Hoe zich te ontdoen van afvalverwijderingsgeuren

Afvalverwijderingen behandelen veel voedsel- en drankafval en vermalen het om het uiteindelijk weg te blazen. Hoewel het geen restjes voedsel achterlaat, kan het vaak onwelkome geuren achterlaten.

We hebben de beste manieren onderzocht om van afvalverwijderingsgeuren af te komen, zodat je hele keuken weer fris en schoon kan ruiken.

Blijf lezen om onze zeven favoriete reinigingsmethoden te bekijken. Blijf dan rondhangen voor nog meer toptips om het meeste uit uw afvalverwijdering te halen.

Inhoudsopgave
 • Hoe zich te ontdoen van afvalverwijderingsgeuren
 • Hoe afvalverwijderingsgeuren te voorkomen
 • Veelgestelde vragen over afvalverwijderingsgeuren
 • Zeven methoden voor versheid

Hoe zich te ontdoen van afvalverwijderingsgeuren

Er zijn tal van manieren om uw afvalverwerking op te ruimen en zich te ontdoen van vervelende geuren. We hebben zeven opties, dus als de ene niet voor u werkt, probeer dan gewoon een andere uit.

Gebruik een commerciële reiniger

Er zijn veel commerciële afvalverwijderingsreinigers op de markt. We hebben een paar favorieten die absoluut briljant zijn in het aanpakken van slechte geuren. BioWonder is een geweldige optie. Het valt geuren en verstoppingen aan, zodat uw afvalverwerking beter functioneert en ruikt dan ooit tevoren.

Een andere optie om te overwegen is de Plink Freshener en Cleaner. Deze zijn ontworpen door loodgieters om slechte geuren in uw afvalverwerking te bestrijden. Ze breken vetafzettingen en voedseldeeltjes af om echt van de bron van slechte geuren af te komen.

Borstel het apparaat uit

Een kwast, vraag je je misschien af? Ja, een kwast. Het gebruik van een afvalverwijderingsborstel kan voedselafval verwijderen, wat op zijn beurt zal helpen bij slechte geuren, omdat u de bron van de geur verwijdert.

Top Tip

Gebruik de borstel plus een reinigingsoplossing voor maximale effectiviteit.

Zuiveringszout en azijn

Als je een meer natuurlijke methode wilt gebruiken met ingrediënten die je misschien al in de kast hebt, bekijk dan deze methode.

 1. Til de rubberen flappen op de ingang van de vuilnisbelt op en giet 1/2 kopje zuiveringszout naar beneden.
 2. Giet er vervolgens 1/2 kopje gedistilleerde witte azijn bij. Dit zal bruisen, dus raak niet in paniek.
 3. Laat een uur staan.
 4. Zet de afvalverwijdering aan en laat koud water een minuut lopen.

Bekijk dit eens

Azijn heeft de kracht om rubberen afdichtingen af te breken, dus neem contact op met uw fabrikant of azijn acceptabel is voor uw apparaat. Als het niet is opgegeven, gebruikt u deze methode spaarzaam.

IJsblokjes

Ontspan en leg wat ijsblokjes in je vuilnisbak. Vul de afvalverwerking met blokjes en zet je afvalverwijdering aan. Houd het aan totdat al het ijs is vermalen. Dit kan geuren en opbouw verwijderen en de messen slijpen, zodat het in de toekomst beter voedsel kan malen.

Chuck in wat citrus

Snijd wat citrusvruchten zoals citroenen, limoenen, sinaasappels of grapefruits. Zet dit in je afvalbak en zet het aan. Dit voegt niet alleen een lekkere geur toe aan je keuken, maar het kan ook slechte geuren in de vuilnisbak doden of absorberen. We raden aan om dit om de paar dagen of een keer per week te doen om op de hoogte te blijven van slechte geuren.

Koosjer zout

Als je slijmerige resten in je afvalverwijdering hebt, giet er dan wat ijsblokjes in en zet het aan. Terwijl het aan staat, voeg je 1/2 kopje koosjer zout toe. Deze combinatie zal het residu wegslijpen omdat het enigszins schurend is.

Nogmaals, je zou dit elke week of zo kunnen doen om op de hoogte te blijven van het residu in je afvalverwerking.

Algemene reiniging

Soms zijn het achterblijvende stukjes voedsel of algemeen vuil die de slechte geuren veroorzaken.

Verwijder eerst alle grote brokken voedsel die vastzitten in uw afvalverwerking. Zorg ervoor dat uw apparaat is uitgeschakeld wanneer u dit doet om letsel te voorkomen.

Maak vervolgens de rubberen afdichtingen en ingangen schoon, omdat voedseldeeltjes vast kunnen komen te zitten in de verborgen hoeken.

