Hoe kwaliteitskassamier te identificeren


Hoe kwaliteit kasjmier te identificeren

Weet je hoe je kunt zien of de kasjmier die je draagt 100 procent echt is door aanraking alleen? Niemand wil zich realiseren dat ze kasjmier van slechte kwaliteit hebben gekocht of, erger nog, een nepmateriaal. Van het begrijpen dat de prijzen misschien te mooi zijn om trouw te zijn aan andere verhalen over kwaliteit, hebben we alles wat je nodig hebt om jezelf te wapenen en verstandig te winkelen.

Hier is alles wat u moet weten om kasjmier van hoge kwaliteit te identificeren, inclusief tests die u in de winkel kunt doen om ervoor te zorgen dat het legitiem is.

Wat is kasjmierwol?

Een van de meest kostbare en luxueuze natuurlijke producten die er zijn, kasjmier wordt door velen begeerd vanwege zijn zachtheid en isolerende eigenschappen. High-end modekleding en andere items van superieure kwaliteit worden vaak gemaakt van kasjmierwol.

Kasjmier is hernieuwbaar, duurzaam en het biedt warmte zonder immense bulk toe te voegen. Het beste deel? In tegenstelling tot andere vormen van wol heeft kasjmier geen jeukend gevoel.

Waar komt kasjmier vandaan?

Kasjmier komt van Kasjmirgeiten, die op het noordelijk halfrond wonen, met de grootste kuddes in China, Iran, Mongolië en Afghanistan. De geiten kweken een extra laag fleece voor warmte tussen 21 juni en half december. Hoe kouder het weer dat de geiten ervaren, hoe langer hun vacht groeit. Aan de buitenkant is een beschermlaag die draadachtig en waterdicht is, terwijl de ondervacht ultrafijn is.

Van die ondervacht krijgen we kasjmier.

Afhankelijk van waar de geiten zich bevinden, kunnen de textuur en zachtheid van hun vacht echter sterk variëren. De beste kasjmiervezel wordt geoogst van Chinese of Mongoolse Kasjmirgeiten.

kashmir geiten op een bergtop

Kasjmier kwaliteitsgraden

U wilt dus weten hoe u kwaliteitskasjmier kunt identificeren. Er zijn een aantal kasjmierkenmerken die een rol spelen bij de kwaliteit. Er zijn drie kasjmierkwaliteitsgraden – A tot en met C.

Laten we dit een beetje verder bespreken.

Graad C Kasjmier

De laagste kwaliteit kasjmier is ‘C’. De kwaliteiten van Grade C omvatten vezels die dikker zijn dan gemiddeld, met een diameter van ongeveer 30 micron. Grade C kasjmier is de goedkoopste.

Graad B Kasjmier

De vezels van de tweede laag kasjmier zijn een beetje dunner, gemiddeld ongeveer 19 micron.

Graad A Kasjmier

De duurste van alle kasjmier, omdat het de dunste, langste en meest duurzame is. De diameter van Grade A kasjmier is 14 micron en de lengte is ongeveer 36 mm. Je kunt een stickerschok krijgen als je naar de prijs kijkt en je afvraagt waarom het zo prijzig is.

Lees ook:   Hoe een Shark Steam Mop te gebruiken

De reden is dit: de sterkte van de vezel ondanks de dunheid. U krijgt meer duurzaamheid in het kledingstuk, waardoor de levensduur wordt verlengd. Bovendien, als de Grade A kasjmier ook “wit voor wit” kasjmier uit China is, kunt u verwachten dat de kosten exorbitant zijn.

Er zijn ook verschillen in hoe de vezels slijten. Hogere kwaliteit kasjmier pillen minder dan lagere cijfers; en items gemaakt van Grade A kasjmier behouden hun vorm veel beter. Bovendien is fijner kasjmier oneindig veel zachter.

Nu weet je waarom een kasjmieren sjaal $ 12 of $ 5.000 kan zijn in de boetiek. Vaker wel dan niet, het item is echt kasjmier wol, maar het is niet de beste kwaliteit.

Manieren om te zien of de kasjmierkwaliteit goed is

Klaar om de manieren te leren om de kwaliteit van kasjmier te bepalen? Er zijn een paar tests die u snel en gemakkelijk kunt doen.

handen die kasjmiermateriaal vasthouden

De looktest: hoe ziet uw kasjmieritem eruit

In de winkel heb je het voordeel van die felle lichten boven je hoofd. Gebruik ze in je voordeel. Pak het kasjmieritem op, houd het op ooghoogte en staar over het oppervlak van de stof. Je zou ongeveer 1-2 mm pluisjes of vezels moeten zien. Langere vezels betekent minder pilling. Als er meer pluis is dan 2 mm waard, moet je achterdochtig zijn. Meestal onthult dat dat de fabrikant kortere vezels heeft toegevoegd om te proberen de zachtheid van het kledingstuk te verbeteren. Maar die korte haartjes zullen snel slijten.

De pilling-test: doet uw kasjmier item pil

Hier is een vraag voor u: Waarom doet kasjmier pil? En, doet alle kasjmier pil?

Ook bekend als dobberen, zal een stof pillen wanneer deze tegen zichzelf heeft gewreven. Pilling vormt zich meestal op de armen, ellebogen, mouwen en buik van zweet of andere kledingstukken. Hoe korter de vezels van een stof, hoe gemakkelijker ze worden gedraaid en geknoopt. Kasjmierstoffen doen pil, maar het hangt af van de kwaliteit van de kasjmier. Een fijnere, strakkere kasjmierwol zal minder pil dan de lower cijfers. Dus, met behulp van dat uitgangspunt, hebben we de pilling-test. Het enige wat je hoeft te doen is je hand over de kasjmier te laten lopen. Je merkt misschien meteen dat er zich kleine klodders vezels vormen. Dat betekent dat er kortere vezels in de stof zitten, wat wijst op een lagere kwaliteit. Alle kasjmierpillen wanneer ze in de loop van de tijd met wrijving worden geconfronteerd, maar alleen de laagste kwaliteit zal snel pillen.

