Hoe hang je een vogelvoeder op? (Alles wat u moet weten)

Vogels zijn een mooie en charmante toevoeging aan elke buitenruimte. Het aantrekken van hen kan eenvoudig zijn met de juiste feeder. Het ophangen van een vogelvoeder lijkt misschien eenvoudig, maar er zijn een paar dingen om te overwegen om vogels terug te laten komen voor zowel hun plezier als dat van jou.

Het ophangen van een vogelvoeder kan een eenvoudige taak zijn die u urenlang plezier zal bezorgen. Volg deze tips en trucs voor waar je vogelvoeders kunt ophangen en enkele dingen om te overwegen bij het ophangen van vogelvoeders.

Hoe hang je een vogelvoeder op?

Vogelvoeders worden meestal geleverd met een haak of lus die wordt gebruikt om de feeder aan iets te bevestigen om op te hangen, maar het is meer dan alleen maar haken en weglopen.

Het veilig ophangen van een vogelvoeder is essentieel voor zowel de vogels als de vogelaars.

achtertuin

Boomtakhaken

Boomhaken voor vogelvoeders zijn een uitstekende manier om feeders op een uitstekende voedingslocatie te hangen – bomen!

De meeste feeders zijn ontworpen om te worden opgehangen en boomtakken bieden een perfecte locatie die zowel direct beschikbaar is (als je bomen in je tuin hebt) als gunstig is voor vogels.

Om een vogelvoeder op de juiste manier en op de juiste hoogte aan een boom te hangen, moet u mogelijk een S-vormige haak toevoegen. Zoek naar mensen met diepere, sterk gebogen uiteinden om wind en vogels die op de feeder landen te weerstaan.

Gemakkelijk verkrijgbaar bij hardware- en outdoor supply-winkels, haken voegen stabiliteit en robuustheid toe aan hangende vogelvoeders.

Dekhangers

Dekken kunnen een uitstekende ruimte zijn om vogels aan te trekken. Ze bieden de perfecte locatie voor het bekijken van je gevederde vrienden terwijl ze je hangende vogelvoeder bezoeken.

Een hangende feeder moet echter ergens hangen, en dekhangers zijn een eenvoudige oplossing voor waar vogelvoeders op een dek kunnen worden gehangen dat nog geen haken of palen heeft die je kunt gebruiken.

Voeg een dekvogelvoederpaal toe of een vogelvoederaar haakt van leuningen om een close-up van wilde vogels in de achtertuin te geven.

Er zijn meestal drie bevestigingen om uit te kiezen (relingklembevestiging, schroef en baluster), dus kies degene die u de beste vogelvoederplaatsing voor uw dek biedt.

Werf feeder palen

Soms is de ideale feederlocatie een uitdaging omdat er niets is om een feeder aan op te hangen.

Wanneer moeder natuur niet kan helpen met bomen en er geen structuren in de buurt zijn, maak dan een vogelvoederstand of vogelvoederstation met behulp van een tuinvoederpaal.

De vraag hoe je een vogelvoederbak zonder boom kunt ophangen, kan worden beantwoord door een doe-het-zelf vogelvoederpaal te maken of een vogelvoederhangerpaal te installeren.

Een verscheidenheid aan paalkits biedt veel functies, van meerdere haken tot liefhebberopties zoals eekhoornschotten, zodat u het perfecte vrijstaande vogelvoederstation kunt creëren waar u maar wilt.

Raamvoeders

Voor een close-up van uw favoriete zangvogels is een op het raam gemonteerde vogelvoederbak de perfecte plaatsing van de vogelvoederbak.

Raamhangers bieden niet alleen een intiem uitzicht, maar bieden ook een veilige ruimte voor uw vogels om te voeren.

Feeders dichter dan 3 voet bij een raam of zelfs bevestigd aan het glas bieden een plek die uitstekend zicht biedt, maar ook venstercrashes minimaliseert door feederplaatsing.

Feeders zijn veiliger; hoe dichter ze bij een raam zijn, omdat het voorkomt dat vogels topsnelheden bereiken in het geval van een botsing.

Hang feeders aan een beugel of gebruik zuigsteunen om feeders rechtstreeks aan het glas te bevestigen voor de beste resultaten.

