Hoe Sperrys schoon te maken zonder ze te ruïneren

Tijdens de zomermaanden krijgen je Sperrys veel meer actie. Dat betekent één ding: ze moeten vaker worden schoongemaakt.

We leren je hoe je Sperrys kunt schoonmaken, of die van jou nu gemaakt zijn van canvas, suède of leer. De volgende keer dat je je Sperrys vies maakt, weet je hoe je ze tot in de perfectie kunt herstellen!

Inhoudsopgave
 • Kan Sperrys nat worden?
 • Soorten Sperrys
 • Hoe Sperrys schoon te maken
 • Veelgestelde vragen
 • Goed als nieuw

Kan Sperrys nat worden?

Als je je afvraagt of je je Sperrys naar het strand moet dragen, ga je gang (1)! Ze houden je voeten niet droog omdat ze niet waterdicht zijn. Maar ze zijn watervriendelijk. Als ze nat worden, drogen ze zonder schade.

Sterker nog, volgens Sperry zorgt het nat maken ervan er alleen maar voor dat ze er beter uitzien! Blootstelling aan water, zout water in het bijzonder, geeft ze een meer gekruide uitstraling die toevoegt een unieke vibe voor je schoenen.

Bovendien maakt hun watervriendelijkheid ze een fluitje van een cent om schoon te maken. Je kunt water gebruiken om je schoenen schoon te maken.

Soorten Sperrys

Binnen het merk Sperry bieden ze een paar soorten schoenen aan:

 • Leer: Leer is het populairste schoentype van Sperry en hun leren schoenen zijn er in verschillende stijlen. Leer is stijlvol en veroudert heel goed, dus je krijgt waar voor je geld! Hoewel leer gevoelig is en gemakkelijk vies kan worden, is het niet moeilijk schoon te maken. Houd er rekening mee dat deze zijn gemaakt van echt leer, dus als je veganist of vegetariër bent, zijn het waarschijnlijk niet de schoenen voor jou.
 • Canvas: Sperry canvas schoenen zijn lichtgewicht, flexibel en zijn er ook in vele stijlen. Ze zijn stijlvol genoeg voor de meeste gelegenheden en perfect voor de zomer. Het zijn echter niet de meest ondersteunende schoenen, omdat ze niet veel steun rond de enkel bieden, dus houd daar rekening mee.
 • Suede: De suède schoenen van Sperry zijn er ook in verschillende stijlen, van sneakers tot slippers. Suède schoenen zijn zeer duurzaam en ademend. Houd er rekening mee dat ze vrij gemakkelijk vuil aantrekken, dus je moet ze vaker schoonmaken dan canvas schoenen. Bovendien zijn ze gemaakt met dierenhuid, dus als je veganist of vegetariër bent – of gewoon niet graag dierlijke producten draagt – houd daar dan rekening mee.

Sperry biedt ook schoenen gemaakt van chambray, linnen, mesh, nylon, rubber, tweed, wol en nubuck. Tegenwoordig richten we ons echter alleen op leer, canvas en suède.

Hoe Sperrys schoon te maken

We nemen je mee door het schoonmaken van suède, canvas en leren Sperrys, evenals slippers en Sperry-inlegzolen.

Lederen Sperrys

Wat je nodig hebt

 • Een schoenborstel. Je kunt in plaats daarvan een ongebruikte tandenborstel gebruiken.
 • Milde afwasmiddel.
 • Een paar microvezeldoekjes.
 • Lederconditioner en polijstmiddel.
 • Rubberen handschoenen.
 • Een bassin of gootsteen.

Aanwijzingen

 1. Vuil verwijderen: Gebruik je schoenborstel of tandenborstel om vuil en vuil van het oppervlak van de schoenen voorzichtig weg te poetsen. Gebruik zachte slagen en ga in dezelfde richting over de schoenen.
 2. Meng een reinigingsoplossing: Trek je rubberen handschoenen aan. Meng in een bassin koel water met een paar druppels afwasmiddel.
 3. Maak de schoenen schoon: Dompel je microvezeldoekje in de reinigingsoplossing. Wrijf de doek in cirkelvormige bewegingen langs de schoenen terwijl u een behoorlijke hoeveelheid druk uitoefent. Dit verwijdert vuil en slijtage. Laat de schoenen niet weken, maar ze kunnen licht vochtig worden.
 4. Droog: Veeg met een andere microvezeldoek de schoenen in een cirkelvormige beweging droog. Mogelijk moet u ze een tijdje aan de lucht laten drogen voordat u naar de volgende stap gaat.
 5. Lederen conditioner: Als u een alles-in-één conditioner en polijstmiddel koopt, kunt u deze stap nu doen. Als u twee afzonderlijke producten hebt, moet u 20 minuten tussen beide producten laten. Breng wat lederconditioner aan op een doek en veeg het langs de schoenen, waardoor een dun laagje ontstaat. Laat het 20 minuten drogen voordat je de schoenen afveegt met een schone droge doek om overtollige resten te verwijderen.
 6. Liefhebber: Met een andere microvezeldoek poets je je schoenen in cirkelvormige bewegingen met behulp van een beetje druk. Dit zorgt voor een mooie glans en nette afwerking.

