Hoe maak je een diamanten ring schoon (laat je ring glanzen)

Als je een diamanten ring hebt, weet je hoe uniek ze zijn. Ze zijn gemaakt van verschillende metalen, stenen en instellingen. Voeg daarbij de kosten van een goede diamanten ring en je wilt hem niet beschadigd zien.

Dus vandaag nemen we het giswerk weg van het schoonmaken van een diamanten ring. We delen opties voor het reinigen van een diamanten ring en hoe u ervoor moet zorgen, zodat deze een leven lang meegaat.

Inhoudsopgave
 • Hoe vaak een diamanten ring te reinigen
 • Beste Diamond Ring Cleaner
 • Hoe maak je een diamanten ring thuis schoon
 • Hoe verlovingsringen op metaaltype te reinigen
 • Do’s en Don’ts voor Diamond Ring Cleaning
 • Zorg voor uw diamanten ring
 • Veelgestelde vragen
 • Beste manier om een diamanten ring schoon te maken

Hoe vaak een diamanten ring te reinigen

Je moet je diamanten ring elke week schoonmaken, omdat de lotions, shampoos, zepen en vuil waaraan een ring wordt blootgesteld, de glans verwijderen.

Je moet je ring ook twee keer per jaar professioneel laten reinigen. Maak het vaker schoon als je een actieve levensstijl leidt, je handen worden vaak vies, of voor een groot evenement zoals een jubileum of bruiloft.

Beste Diamond Ring Cleaner

De beste diamantringreiniger om te gebruiken is zachte afwasmiddel en water. Het is veilig voor alle metaalsoorten, zal de diamant niet beschadigen en zal de band ook niet krassen.

Als u ervoor kiest om een sieradenreiniger zoals Weiman Jewelry Cleaner Liquid te gebruiken, zorg er dan voor dat u de chemicaliën in de verbinding controleert voordat u deze op uw ring aanbrengt. Het kan iets bevatten dat je ring zal verkleuren.

Een paar huismiddeltjes die je kunt gebruiken zijn ketchup, bier en wodka. Ketchup kan aanslag van een zilveren ring verwijderen. Bier kan worden gebruikt om een gouden ring te glanzen als je wat bier op een schone doek aanbrengt en het vervolgens gebruikt om je ring te laten glanzen.

Wodka kan ook worden gebruikt om diamanten te reinigen. Het enige wat u hoeft te doen is wat op een schone doek te gieten en de doek te gebruiken om uw diamanten af te vegen.

Hoe maak je een diamanten ring thuis schoon

Weiman’s Jewelry Cleaner Liquid kan worden gebruikt om de meeste diamanten ringen te reinigen die een gouden, zilveren of platina band bevatten.

Zorg ervoor dat je weet van welk type metaal je ring is gemaakt. Elk metaal heeft een andere reinigingsmethode nodig, zodat u de band niet per ongeluk krast of beschadigt. Dus laten we eens kijken hoe we een trouwring thuis kunnen schoonmaken.

Met Azijn

Je kunt een zilveren of platina band schoonmaken met azijn en zuiveringszout. Meng hiervoor 1/2 kopje azijn en 2 eetlepels zuiveringszout in een kom. Meng tot het zuiveringszout is opgelost in de azijn.

Laat de ring 2 of 3 uur weken voordat je hem grondig spoelt. Droog het vervolgens af met een zachte doek. Gebruik een tweede doek om de ring te polijsten.

Een gouden band kan worden gereinigd met alleen azijn door de gouden ring gedurende 10-15 minuten in de azijn te laten vallen. Schrob de ring indien nodig met een tandenborstel met zachte borstel. Afspoelen en drogen.

Gebruik geen zuiveringszout op een gouden band, omdat dit krassen op de ring kan veroorzaken.

Met Baking Soda

Ons onderzoek heeft aangetoond dat er twee kanten zijn aan het reinigen van diamanten ringen met bikini’s frisdrank. Sommigen zeggen dat je dat kunt en sommigen zeggen dat je nooit zuiveringszout moet gebruiken om sieraden schoon te maken, omdat het schurend is en de metalen en steen van je ring kan krassen.

Om je ring te beschermen, raden we je aan om geen zuiveringszout te gebruiken om je diamanten ring schoon te maken.

Als je er echter voor kiest om zuiveringszout te gebruiken, meng dan een kopje heet water met 1-2 eetlepels zuiveringszout. Doe je ring in het mengsel en laat het een paar minuten weken. Trek dan it uit, spoel het grondig uit en dep het droog.

Met Ketchup

Je kunt ketchup gebruiken om een aangetaste zilveren ring op te fleuren. Week je ring 5 minuten in de ketchup. Zorg ervoor dat je het niet te lang laat staan, want het zuur uit de tomaten en azijn kan de ring beschadigen.

