Wasmachine draait niet (repareren of vervangen)

Niets is zo frustrerend als je wasgoed in de droger te zetten om er vervolgens achter te komen dat je kleding nog steeds zeiknat is. Je wasmachine draaide niet. Je blijft achter met soppende natte kleding die over de vloer druipt en uren nodig heeft om in je droger te drogen.

Dus vandaag bespreken we waarom uw wasmachine niet zal draaien of leeglopen en een paar oplossingen die u kunt proberen om het probleem op te lossen.

Wasmachine draait niet goed

Uw wasmachine draait mogelijk niet goed omdat de ladingen uit balans zijn of de trommel niet goed leegloopt. Herbalanceer eerst de belasting en kijk of dat het probleem oplost. Zo niet, dan moet u controleren en ervoor zorgen dat de afvoerslang niet is aangesloten.

Lees ook:   Hoe VR-lenzen schoon te maken (zoals een pro)

Inhoudsopgave
  • Waarom draait mijn wasmachine niet?
  • Waarom zal mijn wasmachine niet roeren en draaien?
  • Hoe repareer je een wasmachine die niet draait?
  • Wanneer een professional inschakelen
  • Hoe lang gaan wasmachines mee?
  • Is het de moeite waard om een wasmachine te repareren?
  • Hoeveel kost het om een roerwerk te repareren?
  • Wasmachine draait niet goed

Waarom draait mijn wasmachine niet?

Er zijn een paar veelvoorkomende redenen voor wasmachines om te stoppen met draaienNing. Veel van deze redenen zijn eenvoudig en gemakkelijk op te lossen.

Ongebalanceerde belasting

Man die kleren in de wasmachine stopt

Een veel voorkomende reden waarom een wasmachine niet draait, is dat je grote en zware items wast die niet gelijkmatig over de trommel zijn verdeeld. De centrifugeercyclus loopt niet wanneer het gewicht aan één kant van de wasmachine staat.

Wasmachine niet waterpas

Een andere reden waarom een wasmachine niet zal draaien, is wanneer de wasmachine niet waterpas staat. De spincyclus kan niet goed draaien. Meestal, als de machine niet waterpas is, zal deze een extreem hard geluid maken en trillen wanneer hij probeert te draaien.

Machine aangesloten

Af en toe wordt een wasmachine tijdens de cyclus losgekoppeld. Als uw wasmachine halverwege de wascyclus niet meer werkt, controleert u of deze is aangesloten. U kunt ook de breekhamer controleren.

Verlengsnoer

Wasmachines hebben een heavy-duty stopcontact nodig, zodat ze voldoende elektriciteit kunnen ontvangen om te werken. Als u uw wasmachine op een verlengsnoer hebt aangesloten, kan uw machine niet genoeg elektriciteit opnemen, waardoor de motor oververhit kan raken en kan worden uitgeschakeld. De machine zal waarschijnlijk weer werken zodra de motor afkoelt.

Het verlengsnoer verkort ook de levensduur van uw machine.

Te veel schuim

Als u een High Efficiency (HE) -machine hebt, moet u HE-wasmiddel in uw machine gebruiken dat niet schuimt. De sensoren in uw wasmachine zullen het schuimen van gewoon wasmiddel detecteren en denken dat de machine te vol is.

Dan draait de wasmachine niet goed en houd je natte kleding over.

Knik in slang of verstopping in afvoersysteem

Af en toe heb je misschien een knik in je afvoerslang die voorkomt dat water goed wegloopt. Een ander probleem kan zijn dat een klein voorwerp zoals een munt, sleutel of knop in de slang terecht is gekomen.

Dit zal uiteindelijk een verstopping veroorzaken die ook zal voorkomen dat uw wasmachine goed leegloopt.

Waarom zal mijn wasmachine niet roeren en draaien?

Er zijn momenten waarop een wasmachine niet zal roeren of draaien.

Motorkoppeling

Als u uw wasmachine overbelast, mag uw wasmachine niet roeren of draaien. De motorkoppeling faalt zodat u de motor of transmissie van uw wasmachine niet uitbrandt.

