Hoe wimperextensions te reinigen

Wimperextensions kunnen een mooie investering in zelfzorg zijn, maar nazorg kan lastig zijn. Als je wordt verteld om je wimperextensions schoon te houden, maar je realiseert dat je geen idee hebt wat dat betekent, kunnen we je helpen.

We laten je zien hoe je je wimperextensions dagelijks kunt reinigen, zodat je wimpers schoner zijn en langer meegaan. Misschien merk je zelfs minder irritatie in je ogen.

Deze methode gebruikt wimpershampoo, maar we hebben enkele hacks voor het reinigen van je wimpers zonder als je dat product niet hebt!

Blijf lezen en al snel heb je de luchtigste wimpers in de buurt.

Inhoudsopgave
 • Hoe vaak wimperextensions te reinigen
 • Hoe wimperextensions te reinigen
 • Hoe wimperextensions te reinigen zonder wimpershampoo
 • Wat te vermijden bij het reinigen van wimperextensions
 • Hoe zorg je voor wimperextensions
 • Hoe te douchen met Eyelash Extensies
 • Veelgestelde vragen
 • Vleermuis je wimpers

Hoe vaak wimperextensions te reinigen

Reinig je wimperextensions net zo vaak als je je gezicht zou reinigen, idealiter twee keer per dag, een keer in de ochtend en opnieuw in de avond. Wimperextensions, zoals je natuurlijke wimpers, worden vies en vettig, vooral als je oogmake-up hebt gedragen.

Een andere reden om ze vaak schoon te maken, is omdat ze vies worden van reguliere activiteiten zoals zwemmen en sporten. Het zweet en chloor van lichaamsbeweging kan de lijm op je extensions verpesten.

Als je je wimperextensions niet dagelijks schoonmaakt, kunnen de extensions vroeg afvallen. Of erger nog, ze worden zo vies dat je geïrriteerde en pijnlijke ogen krijgt.

Het belang van schoonmaken

Als je je wimperextensions niet schoonmaakt, kunnen ze knapperig worden. Dit is niet alleen een teken van vuil. In feite is het een teken van wimpermijten, ook bekend als Demodex folliculitis (1). Deze kleine parasieten zijn te vinden in onze gezichtsfollikels en houden ervan om de dode huidcellen en oliën op je oogleden te eten. Wimperextensions veroorzaken deze mijten niet, maar mijten kunnen zich hier wel vestigen. Slechte hygiëne kan ze in de buurt houden. Maak je wimperextensions dus regelmatig schoon!

Hoe wimperextensions te reinigen

Hoe kun je wimperverlengingsreiniging opnemen in je huidverzorgingsroutine? We laten je zien hoe je je wimperextensions wast met een wimpershampoo of wimperverlengingreiniger.

Zorg er wel voor dat het 24 uur geleden is dat je je afspraak hebt gehad. Anders kunt u de extensies beschadigen.

 • Tijd: 10 minuten
 • Moeilijkheid: Gemakkelijk

Wat je nodig hebt

 • Wimpershampoo of wimperreiniger (zoals Mereke Pretty of Stacy Lash)
 • Olievrije make-up remover
 • Wattenstaafjes
 • Herbruikbare make-updoekjes
 • Pluizige wimperverlengingsborstel
 • Schone mascara toverstaf

1. Make-up verwijderen

Verwijder je make-up met een olievrije make-up remover en een herbruikbaar make-updoekje. Als u een make-upremover op oliebasis gebruikt, kan de olie de lijm op uw wimperextensions verzwakken.

Gebruik een wattenstaafje gedompeld in make-up remover om dicht bij de wimperlijn, in de binnenste hoeken en onder de onderste wimpers te komen.

2. Shampoo of Cleanser aanbrengen

Breng je wimpershampoo of cleanser aan op je pluizige wimperborstel. Borstel je wimpers met de wimperverlengingsborstel. Sluit je ogen en werk de borstel in je wimperlijn en beweeg in cirkelvormige bewegingen. Ga dan van de basis van de wimpers naar de punt van de wimpers.