Hoe zit het met vlekken?

Welnu, de afwasmiddeloplossing zal de meeste vlekken verwijderen. Maar voor dingen als vet of olie strooi je een halve theelepel zuiveringszout of talkpoeder over het getroffen gebied. Wrijf het voorzichtig in met een vochtige doek voordat je het een nacht laat zitten. Veeg het ’s ochtends af en hopelijk is de vlek weg!

Voor donkere vlekken, zoals inkt, meng isopropylalcohol en water in een spuitfles met een verhouding van 1:1. Spray op het getroffen gebied en dep de vlek voorzichtig met een schone doek totdat de vlek is verwijderd. Veeg af met een aparte doek en droog vervolgens af met een handdoek voordat je de schoenen volledig aan de lucht laat drogen.

Canvas Sperrys

Wat je nodig hebt

 • Rubberen handschoenen.
 • Een bassin of gootsteen.
 • Mild wasmiddel.
 • Een schoenborstel of tandenborstel.
 • Een doek.
 • Krant.

Aanwijzingen

 1. Mix een oplossing: Draag je rubberen handschoenen, meng warm water en voldoende wasmiddel voor er bubbels aan de bovenkant.
 2. Schrobben: Dompel de schoenborstel in de oplossing en schrob de schoenen om vuil, vuil en vlekken te verwijderen. Als dit niet werkt, kunt u het bevlekte deel van de schoenen in de oplossing dopen. Dompel de schoenen niet volledig onder, omdat kletsnatte schoenen de kans op schimmel en meeldauw kunnen vergroten.
 3. Spoelen: Week een doek in schoon warm water en veeg de schoenen af om alle zeepresten te verwijderen.
 4. Aan de lucht drogen: Verwijder de zolen en hang de schoenen en zolen buiten te drogen. Vul de schoenen met krantenpapier om ze te helpen hun vorm te behouden. Wacht tot ze helemaal droog zijn voordat je ze weer draagt.

Als het gaat om vlekken verwijderen, kunt u uw canvas Sperrys daadwerkelijk in de wasmachine doen! Gebruik een zachte cyclus, koud water en de helft van de normale hoeveelheid wasmiddel. Voer de volledige cyclus uit.

Waarschuwing

Doe de schoenen niet in de droger. De hitte kan schoenlijm smelten en je canvas schoenen kunnen uit elkaar vallen.

Suède Sperrys

Wat je nodig hebt

 • Een suède borstel.
 • Een suède reep of gum.
 • Een spons.
 • Een microvezeldoekje.
 • Krant.
 • Schuurpapier.
 • Suède bescherming spray.

Aanwijzingen

 1. Borstel: Gebruik de suède borstel om de schoenen voorzichtig in korte halen te borstelen, in dezelfde richting. Dit verwijdert oppervlaktevuil en puin.
 2. Schuurpapier: Voor slijtage die is afgematt, gebruikt u schuurpapier om de slijtage voorzichtig op te tillen.
 3. Wissen: Als de krasmarkering blijft, gebruik dan een suède staaf of een gum om met een behoorlijke hoeveelheid druk over de slijtstreep te wrijven.
 4. Schoon: Gebruik een natte spons om de buitenkant van de schoen te bevochtigen. Dit zal helpen bij het verwijderen van watervlekken.
 5. Stoom: Als de schoenen nog steeds niet schoon zijn, gebruik dan stoom uit je waterkoker of een kledingstomer om vlekken en vuil op te heffen. Wanneer het vuil is losgemaakt, gebruik dan de suède borstel om het weg te vegen.
 6. Beschermen: Spray de buitenkant van de schoen met de protector spray.
 7. Spul: Vul de schoenen met krantenpapier zodat ze hun vorm behouden tijdens het drogen aan de lucht. Dit duurt ongeveer 24 uur.

Als je aanhoudende watervlekken hebt, bevochtig de spons dan met gedestilleerde witte azijn in plaats van water in plaats van stap vier.

Voor olievlekken, strooi maïzena over het getroffen gebied. Laat het 10 minuten zitten. Veeg het weg met een doek. De maïzena moet de olie absorberen, zodat u de schoenen normaal kunt reinigen.

Snel handelen

Voor vlekken op suède, behandel ze zodra je ze opmerkt voor meer succesvolle resultaten.

Sperry Slippers

Sperry slippers zijn gemaakt van leer, dus volg dezelfde tips voor leren Sperrys. Om samen te vatten, hier zijn de instructies:

 1. Gebruik een schoenborstel of tandenborstel om vuil en vuil op het oppervlak weg te vegen.
 2. Meng een paar druppels afwasmiddel en water door elkaar.
 3. Gebruik een microvezeldoek om aan te brengen op de oplossing aan de buitenkant en riemen van de schoenen.
 4. Droog af met een andere microvezeldoek. Laat de schoenen aan de lucht drogen tot ze helemaal droog zijn.
 5. Verdeel een dun laagje lederconditioner en poets met een microvezeldoekje over de schoenen.
 6. Laat het 20 minuten zitten voordat je het in cirkelvormige bewegingen poetst met een microvezeldoek.

