Wat is de Steam Washer-functie? (Heb je het nodig?)

De stoomwasserfunctie is een ongelooflijk handige functie om te hebben als je kleding of luiers moet ontsmetten. Het is ook handig als je een familielid met allergieën hebt. Weet je echter wat stoomwassen is en waarom het zo nuttig is voor het ontsmetten van kleding en het verwijderen van allergenen?

Wat is stoom wassen?

De stoomwasserfunctie maakt gebruik van een combinatie van stoom en water om kleding schoon te maken en te ontsmetten. De functie werkt door de temperatuur in uw machine te verhogen tot een niveau waarop het water stoomt, bacteriën doodt, allergenen verwijdert en het aantal rimpels in uw kleding vermindert.

Lees ook:   Scrub Daddy - Oranje

Inhoudsopgave
 • Wat is de Steam Washer-functie?
 • Stoomwasser vs gewone wasmachine
 • Is de stoomfunctie op een wasmachine de moeite waard?
 • Wanneer steam cycle op wasmachine gebruiken
 • Gebruik je wasmiddel in de stoomcyclus?
 • Andere wasmachinefuncties
 • Veelgestelde vragen
 • Wat is stoom wasmachine

Wat is de Steam Washer-functie?

De stoomwasserfunctie maakt gebruik van een combinatie van stoom en water om stoffen te reinigen. Het stomen van je wasgoed helpt niet alleen om rimpels te verwijderen, maar zorgt er ook voor dat het wasmiddel de kleding een betere reiniging geeft. Stomen zal ook je kleding ontsmetten.

De stoomwasserfunctie verhoogt de temperatuur in de wasmachine waardoor het water gaat stomen. De stoom zorgt ervoor dat de kledingvezels ontspannen en meer water opnemen. Door meer water op te nemen, kan de kleding diepe vlekken en vuil afgeven.

Wasmiddel lost beter op in het water met een hogere temperatuur. Bovendien doodt het stomen van de kleding bacteriën en vermindert het allergenen.

Stoomwasser vs gewone wasmachine

Hier is een tafel die snel een stoomwasser vergelijkt met een gewone wasmachine.

Stoomwasser Gewone wasmachine
Prijs Duurder Goedkoper
Energie-efficiëntie Verbruikt minder stroom Verbruikt meer stroom
Waterverbruik Verbruikt minder water Gebruikt meer water
Onderhoud Moet voorzichtig zijn met wasmiddel, omdat stoom te veel sop kan veroorzaken, wat de motor kan beschadigen. Kan gewoon wasmiddel gebruiken
Conservering van kleding Kan delicate kleding stomen.

Hoge hitte kan sommige stoffen beschadigen en kunststoffen zoals knopen smelten.

Meer slijtage aan kleding

Is de stoomfunctie op een wasmachine de moeite waard?

Hoewel er verschillende voordelen zijn voor de stoomfunctie op een wasmachine, moet u zich bewust zijn van de voor- en nadelen van het kopen van een wasmachine met een stoomfunctie.

Pros

 • De stoomfunctie kan de hoeveelheid strijken verminderen die u moet doen om kreukvrije kleding te hebben.
 • Het kan snel kleding opfrissen die te lang in een la ligt, maar niet hoeft te worden gewassen.
 • Verwijder de noodzaak van wasverzachter, omdat de stoomfunctie helpt om kleding en handdoeken te verzachten en te pluizen.
 • Met de stoomfunctie kunt u hygiënischer wassen, omdat het bacteriën doodt en allergenen verwijdert.

Tegens

 • Een wasmachine met stoomfunctie is duurder dan een gewone nieuwe wasmachine.
 • Er is enige discussie over de vraag of stoomwassers net zo goed werken als wordt beweerd. Consumentenrapporten (1) geeft aan dat stoomwassers vuil niet beter verwijderen dan een gewone wasmachine. Ze ontdekten ook dat stoomwassers meer elektriciteit en water gebruiken om kleding schoon te maken.

Wanneer te overwegen een wasmachine aan te schaffen met de Steam-functie

Er zijn momenten waarop u het praktisch kunt vinden om een wasmachine met de stoomfunctie aan te schaffen.

Omdat de stoomfunctie u in staat stelt om uw kleding op een hogere temperatuur te wassen, zal het meer bacteriën doden en meer allergenen verwijderen dan een gewone wasmachine. Dit is handig als u een familielid heeft met een gevoelige huid of allergieën. Het is ook handig als je een baby in huis hebt.

Als iemand in uw gezin betrokken is bij activiteiten, werk of hobby’s die vies of onhygiënisch kunnen zijn, kunt u overwegen een wasmachine met een stoomfunctie aan te schaffen. Het zal helpen om je kleding hygiënisch te houden en ook vuil en zweet te verwijderen.

Heb je een hekel aan strijkkleding, of heb je jonge kinderen in huis en geen tijd om te strijken?

Dan kunt u overwegen om een wasmachine met stoomfunctie aan te schaffen. De stoom zal helpen om de kleding te ontspannen en het aantal en de diepte van de rimpels te verminderen, waardoor het gemakkelijker te strijken is. Je hoeft niet zoveel tijd te besteden aan het strijken van kleding met de stoomfunctie.

Een andere reden om een wasmachine met de stoomfunctie aan te schaffen is als je wilt dat je kleding zo schoon en hygiënisch mogelijk is.

Wanneer steam cycle op wasmachine gebruiken

Er zijn verschillende momenten waarop u moet overwegen om de stoomcyclus op uw wasmachine te gebruiken.