Breng de wimperreiniger indien nodig opnieuw aan en ga door totdat je wimpers schoon zijn. Ga hier ongeveer een minuut mee door. Spoel de kwast af en herhaal dit op het andere oog.

3. Spoel de wimpers af

Spoel je wimperverlengingsborstel onder water totdat deze schoon is. Veeg vervolgens de wimpers af met dezelfde cirkelvormige bewegingen, werkend van basis tot punt, om de shampoo uit de wimpers te spoelen.

Herhaal dit op het andere oog.

4. Droog de wimpers

Gebruik een schoon en droog herbruikbaar make-updoekje om je wimpers droog te deppen. Zorg ervoor dat je bovenop de wimpers en onder de wimpers komt.

5. Borstel de wimpers

Gebruik je schone mascarastokje om de borstel door de afzonderlijke wimpers te rollen. Dit scheidt de wimpers, zodat ze op hun plaats zitten en niet samengeklonterd zijn.

Hoe wimperextensions te reinigen zonder wimpershampoo

Wat kun je gebruiken als je geen wimpershampoo hebt of als je geen reiniger hebt? Welnu, er zijn drie andere producten die u kunt gebruiken voor het reinigen van uw extensies. Het zijn niet bepaald huismiddeltjes, maar misschien heb je ze al in huis. Het kan je een reis naar de winkel besparen!

Met olievrije make-up remover

Olievrije make-up remover kan make-up en resten van uw wimperextensions verwijderen zonder de lijm los te maken. Volg stap één van bovenaf en gebruik een wattenstaafje om langs de wimperlijn te komen. Breng vervolgens de make-up remover aan op je pluizige wimperborstel en maak je extensions schoon.

Met Foaming Cleanser

In een augurk kunt u uw schuimende gezichtsreiniger gebruiken, volgens dezelfde methode als hierboven. Zorg er wel voor dat je cleanser geen oliën bevat. De Aveeno Ultra-Calming Foaming Cleanser is bijvoorbeeld een geweldige optie. Spoel je wimpers altijd goed af na het gebruik van een gezichtsreiniger.

Met Micellair Water

Als je veel oogmake-up draagt, kan het je wimperextensions verzwaren en ze snel vies maken. Micellair water kan helpen dat te verwijderen en je wimper extensio te latenn mooi en schoon. Het kan zelfs je wimpers hydrateren. Zorg er wel voor dat je micellair water olievrij is. Volg de bovenstaande stappen om uw wimperverlenging schoon te maken met micellair water. Gebruik het gewoon in plaats van de wimpershampoo of -reiniger.

Wat te vermijden bij het reinigen van wimperextensions

Nu we je hebben laten zien hoe je wimperextensions goed kunt reinigen, zijn er een paar Don’ts daar moet je je bewust van zijn.

 • Geen make-up doekjes: Make-updoekjes zijn handig, maar ze kunnen je wimperextensions verpesten. De oliën, verzachtende middelen en glycolen van de doekjes kunnen de lijm verpesten en ervoor zorgen dat je extensions eruit vallen.
 • Trek niet aan wimpers: Wees super zachtaardig en voorzichtig bij het schoonmaken van je wimpers. Beweeg langzaam over de wimpers. Wees bij het schoonmaken in de buurt van de wimperlijn niet te agressief, anders kan dit ervoor zorgen dat je extensions vroeg uitvallen.
 • Geen wattenstaafjes op wimpers: Wattenstaafjes moeten alleen worden gebruikt voor het reinigen in de buurt van je wimperlijn of onder je wimpers. Gebruik ze niet op de wimpers. Je moet ook geen doeken of sponzen gebruiken. Dit kan uw extensies uitrukken.
 • Geen oliën: We hebben het al eerder gezegd en we zullen het nog een keer zeggen. Producten op oliebasis zijn een zekere manier om de lijm af te breken en ervoor te zorgen dat je wimpers vroeg uitvallen. Controleer altijd de ingrediënten van een product dat u overweegt om er zeker van te zijn dat het geen oliën bevat. Dat omvat kokosolie, plantaardige olie, minerale olie – eigenlijk elke olie!
 • Vermijd mascara en eyeliner: Als je regelmatig meer oogmake-up aan je ogen toevoegt, ook al heb je al extensions, zul je eindigen met het dubbele van de reiniging. Dit kan meer wrijving en stress toevoegen aan je wimperextensions, waardoor ze vroeg uitvallen.
 • Vermijd water onder hoge druk: Als je een hogedrukdouchekop hebt, kan het direct onder je gezicht eronder aan je wimpers trekken.
 • Vermijd stoom: Stoom kan de lijm op je wimperextensions verzwakken. Vermijd dus stoomgezichtreinigers, gezichtsbehandelingen, stoombaden en sauna’s.

