Hoe skateboard grip tape schoon te maken (houd je board in goede vorm)

Als je het leuk vindt om op een scooter of een Onewheel te rijden of landingstrucs op een skateboard, dan weet je hoe belangrijk het is om schone griptape te hebben. Vuile griptape maakt skateboards niet alleen moeilijker te berijden, maar kan je ook geld kosten en het moeilijk maken om je board in goede conditie te houden. En als je Mouse grip tape hebt, wil je het schoon houden.

We zijn hier vandaag om tips te delen over hoe je skateboard grip tape thuis kunt schoonmaken, zodat je je favoriete trucs kunt blijven landen.

Inhoudsopgave
 • Hoe vaak griptape schoon te maken
 • Kan Grip Tape nat worden?
 • Hoe griptape op een skateboard te reinigen
 • Griptape op een longboard reinigen
 • Hoe griptape te reinigen zonder gripgom
 • Hoe lang gaat Grip Tape mee?
 • Hoe oude griptape te verwijderen
 • Veelgestelde vragen

Hoe vaak griptape schoon te maken

De verhoogde tractie die je krijgt met clean grip tape maakt het rijden op een skateboard zoveel gemakkelijker. Het helpt je ook om je board in goede conditie te houden. Je moet je board schoonmaken als je lichte tot zware plekken vuil hebt.

Hoe snel dit gebeurt, hangt af van hoeveel vuil en modder je op je voeten hebt als je op je skateboard springt. Als je je schoenen schoonhoudt, kun je veel langer meegaan voordat je je griptape moet schoonmaken of vervangen.

Kan Grip Tape nat worden?

Griptape, vooral shortboard grip tape, mag niet nat worden. Shortboard grip tape is niet ondoordringbaar voor water, dus het hout van je board kan nat worden waardoor het kan kromtrekken. U wilt ook vloeistoffen vermijden bij het reinigen van shortboards, omdat de griptape dunner is en water doorlaat.

Longboard grip tape is dikker en ondoordringbaar voor water, dus het is veilig om kleine hoeveelheden vloeistof te gebruiken om schoon te maken.

Hoe griptape op een skateboard te reinigen

De beste methode voor het reinigen van griptape op een skateboard is om wat gripgom en een zachte draadborstel op te pakken om het schoon te maken. Gebruik geen water, glasreiniger of een vloeistof om het bord schoon te maken, omdat de tape niet waterbestendig is en ervoor kan zorgen dat het hout kromtrekt.

 • Tijd: 20-30 minuten
 • Moeilijkheid: Beginner

Wat je nodig hebt

 • Zachte draadborstel
 • Grip kauwgom

1. Grijp benodigdheden

Je hebt een stevige zachte draadborstel nodig die geen scherpe borstelharen heeft. Je kunt je skateboard schoonmaken met een tandenborstel in plaats van een draadborstel, maar het is mogelijk dat het diepliggende vuil niet zo goed reinigt als een draadborstel.

Zorg er ook voor dat je gripgom hebt. Als je dat niet doet, kun je een rubberen cementgum uit een kunstwinkel vervangen door de gripgom.

2. Skateboard wissen

Veeg de gripgom over het hele skateboard van het ene uiteinde naar het andere uiteinde. Zorg ervoor dat u stevig afveegt, zodat u de bovenste laag stof en vuil van uw bord kunt verwijderen.

3. Borstel Grip Tape

Gebruik de draadborstel om de griptape op je skateboard te borstelen. Je werkt sectie voor sectie vanaf het ene uiteinde van het bord en werkt aan het andere uiteinde.

Zorg ervoor dat u niet te hard duwt, want de griptape kan scheuren of u kunt het gruis van de griptape verwijderen.

Blijf werken totdat alle smerige gebieden op het bord zijn verwijderd. Als u diepe vlekken heeft die niet verdwijnen, moet u mogelijk de tape vervangen.

4. Gebruik Grip Gum

Veeg je board een tweede keer af met de gripgom. Deze keer wil je al het overgebleven vuil verwijderen. Laat de kauwgom over de griptape lopen, net like je zou een potlood gum dan gebruiken om je vingers weg te poetsen van het residu.

Een grondige pas met de kauwgom zou ervoor moeten zorgen dat je bord er bijna nieuw uitziet.

Griptape op een longboard reinigen

De griptape op een longboard is ondoordringbaar voor water waardoor het veilig is om een glazenwasser op de tape te gebruiken.

 • Tijd: 20-30 minuten
 • Moeilijkheid: Beginner

Wat je nodig hebt

 • Zachte draadborstel
 • Grip kauwgom
 • Kom
 • Afwasmiddel of glasreiniger zoals Windex
 • Microvezeldoek

1. Grip Tape Cleaner instellen

Vul een middelgrote kom met zeepsop door kraanwater te mengen met een spuitje afwasmiddel. Als je wilt, kun je wat citroensap aan het mengsel toevoegen voor een schone geur. Je kunt ook een glazenwasser gebruiken om je longboard schoon te maken.

