Hoe een wasmachine schoon te maken en stinkende kleding te voorkomen

Niets is erger dan het openen van je voorlader wasmachine en het krijgen van een vleugje van een vieze geur. De geur doordringt uw machine en wasgoed waardoor het onmogelijk is om fris ruikende kleding te hebben. Om deze geur te voorkomen, moet u weten hoe u uw voorladerwasser moet reinigen.

Gelukkig is het gemakkelijk om een wasmachine schoon te leren maken. Volg gewoon het eenvoudige advies in de post en je zult genieten van de fris ruikende kleding die uit je machine komt.

Inhoudsopgave
  • Waarom ruikt mijn voorladerwasser?
  • Hoe een front-loading wasmachine diep te reinigen
  • Tips voor het voorkomen van schimmel in voorladers
  • Veelgestelde vragen over de voorladerwasser

Waarom ruikt mijn voorladerwasser?

Wasmachines voorlader kunnen een vieze geur ontwikkelen. Een reden voor deze geur is het gebruik van te veel wasmiddel in je wasmachine. Het kan niet goed worden weggespoeld en laat een slib achter achter in de machine die de filter- en afvoerleiding kan verstoppen.

Erger nog, het slib is de perfecte plek voor schimmels en bacteriën om te groeien en een slechte geur in je wasmachine te veroorzaken.

Misschien vind je dit ook interessant
Wasmachine schoonmakenHoe wasmachinegeuren te verwijderen (7 methoden)

Hoe een front-loading wasmachine diep te reinigen

  • Tijd: 1 uur
  • Moeilijkheid: Beginner

Voordat u begint met het grondig reinigen van uw stinkende front-loading wasmachine, moet u ervoor zorgen dat de machine leeg is. Als dit niet het geval is, verwijdert u alle kleding uit de machine.

Schone mal rond rubberen afdichting

De eerste stap naar het grondig reinigen van uw voorlader wasmachine is het reinigen van elke schimmel rond de rubberen afdichting.

1. Trek de rubberen afdichting terug

Trek de rubberen afdichting terug en zoek naar kleine items, haar, pluis en schimmel die daar gevangen zitten. Dit is vaak de bron van de muffe geur in uw machine.

2. Verwijder de smurrie

Verwijder alle kleine voorwerpen die u in de rubberen afdichting vindt met een papieren handdoek. Hiermee kunt u alle haren, pluisjes, knoppen, munten, enz. uit dit gebied verwijderen. Zodra je de beschimmelde smurrie hebt verwijderd, veeg je de rubberen afdichting rond met het papieren handdoekje.

3. Maak een bleekmengsel

Maak nu een strandmengsel van 1 kopje bleekmiddel tot 1 gallon water in een kleine emmer. U gebruikt deze oplossing om de rubberen afdichting schoon te maken. Draag rubberen handschoenen om je handen te beschermen.

4. Reinig de rubberen afdichting

Neem een doek, bevochtig het met het bleekmengsel en gebruik de doek om de zeehond af te vegen en ervoor te zorgen dat je alle meeldauw die daar vastzit, hebt verwijderd.

5. Droog de rubberen afdichting

Droog de rubberen afdichting voorzichtig af met een schone doek.

Vrouw die voorlader wasmachine afveegt met behulp van een doek

Schone wasmachinetrommel

Nu is het tijd om de wasmachinetrommel schoon te maken.

1. Was de wasmiddeldispenserlade

Verwijder de lade van de wasmiddeldispenser en eventuele verwijderbare hulpstukken uit uw apparaat. Vervolgens wast u de items in warm zeepsop voordat u ze spoelt. Droog ze ten slotte met een schone doek voordat u de items in de machine vervangt.

2. Voer een wascyclus uit

Sommige hoogrenderende wasmachines hebben een zelfreinigende cyclus. Als die van jou dat doet, is dit het moment om het te gebruiken. U hoeft niets aan de machine toe te voegen. Zet de wasmachine gewoon op de zelfreinigende cyclus en start deze.

Veel machines hebben geen zelfreinigende cyclus. Als de jouwe dat niet doet, stel je machine dan gewoon in voor een normale belasting. Zet de temperatuur op heet voordat u de machine start.

3. Droog de machine

Wanneer de machine klaar is met de cyclus en de machine koel is, gebruikt u een schone doek om de deur, het deksel en de opening af te vegen. Laat de machine open staan om te drogen.

Vrouw die wasmachine uitdroogt na afvegen met doek

Ren met azijn, zuiveringszout of bleekmiddel

Als de muffe geur er nog steeds is, voer dan een wascyclus uit met de doe-het-zelfreiniger, azijn en zuiveringszout.