Hoe zorg je voor wimperextensions

We willen dat je het beste uit je wimperextensions haalt. Ze zijn immers niet goedkoop. Je schoonheidsspecialiste heeft misschien wat extra verzorgingstips gedeeld, maar misschien ben je het vergeten. Let op, want deze hacks kunnen ervoor zorgen dat uw extensies langer meegaan.

 • Dagelijks schoongemaakt: Het tweemaal daags reinigen van je wimpers kan de opbouw van olie en vuil minimaliseren, waardoor je wimpers langer meegaan.
 • Schoonmaken voor uw volgende afspraak: Voordat je voor je volgende vulling gaat, maak je je wimpers van tevoren schoon. Dit maakt het gemakkelijker om de navullingen in te brengen en daarom heb je langer houdbare extensions.
 • Geen reiniging gedurende 24 uur: Terwijl de lijm nog steeds onstabiel is, moet je voorkomen dat je wimpers minstens 24 uur nat of zeepachtig worden.
 • Investeer in de juiste producten: Hoewel je micellair water, een gezichtsreiniger of een olievrije make-up remover kunt gebruiken om je wimperextensions schoon te maken, is een wimperverlengingshampoo of -reiniger de beste manier om vooruit te komen.
 • Bekijk de oliën: Hoewel u weet dat u geen producten op oliebasis moet gebruiken in uw wimperreinigingsroutine, moet u uitkijken voor oliën in andere producten. Je hebt misschien oliën in je huidverzorgingsroutine, moisturizer, gezichtsmaskers of zelfs in je shampoo en conditioner. Zelfs een beetje contact met dergelijke oliën kan ervoor zorgen dat de lijm afbreekt.
 • Zijden kussen: Een zijden kussen zal zachter zijn en minder wrijving initiëren dan een gewoon katoenen kussen. Het houdt je wimpers ook gehydrateerd.
 • Ga voor navullingen: Halflege wimperextensions kunnen behoorlijk lelijk zijn. Ga voor navulafspraken om de 2-3 weken om je wimpers vol en pluizig te houden.
 • Breng beschermende coating aan: Dit is een beetje een bougie tip, maar het kan helpen om je wimpers te beschermen. Een wimperverlengingsspecifieke beschermende coating kan ervoor zorgen dat uw wimpers langer meegaan en er voller uitzien tussen afspraken door.
 • Borstel wanneer droog: Nadat je je wimperextensions hebt schoongemaakt, wacht je tot ze droog zijn voordat je ze borstelt. Anders loop je het risico ze eruit te trekken.

Hoe te douchen met wimperextensions

We hebben je misschien bang gemaakt met onze tip voor het vermijden van water onder hoge druk tijdens het dragen van wimperextensions. Maar het is nog steeds noodzakelijk dat je doucht. Hoe kunt u dit doen zonder uw extensies te vernietigen?

Echt, het enige dat je anders moet doen, is voorkomen dat je je gezicht direct in de stroom van het water plaatst. Gezicht uit de buurt van de douchekop. Als je normaal gesproken je gezicht onder de douche wast, zul je dat achteraf buiten de douche moeten doen om je extensions te beschermen.

