Hoe garbage disposal humming te repareren

Bromt uw afvalverwerking? Is het een nieuw geluid en een reden tot zorg? Maak je geen zorgen – wij kunnen je helpen.

Als uw afvalverwijdering bromt, kan dit te wijten zijn aan een probleem dieper van binnen. Het is cruciaal dat u het probleem zo snel mogelijk aanpakt. Anders kan het verergeren en uiteindelijk uw afvalverwijdering helemaal stoppen met werken.

U kunt veel van deze problemen zelf oplossen. Neem bij twijfel echter altijd contact op met een loodgieter of een elektricien, afhankelijk van het probleem.

Inhoudsopgave
 • Oorzaken van garbage disposal humming
 • Hoe garbage disposal humming te repareren
 • Veelgestelde vragen
 • Stop het gezoem

Oorzaken van garbage disposal humming

Als uw afvalverwijdering bromt, moet deze worden gerepareerd. Maar voordat u het probeert te repareren, moet u bepalen wat de oorzaak is van de probleem zodat je precies weet welke volgende stappen je moet nemen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken, maar houd er rekening mee dat het iets anders kan zijn.

 • Vastgelopen items: Er zit iets vast in de unit of maalkamer.
 • Verstopte Grinder: Iets verhindert dat de molen draait of goed functioneert.
 • Oververhitting: Het is te veel gebruikt en is te warm. Dit kan brommen veroorzaken of het kan ervoor zorgen dat de stroomonderbreker uitvalt.
 • Tripped Circuit Breaker: Dit kan gebeuren door overmatig gebruik van keukenapparatuur, een elektrische storing, stroomuitval of verschillende andere redenen. Dit zou een snelle oplossing moeten zijn.
 • Slijtage: Hoe oud is uw afvalverwerkingseenheid? Het is misschien tijd voor een nieuwe.
 • Heeft een reset nodig: Afvalverwijderingseenheden hebben een resetknop die verschillende problemen kan oplossen, zoals brommen.

Als u merkt dat het geen van deze problemen is en u de oorzaak niet kunt vinden, neemt u contact op met een professional.

Hoe garbage disposal humming te repareren

Vastgelopen items

Pak een zaklamp en kijk naar beneden in je vuilnisbak om te controleren of er iets vastzit. Zorg ervoor dat je je vingers uit de weg houdt!

Als u merkt dat er een vastgelopen item is, volgt u deze stappen:

 1. Koppel de afvalverwijdering los van de stroombron. Mogelijk moet u het uitschakelen via de stroomonderbreker.
 2. Gebruik een inbussleutel om los te maken wat vastzit door het in het gat onder het apparaat te steken en rond te wiebelen.
 3. Schakel de stroom weer in en schakel uw afvalverwijdering in. Als het gezoem weg is, geweldig! Zo niet, schakel het apparaat dan weer uit en ga verder met de volgende stap.
 4. Neem een item met lange handgrepen, zoals een bezemsteel, en plaats het in de vuilnisopruimingang om de jam te ontstoppen, of u kunt een afvalverwijderingsreiniger gebruiken.
 5. Zodra je de jam hebt verwijderd, gebruik je een naaldneustang om het item eruit te trekken.
 6. Sluit de stroom opnieuw aan en laat koud water in de gootsteen lopen.
 7. Schakel de afvalverwijdering in en controleer of deze werkt.

Waarschuwing

Probeer nooit een klomp op te ruimen met een chemische reiniger. Deze reinigingsmiddelen kunnen delen van uw afvalverwijderingseenheid beschadigen.

Verstopte Grinder

Als je te veel voedsel in je unit stopt, of als je er geen hebt met een hoog vermogen, kan de molen gemakkelijk verstoppen. Volg deze stappen om dit op te lossen:

 1. Koppel het apparaat los of schakel de stroom uit via de stroomonderbreker.
 2. Steek de inbussleutel in het gat aan de onderkant van de afvalverwerking en beweeg deze voorzichtig heen en weer om de verstopping los te maken.
 3. Als u een verstopping voelt, blijf dan de inbussleutel bewegen om de verstopping volledig los te maken.
 4. Als er een verstopping is in de buurt van de bovenkant van de gootsteen, gebruik dan een lange staaf om deze los te breken.
 5. Verwijder items uit de afvalverwijderingseenheid met een tang en trek ze uit de bovenkant van de gootsteen.
 6. Sluit de afvalverwijdering weer aan op stroom.
 7. Laat koud water lopen en zet de afvalverwerking weer aan.

Oververhitting

Afvalverwijderingseenheden raken oververhit wanneer ze te veel worden gebruikt of te veel worden gevuld. De beste manier om dit te voorkomen, is door het advies van de fabrikant op te volgen over wat voor soort voedsel erin moet worden gedaan en hoeveel.

Ga als volgt te werk om een oververhitte afvalverwijdering op te lossen:

 1. Schakel de afvalverwijdering uit en laat het apparaat afkoelen.
 2. Schakel het na een paar minuten weer in. Als het weer normaal is, ga dan verder met het gebruik ervan, maar wees voorzichtig.
 3. Als het niet werkt of nog steeds bromt, schakel het dan uit en druk op de resetknop die zich meestal aan de onderkant van het apparaat bevindt.
 4. Schakel het weer in. Als het niet weer aangaat, controleer dan bij de stroomonderbreker of de rit is overgeschakeld. Als dit het geval is, verplaatst u het naar het neutrale merkteken en vervolgens naar de positie “aan”.
 5. Druk op de resetknop en laat wat koud water lopen.
 6. Zet de afvalverwijdering aan.

Als het niet werkt of nog steeds bromt, neem dan contact op met een elektricien.