Motorkoppelingen slijten ook na een tijdje, dus uw motorkoppeling kan zijn mislukt omdat deze kapot is gegaan en moet worden vervangen.

Riemaandrijving

Een reden dat uw wasmachine niet zal roeren of draaien, is als uw riemaandrijving brak of van het katrolwiel viel. De oplossing is om de achterkant van de wasmachine te verwijderen en de katrol te controleren. Zorg ervoor dat u uw gebruikershandleiding leest voor de specifieke instructies van uw machine over het controleren van het katrolwiel.

Mogelijk kunt u de riem terug op het katrolwiel plaatsen. Als de riem kapot is, moet u deze vervangen door een riem die speciaal voor uw merk en model is gemaakt.

Spin schakelaar

Een andere reden dat een wasmachine niet zal roeren of draaien, is als het deksel open is. Dit is een veiligheidsvoorziening om te voorkomen dat mensen gewond raken door een hoog draaiende of roerende machine.

Soms wordt de spinschakelaar gebogen of breekt. Laat het deksel open en druk handmatig op de draaischakelaar. Als de wasmachine begint te draaien, weet u dat de spinschakelaar beschadigd is en moet worden gerepareerd of vervangen.

Hoe repareer je een wasmachine die niet draait?

Als uw wasmachine niet draait, begint u met het oplossen van problemen door te controleren op een van deze eenvoudige redenen. Vaak kunt u het probleem snel en eenvoudig oplossen zonder dat u een professional hoeft te bellen om uw wasmachine te repareren.

Voeding

Een van de eerste dingen die u moet controleren of uw wasmachine niet draait, is dat deze de elektriciteit ontvangt die hij nodig heeft. Zorg ervoor dat deze is aangesloten en dat de breekhamer niet is gegooid.

Controleer ook of de wasmachine is aangesloten op het stopcontact of dat deze een verlengsnoer gebruikt. Verlengsnoeren kunnen niet genoeg elektriciteit trekken voor wasmachines, dus uw machine kan oververhit raken en afsluiten.

Verplaats uw wasmachine zodat deze is aangesloten op het stopcontact voor zwaar gebruik. Als dat niet mogelijk is, bel dan een elektricien om de stekker opnieuw te bedraden, zodat u uw wasmachine op een zwaar stopcontact kunt aansluiten.

Ongebalanceerde belasting

Als de lading uit balans is, probeer dan de kleding in de wasmachine te herschikken. We hebben gemerkt dat het soms meerdere pogingen kost om de lading correct te herbalanceren, zodat de wasmachine correct zal draaien.

Het helpt ook om een deel van de kleding te verwijderen, herverdeel de items en draai indien mogelijk kleinere belastingen.

Wasmachine niet waterpas

Als uw wasmachine niet waterpas staat, moet u mogelijk de poten van uw wasmachine aanpassen totdat deze waterpas is. De meeste wasmachines hebben verstelbare nivelleringspoten aan de voorkant. Stel de poten in op de juiste hoogte. Draai vervolgens de borgmoer vast om alles op zijn plaats te houden.

Controleer of uw machine ook verstelbare poten aan de achterkant heeft. Zo ja, pas dan ook deze benen aan.

Verstopping waardoor wasmachine niet draait

Trek je wasmachine weg van de muur om te zien of er een knik in de slang van je wasmachine zit. Als dat zo is, maak de knik dan voorzichtig recht.

Controleer ook of er een verstopping in de slang is veroorzaakt door een klein voorwerp dat zich in de slang nestelt, en als je er een ziet, verwijder deze dan. U kunt de afvoerpomp achterin de wasmachine bereiken. Zorg ervoor dat u uw gebruikershandleiding raadpleegt om de details te leren van het controleren van de afvoerpomp.

Duw je wasmachine voorzichtig weer in de muur en zorg ervoor dat je de slang niet knikt.