Een andere tip is om superhete stomende douches te vermijden. Vergeet niet dat de stoom de lijm kan verzwakken.

Als je je wimperextensions nat maakt, maak je dan geen zorgen. Ze zijn waterdicht!

Geen bril

Je kunt in de verleiding komen om een bril onder de douche te dragen om je wimperextensions te beschermen, maar dit is een slecht idee. Allereerst is het niet nodig. Je wimperextensions zijn waterdicht en kunnen nat worden. Ten tweede kan de zuigkracht van de bril je wimpers opvangen en eruit trekken als je de bril te snel afzet.

Veelgestelde vragen

Hoe lang gaan wimperextensions mee?

Meestal rond de zes weken, maar ze kunnen ergens tussen de twee en acht weken duren. Ze zullen na een paar weken beginnen uit te vallen, dus je moet elke 2-3 weken bijvullen.

Kan ik babyshampoo gebruiken om wimperextensions schoon te maken?

Het schoonmaken van je wimperextensions met babyshampoo lijkt een goed idee, want babyshampoo moet zacht zijn, toch? Het punt is dat babyshampoo parfums, oliën en sulfaten bevat die je ogen kunnen irriteren en de wimperlijm kunnen verzwakken. Vermijd het schoonmaken van je extensions met babyshampoo.

Kan ik Cetaphil gebruiken om wimperextensions schoon te maken?

Als je je wimperverlenging wast met een gezichtsreiniger, is Cetaphil een goede optie omdat het olievrij is.

Kun je je eigen wimpershampoo maken?

Ben je op zoek naar een huismiddeltje? Er zijn veel DIY wimper shampoo recepten zweven rond het internet. Maar we moeten je zeggen – vermijd deze. Allereerst bevatten de meeste babyshampoo, wat niet goed is voor je wimpers. Ten tweede kan het creëren van je eigen huidverzorging uiteindelijk irriterend zijn voor je ogen. Het laatste wat je wilt is een allergische reactie. Blijf bij professioneel gemaakte wimpershampoo. Vertrouw ons!

Moet je wimperextensions poetsen als ze nat zijn?

Nope. Wacht tot je wimpers droog zijn om ervoor te zorgen dat je geen kwetsbare wimpers uittrekt. Bovendien is het gemakkelijker om ze in vorm te pluizen als ze droog zijn.

Waarom jeuken mijn wimperextensions?

Wimperextensions zijn niet voor iedereen weggelegd. In feite hebben veel mensen allergische reacties op wimperextensions (2). De lijm bevat chemicaliën die u mogelijk irriterend vindt. Binnen een paar dagen kunnen je wimperextensions jeuken. U kunt ook uitslag, een branderig gevoel en zwelling opmerken.

Een andere reden waarom uw wimperextensions jeuken, is omdat u uw ogen niet volledig hebt gesloten tijdens de procedure. De kleefdampen kunnen in uw ogen zijn gekomen en jeuk hebben veroorzaakt.

Ten slotte kan jeuk optreden als u uw wimperextensions niet goed en vaak verzorgt en reinigt. Je wimperextensions worden een donzig huis voor bacteriën, oliën en vuil, die je ogen snel kunnen irriteren.

Zie een arts

Als de pijn, jeuk, roodheid en zwelling na 48 uur niet kalmeren, raadpleeg dan een professional om de juiste behandeling te krijgen.


Vleermuis je wimpers

Valse wimpers zijn prachtig, maar ze vereisen wel behoorlijk wat werk. Je weet nu hoe je wimperextensions op de meest effectieve manier kunt wassen, dus je wimpers moeten een tijdje meegaan en comfortabel zijn om te dragen.

Vergeet niet om je wimpers twee keer per dag schoon te maken als onderdeel van je huidverzorgingsroutine. Hoewel je producten kunt gebruiken die je al hebt – zoals micellair water – raden we je aan een specifieke wimpershampoo of wimperreiniger te kopen. Dit geeft je de beste resultaten terwijl je je wimpers op hun plaats houdt.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?