Uitgeschakelde stroomonderbreker

Zoals vermeld, kan oververhitting – of andere elektrische storingen – ervoor zorgen dat de stroomonderbreker uitvalt. Dit kan ook gebeuren wanneer u andere elektrische keukenapparatuur gebruikt en het systeem overweldigd is.

Om dit op te lossen, controleert u de stroomonderbreker. Er moeten verschillende labels zijn voor apparaten of voor de keuken als geheel. Als de verwijderingsschakelaar zich op de neutrale plek bevindt, schakelt u deze uit en vervolgens in. Het zou weer moeten werken.

Zo niet, neem dan contact op met een elektricien.

Slijtage

Helaas kan uw afvalverwerking brommen als gevolg van algemene slijtage. Afvalverwijderingsunits gaan wel lang meee, maar ze zijn niet ontworpen om eeuwig mee te gaan. Controleer of de jouwe nog steeds onder de garantie valt en zo niet, dan is er mogelijk geen manier om het gezoem op te lossen. Misschien is het wel tijd voor een nieuwe afvalverwijderingsunit.

Reset nodig

Er is wel goed nieuws! Misschien heeft het gewoon een reset nodig. Dit is waarschijnlijk het geval als er gezoem is, maar geen storingen, elektrische problemen, oververhitting of het is een vrij nieuw apparaat. Zoek gewoon de resetknop, druk erop en start de verwijdering opnieuw.

Als u nog steeds problemen ondervindt, raden we u aan contact op te nemen met de fabrikant, vooral als het apparaat niet oud is. Ze kunnen advies hebben, of ze kunnen iemand eropuit sturen om het apparaat gratis te inspecteren als het nog steeds onder de garantie valt.

Veelgestelde vragen

Afvalverwijdering brommend maar vliegwiel niet vastgelopen

Als het apparaat zoemt maar het vliegwiel niet vastzit, probeert u het apparaat opnieuw in te stellen. Volg onze tips onder ‘Reset nodig’ om dit probleem op te lossen. Het andere probleem kan oververhitting of algemene slijtage zijn.

Afvalverwijdering bromt maar draait vrij rond

Uw afvalverwerkingseenheid kan vrij ronddraaien en voedsel malen, maar nog steeds brommen. Dit komt waarschijnlijk omdat je voedsel naar beneden dwingt, er het verkeerde voedsel in stopt of het te veel gebruikt. We raden u aan te controleren of het apparaat oververhit raakt en ons advies op te volgen over hoe u dat probleem kunt oplossen.

Volg over het algemeen altijd het advies van de fabrikant. Dit zal u precies vertellen hoe u het apparaat moet gebruiken en welk voedsel u nooit uw afvalverwijdering moet neerleggen.

Dit omvat bijvoorbeeld heet vet, olie, koffiedik, zaden, draadachtig fruit en groenten, schelpen (van eieren, kokkels en dergelijke voedingsmiddelen) en nog veel meer (1). Controleer altijd het advies van de fabrikant, omdat dit kan veranderen afhankelijk van het merk.

Afvalverwijdering Brommen en roken

Wanneer u gezoem hoort, is het erg belangrijk om het apparaat uit te schakelen en het probleem aan te pakken. Als je dat niet doet, en het is een elektrisch probleem, kan het apparaat beginnen met roken. Dit is het bewijs dat de motor of het circuit is uitgebrand.

Dit kan worden veroorzaakt door storingen, verstopte slijpmachines, oververhitting en algemene elektrische problemen. Volg deze stappen om het probleem op te lossen:

 1. Schakel het apparaat uit en sluit de stroombron uit.
 2. Controleer de opening om te zien of er iets zichtbaar vastzit. Gebruik dan een tang om het te verwijderen.
 3. Gebruik een bezemsteel, steek deze in de opening en probeer de slijpplaten indien mogelijk te draaien om te controleren of ze niet langer verstopt zijn.
 4. Als dit niet mogelijk is, steek dan een inbussleutel in het gat aan de onderkant en draai het op die manier.
 5. Zodra u zeker weet dat er geen klompen zijn, voert u koud water uit en schakelt u het apparaat weer in.
 6. Als het normaal werkt en het branden en roken is verdwenen, ga dan verder met het gebruik van uw afvalverwijdering, maar wees voorzichtig.
 7. Als het echter nog steeds bromt of rookt, neem dan contact op met een elektricien. Houd er rekening mee dat de enige optie hier kan zijn om een nieuwe afvalverwerking te krijgen.

Afvalverwijdering brommen en lekken

Een zoemende en lekkende afvalverwijdering is meestal het gevolg van een van deze drie problemen: een lekkende gootsteenflens, een gebroken afdichting in de unit of lekkende afvoerleidingen.

Als het de gootsteenflens is, moet u de oude afdichting verwijderen, de stopverf van de loodgieter schoonmaken en opnieuw een nieuwe gootsteenflens aanbrengen. Als je flens is aangedraaid met schroeven, koop dan een nieuwe en draai deze ook vast met schroeven.


Stop het gezoem

Het brommen van afvalverwijderingen kan behoorlijk alarmerend zijn, maar er is meestal een vrij eenvoudige oplossing. Of dat nu het controleren van de stroomonderbreker is, het ontstoppen van het apparaat of het aanspannen van sommige verbindingen – hopelijk is uw apparaat weer normaal.

Als het apparaat echter blijft brommen of mogelijk begint te roken, is het misschien tijd voor een nieuwe afvalverwijderingseenheid. We weten dat dit een dure oplossing kan zijn, maar het is altijd beter om veilig te zijn.

Doe ten slotte wat u kunt om al deze problemen te voorkomen door uw afvalverwijdering correct te gebruiken. Geef het nooit het verkeerde voedsel, overlaad het nooit en dwing nooit voorwerpen in de eenheid.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?