Hoe een LG wasmachine te resetten

LG wasmachines zijn een beetje een luxe. Maar als er iets misgaat en er is geen duidelijke oorzaak – wat doe je dan?

Welnu, een eenvoudig ding dat u kunt proberen wanneer u een probleem of foutcode opmerkt, is het resetten van de machine.

We zullen u door de beste methode leiden om een LG-wasmachine te resetten, zodat u uw apparaat opnieuw kleding kunt laten reinigen.

Inhoudsopgave
 • Is er een resetknop op een LG wasmachine?
 • Hoe u uw LG wasmachine kunt resetten
 • LG Wasmachine Foutcodes
 • LG Handleiding voor het oplossen van problemen met wasmachines
 • Koop weer een werkende wasmachine

Is er een resetknop op een LG wasmachine?

Er is geen speciale resetknop op LG-wasmachines. In plaats daarvan moet u de instructies voor het harde opnieuw instellen volgen.

Volgens LG is de beste manier om dit te doen via een combinatie van knoppen die we zullen lopen tdoor te dringen tot de volgende sectie.

Houd er rekening mee dat dit voor LG wasmachines is, niet voor drogers.

Hoe u uw LG wasmachine kunt resetten

We leren je hoe je je LG wasmachine kunt resetten, ongeacht welk model je hebt, inclusief de Turbo Drum. Deze resetcode is eenvoudig en snel en zou moeten werken voor zowel top- als front load-machines.

We raden u echter nog steeds aan uw gebruikershandleiding te controleren op specifieke instructies voor het geval u een oud model, een nieuwer model of een model hebt dat niet aan deze instructies voldoet.

 1. Haal: Koppel de machine altijd los voordat u met de elektra gaat rommelen. Door de stekker uit het apparaat te halen, wordt het risico op een elektrische schok geminimaliseerd.
 2. Aan/uit/start: Houd de aan/uit-/startknop vijf seconden ingedrukt. Laat dan los.
 3. Afspelen/pauzeren: Houd de afspeel-/pauzeknop vijf seconden ingedrukt. Laat dan los.
 4. Sluit weer aan: Sluit het apparaat nu weer aan en schakel het in. Voer een lege cyclus uit om te controleren of deze werkt.
 5. Oproep reparatie: Als het niet wordt ingeschakeld of niet goed werkt na deze instructies voor het opnieuw instellen van de master, neemt u contact op met de reparatieservice.

Iets om op te merken

Als u een harde reset uitvoert, wordt uw apparaat mogelijk teruggezet naar de standaardinstellingen. Als u vooraf ingestelde cyclusfavorieten of aangepaste instellingen hebt, moet u uw favorieten opnieuw aanpassen.

LG Wasmachine Foutcodes

Hoewel de bovenstaande methode u liet zien hoe u een harde reset voor uw LG-wasmachine kunt uitvoeren, ziet u mogelijk enkele andere foutcodes oplichten op het besturingsbord. We zullen enkele veelvoorkomende doornemen en wat ze betekenen.

Foutcode Wat het betekent
IE Waterinlaatfout: er is een probleem met de watervoorziening. De waterkranen zijn mogelijk niet helemaal open, er kan een knik in de inlaatslangen zitten of een verstopping in het filter.
DE Afvoerfout: De afvoerslang of het filter kan geknikt of verstopt zijn.
UE Onevenwichtige fout: De waslading is te klein, te groot of uit balans. U moet de laadgrootte aanpassen of opnieuw rangschikken.
DE Fout bij het openen van de deur: de deur stond nog open toen u probeerde de cyclus te starten.
tE, TE1, TE2, TE3, TE4 Verwarmingsfout: De thermistor werkt niet goed. Koppel het apparaat los en neem contact op met LG.
FE Overloopfout: Water loopt over door een storing in de waterklep. Sluit de tag, koppel het toestel los en neem contact op met LG.
PE Fout bij het schakelen van de druksensor: de waterniveausensor werkt niet correct. Sluit de waterkraan, koppel het toestel los en neem contact op met LG.
Na Christus Huidige fout: De motor is overbelast. Sluit de waterkraan, koppel de stroom los en neem contact op met LG.
LE Vergrendelingsfout: Er is een fout met de motor. Sluit de waterkraan, koppel het apparaat los en neem contact op met LG.
PF Stroomstoringsfout: De wasmachine had een stroomstoring. Start de cyclus opnieuw. Als dat niet werkt, voer dan een harde reset uit.
dHE Fout met droge verwarming: Schakel het apparaat uit en koppel het los. Laat het 10 seconden staan voordat u het weer aansluit. Schakel het in. Als de foutcode blijft bestaan, neemt u contact op met LG.
AE Vermoedelijke lekfout: Het apparaat heeft een lek in de machine gedetecteerd en het heeft de bescherming tegen overstromingen aan de onderkant van de machine gestart.
EHE en/of ELE Verwarmingsfout: er is een probleem met het verwarmingselement. Koppel het toestel los en neem contact op met LG.