Wanneer een professional inschakelen

Er zijn momenten om een professional in te schakelen om naar je wasmachine te kijken. Bijvoorbeeld als uw machine begint te ruiken alsof er iets brandt of herhaaldelijk een nieuw geluid maakt.

Andere keren om een professional te bellen, is wanneer er overtollig vocht rond uw machine verschijnt. Dit is een teken van lekken. Bel ook een professional als je wasmachine intens wiebelt of trilt en je het probleem niet zelf kunt oplossen.

Je moet ook een professional inschakelen als je er niet zeker van bent dat je je wasmachine zelf kunt repareren, omdat je het probleem zou kunnen verergeren. Ook heb je een professional nodig om een versleten motorkoppeling, een slechte koppeling te repareren of een motormontageplaat aan te passen.

Hoe lang gaan wasmachines mee?

Typische top load wasmachines gaan 10-13 jaar mee. Een voorladerwasser gaat meestal 10 jaar mee.

De meeste nieuwe wasmachines worden geleverd met een fabrieksgarantie die enkele maanden meegaat.

Gemeenschappelijke wasmachinefabrikanten en gemiddelde garantie

Wasmachine Fabrikant Gemiddelde garantie
Samsung 24 maanden
Draaikolk 1 jaar vanaf de datum van aankoop
Meitag 1 jaar beperkte fabrieksgarantie
LG 2 jaar
GE 1 jaar
Kenmore 1 jaar
Hotpoint 12 maanden
Insigne 1 jaar

Is het de moeite waard om een wasmachine te repareren?

Voordat u betaalt om uw wasmachine te laten repareren, moet u de tijd nemen om te overwegen of dit uw beste optie is. Soms is het kostenefficiënter om je oude wasmachine te vervangen dan om hem te repareren.

Leeftijd van de machine

Hoe oud is je wasmachine? Een nieuwe machine zal de komende jaren waarschijnlijk niet veel reparaties nodig hebben als deze eenmaal is gerepareerd. Ook kan een nieuwe machine nog steeds onder de garantie vallen, dus het bedrijf zal de reparatie betalen of vervangen.

Een oudere machine zal echter beginnen te slijten. Het zal meer reparaties nodig hebben, dus het is misschien tijd om te overwegen de machine te vervangen.

Een andere factor om te overwegen bij het kijken naar de leeftijd van uw machine is de efficiëntie. Een nieuwe machine is energiezuiniger en waterefficiënter dan een oudere machine. U bespaart waarschijnlijk geld op de maandelijkse rekeningen als u uw oudere machine vervangt.

Betrokken probleem

Een andere overweging is het probleem dat ervoor zorgt dat uw machine niet werkt. Een eenvoudig probleem zoals een slipped riem, pompvervanging of probleem met een afdichting kan goedkoop zijn. Mogelijk kunt u het probleem ook zelf oplossen.

Als u echter te maken heeft met een uitgebreider en duurder probleem, moet u waarschijnlijk uw machine vervangen.

Reparatiekosten

Wanneer u overweegt of u uw wasmachine moet repareren of vervangen, is de eerste overweging de kosten om uw huidige wasmachine te repareren. De vuistregel is om uw machine te repareren als de kosten minder dan 50% van de kosten van een nieuwe machine bedragen.

Als de kosten voor het repareren van uw oude wasmachine meer dan 50% van de kosten van een nieuwe machine bedragen, moet u overwegen uw machine te vervangen.

Houd rekening met uw budget. Kunt u zich op dit moment een nieuwe machine veroorloven? Zo niet, dan is het repareren van uw oude machine misschien de beste optie.

Hoeveel kost het om een roerwerk te repareren?

Het kost tussen de $ 350 en $ 575 om een wasmachine roerwerk te repareren of te vervangen.


Wasmachine draait niet goed

Als je ontdekt dat je wasmachine niet draait, controleer dan eerst om te zien of er een eenvoudige reden is waarom. Het kan zijn dat de lading uit balans was, dat de machine is losgekoppeld of dat er een verstopping in de afvoerslang zit. Los het probleem op en uw wasmachine zou weer moeten beginnen te draaien.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?