Ophangbeugels

Hangende beugels bieden de mogelijkheid om een vogelvoeder te installeren op elke locatie waar u er ook een kunt beveiligen.

Of het nu een huis, gebouw, muur of andere dingen in je tuin is, als je er een beugel aan kunt vastmaken, kun je er een vogelvoeder aan hangen.

Hangende beugels zijn vooral handig voor delicate feeders zoals kolibrie- of wielewaalvoeders.

Nectarvoeders vereisen regelmatige reiniging en zijn gemakkelijk vatbaar voor mieren of andere insecten, dus frequente veranderingen zijn noodzakelijk.

Gemakkelijk te bereiken beugels kunnen de beste manier zijn om een vogelvoeder op te hangen die regelmatig onderhoud vereist.

Ze stellen je niet alleen in staat om decoratieve elementen op verschillende plaatsen toe te voegen, maar ze kunnen ook helpen met waar je vogelvoeders kunt ophangen als je wordt uitgedaagd voor natuurlijke locaties.

Waar hang je een vogelvoeder?

De twee belangrijkste overwegingen voor waar je een vogelvoeder moet plaatsen, zijn of je het kunt zien en of het op een veilige locatie staat.

De volgende ideeën zijn enkele dingen om te overwegen voor ideeën voor het ophangen van vogelvoeders.

kolibrie feeder

Niet-winderige locatie

Kies een niet-winderige locatie voor uw vogelvoeder om niet alleen een toevluchtsoord te bieden aan vogels, maar ook om zaad morsen als gevolg van wind te ontmoedigen.

Vrijstaande vogelvoeders kunnen op niet-winderige locaties worden geplaatst, maar vogelvoederhaken of hangers moeten mogelijk worden verwijderd tijdens winderige stormen of ander gevaarlijk weer om schade te voorkomen.

Wind kan niet alleen zaad verspreiden en morsen en de feeder beschadigen, maar sterke takken kunnen een ander element van gevaar toevoegen voor zowel de vogels als de feeders.

Als uw klimaat bijzonder gevoelig is voor dit soort weer, is het misschien het beste om feeders in meer beschutte gebieden te plaatsen.

Dit maakt het niet alleen gemakkelijker en veiliger voor de vogels om te gebruiken, maar het maakt het ook gemakkelijker voor u om te vullen en te verzorgen.

Lees ook:   Hoe maak je een kookplaat schoon (geniet weer van een ongerepte keuken)

Schaduwrijk gebied

Zaad, nectar, suèt en andere soorten voer zijn allemaal gevoelig voor bederf als ze niet goed worden verzorgd.

Een manier om het voedzame voedsel dat de vogels nodig hebben te beschermen, is door uw feeder in een schaduwrijke omgeving te plaatsen.

Bescherming tegen de zon voorkomt dat het zaad of voedsel te snel bederft, waardoor uw vogels een betere kans hebben om hun voeding te maximaliseren wanneer ze het het meest nodig hebben.

Feeders zijn van nature rommelig, dus regelmatige reiniging is essentieel en een schaduwrijk gebied biedt de beste bescherming tegen de elementen.

Bedenk bovendien dat hoewel fel zonlicht het kijken gemakkelijker kan maken, het uitdagingen kan bieden op het gebied van fotografie.

Een schaduwrijk gebied biedt minder verblinding en kan daarom beter zijn voor fotografie.

In de buurt van bomen of dekking

Vogels moeten zich zowel veilig als comfortabel voelen om een vogelvoeder te bezoeken.

Het plaatsen van vogelvoeders in de buurt van bomen, struiken of andere dekking biedt een handige locatie voor vogels om hun toevlucht te zoeken voor roofdieren, het weer en hun beurt te wachten op een plek bij een drukke feeder.

Bovendien presteren feeders het beste in de natuurlijke omgeving van een vogel, dus het plaatsen van uw feeder in de buurt van gebieden waar vogels normaal gesproken eten, verhoogt uw kansen om vogels naar uw feeder te trekken.

Hang feeders in de buurt van struiken, bomen of struiken die kunnen worden gebruikt voor zowel beschutting als nesten.