Gebruik dan een tandenborstel om alle spleten van je ring voorzichtig schoon te maken. Spoel de ring grondig af voordat u deze droogt met een zachte doek.

Met Dawn Afwasmiddel

Dawn afwasmiddel is een uitstekende reiniger om te gebruiken voor alle metaalsoorten, omdat het de ring niet beschadigt.
Ten eerste heb je een kleine kom gevuld met warm water nodig. Voeg een spuitje afwasmiddel toe en meng het door het water zodat je een kom met zeepsop hebt.

Laat je ring in het zeepsop vallen en laat hem 20-40 minuten weken. Een vuile ring heeft de volledige 40 minuten nodig, terwijl een schonere ring misschien maar 20 minuten weken nodig heeft.

Trek dan de ring eruit. Als er haarlak, lotion, modder of andere smurrie op je ring zit, gebruik dan een zachte tandenborstel om deze voorzichtig te schrobben.

Draai vervolgens je ring in het zeepsop en laat hem vervolgens nog 2-3 minuten weken.

Trek je ring uit het zeepsop en spoel deze grondig af, zodat je alle zepen uit de ring haalt. Dep droog met een pluisvrije doek.

Hoe verlovingsringen op metaaltype te reinigen

Alle metalen ringen kunnen elke week veilig worden gereinigd met afwasmiddel. Als je twijfelt, gebruik dan elke week de afwasmiddelmethode en breng je diamanten ring vervolgens naar een professional om twee keer per jaar te worden schoongemaakt.

Platina

 • Ammoniakoplossing (Meng gelijke delen water en ammoniak om het te maken): Elke 3-4 maanden

Goud

 • Bier: Wanneer de ring er dof uitziet
 • Windex &waterstofperoxide: Voor een gedetailleerde reiniging

Zilver

 • Windex &waterstofperoxide: Voor een gedetailleerde reiniging
 • Zuiveringszout en azijn: Voor een gedetailleerde reiniging
 • Ketchup: Verwijder aanslag

Platina Ringen

Voordat u een platina diamanten ring met ammoniak reinigt, moet u ervoor zorgen dat deze geen zachte edelstenen zoals turkoois, parels, gekleurde stenen of opalen bevat. Zelfs behandelde diamanten zoals die zijn gevuld met breuken kunnen worden beschadigd door ammoniak. Als je zachte edelstenen in je platina ring hebt, gebruik dan afwasmiddel om je ring schoon te maken of breng hem naar een professionele juwelier voor een grondige reiniging.

Meng eerst 2 delen water tot 1 deel ammoniak in een kom. Laat je ring vervolgens 20-30 minuten weken. Zorg ervoor dat u handschoenen draagt wanneer u de ring uit de oplossing verwijdert.

Gebruik een tandenborstel om al het vuil te verwijderen. U kunt de ring op dit moment wassen met afwasmiddel en warm water.

Spoel de ring goed af. Droog af met een zachte, pluisvrije doek.

Gouden en witgouden ringen

Een natuurlijke stof om een geelgouden ring op te schijnen is bier, geen donker bier hoor. Giet gewoon een kleine hoeveelheid van het bier op een zachte doek. Gebruik de doek om het bier op de ring te vegen en poets het tot het schijnt.

Gouden en zilveren ringen kunnen worden gereinigd met een DIY 50/50 mengsel van Windex en waterstofperoxide. Meng de oplossing in een kom.

Laat je ring vervolgens 10-15 minuten weken. De Windex verwijdert het vuil terwijl de waterstofperoxide alle bacteriën op je ring doodt.

Na het weken van je ring, schrob je hem met een zachte tandenborstel. Spoel het grondig af en droog het met een pluisvrije doek.

Zilveren Ringen

U kunt de Windex- en waterstofperoxidemethode gebruiken om zilveren ringen te reinigen die hierboven zijn vermeld voor gouden ringen.

Een andere oplossing is om azijn en zuiveringszout te gebruiken om je zilveren ring schoon te maken. Meng 2 eetlepels zuiveringszout met 1/2 kopje azijn in een kom. Plaats je ring in de kom en laat hem 3 uur weken.

Spoel je ring af onder koud water voordat je hem droogt met een zachte pluisvrije doek.

Als je ring bezoedeld is, kun je hem schoonmaken met ketchup. Week je ring 5 minuten in ketchup, maar nu niet meer. Het zuur uit de azijn en tomaten kan het beschadigen.

Gebruik vervolgens een zachte tandenborstel om je ring voorzichtig te schrobben en verwijder alle smurrie en aanslag. Werk af door je ring grondig te spoelen om er zeker van te zijn dat alle ketchup is verwijderd. Droog vervolgens je ring af met een zachte, pluisvrije doek.