Zorg er ten slotte voor dat u altijd een paar minuten water laat lopen wanneer u uw afvalverwijdering gebruikt. Dit zorgt ervoor dat je al het overgebleven voedsel goed wegspoelt.

Hoe afvalverwijderingsgeuren te voorkomen

Natuurlijk kun je geuren aanpakken wanneer ze opkomen. Of je kunt een beetje onderhoud doen om ze in de eerste plaats te voorkomen. Hier zijn onze beste tips voor het voorkomen van afvalverwijderingsgeuren:

 • Stop niet het verkeerde voedsel in de vuilnisbak: Als je dat doet, kun je eindigen met klompen, maar ook voedselresten die moeilijk te verwijderen zijn.
 • Reinig uw afval regelmatig, eenmaal per week als u de tijd heeft: Het maximum dat je tussen de reinigingen moet laten, is twee weken.
 • Controleer het regelmatig op klompen en voedselresten: U kunt een zaklamp naar binnen schijnen om de afvalverwijdering te controleren of regelmatig te borstelen om voedselresten te verwijderen.
 • Spoel altijd met water voor de aanbevolen hoeveelheid tijd: Hoewel je misschien hoort dat je afvalverwerking is gestopt met het vermalen van het voedselafval, betekent dat niet dat je het water moet uitschakelen. Laat het water zo lang lopen als de gebruikershandleiding suggereert.
 • Investeer in een goede schoonmaker. Kies er een die kan omgaan met bacteriën, schimmels en andere vervelende geuren. Dit zal helpen om geweldige afvalverwijdering te behouden en het risico op geuren te minimaliseren.

Veelgestelde vragen over afvalverwijderingsgeuren

Waarom ruikt mijn afvalverwerking zo slecht?

Er zijn veel redenen waarom je garbage-verwijdering kan zo slecht ruiken, waaronder:

 • Je stopt het verkeerde voedsel in je vuilnisbak en het kan het niet afbreken. Daarom blijf je achter met vervelende voedselresten. Sommige dingen die je nooit in een vuilnisbak moet stoppen, zijn vet, olie, koffiemalen, rijst, havermout, pasta en nog veel meer.
 • Je hebt het onlangs niet schoongemaakt en voedsel ligt erin te rotten.
 • Er groeit schimmel. Het is een warme natte omgeving – de favoriet van schimmel – en dus moet het regelmatig worden schoongemaakt.
 • Rioolgassen kruipen omhoog. Dit komt het meest voor wanneer de val van de gootsteen niet goed werkt. Als u rioolgassen ruikt, laat het dan onmiddellijk weten aan een professional, want dit kan gevaarlijk zijn.

Is het goed om citroenen in de vuilnisbak te stoppen?

De meeste bronnen zeggen ja, het is oké. Maar hier zijn enkele voorzorgsmaatregelen die u moet nemen:

 • Gooi geen hele citroen in de vuilnisbak.
 • Verwijder indien mogelijk eerst de zaden.
 • Als je je zorgen maakt dat je afvalverwijdering de schil niet kan vermalen, knijp dan gewoon wat citroensap in de afvalverwijdering.

Hoe vaak moet u uw afval opruimen?

Eens per week, of hooguit eens in de twee weken. Als je de stad uitgaat, maak het dan schoon voordat je vertrekt, zelfs als je het een paar dagen geleden hebt schoongemaakt.

Kun je Drano een vuilnisopruiming plaatsen?

Ja – Drano heeft een paar producten voor het schoonmaken van uw afvalverwerking. Wij raden de Drano Max Gel Drain Clog Remover aan.

Kan ik een zuiger gebruiken op een gootsteen met een afvalverwijdering?

Als de verstopping in de afvoerpijp zit, kunt u een plunjer gebruiken. Maar als het in het apparaat zit, moet u de verstopping verwijderen voordat u de afvoer stort.

Uw gebruikershandleiding bevat advies over hoe u klompen het beste kunt verwijderen. Als niets voor u werkt, bel dan een loodgieter en zij zullen u helpen.


Zeven methoden voor versheid

Laat je niet naar beneden halen door vervelende vuilnisbelten. Gebruik een van onze zeven methoden om uw afvalverwerking te herstellen en een heerlijk aroma van frisheid in uw keuken terug te brengen.

We raden wel aan om te investeren in een goede commerciële schoonmaker om de zwaarste stank aan te pakken. U kunt echter altijd kiezen voor een zelfgemaakte methode zoals ijsblokjes, citrus, zuiveringszout en azijn, of zelfs zout.

Het komt erop neer: houd uw afvalverwijdering vers door het eenmaal per week schoon te maken, klompen in de gaten te houden en het op de juiste manier te gebruiken.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?