Het bieden van zowel veiligheid als nestelen om aan hun behoeften te voldoen, biedt vogels een grotere stimulans om in het gebied te blijven voor meer dan alleen voeding.

De 5-7-9 regel

Eekhoorns komen met het territorium als het gaat om het voeren van vogels.

En hoewel deze nieuwsgierige knaagdieren grappig kunnen zijn om naar te kijken, zijn ze nog steeds ongedierte voor de vogelvoederbak en moeten er enkele maatregelen worden genomen om te voorkomen dat ze uw feeders overnemen.

De geaccepteerde wijsheid is dat eekhoorns niet meer dan 5 voet van de grond kunnen (of willen) springen, 7 voet tegenover een boom of gebouw, en meestal niet meer dan 9 voet van bovenaf op een feeder laten vallen.

Plaats je feeder op een locatie die voldoet aan de magische eekhoornverhouding en je zou een grote meerderheid van deze vastberaden plagen moeten kunnen afschrikken.

Een afstand creëren tot vensters

Raambotsingen zijn een ernstige bedreiging die elk jaar een groot aantal vogels verwondt en doodt.

Vogelaars kunnen vogels helpen beschermen door feeders op een veilige afstand van fotovensters te plaatsen om botsingen te minimaliseren.

Plaats feeders op minder dan drie voet van een raam of op meer dan 10 voet afstand ervan.

Op het raam gemonteerde vogelvoeders helpen eigenlijk om botsingsrisico’s te minimaliseren door hun nauwe plaatsing, zoals hierboven vermeld.

Feeders dichter bij ramen verminderen het risico door de snelheid (en dus ernstige impact) te minimaliseren, terwijl die verder weg voldoende ruimte bieden voor de vogels om veilig te manoeuvreren en een crash te voorkomen.

Ophangtips voor vogelvoeders om in gedachten te houden

Duidelijk zicht

Maak optimaal gebruik van uw mogelijkheden om vogels te spotten door uw feeders in een duidelijk zicht te plaatsen. Je moet een goed zicht hebben om te genieten van het werk dat je in je feeders stopt.

Een goed geplaatste feeder op een zonnige plek zal niet alleen uw gewone vogels aantrekken, maar heeft ook een betere kans om passerende vogels aan te trekken.

Open plaatsingen met duidelijk zicht stellen vogels in staat om op zoek te blijven naar roofdieren of andere bedreigingen, terwijl ze een prachtig zicht bieden aan vogelaars.

Bovendien kan fel zonlicht het gemakkelijker maken om de levendige kleuren en het broedkleed van veel vogels te zien, wat zorgt voor een gemakkelijkere identificatie.

vogelvoeder

Vaak bijvullen

Hoewel er technisch gezien een beste hoogte kan zijn voor een vogelvoeder, is het plaatsen van een feeder op een locatie die u gemakkelijk kunt bereiken voor het bijvullen en reinigen de beste algehele oplossing.

Als u extra treden nodig heeft om toegang te krijgen tot uw feeders, zoals een ladder of step ontlasting, de kans is groot dat je het snel zult verwaarlozen.

Houd je feeder vol, vul vaak bij, om meer vogels aan te trekken. Een betrouwbare voedselbron is de handigste voor de vogels en door de jouwe regelmatig in te slaan, blijven vogels terugkomen voor meer.

Met frequente navullingen kunt u ook de gezondheid en conditie van uw feeder in de gaten houden.

Vogels kunnen ziek worden van beschimmeld zaad of uitwerpselen, dus frequente navullingen helpen slechte omstandigheden te vangen voordat ze verergeren. Vul vaak bij en reinig feeders regelmatig voor het beste resultaat.

Schuilplaats

Afhankelijk van uw klimaat kan uw feeder worden blootgesteld aan verschillende elementen.

Zorg ervoor dat uw feeder veilig is voor de elementen om zowel uw vogels als de feeder te beschermen.

Klimaten, vooral gevoelig voor sterke wind, zware regen of sneeuwval en andere ongunstige omstandigheden, kunnen het het beste vinden om feeders op een beschutte locatie te plaatsen.

Hierdoor kunnen vogels zich voeden zonder de dupe te worden van de volle kracht van het weer en zal ze waarschijnlijk een welkom toevluchtsoord bieden wanneer ze het het meest nodig hebben.