2. Schrob Grip Tape

Dompel je soft wire brush in de kom met zeepsop of vernevel je griptape lichtjes met de glasreiniger. Begin aan het ene uiteinde en schrob de rommelige plekken op je board. Werk systematisch naar de andere kant zonder het water op je board te laten poolen. De vloeistof kan in het hout sijpelen en schade of kromtrekken aan de structuur veroorzaken.

Pas ook op dat je niet te hard duwt als je schrobt of je kunt het gruis van de tape strippen of scheuren. Spoel je borstel in de kom wanneer de borstel vuil wordt.

3. Droog Skateboard

Gebruik een microvezeldoek om je griptape en skateboard te drogen. Dit doe je door een doek over de bovenkant van het bord te leggen en deze te kloppen om het vocht op te nemen. Blijf de doek tegen de griptape drukken totdat deze grotendeels droog is.

Je moet ervoor zorgen dat het onderste hout droog blijft, zodat het niet kromtrekt.

Laat de doek bovenop het deck van je skateboard liggen en laat hem minstens 3-4 uur op de griptape zitten of totdat de tape helemaal droog aanvoelt.

Waarschuwing

Rijden op je skateboard wanneer de tape nat is, kan ervoor zorgen dat het vocht in het hout komt. Dit kan ervoor zorgen dat het buigt of kromtrekt. Je skateboard rolt mogelijk niet recht als dit gebeurt.

4. Afvegen met Grip Gum

Zodra je skateboard helemaal droog is, gebruik je de gripgom om alle resten die nog op je board zitten te verwijderen.

Hoe griptape te reinigen zonder gripgom

Als je geen gripgom hebt, kun je een rubberen cementgum uit een kunstwinkel gebruiken of een tandenborstel gebruiken om het residu weg te schrobben.

Een andere optie is om een bandschuurmachinereiniger te gebruiken. Knip een stuk af dat je stevig kunt vasthouden en wrijf het stevig in een rechte lijn op het oppervlak van de griptape. Wrijf zo hard als je nodig hebt om het vuil en vuil op de tape te verwijderen.

Verwijder het residu op de bandschuurmachinereiniger en blijf de griptape ermee wrijven totdat de tape schoon is.

Hoe lang gaat Grip Tape mee?

Griptape gaat meestal tussen de 6 en 18 maanden mee voordat deze moet worden vervangen. Je weet wanneer het moet worden vervangen, omdat je voelt dat je grip begint te glijden terwijl je op je skateboard rijdt. Je kunt ook kale plekken op je tape hebben of het begint te schilferen.

Hoe oude griptape te verwijderen

Wanneer je oude griptape van je skateboard gaat verwijderen, is de eerste stap om de trucks van je skateboard te verwijderen. Breng vervolgens warmte aan op de tape met behulp van een apparaat zoals een haardroger.

Verwijder de tape vanaf een van de zijkanten of randen. Blijf de warmte aanbrengen als dat nodig is om de tape los te maken.

Een plat scheermesje kan worden gebruikt omdat het dun genoeg is om onder de tape te schuiven. Pas op dat je jezelf of je board niet snijdt terwijl je werkt.

Je moet ervoor zorgen dat je alle griptape van je board verwijdert, maar maak je geen zorgen dat er plaklijm achterblijft. Nieuwe tape kan bovenop de lijm worden aangebracht.

Veelgestelde vragen

Welke huishoudelijke artikelen kunt u gebruiken om griptape schoon te maken?

Je kunt de griptape van je longboard schoonmaken met huishoudelijke artikelen zoals glazenwasser, tandenborstels en vodden.

Een andere optie is om een pasta te maken met tandpasta en zuiveringszout. Meng eerst het water en zuiveringszout in een verhouding van 2:1. Voeg 4-5 druppels tandpasta toe en meng tot je de gewenste consistentie hebt.

Gebruik een stuk zacht schuim of een zachte spons om de griptape voorzichtig met de pasta te schrobben. Spoel na het schoonmaken van je board het schuim of de spons schoon. Wring het uit om er zeker van te zijn dat het niet druipnat is. Gebruik nu de vochtige spons om het residu van het bord te vegen. Zorg ervoor dat je werkt zonder het hout te weken.

WD-40 kan worden gebruikt om uw grip tape ook. Breng het rechtstreeks aan op de tape en verwijder vervolgens de WD-40 met een zachte spons met afwasmiddel erop om de WD-40 voorzichtig van uw longboard te wassen.

Is Grip Tape bedoeld om vies te worden?

Ja, je gaat op de griptape staan en er gaat wat vuil van je schoenen naar de tape. Het is echter het beste om schone schoenen te dragen. Modder op de griptape zorgt ervoor dat deze zijn grip verliest en u moet de griptape reinigen wanneer deze vuil wordt. Dus als je vieze of modderige schoenen gebruikt, moet je je griptape vaker schoonmaken.

Kun je Griptape over Griptape plaatsen?

Het wordt afgeraden om griptape over griptape te doen. De oude griptape blijft niet sterk hechten aan het dekoppervlak, vooral niet langs de rand. Dit betekent dat u uiteindelijk zowel de oude tape als de nieuwe tape eerder moet vervangen dan u anders zou doen.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   Hoe kachelroosters schoon te maken