Hoe een wasmachine te egaliseren (overmatige trillingen voorkomen)

Niets is erger dan een wasmachine die rond je wasruimte danst. Het geluid en de overmatige trillingen kunnen het mechanisme in uw wasmachine, de droger naast uw wasmachine of items rond de wasmachine beschadigen, wat leidt tot dure reparaties. Het maakt niet uit of u een front load of een top loading wasmachine heeft, u heeft dezelfde eenvoudige oplossing nodig.

De oplossing is om ervoor te zorgen dat de wasmachine waterpas is.

Inhoudsopgave
  • Hoe u kunt zien of uw wasmachine uit balans is
  • Wat zorgt ervoor dat een wasmachine uit balans is?
  • Hoe een wasmachine te egaliseren
  • Wasmachine niveau maar nog steeds schudt
  • Veelgestelde vragen
  • Hoe een wasmachine te egaliseren

Hoe u kunt zien of uw wasmachine uit balans is

Een onevenwichtige wasmachine knalt om de laun heendroog ruimte, schud en schommel heen en weer. Je hoort er harde geluiden vandaan komen.

Het schudden kan voldoende zijn om uw machine of zelfs de muren, vloeren en items die in de buurt van uw wasmachine zijn opgeslagen, te beschadigen. Als het schudden sterk genoeg is, kan het de slangen of verbindingen beschadigen en toekomstige lekken veroorzaken.

Wat zorgt ervoor dat een wasmachine uit balans is?

Er zijn verschillende redenen waarom je wasmachine uit balans kan zijn. Misschien ben je begonnen met een extreem grote lading of was je een zwaar item zoals een kingsize dekbed. Dit zal uw lading uit balans brengen, maar het is gemakkelijk te corrigeren door kleinere ladingen te wassen of de items in de trommel van uw wasmachine opnieuw aan te passen.

Wasmachines hebben poten die moeten worden aangepast om uw wasmachine waterpas te houden. Als de poten niet goed zijn afgesteld, is je wasmachine uit balans.

Hetzelfde geldt als je een ongelijke vloer hebt. Terwijl vloeren zelfs zijn wanneer een huis wordt gebouwd, vestigen huizen zich in de loop van de tijd. Hierdoor wordt de vloer ongelijk en raakt je wasmachine uit balans.

Een andere reden waarom een wasmachine uit balans raakt, is als de ophangveren losraken of verslijten. Als dit gebeurt, moet u de ophangveren vervangen.

Hoe een wasmachine te egaliseren

U kunt een wasmachine zelf egaliseren door de poten aan te passen, een platform te bouwen of antitrillings- of nivelleringspads onder de voeten van de wasmachine te installeren.

Pas de sproeierpoten aan

Wanneer je de sproeierpoten afstelt, begin dan met de benen zo kort mogelijk. Korte benen zijn stabieler, schudden minder en hebben minder kans om te breken. Nieuwe machines komen meestal aan met hun benen volledig ingetrokken.

Verleng de poten om de machine waterpas te zetten.

Begin met het leggen van een waterpas van links naar rechts bovenop de wasmachine en zorg ervoor dat het niveau op een vlak en niet gebogen gebied wordt geplaatst. Kijk naar de bubbel. Als het niet in het midden staat, is de wasmachine niet waterpas.

Als uw machine metalen poten heeft, bevindt zich een borgmoer aan de basis van de poot. Je maakt de borgmoer los met een moersleutel. Pas de moersleutel aan totdat de kaken goed tegen de moer passen en draai de moer vervolgens met de klok mee totdat deze langs de poot naar beneden glijdt.

Zodra de moer zich ongeveer 1/2 inch onder de onderkant van de machine bevindt, draait u de poot met de klok mee om deze in te korten of tegen de klok in om hem uit te breiden. Blijf kleine aanpassingen doen totdat uw machine in balans is.

Wanneer uw wasmachine in balans is, sluit u de kaken van de moersleutel over de moer en spant u de kaken indien nodig aan. Draai de moer vervolgens tegen de klok in totdat de moer strak tegen de onderkant van de machine zit. Hand spant aan totdat de moer goed vastzit, maar pas op dat je deze niet te strak vastdraait, anders zal de moer in de toekomst moeilijk los te maken zijn.

Plastic poten zijn gemakkelijker aan te passen dan metalen poten. Begin met het gebruik van een verstelbare tang en open de tanden breed genoeg om de onderkant of ‘voeten’ van de wasmachinepoot vast te pakken. Als de basis achthoekig is, kunt u een verstelbare moersleutel gebruiken als dit gemakkelijker is.

Knijp de handgrepen strak en draai het been met de klok mee om het te verlengen of tegen de klok in om het in te korten. Nogmaals, maak kleine aanpassingen en controleer regelmatig of je wasmachine waterpas staat.

