Hoe maak je een bubbelbad schoon (verwijder de smurrie voorgoed)

Bubbelbaden zijn heerlijk om te ontspannen van de stress van het dagelijks leven. Ze verzamelen echter ook zeepresten en biologische materialen. Je kunt zwarte smurrie uit de jets zien schieten tijdens een ontspannend bad.

Dus vandaag bespreken we hoe je badkuipstralen kunt reinigen. U kunt een professionele schoonmaak vermijden terwijl u nog steeds kunt ontspannen in uw sanitaire spa.

Hoe maak je een bubbelbad schoon

 1. Reinig het bad en verwijder al het overgebleven haar en resten op het oppervlak.
 2. Vul het bad met heet water totdat het 2-3 inch boven de hoogste straal is.
 3. Voeg 2 eetlepels afwasmiddel en 1/2 kopje azijn toe aan het water.
 4. Zet de kleppen voor luchtinductie uit en zet de jets hoog.
 5. Laat de jets 15 minuten draaien of totdat er geen smurrie meer uit de jets wordt verwijderd.
 6. Giet het bad af en vul het opnieuw met koud water totdat het niveau 2-3 inch boven de hoogste straal is. Voeg geen schoonmaakmiddelen toe aan het water.
 7. Laat de jets 15 minuten draaien of totdat je gedurende 5 minuten geen smurrie uit de jets hebt zien worden verwijderd.
 8. Reinig de jets met een zachte doek en een oude tandenborstel en spoel vervolgens het bad af om er zeker van te zijn dat alle resten zijn verwijderd.
Lees ook:   Beste nat/droog winkelstofzuigers van 2023

Inhoudsopgave
 • Hoe vaak moet je een bubbelbad schoonmaken?
 • Hoe maak je een bubbelbad schoon
 • Hoe maak je een bubbelbad schoon zonder bleekmiddel
 • Hoe zich te ontdoen van vlekken in een bubbelbad
 • Hoe schimmel uit badkuipstralen te reinigen
 • Wat is de beste reiniger voor bubbelbaden?
 • Hoe een bubbelbad schoon te houden
 • Veelgestelde vragen
 • Hoe maak je een jacuzzi schoon

Hoe vaak moet je een bubbelbad schoonmaken?

Het regelmatig schoonmaken van een bubbelbad is belangrijk omdat ziektekiemen, bacteriën en schimmels zich in het bad kunnen ophopen. De smurrie kan in je lichaam komen en je gezondheid beschadigen, dus je moet ervoor zorgen dat je bad hygiënisch is wanneer je het gebruikt.

Als u uw spabad elke dag of zelfs meerdere keren per week gebruikt, moet u het elke 1-3 maanden grondig reinigen. Als u uw bad echter maar een paar keer per maand gebruikt, kunt u mogelijk wegkomen met het om de 6 maanden schoonmaken.

Hoe maak je een bubbelbad schoon

Wit bubbelbad met turquoise water

Bubbelbaden zijn gemakkelijk schoon te maken met alleen huishoudelijke producten zoals gedistilleerde witte azijn, afwasmiddel en bleekmiddel.

 • Tijd: 45 – 60 minuten
 • Moeilijkheid: Beginner

Wat je nodig hebt

 • Microvezeldoeken
 • Tandenborstel
 • Laagschuimende vloeibare afwasmiddel zoals Dawn Dish Soap of vaatwasmiddel in poedervorm zoals Cascade Complete
 • Gedistilleerde witte azijn of bleekmiddel

1. Schoon bad

Gebruik een vochtige microvezeldoek om je bad snel af te vegen en verwijder eventuele haren of vuil op de rand of het bassin van je bubbelbad.

2. Vul kuip en voeg afwasmiddel toe

Vul je bad met warm water totdat het waterniveau 2-3 inch boven de hoogste jets ligt.

Voeg 2 eetlepels vloeibare afwasmiddel toe aan het water. Als je geen vloeibare afwasmiddel hebt, kun je het bad schoonmaken met vaatwasmiddel. Voeg gewoon 4 eetlepels van het wasmiddel toe aan het water.

De zeep zal het vettige residu dat in de jets achterblijft losmaken en verwijderen uit de zeep of het bubbelbad.