Do’s en Don’ts voor Diamond Ring Cleaning

Wanneer u uw diamanten ring schoonmaakt, zijn er een paar do’s en don’ts die u moet volgen om te voorkomen dat u de ring beschadigt.

Do’s

 • Gebruik een Waterpik, een gebitsreinigingsapparaat, om kleine stukjes vuil uit je ring te verwijderen.
 • Een houten tandenborstel kan ook worden gebruikt om vuil uit de instelling te verwijderen.
 • Gebruik alleen zachte en zachte reinigingsmiddelen zoals afwasmiddel.
 • Wees voorzichtig met het gebruik van een ammoniak- en wateroplossing voor elke met breuken gevulde diamant of delicate omgeving. De ammoniak kan ervoor zorgen dat de edelsteen troebel wordt of de coating verwijdert. Het kan ook de instelling beschadigen.
 • Wees voorzichtig bij het gebruik van zuiveringszout of tandpasta om je ring schoon te maken. De schuurmiddelen kunnen krassen of beschadigingen aan je ring.

Don’ts

 • Gebruik geen huishoudelijke reinigingsmiddelen om diamanten ringen schoon te maken, omdat de schurendheid de steen en het zettingsmiddel kan beschadigen.
 • Gebruik nooit schurende poeders zoals poedervormige reiniger op je ring, omdat ze de ring kunnen krassen of beschadigen. Gouden banden krabben vooral gemakkelijk.
 • Spoel je ring niet af over een open afvoer. Bedek de afvoer altijd tijdens het spoelen, zodat de ring er niet in valt.

Zorg voor uw diamanten ring

 • Draag handschoenen of verwijder je ring wanneer je werkt met bleekmiddel, chemicaliën of wanneer je afwast om te voorkomen dat je je ring beschadigt.
 • Verwijder nooit je ring door aan de steen of het zetten te trekken. Laat het in plaats daarvan glijden met behulp van de schacht of band van de ring.
 • Gebruik een edelsteendoek om oliën uit je ring te verwijderen.
 • Verwijder je ring tijdens het zwemmen in een zwembad, omdat het chloor het kan beschadigen.
 • Verwijder je ring tijdens het koken. Ziektekiemen en bacteriën kunnen in de setting komen, uw diamant kan beschadigd raken als deze wordt geraakt en uw ring kan van uw vinger glijden.
 • Blijf op de hoogte van het onderhoud van je ring door hem wekelijks schoon te maken en twee keer per jaar professioneel te laten reinigen.
 • Houd je ring uit de buurt van cosmetica.

Veelgestelde vragen

Wat kan een diamant beschadigen?

Ondanks de hardheid van een diamant kan een diamant beschadigd raken door zowel plotselinge temperatuurveranderingen als een harde impact in de juiste richting. De impact kan ervoor zorgen dat de diamant chipt.

Hoe reinigen juweliers diamanten ringen?

Juweliers reinigen diamanten ringen door ze eerst in een chemische oplossing te weken terwijl ze de ring blootstellen aan hoogfrequente geluidsgolven. Vervolgens geven ze de ring een snelle poetsbeurt voordat ze hem met stoom reinigen.

Hoeveel kost het om een diamanten ring schoon te maken?

Als u een juwelier gebruikt waar u de ring niet hebt gekocht, kunt u verwachten dat u $ 25 – $ 50 uitgeeft voor de tijd en apparatuur van de juwelier om de ring schoon te maken.

Kun je diamanten ringen te veel reinigen?

Als je je diamanten ring goed schoonmaakt, dan kun je je ring niet te veel schoonmaken. Als u echter de verkeerde chemicaliën gebruikt, beschadigt u de ring.

Kunt u een diamanten ring reinigen met een ultrasoon bad?

Het wordt niet aanbevolen om een diamanten ring schoon te maken met een ultrasoon bad. De ultrasone maakt interne stromen erger en kan de ring beschadigen. Ook worden gekleurde diamanten behandeld en een ultrasoon bad kan die behandeling ongedaan maken, waardoor de diamant zijn kleur verliest.


Beste manier om een diamanten ring schoon te maken

Het reinigen en onderhouden van een diamanten ring is vrij eenvoudig, of het nu een oude ring of een nieuwe ring is. Wees gewoon voorzichtig met welke reinigingsmiddelen je gebruikt en hoe je dagelijks voor je ring moet zorgen.

Het beste idee is om elke week afwasmiddel en warm water te gebruiken om je ring te wassen. Zorg er dan voor dat je het elke 6 maanden professioneel laat reinigen. Je ring gaat een leven lang mee als je er goed voor zorgt.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   Hoe maak je een verzwaarde deken schoon