Hoe maak je een waxwarmer schoon

Om je waswarmer goed te laten werken en goed te laten ruiken, moet je hem regelmatig schoonmaken. Dus neem een pauze van uw spa-achtige omgeving en volg onze instructies.

We laten je zien hoe je je wasverwarmer kunt reinigen met behulp van vijf verschillende methoden. Sommige zijn iets gemakkelijker dan andere, maar het hangt allemaal af van welke schoonmaaktools je bij de hand hebt.

Blijf lezen voor de beste methoden om uw wax melter brandschoon te krijgen!

Hoe vaak een wasverwarmer te reinigen

Je moet je waxwarmer na elk gebruik schoonmaken. Regelmatig reinigen kan vuil, stof en wasresten elimineren. Op je beurt kun je opnieuw beginnen met de volgende wax melt, zodat deze schoon verbrandt en zich niet vermengt met overgebleven geur.

Een ander teken dat het tijd is om je waswarmer schoon te maken – voor zowel elektrische als kaarsaangedreven warmers – is wanneer de was niet langer een geur produceert.

Inhoudsopgave
 • Hoe vaak een wasverwarmer te reinigen
 • Hoe maak je een waxwarmer schoon
 • Hoe wax van een waxverwarmer te krijgen
 • Kun je wax hergebruiken?
 • Een waxwarmer op de juiste manier gebruiken

Hoe maak je een waxwarmer schoon

Laten we eens kijken naar onze favoriete reinigingsmethoden. Dit werkt voor vrijwel alle waxwarmers, inclusief merken als Scentsy. We hebben vijf verschillende methoden beschikbaar gesteld, zodat u er een kunt vinden die het beste bij u past. Misschien wilt u er een paar proberen om uw favoriete reinigingsroutine te vinden voor het verkrijgen van was uit een wasverwarmer.

 • Tijd: 2-20 minuten (afhankelijk van de methode)
 • Moeilijkheid: Gemakkelijk

Door was uit te gieten

De uitstortmethode is vrij eenvoudig. Je giet de was gewoon uit terwijl het nog heet en vloeibaar is – of verwarmt het weer om het uit te gieten.

 1. Verwarm de wax: Als de was nog niet heet is, verwarm hem dan weer, zodat hij heet en vloeibaar is.
 2. Gieten: Giet de hete was in een glazen pot.
 3. Vegen: Laat de wasbrander een paar minuten afkoelen voordat je hem afveegt met een theedoek om de overgebleven was te verwijderen.

Wat doe je met de glazen pot? Bewaar het voor je geleegde was in alle toekomstige uitstortingen! Zodra de pot vol is, kun je de hele pot in de prullenbak dumpen. Dit voorkomt dat was in je afval terechtkomt, omsmelt en meer rommel maakt.

Met een watje

Deze methode is een beetje kieskeurig, maar het is goed als je het hete gerecht niet met je handen wilt aanraken.

 1. Verwarm de wax: Als de was nog niet heet en vloeibaar is, verwarm hem dan weer.
 2. Dipsaus: Dompel twee wattenbollen in de vloeibare was. Het zal wat was opzuigen. Ga door totdat de was helemaal is opgezogen door de wattenbollen.
 3. Vegen: Zodra de was grotendeels is opgezogen, gebruik je meer wattenbollen of papieren handdoeken om de wasverwarmer schoon te vegen.

Met een schraper

Voor deze methode kunt u een botermes of lepel gebruiken. We schrapen de was er gewoon uit terwijl het koel is (maar niet helemaal hard). Vraag je je af hoe je harde wax uit je wax warmer kunt verwijderen? Volg deze methode:

 1. Laat de wax afkoelen: Nadat je je waxwarmer hebt gebruikt, laat je deze iets afkoelen totdat de wax zacht maar niet vloeibaar is.
 2. Schrapen: Probeer met behulp van de door u gekozen schraper de hele was in één schep te verwijderen. Blijf extra was verwijderen totdat de warmer grotendeels schoon is.
 3. Vegen: Veeg de waswarmer af met keukenpapier tot het schoon is.

Voorzichtigheid

Pas op dat je de was niet warm krabtr met je schraper. Als je dat doet, komen je gesmolten wastaarten in de groeven, waardoor het schoonmaken nog moeilijker wordt.

Met een Wax Liner

Deze omvat een beetje een pre-planning, maar het is zeker een waardevolle hack. Hiervoor gebruik je wax melt liners die je online of in de winkel kunt kopen.

 1. Plaats wassmeltvoeringen naar beneden: Voordat je je wax melt doet, leg je een wax melt liner neer. Gebruik je waxwarmer zoals gewoonlijk.
 2. Gooi de voering weg: Zodra je wastaart klaar is, laat je hem afkoelen en uitharden. Verwijder de wax liner en taart en gooi deze in de prullenbak.

Herhaal dit elke keer dat u uw waxmeltmiddel gebruikt. Het houdt het gerecht leeg van hardnekkige wasresten. Superhandig!

De vriezer gebruiken

Deze handige tip omvat het invriezen en krimpen van de was, waardoor het gemakkelijker te verwijderen is van de warmer.