Snelle tip

U kunt het bubbelbad schoonmaken met vaatwastabletten. Zorg ervoor dat de tabletten volledig zijn opgelost voordat u de jets inschakelt.

3. Voeg azijn of bleekmiddel toe

Giet 1/2 kopje witte azijn of bleekmiddel in het bad. Bleekmiddel is de betere keuze als er schimmel in de jets aanwezig is, gebruik anders azijn. Zowel azijn als bleekmiddel desinfecteren je bad tijdens het reinigingsproces.

Waarschuwing

Meng geen azijn en bleekmiddel. Dit kan dodelijk chloorgas produceren.

4. Zet de jets aan

Draai de luchtinductiekleppen volledig met de klok mee om ze uit te schakelen. Dit dwingt het water om alleen in het interne sanitair van het bad te circuleren, waardoor de stroom wordt geconcentreerd en u een diepere reiniging krijgt. Raadpleeg echter eerst uw gebruikershandleiding en volg de aanbevelingen voor uw specifieke model van het bubbelbad.

Zet de jets op de hoogste druk en zet ze aan. Laat ze 10-15 minuten op volle capaciteit draaien of totdat je geen smurrie of vuil meer uit de jets ziet komen.

5. Laat het bad leeglopen en bijvullen

Giet het bad af en vul het opnieuw met koud water.

Nogmaals, je hebt het bad 2-3 inch boven de jets nodig. Terwijl u het bad spoelt, voeg dan geen schoonmaakmiddelen toe aan het water.

6. Voer de Jets uit

Laat de jets nog 10 minuten op hoog draaien. Dit geeft de jets de kans om alle resten te verwijderen die je met de reinigingsoplossing en heet water hebt losgemaakt. Houd de jets 5 minuten draaien nadat je geen smurrie meer ziet die ze verlaat.

7. Laat het bad leeglopen en reinigen

Giet het bad af. Gebruik een schone microvezeldoek om eventuele resten op het bad te verwijderen. Schrob aan de spleten van de jets met een oude tandenborstel.

Zorg ervoor dat je rond en achter de jets schoonmaakt. Nadat u de stralen hebt gereinigd, spoelt u al het vuil weg dat tijdens het reinigingsproces is verwijderd.

Hoe maak je een bubbelbad schoon zonder bleekmiddel

Je kunt je bubbelbad op natuurlijke wijze schoonmaken met azijn in plaats van bleekmiddel als je dat liever hebt. Het wordt aanbevolen om geen bleekmiddel te gebruiken, omdat het hard is en de pakkingen in uw bad kan uitdrogen.

Hoe zich te ontdoen van vlekken in een bubbelbad

Verwijder hardnekkige vlekken in je bubbelbad met zuiveringszout. Strooi een royale hoeveelheid zuiveringszout over het oppervlak van je bad. Laat het enkele minuten zitten.

Gebruik een zachte vochtige doek om het zuiveringszout te schrobben totdat de vlekken zijn verwijderd. Spoel je bad af achteraf.

Hoe schimmel uit badkuipstralen te reinigen

Soms zie je zwart spul uit de stralen van je bad komen. Deze zwarte smurrie is waarschijnlijk een mengsel van bacteriën, schimmels, meeldauw, olie, zeep en andere resten uit uw baden. Je moet het uit je jets verwijderen.

Dit is de beste manier om badkuipstralen schoon te maken.

 • Tijd: 1 uur
 • Moeilijkheid: Beginner

Wat je nodig hebt

 • Gedistilleerde witte azijn
 • Microvezeldoek
 • Tandenborstel

1. Vul kuip en voeg azijn toe

Vul je bubbelbad met heet water totdat het niveau 2-3 centimeter boven de hoogste straal ligt. Voeg vervolgens 2 kopjes azijn toe aan je bad. Als je nogal wat zwarte smurrie in je bad hebt, kun je er tot 1/2 liter azijn aan toevoegen.

2. Week het bad

Laat de azijnoplossing 15-20 minuten in het bad zitten.

3. Zet de Jets aan

Schakel de luchtinductiekleppen uit en zet de jets aan. Laat de jets ongeveer 15 minuten op hoog lopen of totdat er geen zwart vuil meer uit de jets wordt geworpen.