Lees ook:   HG schoorsteenreiniger Gemakkelijk roet verwijderen van de schoorsteen

pilling op een trui

De touchtest: voelt de kasjmier echt aan

Kasjmier mag nooit krassend of onaangenaam aanvoelen. Als dat het geval is, raak je ofwel laagwaardig kasjmier of een kasjmiermengsel aan. Hoe beter de kasjmier, hoe zachter het zal zijn. Wees echter gewaarschuwd. Sommige bedrijven behandelen de kasjmiervezels met een ontharder of chemische stof om het zachter te laten aanvoelen. Als het kasjmier verdacht zacht is, wees dan voorzichtig. Dat betekent dat het kasjmier minder duurzaam is.

De stretchtest: is je kasjmier stretching

Rekt kasjmier uit? Waarom ja, dat doet het. En die rekbare kwaliteit gaat je helpen om de kwaliteit van de stof te achterhalen.

Rek het kledingstuk of item voorzichtig uit en laat het los en kijk of het item weer in de oorspronkelijke vorm springt. Kasjmier van hoge kwaliteit zal terugkeren naar normaal; lagere cijfers blijven ofwel uitgerekt of doen er veel langer over om weer normaal te worden.

Een andere manier om de stretchtest te gebruiken, is door te proberen door het item te kijken. Als u bijvoorbeeld een kasjmieren trui van lagere kwaliteit omhoog houdt, ziet deze er dun uit en is deze gevoeliger voor gaten dan een zweet van superieure kwaliteit.

100% Kasjmier Stof vs. Kasjmier Blend

Het lijdt geen twijfel dat 100 procent kasjmiergaren fantastisch is. Het dragen van een 100 procent kasjmier houdt je warm en gezellig in de winter en koel tijdens de lente en de herfst. Bovendien zal kasjmier van hoge kwaliteit zachter worden met de leeftijd zonder de pilling.

Maar hoe zit het met een kasjmiermix? Draagt het op dezelfde manier? Niet per se. Wanneer kasjmier wordt gecombineerd met andere soorten wol of een synthetische vezel, is de prijs niet het enige dat wordt beïnvloed. Je kunt verwachten dat de kwaliteit van de gemengde vezels de kwaliteit van kasjmier vermindert.

Daarom, als u van plan bent om kasjmier te kopen, streef dan naar een zuiverder cijfer. Lees het etiket van het item. Op basis van wetten van de Federal Trade Commission of soortgelijke overheidsinstanties moet kasjmier worden geëtiketteerd als 100% kasjmier of als het mengsel, zoals 60% merinowol en 40% kasjmier.

Lees ook:   Droger lakens vs wasverzachter

  luxe blauw omzoomde kasjmier sjaal

Wat betekent “Ply”?

Het etiket kan je veel vertellen over het gebruikte kasjmier. Kijk naar de laag, het aantal draden dat aan elkaar is gekoppeld om een enkel stuk kasjmiergaren te maken. Wanneer twee draden kasjmier in één stuk worden gedraaid, wordt dat 2-laags kasjmier genoemd. Drie draden gelijk aan 3-laags kasjmier enzovoort. Door de draden van kasjmier aan elkaar te koppelen, krijgt u het voordeel van verhoogde sterkte en duurzaamheid.

U wilt items kopen die 2-laags kasjmier of hoger zijn. 1 laags kasjmier is niet zo duurzaam en heeft een risico op het krijgen van gaten. Houd er rekening mee dat plies groter dan 3-laags veel meer isolatie aan een item zullen toevoegen, maar dat doet niets voor de kwaliteit.

Wat betekent “Gauge”?

Vervolgens hebben we gauge, de partner van ply. De graadmeter is de maat voor hoe strak de draden aan elkaar zijn gebreid. Met andere woorden, het is het aantal rijen en steken elke centimeter. Hoe groter de meter, hoe meer kasjmiergaren in het item werd verwerkt. Ook zal het breisel veel strakker zijn.

Dit betekent dat een trui van 12 gauge 12 rijen of steken per 1 inch kasjmier zal hebben. De stof voelt dicht aan. Vergelijk dat met 7-gauge kasjmier, een lichtere optie die misschien zelfs een beetje op mesh lijkt.

Afronden: kwaliteit kasjmier identificeren

Met behulp van de tips in dit artikel, evenals de informatie, zou je nu in staat moeten zijn om de beste kwaliteit kasjmier in de winkel op te snuiven! Zorg ervoor dat u de kwaliteit koopt die bij uw budget past, vooral als u alleen de zachtste, warmste kasjmier wilt die er is. Samen met de juiste zorgmethoden, zal kasjmier van hoge kwaliteit voor altijd meegaan!

paar draagt zachte kasjmier truien

Over MothPrevention®

MothPrevention® spreekt elke dag met klanten over hun kledingmottenproblemen – kledingmotten zijn een soort die steeds groter wordt en die aanzienlijke schade kan veroorzaken aan kleding, tapijten en ander huistextiel.

Tot op heden hebben we meer dan 150.000 klanten geholpen bij het omgaan met hun mottenproblemen. We hebben professionele oplossingen ontwikkeld, waaronder gepatenteerde feromonen, niet verkrijgbaar bij iemand anders in de VS, en ontworpen in Duitsland volgens de hoogste productienormen.