Lees ook:   Dyson V11 Total Clean

Bovendien is de kans groter dat u de feeder verzorgt en bijvult als deze zich op een locatie bevindt die in alle weersomstandigheden toegankelijk is, wat verdere beveiliging voor uw vogels biedt.

Er zal een puinhoop zijn

Van afgedankte zaden en rompen tot vermolmde veren en uitwerpselen, vogelvoeders zijn van nature rommelige plaatsen.

Regelmatig schoonmaken is essentieel, maar je moet bereid zijn om het werk te doen om je stations zo schoon en rommelvrij mogelijk te houden.

Er zijn verschillende dingen die u kunt doen om de rotzooi te minimaliseren naast het schoonmaken.

Plaats feeders waar de rommel minder zichtbaar is, zoals een natuurlijk borstelig of grasachtig gebied, of gebruik zaaibakken om de rommel te minimaliseren terwijl u nog steeds geniet van het uitzicht.

Als een gebied te vervuild raakt, kunt u altijd van locatie wisselen om te besparen op overmatig gebruik.

Hoe eekhoorns uit de buurt van vogelvoeders te houden?

Het voeren van vogels in uw tuin kan een spannende en lonende hobby zijn, maar uw mooie feeders kunnen snel worden overspoeld door eekhoorns als u geen voorzorgsmaatregelen neemt.

Het meest aantrekkelijke voer voor vogels, zoals zonnebloempitten met zwarte olie en suet, zijn ook aantrekkelijk voor eekhoorns en ze hebben een vraatzuchtige eetlust en houding die vaak de vogels wegjaagt die je wilde voeren.

Lees verder voor slechts enkele manieren om eekhoorns uit de buurt van vogelvoeders te houden.

eekhoorn

Eekhoorn proof feeder

Sommige feeders zijn speciaal ontworpen om te voorkomen dat eekhoorns en grotere vogels toegang krijgen tot het zaad.

Dit kan worden bereikt door kooien of speciaal ontworpen deuren en luiken die worden geactiveerd om te sluiten door het gewicht van een eekhoorn.

Deze optie kan het beste zijn voor bijzonder ondernemende eekhoorns die uw andere inspanningen of feeders al hebben vernietigd.

Eekhoorn baffle

Schotten zijn ontworpen om te voorkomen dat eekhoorns van boven of onder toegang krijgen tot het voedsel.

Schotten moeten minstens 15-18 centimeter breed of lang zijn om te voorkomen dat eekhoorns rond de baffle reiken om bij de feeder te komen.

Veel schotten bevatten alle toeters en bellen die zijn ontworpen om te kantelen of te draaien om de eekhoorn uit balans te brengen.

Deze optie werkt het beste voor feeders op palen of opgehangen aan bomen.

Eekhoornbestendige feederpaal

Ten slotte kun je specifieke palen kopen met schotten die al zijn bevestigd om deze atletische zaaddieven te slim af te zijn.

Stevige palen die niet buigen onder het gewicht van de eekhoorn met schotten die al zijn bevestigd, kunnen je beste verdediging zijn tegen, met name vastberaden eekhoorns.

Baffles zijn er in verschillende stijlen en eekhoornbestendige feederpalen kunnen vaak meer dan één feeder bevatten, waardoor een eekhoornvrij station ontstaat waar uw vogels zich kunnen voeden.

Wat te doen als vogels niet naar uw vogelvoeders komen?

Het eerste dat u moet controleren of er geen vogels naar uw vogelvoeders komen, is uw geduld.

Het kan enige tijd duren voordat vogels de nieuwe feeder opmerken, en nog langer voordat ze de jacht trotseren en de nieuwe locatie verkennen.

Als je na 2-3 weken nog steeds geen geluk hebt, probeer dan je feeder naar een andere locatie te verplaatsen en laat het wachten opnieuw beginnen.

Waar vogelvoeders te plaatsen kan heel locatiespecifiek zijn. Er kunnen veel redenen zijn waarom vogels geen feeders op een specifieke locatie zullen gebruiken.