Om azijn en zuiveringszout in je wasmachine te gebruiken, strooi je eerst 1/3 kopje zuiveringszout in de machine waar je normaal je kleding zou plaatsen. Giet vervolgens 2 kopjes azijn in de wasmiddeldispenser.

Gebruik de zelfreinigende cyclus of stel uw machine in op een normale belasting met warm water.

Wanneer de machine klaar en afgekoeld is, droogt u deze af met een schone doek.

Een andere optie is om bleekmiddel te gebruiken. Voeg 1/2 kopje bleekmiddel toe aan uw wasmiddeldispenser en vul de bleekdispenser met bleekmiddel. Laat vervolgens een lege lading lopen met warm water.

Meng nooit azijn en bleekmiddel. Dit kan potentieel dodelijk chloorgas veroorzaken dat fysieke schade toebrengt aan u en uw gezin.

Meeldauwreiniger en reiniging, en Borax kan ook worden gebruikt om schimmel uit uw machine te verwijderen.

Plaats een reinigingstablet of de aanbevolen hoeveelheid meeldauwreiniger in uw machine. Voer een cyclus van warm water uit om uw wasmachine schoon te maken.

Om uw machine met Borax schoon te maken, voegt u 2 eetlepels Borax en 2 eetlepels wassoda toe aan uw voorladerwasser. Gebruik warm water om de cyclus uit te voeren.

Tips voor het voorkomen van schimmel in voorladers

De beste oplossing voor een beschimmelde front-loading wasmachine is om de schimmel in de eerste plaats te voorkomen. Hier zijn verschillende tips om te volgen, zodat u kunt voorkomen dat uw machine een muffe geur ontwikkelt.

Laat de deur open na het wassen

Schimmel en meeldauww groeien in een vochtige omgeving. Laat dus altijd de deur van de wasmachine open na het wassen van een lading wasgoed, zodat de binnenkant van de machine de kans krijgt om te drogen.

Verwijder kleding onmiddellijk

Verwijder kleding onmiddellijk na het wassen. Dit vermindert de hoeveelheid vocht in de machine en helpt ervoor te zorgen dat uw kleding fris ruikt nadat ze zijn gewassen. Het stelt u ook in staat om de deur onmiddellijk na een wasbeurt open te laten staan.

Lege reinigingsval

De reinigingsval, of pluisfilter, verzamelt pluisjes die schimmel en meeldauw kunnen laten groeien als het niet om de drie maanden wordt geleegd en schoongemaakt. Maak het legen van de reinigingsval dus onderdeel van je normale routine.

Vergelijkbare artikelen
Droger pluisfilter vol pluisHoe een wasmachine pluisfilter te reinigen

Trek de wasmiddelbak eruit

Trek de wasmiddelbak na elk gebruik of aan het einde van de dag uit. Hierdoor kan de tray drogen.

Vermijd vloeibare wasverzachters

Vloeibare wasverzachters worden tijdens de spoelcyclus afgegeven en laten een residu achter in de wasmachine. Dit residu is een uitstekende voedselbron voor schimmels en bacteriën die in uw donkere en vochtige machine groeien.

Gebruik de juiste hoeveelheid wasmiddel

Gebruik de juiste hoeveelheid wasmiddel om te voorkomen dat een slib van wasmiddelresten, lichaamsgrond en pluisjes achterblijft in uw machine na het wassen van een lading kleding. Dit slib is ook een voedingsbodem voor schimmels en bacteriën.

Veelgestelde vragen over de voorladerwasser

Waarom moet een wasmachine worden schoongemaakt?

Een voorladerwasser moet worden gereinigd om te voorkomen dat schimmels en bacteriën zich in de machine nestelen. De schimmel en bacteriën veroorzaken een slechte geur in zowel uw machine als in uw wasgoed.

Wanneer moet ik mijn voorladerwasser schoonmaken?

U moet uw voorlader wasmachine minstens één keer per maand schoonmaken volgens de instructies in dit bericht.

Beschadigt azijn de voorladers?

Continu gebruik van azijn kan een voorladerwasser beschadigen. Het zuur vreet aan rubber en veroorzaakt schade aan de rubberen afdichtingen en slangen van de machine. Uiteindelijk kan dit een lek veroorzaken dat uw huis kan beschadigen.

Hebben alle voorladers schimmelproblemen?

Nee, hoewel veel front-load wasmachines schimmelproblemen kunnen ontwikkelen, is het geen uitgemaakte zaak als u preventieve stappen onderneemt om te voorkomen dat schimmel zich ophoopt in uw wasmachine. Deze stappen omvatten het eenmaal per maand reinigen van uw machine, het gebruik van de juiste hoeveelheid wasmiddel en het openlaten van de deur van uw wasmachine zodat de machine kan drogen.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?