Sperry Inlegzolen

De inlegzolen van je Sperrys kunnen ook behoorlijk vies en stinkend worden! Hier is hoe we aanbevelen om ze te wassen.

Wat je nodig hebt

 • Afwasmiddel, plantaardige zeep of glycerine.
 • Microvezeldoek.
 • Zuiveringszout.

Aanwijzingen

 1. Als de schoenen uitneembare inlegzolen hebben, haal ze er dan uit en doe dit apart.
 2. Spoel de inlegzolen af onder koud water.
 3. Giet een klein beetje afwasmiddel, plantaardige olie of glycerine op een microvezeldoekje. Wrijf het op de inlegzolen.
 4. Spoel de inlegzolen opnieuw af.
 5. Laat de inlegzolen aan de lucht drogen.

Als de inlegzolen niet verwijderbaar zijn en de inlegzolen niet van leer zijn, strooi dan zuiveringszout in de schoen. Zorg er wel voor dat het niet in contact komt met een lederen deel van de schoen, omdat dit schade kan veroorzaken. Schrob het zuiveringszout met een vochtige tandenborstel om het in te werken. Zuig na een paar minuten het resterende residu eruit.

Veelgestelde vragen

Kun je Sperry Sneakers wassen?

Ja! Sperry sneakers zijn er in verschillende materialen, waaronder leer, canvas en suède. Gebruik bij het wassen van Sperry sneakers onze tips afhankelijk van het materiaal van de schoen.

Hoe maak je witte Sperry schoenen schoon?

Bij het reinigen van witte Sperry’s werken onze stapsgewijze instructies. Zorg er wel altijd voor dat de sprays en conditioners veilig zijn voor witte schoenen.

Er zijn nog twee andere tips die je kunt proberen voor witte schoenen:

 • Mr Clean Magic Eraser: Voor witte leren schoenen, gebruik dit om vuil en vlekken op de zolen van de schoenen te verwijderen.
 • Zuiveringszout en witte azijn: Meng voor witte canvas schoenen een eetlepel zuiveringszout, twee eetlepels witte azijn en een kopje warm water. Breng met behulp van een doek of borstel de oplossing aan op de hele buitenkant van de schoenen. Borstel de resterende pasta eraf en laat de schoenen aan de lucht drogen.

Hoe voorkom ik dat mijn sperrys ruiken?

De beste manier om te voorkomen dat je Sperrys ruikt, is door een veelzijdige schoenenspray te gebruiken. Er zijn veel schoensprays die werken op alle soorten schoenen, waaronder suède, leer en canvas.

Deze sprays bestrijden geuren en frissen je schoenen op. Als je ze regelmatig gebruikt, kunnen ze ook geuren voorkomen.

We raden ook aan om sokken te dragen met je Sperrys. Dit houdt je voeten koel en voorkomt nare geurtjes in de schoenen.

Worden Sperry’s geruïneerd in de regen?

Sperry’s zijn vaarschoenen, zodat ze nat kunnen worden. Hoewel ze je voeten niet droog houden, zullen de schoenen overleven! Ze zullen snel genoeg opdrogen en er zal minimaal bewijs zijn dat ze ooit nat waren. Als u echter watervlekken opmerkt, doorloopt u gewoon onze reinigingsstappen om ze te verwijderen.

Hoe Sperrys te reinigen zonder lederreiniger

Als je geen lederreiniger hebt, gebruik dan onze handige afwasmiddel en wateroplossing om je schoenen schoon te maken. Hoewel we een lederconditioner aanbevelen om je Sperrys te beschermen, is het niet helemaal nodig.

Houd er rekening mee dat uw Sperrys eerder tekenen van slijtage kunnen vertonen dan wanneer u lederconditioner en polish zou gebruiken.

Draag je sokken met Sperrys?

Je kunt sokken dragen met Sperrys, maar voor de maximale impact en om de look te rocken, houd je de sokken in de lade. Het zijn bootschoenen, ontworpen om functioneel en stijlvol te zijn en u veilig aan boord van uw boot te houden.

Hoe lang duurt het voordat Sperrys droog is?

De tijd die je Sperrys nodig hebben om te drogen, hangt af van hoe je ze droogt. Voor het beste resultaat laat je ze aan de lucht drogen, wat tussen de 12 en 15 uur duurt.


Goed als nieuw

Met onze tips en trucs voor het schoonmaken van Sperrys zien uw schoenen er zo goed als nieuw uit, zelfs na een dag op het strand of op de boot!

Zorg ervoor dat u het materiaal van uw Sperrys controleert voordat u ze schoonmaakt, omdat u de juiste methode voor uw schoentype moet gebruiken.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?