Hoe te zorgen voor quartz werkbladen (help de steen jarenlang mee te gaan)

Kwarts is een prachtige steen die wordt gemaakt wanneer kwartsrijke zandsteen wordt blootgesteld aan hoge hitte en druk. Het is een steen die vaak wordt gebruikt in keukens en wordt geleverd in een breed scala aan patronen en kleuren. Als u een kwarts aanrechtblad heeft, weet u dat onderhoud de sleutel is tot het behoud van het mooie uiterlijk en de elegantie van uw steen.

Dit is de beste manier om kwarts aanrechtbladen schoon te maken, zodat uw werkbladen net zo mooi blijven als de dag dat ze werden geïnstalleerd.

Hoe te zorgen voor quartz werkbladen

Inhoudsopgave
 • Hoe vaak moet je kwarts reinigen?
 • Wat niet te gebruiken op Quartz
 • Hoe quartz werkbladen te reinigen
 • Hoe vlekken van kwarts werkbladen te verwijderen
 • Hoe te zorgen voor quartz werkbladen
 • Veelgestelde vragen
 • Beste manier om kwarts werkbladen te reinigen

Hoe vaak moet je kwarts reinigen?

De beste manier om kwarts werkbladen te reinigen, is door een regelmatige onderhoudsroutine te creëren.

Dagelijks: Het dagelijks reinigen van kwarts aanrechtbladen met warm water en een milde zeep zoals afwasmiddel zal helpen om te voorkomen dat vuil zich ophoopt, vooral als je een drukke keuken hebt. Het verwijdert ook eventuele vlekken en vlekken voordat ze zich opstapelen en verharden.

Wekelijks: U moet ook voor uw kwarts aanrecht zorgen door het wekelijks grondig te reinigen.

Spuit het oppervlak van uw aanrecht met een royale hoeveelheid kwartsreiniger zoals Weiman Quartz Countertop Cleaner en Polish of uw favoriete niet-schurende oppervlaktereiniger. Wacht 10 minuten en veeg vervolgens je aanrecht af met een vochtige spons of zachte doek. Gebruik een microvezeldoek om je stenen aanrechtblad te drogen.

Wat niet te gebruiken op Quartz

Gebruik niets op uw kwarts aanrechtblad dat bleekmiddel of aceton bevat. Vermijd ook zeep op oliebasis en schurende reinigingsmiddelen. Deze producten kunnen het oppervlak van uw stenen werkbladen verkleuren of krassen.

Hoe quartz werkbladen te reinigen

Voordat u uw kwarts aanrechtblad schoonmaakt, moet u alle prullaria van uw aanrecht verwijderen. Verwijder ook alle kruimels met een zachte en droge doek, vooral als uw kwarts aanrechtblad in de keuken staat.

Met afwasmiddel

Afwasmiddel of afwasmiddel is de beste reiniger voor kwarts aanrechtbladen. Je moet het dagelijks gebruiken.

Combineer 1 theelepel milde afwasmiddel met 1 kopje water in de gootsteen of een kleine kom. Doe een spons of microvezeldoek in het water en wring het goed voordat je het gebruikt.

Veeg je tellers af met een spons of doek. Als je stukjes voedseldeeltjes ontdekt die aan je witte kwarts aanrecht zijn geplakt, laat dan 5 minuten wat zeepsop op de deeltjes zitten. Dit zal helpen om de deeltjes te verzachten, zodat u ze gemakkelijk kunt verwijderen.

Droog je aanrecht af met een zachte doek om het te laten glanzen.

Met een plamuurmes

Een plamuurmes kan worden gebruikt om alle stukken vuil die op uw aanrecht zijn geplakt, weg te schrapen. Pas op dat je niet te hard drukt, anders kun je je aanrecht krassen. Dit is een geweldige manier om gedroogde rommel zoals kauwgom, voedsel, nagellak en verf te verwijderen.

Met Ontvetter

Frituurvoedsel laat kookvet achter op je aanrecht. Gebruik hiervoor een keukenontvetter zoals Easy Off Kitchen Degreaser. Het zal helpen om het vet van uw aanrecht los te maken en te verwijderen.

Meestal spuit je de ontvetter gewoon op het vet, laat je het een minuut zitten en veeg je het vervolgens weg met een vochtige spons voordat je je aanrechtblad droogt. Zorg er echter voor dat u altijd de instructies op uw specifieke container met keukenontvetter volgt.

Met Azijn

Maak een doe-het-zelf kwartsreiniger met 1 deel witte azijn op 1 deel water. Doe het mengsel in een spuitfles. Dan kun je je kwarts aanrechtblad benevelen met de azijnoplossing. Veeg het weg met een vochtige spons of doek voordat je je tellers laat drogen.

Met Quartz Cleaner

Gebruik een kwartsreiniger zoals Weiman Quartz Countertop Cleaner en Polish om uw werkbladen regelmatig schoon te maken. Het enige wat je hoeft te doen is het aanrecht in te spuiten met de kwartsreiniger en het vervolgens weg te vegen met een vochtige spons. Werk af door je aanrecht te drogen met een droge doek.