Probeer uw locatie te observeren om voor de hand liggende indicatoren (zoals roofdieren) te markeren, maar zorg ervoor dat u controleert op minder voor de hand liggende factoren zoals bedorven voedsel of onzichtbare roofdieren.

Als al het andere faalt, zijn hier enkele extra tips om uw tuin aantrekkelijker te maken aan vogels.

vogelbad

Voeg een vogelbad toe

Waterbronnen zijn essentieel voor vogels en het bieden van een betrouwbare waterbron is slechts één manier om uw tuin aantrekkelijker te maken voor vogels.

Vogels hebben water nodig om te overleven en het leveren van water voor hen is de sleutel tot hun gezondheid en habitat.

Het kiezen van het beste vogelbad om uw vogels gelukkig en gezond te houden, betekent niet alleen het vinden van een bad dat de vogels zullen gebruiken, maar ook een die gemakkelijk schoon te houden is.

Er zijn veel soorten vogelbaden om uit te kiezen. Houd bij het overwegen van welk vogelbad u moet kiezen rekening met type, grootte, locatie, reinigingsgemak en prijs.

Installeer felle kleuren

Net als wij zijn vogels een van de weinige dieren die in kleur kunnen zien en ze vertrouwen er op verschillende manieren op.

Van het aantrekken van een partner tot het verbergen voor roofdieren en bijna alles daartussenin, kleur kan een belangrijke rol spelen in het bestaan van een vogel. Maak uw tuin vooral betoverend door de plaatsing van kleuren waarvan bekend is dat ze vogels aantrekken.

Rood is vooral bekend om kolibries aan te trekken en veel feeders komen in een felrode tint om hun aandacht te trekken. Hoewel van oranje en geel bekend is dat ze Wielewaal en Putters aantrekken en feeders die specifiek voor hen zijn, komen ze vaak in deze tinten voor.

Over het algemeen worden vogels aangetrokken door hun eigen kleur, dus het opnemen van blauwe items in uw tuin, hetzij via feeders of andere decoratieve items, zal zeker Blue Jays en andere blauwe vogels aantrekken.

Het toevoegen van kleur kan op verschillende manieren worden gedaan, van kunstmatige afbetalingen zoals vogelvoeders en huizen, tot het planten van natuurlijk levendige struiken en bloemvariëteiten die aantrekkelijk zijn voor vogels.

Lees ook:   hoe vaak moet je de koelkast schoonmaken

Vogels zullen zich altijd het meest aangetrokken voelen tot die kleuren die worden geassocieerd met voedsel dat ze eten, dus het planten van inheemse bomen en soorten planten zal niet alleen vogels verleiden om te zien wat uw tuin te bieden heeft, maar zal ook een broodnodig milieuwonderland voor uw vogels bieden.

Zorg voor zitstokken in de buurt

Alle vogels hebben een plek nodig om te rusten, te preen of gewoon het landschap in zich op te nemen.

Zorg voor nabijgelegen zitstokken door natuurlijke structuren zoals bomen of struiken, of als uw tuin die niet biedt, installeer dan een zitstok om een veilige plek te creëren voor uw vogels om te rusten.

Of vogels nu moeten stoppen en een pauze moeten nemen van hun trekactiviteiten, of ze zijn op zoek naar een plek om hun veren te preen, het bieden van nabijgelegen zitstokken biedt hen deze broodnodige veilige ruimte.

Vogels gebruiken vaak zitstokken om het gebied te scannen en gevaar te beoordelen, waarbij ze ook een beslissing nemen over de veiligheid van de feeder. Inheemse bomen en landschapsarchitectuur zijn altijd het beste, maar zitstokken kunnen worden gebruikt wanneer deze niet beschikbaar zijn.

Plaats ze echter niet te dicht bij feeders, omdat het roofdieren een onnodig voordeel kan geven. Zitstokken kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, of u kunt oude takken gebruiken om een meer natuurlijke opstelling na te bootsen.

Controleer de zaadniveaus regelmatig

Het aantrekken van vogels komt neer op het voorzien in hun basisbehoeften, dus controleer regelmatig het zaadniveau om ervoor te zorgen dat aan hun voedingsbehoeften altijd kan worden voldaan bij uw feeders.

