hoe keralit schoonmaken

Hoe keralit schoonmaken: Tips en trucs voor een stralende gevel

Inleiding

De gevel van je huis is het visitekaartje van je woning. Het is daarom belangrijk om deze goed te onderhouden en regelmatig schoon te maken. Een populaire gevelbekleding is keralit, een duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal. In dit artikel lees je alles over hoe je keralit schoonmaakt. We geven je handige tips en trucs, zodat je gevel er weer stralend uitziet.

Wat is keralit?

Keralit is een gevelbekleding die gemaakt is van kunststof. Het wordt veel gebruikt omdat het duurzaam en onderhoudsvriendelijk is. Keralit gaat lang mee en is bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en wordt vaak gebruikt als vervanger van houten gevelbekleding.

Hoe maak je keralit schoon?

Om keralit schoon te maken, heb je niet veel nodig. Je hebt een emmer met water, een zachte borstel en een mild schoonmaakmiddel nodig. Het is belangrijk om geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken, omdat deze het oppervlak kunnen beschadigen.

Stap 1: Maak het keralit nat

Begin met het nat maken van het keralit met water. Gebruik hiervoor een tuinslang of een emmer water. Het is belangrijk om het keralit goed nat te maken, zodat het vuil loslaat.

Stap 2: Gebruik een mild schoonmaakmiddel

Voeg een mild schoonmaakmiddel toe aan het water. Gebruik bijvoorbeeld afwasmiddel of allesreiniger. Let er wel op dat het schoonmaakmiddel niet agressief is en het oppervlak niet beschadigt.

Stap 3: Borstel het keralit schoon

Gebruik een zachte borstel om het keralit schoon te borstelen. Begin bovenaan en werk naar beneden toe. Borstel in de richting van de nerf, zodat er geen krassen ontstaan. Let erop dat je niet te hard borstelt, om beschadigingen te voorkomen.

Lees ook:   hoe windows 10 schoonmaken

Stap 4: Spoel het keralit af

Als je het keralit schoon hebt geborsteld, spoel je het af met water. Gebruik hiervoor opnieuw de tuinslang of een emmer water. Zorg ervoor dat alle schoonmaakmiddelresten worden verwijderd.

Stap 5: Droog het keralit af

Als laatste stap droog je het keralit af met een droge doek of een zachte borstel. Zo voorkom je dat er strepen ontstaan.

Tips en trucs voor het schoonmaken van keralit

– Maak het keralit regelmatig schoon, bijvoorbeeld twee keer per jaar. Zo voorkom je dat vuil zich ophoopt en lastiger te verwijderen is.

– Gebruik geen hogedrukreiniger om keralit schoon te maken. Dit kan het oppervlak beschadigen.

– Gebruik geen schuurmiddelen of schuursponsjes om keralit schoon te maken. Hiermee beschadig je het oppervlak.

– Let erop dat je geen krassen maakt op het keralit. Krassen kunnen ervoor zorgen dat vuil zich sneller ophoopt.

Conclusie

Het schoonmaken van keralit is niet moeilijk, maar het is wel belangrijk om het op de juiste manier te doen. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen en let erop dat je het oppervlak niet beschadigt. Door het keralit regelmatig schoon te maken, zorg je ervoor dat je gevel er altijd stralend uitziet.

Veelgestelde vragen

1. Kan ik keralit schoonmaken met een hogedrukreiniger?

Nee, het is niet aan te raden om keralit schoon te maken met een hogedrukreiniger. Dit kan het oppervlak beschadigen.

2. Welke schoonmaakmiddelen kan ik gebruiken voor het schoonmaken van keralit?

Gebruik een mild schoonmaakmiddel, zoals afwasmiddel of allesreiniger. Let er wel op dat het schoonmaakmiddel niet agressief is en het oppervlak niet beschadigt.

Lees ook:   wat kun je schoonmaken met vaatwastablet

3. Hoe vaak moet ik keralit schoonmaken?

Maak het keralit minimaal twee keer per jaar schoon. Zo voorkom je dat vuil zich ophoopt en lastiger te verwijderen is.

4. Kan ik schuurmiddelen of schuursponsjes gebruiken om keralit schoon te maken?

Nee, gebruik geen schuurmiddelen of schuursponsjes om keralit schoon te maken. Hiermee beschadig je het oppervlak.

5. Kan ik keralit verven?

Ja, het is mogelijk om keralit te verven. Gebruik hiervoor verf op waterbasis en volg de instructies van de fabrikant.