 1. Zet warmer in de vriezer: Zet je waxwarmer 15 minuten in de vriezer. De was zal uitharden en krimpen.
 2. Wax verwijderen: Haal de warmer uit de vriezer en haal de bevroren was uit de schaal met de achterkant van een lepel. Gooi het in de vuilnisbak of bewaar het in een glazen pot met andere gebruikte was.

Lees uw gebruikershandleiding

Sommige wasschalen mogen niet in de vriezer, vooral als het van keramiek is gemaakt. De koude lucht kan je wasverwarmer beschadigen. Lees dus altijd de gebruiksaanwijzing voor advies van de fabrikant.

Hoe wax van een waxverwarmer te krijgen

Als je onhandig bent zoals wij, krijg je soms wax aan de buitenkant van je pot. Hoe maak je een waspot schoon? We laten je een handige methode in drie stappen zien.

 • Tijd: 5 minuten
 • Moeilijkheid: Gemakkelijk

Wat je nodig hebt

 • Minerale olie of olijfolie
 • Twee microvezeldoeken

1. Stof bevochtigen

Bevochtig je microvezeldoek met een beetje minerale of olijfolie.

2. Doekje Wax

Veeg met je vette doek de wasdruppels aan de buitenkant van de wasverwarmer af. Je kunt dit doen wanneer de wax nog heet is of zelfs als deze is uitgehard. Ga door totdat de pot schoon is.

3. Droge was warmer

Veeg met een aparte microvezeldoek de wassmelter droog.

Kun je wax hergebruiken?

Je kunt hetzelfde stuk was steeds opnieuw smelten totdat de geur vervaagt. Dit is meestal ongeveer een week, maar sommige duren veel langer. Het merk dat u gebruikt, moet aangeven hoe lang u één wax melt kunt gebruiken.

Wanneer u gebruikte was van uw wassmelt reinigt, is er dan een manier om deze opnieuw te gebruiken? Je kunt het niet opnieuw verbranden omdat de geur weg is, maar je kunt het wel voor andere doeleinden gebruiken.

Het zijn bijvoorbeeld geweldige firestarters. Je kunt ze in een open haard, grill of kampvuur plaatsen. Gebruik ze niet in gasfornuizen of vuren. Houtgestookte haarden zijn het beste.

Je kunt ze ook gebruiken om envelopzegels te maken, sieraden te maken, vastgelopen laden te repareren en andere doe-het-zelfprojecten.

Een waxwarmer op de juiste manier gebruiken

Als je nieuw bent in de wereld van wasverwarmers, moet je ze op de juiste manier gebruiken. Dit zal u helpen het meeste uit uw nieuwe product te halen. Bovendien helpen deze hacks je wasverwarmer langer mee te gaan – en houden ze je ook veilig. Hier zijn onze favoriete tips.

 • Lees de instructies: Wanneer u een wasverwarmer koopt, lees dan altijd de verpakkingsinstructies voor de beste methoden om deze te gebruiken en veiligheidstips.
 • Breek je was smelt uit elkaar: Meestal komen wasblokjes samen in de verpakking. Zorg ervoor dat je de blokjes uit elkaar breekt voordat je er een paar in de waswarmer plaatst. Plaats niet de hele wax melt – rechtstreeks van de clamshell – in de wax warmer.
 • Geen water of oliën: Voeg niets toe aan de wasverwarmer, behalve de wastaart. Voeg geen water toe. Voeg geen oliën toe.
 • Gebruik op een veilige plaats: Zorg ervoor dat je je waxwarmer veilig instelt. Laat de koorden niet over een aanrecht hangen. Buiten bereik van kinderen en huisdieren houden. Laat het snoer geen contact maken met hete oppervlakken.
 • Vergeet niet om het uit te schakelen: Sommige waxwarmers worden geleverd met een timer, die automatisch wordt uitgeschakeld na de gewenste tijd. Als je waxwarmer geen timer heeft, stel er dan zelf een in om jezelf eraan te herinneren de warmer uit te schakelen.
 • Let op overlopen: Soms, als je te veel wastaarten tegelijk gebruikt, kunnen ze overlopen als ze eenmaal zijn gesmolten. Houd dus de wax warmere schaal in de gaten!
 • Vervangende lampen kopen: Als uw wax melt een gloeilamp gebruikt die niet meer werkt, kijk dan altijd op de website van het merk voor vervangingen. Je wilt geen lamp gebruiken die niet compatibel is met je warmer.
 • Plaats het niet op een ontvlambaar oppervlak: Plaats de wasverwarmer niet op een brandbaar oppervlak. Vergeet niet dat er nog steeds een ingesloten vlam of elektriciteit is, afhankelijk van het type warmer dat je krijgt. Dus hoewel deze warmers over het algemeen veiliger zijn dan kaarsen, hebben ze nog steeds enkele gevaren om rekening mee te houden.
 • Laat het niet onbeheerd achter: Laat je waxwarmer niet aan terwijl je niet in de kamer of thuis bent.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   Miele Classic C1 PowerLine Mangorood