Het verleiden van vogels met de juiste traktaties is een andere uitstekende stap om aan hun behoeften te voldoen en hen een veilige haven te bieden.

Verschillende vogels eten verschillende dingen, dus als je ze een keuze geeft, zal de meeste variatie in je tuin terechtkomen.

Door regelmatig niveaus te controleren, kunt u ook de gezondheid van uw feederstations in de gaten houden en mogelijke rommel of vervuiling voorkomen zodra u het ziet.

Vogels zullen een voorspelbare voedselbron waarderen die schoon is, nog meer.

Veelgestelde vragen

Hoe hang je een vogelvoeder buiten een raam?

Vogelvoeders kunnen buiten een raam worden opgehangen, hetzij door een speciale beugel of op het raam gemonteerde feeder. De meeste raamsteunen zijn afhankelijk van een doorzichtige plastic beugel of haak met zuignappen. Hoe zwaarder de feeder, hoe meer zuignappen je nodig hebt om hem omhoog te houden.

Hoe hang je een vogelvoeder van een dek?

Vogelvoederhangers voor dekken zijn meestal verkrijgbaar in drie verschillende montagestijlen. Relingklembevestiging, schroefbevestiging en balusterbevestiging kunnen allemaal worden gebruikt om een paal of beugel aan uw dek te bevestigen die uw vogelvoeder ophangt. Je kunt ook extra vogelvoederhaken gebruiken om feeders aan de paal te hangen.

Hoe hang je een vogelvoeder op het balkon?

Het enige dat nodig is, is een goede relingklem en een vogelvoederhaak om een balkonvogelvoeder te hebben. U kunt een relingklem of een dekhaak met een montagebeugel (afhankelijk van uw reling) gebruiken om een vogelvoeder op een balkon te hangen.

Kunnen vogelvoeders te dicht bij elkaar staan?

Sommige vogels kunnen territoriaal worden over feeders. Naar comvleermuis dit gedrag, plaats feeders op minstens 3 tot 4 voet afstand van elkaar om vogels de ruimte te geven die ze nodig hebben.

Waar hang je een vogelvoeder?

Waar de beste plek is om een vogelvoeder op te hangen, hangt grotendeels af van het type ruimte dat je hebt. Hang uw vogelvoeder uit de buurt van bomen, struiken of bevolkte gebieden voor de beste resultaten.

Hoe hoog moet een vogelvoeder worden opgehangen?

Vogelvoeders moeten minstens 6 voet van de grond worden gehangen om te voorkomen dat roofdieren en ongedierte het voeren of aanvallen van uw vogels verstoren.

Hoe lang duurt het voordat vogels naar een vogelvoederbak komen?

Het kan enkele weken duren voordat vogels uw feeder ontdekken. Voeg een glanzend taartbord toe met wat zaad erin of felle kleuren om ze te helpen het sneller te vinden.

Hoe hang je een vogelvoederbak tussen twee bomen?

Om een vogelvoederbak tussen twee bomen te hangen, moet u een touw of draad installeren als vogelvoederhangers of specifieke vogelvoederhangers voor bomen gebruiken (haken om rechtstreeks op de boom te installeren).

Wat is de beste manier om een suet feeder op te hangen?

De beste manier om een suet feeder op te hangen is alleen en uit de buurt van andere feeders. Vogels die gedijen op suet zijn vaak schuwe vogels die de eenzaamheid zullen waarderen.

Hoe hang je een vogelvoeder aan een hoge tak?

Om een vogelvoeder aan een hoge tak te hangen, kunt u een ladder en vogelvoederhangers voor bomen of een hoge vogelvoederpaal met een katrol gebruiken. Met een katrolsysteem kunt u anders onbereikbare locaties bereiken.

Kun je een kolibrievoeder naast een vogelvoederbak plaatsen?

Kolibries worden gemakkelijk geïntimideerd door andere vogels, dus het is nooit een goed idee om hun feeders naast andere vogelvoeders te plaatsen waar ze kunnen schrikken.

Hoe vinden vogels vogelvoeders?

Vogels vertrouwen voornamelijk op hun bron van visie om zaad te vinden bij vogelvoeders. Zodra één vogel het zaad heeft gevonden, zullen andere vogels van dezelfde soort volgen.