4. Laat het bad leeglopen en bijvullen

Giet het bad af. Vul het opnieuw met warm water totdat het 2-3 inch boven de hoogste straal is. Zet de jets hoog en laat ze 15 minuten draaien om eventuele schimmels of bacteriën die zich nog in de jets bevinden weg te spoelen.

Wacht 5 minuten nadat u voor het laatst zwarte resten uit de jets hebt zien worden geworpen voordat u ze uitschakelt.

5. Schoon bad

Gebruik een schone microvezeldoek en een tandenborstel om de jets te schrobben en verwijder eventuele resten in het bad. Spoel het bad schoon als je klaar bent.

Wat is de beste reiniger voor bubbelbaden?

Er zijn een paar goede opties die we zouden aanbevelen. U kunt een bubbelbad met Oxiclean reinigen door het bad te vullen en vervolgens 1 kopje Oxiclean aan het water toe te voegen als reinigingsoplossing.

Een andere bubbelbadreiniger die u kunt gebruiken, is Ahh-Some Hot Tub / Jetted Bath Plumbing en Jet Cleaner voor Jetted Tub. U kunt ook overwegen om Oh Yuk, Jetted Tub Cleaner te gebruiken.

Hoe een bubbelbad schoon te houden

Houd je bubbelbad schoon voor eenvoudig onderhoud door deze tips te volgen.

 • Vul de kuip na elk gebruik opnieuw met warm water. Laat het water 15-20 minuten in het bad staan. Dit zorgt ervoor dat alle vet- en zeepresten worden verzacht en met het water wegvloeien.
 • Vermijd het gebruik van badoliën en andere producten zoals badbommen die een vettig residu achterlaten nadat het bad is afgetapt.
 • Nadat je uit je bad bent gekomen, voeg je azijn toe aan het warme water. Zet de jets 10-15 minuten aan om ervoor te zorgen dat uw bad schoon is. Hierdoor kunt u de jet tub onderhouden zonder extra water te verspillen of te hard te werken.

Veelgestelde vragen

Moet u jets reinigen als u ze niet gebruikt?

Ja, zelfs als u de jets niet gebruikt, moet u ze schoonmaken. Dit komt omdat er een kleine hoeveelheid water achterblijft in de leidingen van de jets nadat u het bad hebt afgetapt. Terwijl het water verdampt, laat het afzettingen achter die schimmels laten groeien.

Kun je bleekmiddel door een bubbelbad laten lopen?

Het reinigen van je bubbelbad met bleekmiddel wordt niet aanbevolen omdat het een agressieve chemische stof is. Uiteindelijk kan het ervoor zorgen dat de pakkingen in uw bad uitdrogen.

Kun je een badbom gebruiken in een bubbelbad?

Badbommen worden niet aanbevolen voor gebruik in een bubbelbad. Het zout lost niet altijd gemakkelijk op of loopt niet gemakkelijk af. De badbom kan oliën bevatten die stollen en afvoeren verstoppen.

Ook niet-zoute ingrediënten in de badbom lopen niet altijd leeg. In plaats daarvan kunnen ze in de jets komen en ze beschadigen.

Wat kun je niet in een bubbelbad stoppen?

Voeg geen bubbels, shampoos of zeep toe aan je bubbelbad. Vermijd ook het gebruik van drageroliën. Terwijl essentiële oliën verdampen en veilig te gebruiken zijn, laten drageroliën een film achter die uw leidingen, stralen en afvoeren kan verstoppen.

Hoe reinig je het filter op een bubbelbad?

Het filter op een bubbelbad moet worden gereinigd als het een afname van het water veroorzaakt pherverzekeren of als het er vies of verstopt uitziet. Reinig het door eerst het filter te verwijderen. Spoel het filter af onder stromend water. Als je wilt, kun je het een nacht weken in een reinigingsoplossing. Vervang het filter nadat u het hebt schoongemaakt.


Hoe maak je een jacuzzi schoon

Als je een Whirlpool jacuzzi hebt, dan wil je weten hoe je je bad ongerept kunt houden. Onze eenvoudige stappen hierboven zouden u alles moeten vertellen wat u moet weten. Vergeet niet om de luchtinductiekleppen uit te schakelen en de jets hoog te zetten.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?