LG Handleiding voor het oplossen van problemen met wasmachines

Naast het resetten van een LG wasmachine en enkele van de meest voorkomende fouten, zijn er nog twee andere problemen waarmee u te maken kunt krijgen. Deze kunnen voorkomen bij elke wasmachine, niet alleen LG, maar we zijn hier om enkele oplossingen te bieden om het probleem op te lossen.

Waarom start mijn LG wasmachine niet?

Als uw machine niet kan worden ingeschakeld, volgen hier de meest voorkomende oorzaken en oplossingen:

 • Geen stroom: Controleer of het apparaat op het stopcontact is aangesloten en of er voldoende stroom doorheen loopt. Zorg ervoor dat het stopcontact ook is ingeschakeld.
 • Uit bij de stroomonderbreker: De machine staat eventueel uit bij de stroomonderbreker. Als dat het geval is, schakelt u het weer in. Als dit niet het geval is, schakelt u het handmatig uit, wacht u vijf seconden en schakelt u het vervolgens weer in.
 • Het moet worden gereset: Soms zorgen kleine fouten ervoor dat het apparaat wordt uitgeschakeld en moet u een harde reset uitvoeren. Volg onze bovenstaande instructies voor het resetten van uw LG wasmachine.

Waarom maakt mijn wasmachine zijn cyclus niet af?

Als uw cyclus zonder problemen begint, maar niet eindigt, zijn er een paar problemen die u kunt controleren.

 • Kachel: Als het verwarmingselement uitvalt, is het mogelijk dat de machine de cyclus niet voltooit, omdat deze de gekozen temperatuur moet handhaven. Schakel het apparaat uit en koppel het los van de stroom. Ga naar de kachel en controleer op schade. Als u geen schade ziet, neem dan contact op met een elektricien of gebruik een multimeter om te controleren op weerstand. Een werkende kachel geeft je een aflezing van tussen de 20 en 30 Ohm. Als het aantal hoger of lager is, is het verwarmingselement kapot en moet u een vervanging bestellen.
 • Verstopping afvoerpomp: Dit is een van de meest voorkomende oorzaken van een cyclus die niet eindigt. Er kan een verstopping in de afvoerpomp zijn, waardoor de machine niet meer goed functioneert. Schakel het apparaat uit en koppel het los van de stroom. Open de filterslang om te controleren op verstoppingen. Verwijder alles wat duidelijk is of gebruik een loodgietersslang om dieper in de pijp te reiken.
 • Defecte verbinding: Er kan een elektrische storing in het apparaat zijn. Als uw apparaat gewoon willekeurig wordt in- en uitgeschakeld, neemt u contact op met LG. Ze moeten een reparateur sturen om het te repareren.
 • Oververhitting: Soms is het een eenvoudig probleem zoals oververhitting. Beëindig de cyclus, wacht tot de machine is afgekoeld en probeer het later opnieuw.
 • Lekken: Machines stoppen halverwege de cyclus als ze een lek detecteren. Controleer op een duidelijk lek. Als u er een opmerkt, neemt u contact op met LG. Uw machine valt mogelijk nog steeds onder de garantie en zij kunnen het voor u repareren. Zo niet, neem dan contact op met een loodgieter.

Koop weer een werkende wasmachine

Als je net als wij bent, gebruik je je wasmachine dagelijks en kun je het je niet veroorloven dat deze wordt afgesloten! Soms is een eenvoudige oplossing zoals een harde reset alles wat je nodig hebt.

Nu u weet hoe u uw LG wasmachine kunt resetten, kunt u in de toekomst veel tijd besparen.

Vergeet niet dat als het vaak gebeurt of een harde reset niet werkt, er mogelijk een ander probleem is. Neem bij twijfel contact op met LG voor ondersteuning.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?