Als u problemen ondervindt bij het omhoog houden van de machine om de aanpassingen te maken, kunt u de wasmachine optillen met een houtblok van 4 inch bij 4 inch. Dit houdt het van de grond terwijl je werkt. Vervolgens kunt u de benen aanpassen, het blok verwijderen en het niveau controleren.

Herhaal dit indien nodig totdat uw wasmachine waterpas staat.

Zodra uw machine waterpas is, egaliseert u de machine van voor naar achter. Draai de waterpas zodat deze van voor naar achter op de wasmachine is gericht en kijk of de bel gecentreerd is. Als de bubbel gecentreerd is, staat je wasmachine waterpas.

De meeste wasmachines hebben zelfnivellerende poten achterin. De poten komen echter soms vast te zitten of roesten op hun plaats.

Til dus de achterkant van je wasmachine ongeveer 1 inch van de grond en laat hem weer naar beneden vallen. Dit maakt de benen meestal los, zodat ze zichzelf kunnen nivelleren. Als de benen niet buigen, til dan de achterkant van de machine ongeveer 4-6 centimeter van de grond, zodat u met de zijkant van uw moersleutel of tang op de achterpoten kunt tikken.

Een oudere machine heeft mogelijk geen zelfnivellerende achterpoten, dus u moet dezelfde procedure gebruiken als u gebruikte om de voorpoten waterpas te maken. Vergeet niet om kleine aanpassingen te doen en controleer het niveau regelmatig.

Wanneer u klaar bent met het nivelleren van uw machine, wiegt u deze heen en weer als een laatste controle.

Anti-vibratie pads

Zodra u uw wasmachine waterpas hebt gezet, kunt u antitrillingspads gebruiken om geluid en schudden te verminderen.

Begin door een hoek van de machine op te tillen. Schuif een pad onder de voet en markeer de padlocatie op de vloer. Herhaal de procedure onder elke voet van uw wasmachine, zodat u weet waar u elke pad moet plaatsen.

Zet de wasmachine uit de weg. Maak de vloer onder de pads schoon. Plak vervolgens de zelfklevende schijven van de wasmachinepads op de vloer.

Breng vervolgens primer aan op de pads en druk ze op de schijven.

Vervolgens til je de wasmachine weer op zijn plaats en zet je de voeten in de paduitsparingen.

Nivelleringsplatform

Als uw wasmachine op een ongelijke vloer staat, is de beste oplossing vaak om een nivelleringsplatform te bouwen om onder uw wasmachine te plaatsen. Het platform hoeft niet hoog te zijn, dus je kunt een of meer 5/8 – 1-inch stukken multiplex onder de hoeken van je wasmachine leggen totdat deze waterpas is.

Een andere optie is om 2/4s en een plaat multiplex te gebruiken om een aangepast platform te bouwen als je dat wilt.

Zodra het platform is gebouwd, pas je de voeten van je wasmachine aan totdat deze waterpas staat.

Wasmachine niveau maar nog steeds schudt

Als uw wasmachine waterpas staat maar nog steeds trilt, kunt u onderdelen zoals de schokdempers en de ophangveren controleren en vervangen. U kunt ook kleinere ladingen wassen, omdat de kleinere ladingen uw wasmachine minder snel uit balans brengen.

Veelgestelde vragen

Hoe werken zelfnivellerende wasmachinepoten?

De zelfnivellerende achterpoten passen zich automatisch aan om de wasmachine van voor naar achter waterpas te zetten.

Hoe pas je een wasmachinetrommel opnieuw uit?

De wasmachinetrommel kan om verschillende redenen uitlijnen. Om de trommel opnieuw uit te lijnen, moet u er eerst voor zorgen dat de lading in de wasmachine gelijkmatig wordt verdeeld. Controleer dan of de wasmachine waterpas is.

Als u nog steeds een probleem ondervindt, kan het probleem liggen bij de ophangveren, bouten of lagers in de wasmachine.

Hoe level je een wasmachine in een krappe ruimte?

Je zult met vallen en opstaan je wasmachine waterpas moeten zetten als hij zich in een krappe ruimte bevindt, vooral als hij onder een aanrecht staat. Plaats de waterpas op je wasmachine om te controleren of deze waterpas staat. Trek vervolgens de wasmachine uit om de benen aan te passen, duw hem er weer in en kijk of hij waterpas staat.

Met tijd en moeite kunt u uw wasmachine waterpas zetten.


Hoe een wasmachine te egaliseren

Het maakt niet uit of je een Whirlpool of Maytag wasmachine hebt, als deze door je wasruimte begint te dansen, is de eerste stap om de lading in je wasmachine te controleren. Het kan uit balans zijn geraakt tijdens de spincyclus omdat je zware voorwerpen of een te grote lading wast.

Controleer vervolgens of de poten op de wasmachine moeten worden aangepast om uw wasmachine in balans te brengen. Je kunt ook een platform bouwen om je wasmachine waterpas te zetten als je een ongelijke vloer hebt. Anti-vibratie pads helpen ook om uw wasmachine waterpas te zetten en overmatige trillingen te voorkomen.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?