Er zijn momenten waarop je kleding hebt die moet worden opgefrist, maar het is niet echt vies. Gebruik in dit geval de stoomfunctie om je kleding op te frissen in plaats van een volledige wascyclus uit te voeren.

De stoomfunctie is ook handig wanneer u kleding, handdoeken of luiers moet ontsmetten. De hoge hitte doodt alle bacteriën die in de was blijven hangen.

Als u allergenen heeft die u uit beddengoed of kleding moet verwijderen, moet u de stoomfunctie gebruiken omdat deze de allergenen zal verwijderen.

Gebruik ook de stoomfunctie wanneer u diepgewortelde vlekken heeft die moeten worden verwijderd. De stoom zal de vezels losmaken en het water en het reinigingsmiddel laten doordringen en het vuil en de vlek verwijderen.

Gebruik je wasmiddel in de stoomcyclus?

Ja, u kunt wasmiddel gebruiken in de stoomcyclus, vooral als u het met een volledige wascyclus gebruikt. Door de stoomcyclus kan het wasmiddel gemakkelijker in het water worden opgelost. Dit helpt het wasmiddel om efficiënter te werken om je kleding schoon te maken.

Als u echter alleen de stoomcyclus gebruikt om uw kleding op te frissen, hoeft u geen wasmiddel toe te voegen.

Andere wasmachinefuncties

Er zijn een paar andere functies die u misschien wilt overwegen wanneer u op zoek bent naar een nieuwe wasmachine.

Extra spoelcyclus

De extra spoelcyclus is erg handig, vooral als u een familielid heeft dat allergisch is voor wasmiddelen. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat al het wasmiddel uit de kleding wordt gehaald.

Nooddeur op voorladers

Als je ooit een lading wasgoed bent begonnen en je hebt omgedraaid om een sok te vinden die op de vloer van je wasruimte ligt, weet je waarom deze functie nuttig is. Je kunt vergeten kledingstukken of die gevallen sok aan je lading toevoegen, zelfs nadat deze is gestart.

Wi-Fi

De wifi-functie zal u op de hoogte stellen wanneer uw machines klaar zijn met het wassen of drogen van uw kleding. Je kunt je was meteen verplaatsen in plaats van te hopen dat je merkt wanneer je wasmachine is gestopt.

Sensor wassen

De sensor bepaalt de hoeveelheid wasgoed die u in de machine hebt geplaatst en gebruikt de juiste hoeveelheid water voor elke lading. Dit betekent dat u niet langer boven uw machine hoeft te staan en na te denken of u een kleine of grote lading wasgoed heeft.

Zelfreinigende wasmachine

Een zelfreinigende wasmachine maakt het gemakkelijk om uw wasmachine schoon te maken en heeft minder onderhoud nodig.

Taakverdeling

Load balancing helpt om de belastingen in de wasmachine in evenwicht te brengen, zodat uw wasmachine niet zo veel schudt als anders het geval zou zijn geweest.

Veelgestelde vragen

Kan een stoomwasser kleding beschadigen?

Ja, sommige stoffen zoals fluweel, velours of stof met een wascoating worden beschadigd door de stomer. Ook kunnen kunststoffen zoals knoppen en applicaties worden beschadigd door de hoge hitte die nodig is voor stoom.

Een snelle vuistregel is dat als je denkt dat een item kan smelten, stoom het dan niet.

Verwijderen stoomdrogers echt rimpels?

De stoomfunctie op een droger zal de kleding licht besproeien met vocht. Dit zal helpen om taaie rimpels te ontspannen. Hoewel dit de behoefte aan strijken zal verminderen, zal het het niet elimineren.

Het is niet gebleken dat stoomdrogers aanzienlijk beter zijn dan gewone drogers voor het verwijderen van rimpels.

Hoe gebruik ik de Steam op mijn LG wasmachine?

Je zult zien dat sommige wascycli een rode strook ernaast hebben. Deze cycli kunnen worden gebruikt met stoom. Kies eerst een van deze cycli met behulp van de keuzeknop en druk vervolgens op de stoomknop op het display.

Zijn bovenladers of voorladers beter?

Voorlader wasmachines zijn beter in het reinigen van kleding. Ze gebruiken ook minder water en er is minder slijtage aan de stoffen.

Top load wasmachines hebben zelf een paar voordelen. Ze zijn sneller in het schoonmaken van wasgoed en iets efficiënter in hun stroomverbruik.

De betere machine hangt af van uw persoonlijke behoeften voor uw wasmachine.

Voor meer informatie over welk type wasmachine beter voor u is, lees ons artikel: Front Load vs Top Load wasmachine.

Moet ik een wasmachine krijgen met of zonder roerwerk?

Een wasmachine met een roerwerk is beter in het schoon krijgen van kleding. Vlekken zullen gemakkelijker en sneller te verwijderen zijn.

De rotatie van het roerwerk veroorzaakt echter slijtage aan de kleding. Ook betekent geen roerwerk dat je meer ruimte hebt voor grotere ladingen en uiteindelijk minder water verbruik.


Wat is stoom wasmachine

Een stoomwasmachine is een wasmachine die de mogelijkheid biedt om je kleding stoom te reinigen. Je vindt de stoomtechnologie onder andere in een LG wasmachine, GE wasmachine en een Whirlpool machine.

De technologie stelt wasmachines in staat om minder energie en hogere warmte te gebruiken om te ontsmetten, allergenen te verwijderen en het aantal rimpels in uw wasgoed te verminderen.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedank You voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?