijk op zijn plaats te houden!

 een uittrekbare keukenplank

Draai de rollen om

Ook bekend als een Lazy Susan, kan een draaitafel de schapruimte vergroten terwijl het snel toegang biedt tot tientallen afzonderlijke containers en manden.

Als je merkt dat je moeite hebt om alles zichtbaar te houden, biedt een draaitafel die benodigde flexibiliteit. Je kunt ook draaitafels in de koelkast zetten voor specerijen, frisdrankblikjes of andere kleine dingen die je meestal inslaat, zoals yoghurt, sapdozen, snackpakketten, enzovoort.

Als je krappe ruimtes of hoekkasten aanpakt, kan deze aanpak een geweldige manier zijn om je het gevoel te geven dat je net je opslagruimte in de voorraadkast hebt verdubbeld!

Uw pantry organisatie proces samenvatting:

 1. Reinig en meet uw ruimte
 2. Denk na over en definieer de functies die u nodig hebt
 3. Definieer uw “Zones”
 4. Opbergruimte toevoegen zonder kasten toe te voegen door gebruik te maken van deuren
 5. Containers gebruiken om het gebruik van opslagruimte te maximaliseren
 6. Label alles duidelijk
 7. Gebruik uittrekbare rekken om opslagonderbrekingen te minimaliseren
 8. Wees creatief met hoekruimtes en krappe kasten met draaitafels

vrouw die haar keuken onderzoekt na het schoonmaken

Laatste gedachten

De keuken is vaak de ziel van een huis. Het is waar je kookt, verzamelt, vermaakt, lacht en rondloopt voor middernachtsnacks. Daarom moet het een ruimte zijn waar je graag tijd doorbrengt en die geen aanvallen van frustratie en angst veroorzaakt over waanzinnig ongeorganiseerde chaos verborgen achter die kastdeuren.

Met deze voorraadkast organizatie tips bij de hand, je bent gewapend om de uitdaging aan te gaan en je keukenorganisatiedoelen te veroveren. Zet je in voor het proces en handhaaf de standaard voor slechts een paar maanden en je zult vrienden hebben die zwijmelen over je perfecte voorraadkast.

Over MothPrevention®

MothPrevention® spreekt elke dag met klanten over hun kledingmottenproblemen – kledingmotten zijn een soort die steeds groter wordt en die aanzienlijke schade kan veroorzaken aan kleding, tapijten en ander huistextiel.

Tot op heden hebben we meer dan 150.000 klanten geholpen bij het omgaan met hun mottenproblemen. We hebben professionele oplossingen ontwikkeld, waaronder gepatenteerde feromonen, niet verkrijgbaar bij iemand anders in de VS, en ontworpen in Duitsland volgens de hoogste productienormen.