Zorg voor delicate stoffen


Zorg voor delicate stoffen

Hoe zorg je voor delicate kleding?

Hier zijn enkele tips van over het hele web die u kunnen helpen om goed voor uw delicate stoffen en bescherm uw kleding tegen schadelijke kledingmotten.

Het inrichten van je garderobe

Verdring kleding niet in je kast, want drukte veroorzaakt rimpels, die vervolgens moeten worden verwijderd. Ze opnieuw strijken verspilt niet alleen je tijd, maar draagt ook bij aan de slijtage van je kleding. Het opbergen van kleding buiten het seizoen op een andere locatie maakt meer ruimte in je kast, zodat je kledingstukken niet worden verpletterd. Truien moeten worden opgevouwen en in laden, op planken of in opbergdozen worden geplaatst.

Voor meer informatie over garderobetips, bekijk onze post op Tips om je kast te organiseren.

Zorg voor wol

Zorg ervoor dat met name wollen kledingstukken schoon zijn wanneer ze worden bewaard om insecten af te schrikken, zoals kleding die een banket op de mouw van je trui kan ruiken. Het is ontmoedigend om je favoriete trui tevoorschijn te halen en een mottenhol te ontdekken.

Als eerste verdedigingslinie en om u een vroegtijdig waarschuwingsalarm te geven, moet u overal waar u wol of kasjmier kleding opbergt, ook kledingmottenvallen ophangen. Ons Mottenpreventie natuurlijke kleding mottenval hangt in je kast en is geurloos! U kunt stop kledingmotten voordat ze je kostbare kleren vernietigen.

Lees meer over onze tips over het specifiek verzorgen van kasjmier.

Behandel vlekken snel. Verse vlekken zijn gemakkelijker te verwijderen dan oude.

Als de vlek op een niet-wasbare stof zit, breng deze dan zo snel mogelijk naar de stomerij en beschrijf de aard van de vlek en het vezelgehalte van het kledingstuk.

Lees ook:   HG tegel cementrestenverwijderaar Voor tegels en plavuizen

Vlekken verwijderen

Lees en volg zorgvuldig de aanwijzingen op de verpakking bij het gebruik van een vlekverwijderingsproduct. Test vlekverwijderaars altijd op een binnennaad of een ander verborgen deel van het kledingstuk op kleurechtheid. Om te testen, breng het product aan en laat het 2-5 minuten staan en spoel vervolgens af. Als de kleur verandert, gebruik dan geen product op kledingstuk.

Handwaswol kan gemakkelijk thuis worden gedaan met een wolreiniger en koel of lauw water. Knijp het kledingstuk in de zeep- en wateroplossing en laat het vervolgens maximaal vijf minuten zitten om elke set in vuil te weken. Spoel voorzichtig af met koud water en knijp al het overtollige water uit het kledingstuk, gebruik een handdoek om het water te absorberen. Vorm het kledingstuk opnieuw en laat het plat drogen. Zodra het is opgedroogd, hang je het op om eventuele rimpels eruit te laten vallen en borstel je het kledingstuk om het uiterlijk van de wol terug te brengen.

Bekijk ons bericht voor meer informatie over vlekverwijdering op wollen kleding.

Rol items waar mogelijk om het uitrekken en kreuken te voorkomen die optreden op hangers of in gevouwen stapels. Wanneer u delicate kledingstukken vouwt, bekleedt u ze met wit, zuurvrij tissuepapier (verkrijgbaar in kunstwinkels). Vouw ze regelmatig opnieuw om kreukels te minimaliseren.

Geef ademruimte aan kleding gemaakt van natuurlijke vezels, zoals katoen, linnen, zijde en wol. Bewaar ze in geventileerde containers in een geventileerde ruimte.

Veelgestelde vragen over het verzorgen van delicate stoffen

Het verzorgen van delicate stoffen is veel gemakkelijker als je goed geïnformeerd bent en weet wat je moet doen. Laten we nu enkele van de meest gestelde vragen over delicate stoffen en het verzorgen van kwetsbare kleding bespreken.

Lees ook:   Dettol Allesreiniger Spray - Mandarijn & Citroenbloesem - 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong - 500 ml x4

Wat is een fragiele stof?

Kledingstukken worden gedefinieerd als kwetsbaar als ze risico lopen op schade tijdens transport, reiniging of bepaalde opslagprocessen. Meestal worden tags, kledingorders of speciale onderhoudsinstructies meegeleverd met items gemaakt van fragiele stoffen. In deze instructies zullen bedrijven fragiele stoffen duidelijk labelen, zodat u ze goed kunt verzorgen. Meestal worden fragiele kledingstukken met de hand gemaakt, samengesteld uit delicate materialen of geweven met natuurlijke vezels zoals zijde. Deze kledingstukken kunnen mooi en waardevol zijn, maar vereisen vaak ook speciale zorg, opslag en behandeling.

Een paar van de meest delicate stoffen die als breekbaar kunnen worden bestempeld, zijn onder meer:

  • Chiffon
  • Moire
  • De meeste pure stoffen
  • Ninon
  • Kant (en Kloskant)
  • Zijde, Rajshahi zijde, en geborduurd, Tussar

Wat is delicates wasserij?

Soms ook gelabeld als delicate stoffen, moet delicaat wasgoed met de hand worden gewassen of worden gewassen in een machine met een bijzonder zachte wascyclus. Het wassen van delicate stoffen met de hand is de beste manier om schade te voorkomen. In een wasmachine komt het verschil tussen de delicate versus handwascyclus binnen met de roersnelheid en watertemperatuur. Afhankelijk van hoe delicaat kleding is, moet je overwegen om ze hoe dan ook met de hand te wassen. Als je nog niet weet hoe je kleding met de hand moet wassen, zijn er tal van handige gidsen die je door het proces kunnen leiden.

Wat kan ik gebruiken voor delicate kleding?

Niet alle wasmiddelen en zepen zijn geschikt om op delicate kleding te gebruiken. Sommige wasmiddelen bevatten agressieve ingrediënten die je kleding kunnen beschadigen. Bleekmiddel is bijvoorbeeld geweldig voor een reeks reinigingstoepassingen, maar mag niet worden gebruikt op uw delicate kleding. De beste wasmiddelen voor het wassen van delicate kleding zijn zacht, hebben een relatief neutrale pH en zijn ontworpen om te reinigen zonder stoffen af te breken. Producten zoals Woolite Extra Delicates wasmiddel kunnen goed werken. Overweeg ook om items in warm of lauw water te wassen.

Lees ook:   HG tapijtreiniger (500 ml) De snel werkende bekleding reiniger

Over MothPrevention®

MothPrevention® spreekt elke dag met klanten over hun kledingmottenproblemen – kledingmotten zijn een soort die steeds groter wordt en die aanzienlijke schade kan veroorzaken aan kleding, tapijten en ander huistextiel.

Tot op heden hebben we meer dan 150.000 klanten geholpen bij het omgaan met hun mottenproblemen. We hebben professionele oplossingen ontwikkeld, waaronder gepatenteerde feromonen, niet verkrijgbaar bij iemand anders in de VS, en ontworpen in Duitsland volgens de hoogste productienormen.