Hoe vlekken van kwarts werkbladen te verwijderen

Hier zijn enkele uitstekende vlekverwijderingsproducten die u kunt gebruiken om hardnekkige vlekken op uw kwarts aanrechtbladen te verwijderen.

Met glasreiniger

Gebruik je favoriete glasreiniger om de vlek 10 minuten te laten weken. Veeg de reiniger weg met een vochtige doek. Als de vlek er nog steeds is, kunt u dit zo nodig herhalen totdat de vlek is verwijderd.

Droog je aanrechtblad af met een droge doek als je klaar bent.

Met Baking Soda

Meng zuiveringszout en water om een dikke pasta te maken. Gebruik een zachte doek om de pasta royaal op de vlek aan te brengen. Wacht tot de pasta is opgedroogd.

Zodra de pasta is opgedroogd, veegt u de pasta weg en moet de vlek met de pasta verdwijnen. Veeg je aanrecht schoon met een sopje en droog het vervolgens af met een zachte, droge doek.

Met Goo Gone

Niets is erger dan te ontdekken dat een kunstproject inkt of permanente markeringsvlek op uw kwarts aanrechtblad heeft achtergelaten. U kunt Goo Gone gebruiken om de vlek te verwijderen.

Wrijf de Goo Gone gewoon in de vlek. Spoel het vervolgens af met warm water om eventuele reinigingsresten te verwijderen.

Met ontsmettingsalcohol

Verwijder vlekken door 1 deel ontsmettingsalcohol te mengen met 3 delen afwasmiddel. Schrob de vlek voorzichtig met dit mengsel. Wanneer je klaar bent met schrobben, spoel je de vlek thoroughly met een vochtige doek.

Droog vervolgens je aanrecht af met een zachte doek.

Met Bar Keepers Friend

Strooi Bar Keepers Friend over de vlek op je kwarts aanrecht en schrob het vervolgens lichtjes met een vochtige spons. Wanneer je klaar bent met schrobben, spoel je het gebied af met een vochtige doek. Droog je aanrecht af met een zachte doek als je klaar bent.

Met aceton

Hoewel u aceton kunt gebruiken om uw kwarts aanrechtblad schoon te maken, wordt dit niet aanbevolen. Aceton kan het kwarts etsen of verkleuren. Dat gezegd hebbende, aceton kan worden gebruikt om inkt en gummy-items op het aanrecht te verwijderen.

Gebruik een kleine hoeveelheid op de vlek en spoel deze snel af voordat de aceton de tijd heeft om de steen te etsen of te verkleuren. Droog je aanrecht als je klaar bent.

Hoe te zorgen voor quartz werkbladen

Kwarts is een gemakkelijk stenen aanrechtblad om voor te zorgen, maar er zijn enkele extra tips die u moet volgen om de steen te onderhouden en te verzorgen om krassen en schade te voorkomen.

 • Reinig morsen onmiddellijk om te voorkomen dat er een vlek ontstaat.
 • Plaats nooit hete potten en pannen direct op het aanrecht, omdat dit het kwarts zal verkleuren. Leg in plaats daarvan een ovenwant of onderzetter tussen de warme gerechten en het aanrecht.
 • Zorg ervoor dat je altijd een snijplank gebruikt om krassen en spaanders te voorkomen.
 • Zure, schurende en agressieve reinigingsmiddelen kunnen het oppervlak van uw aanrechtblad verkleuren of krassen.
 • Houd de werkbladen zoveel mogelijk droog.

Veelgestelde vragen

Waarom ziet mijn quartz aanrechtblad er troebel uit?

Er zijn verschillende redenen waarom uw kwarts aanrechtblad er troebel uit kan zien. Dit zijn blootstelling aan de zon, het gebruik van de verkeerde reinigingsmiddelen op uw aanrecht en watervlekken. Probeer je aanrecht schoon te maken met azijn om de troebele look te verwijderen.

Kun je magische gummen gebruiken op quartz?

Ja, je kunt Magic Erasers op kwarts gebruiken. Maak de Magic Eraser gewoon nat met water en wrijf hem in een zachte cirkelvormige beweging op de vlek. Wanneer je klaar bent met het werken aan de vlek, spoel je het gebied af met water en droog je het met een zachte doek.

Kunt u Clorox-doekjes gebruiken op kwarts aanrechtbladen?

Nee, het is het beste als u geen Clorox Wipes of andere desinfecterende doekjes op kwarts aanrechtbladen gebruikt. Deze doekjes bevatten citroenzuur als hoofdingrediënt dat uw werkbladen zal beschadigen.

Moet je aanrechtbladen verzegelen of waxen?

Nee, u hoeft uw kwarts aanrechtbladen niet af te dichten of te waxen om het oppervlak te beschermen.


Beste manier om kwarts werkbladen te reinigen

De beste manier om kwarts werkbladen te reinigen is door dagelijks onderhoud. Veeg je aanrecht af met schoon zeepsop om al het vuil, stof en kruimels te verwijderen die gedurende de dag op de steen zijn beland. Dit voorkomt dat er vlekken ontstaan en zorgen ervoor dat uw kwarts werkbladen er jarenlang mooi uitzien.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?